SULIX

 ( and1 | 2005. január 13., csütörtök - 21:55 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

hello. megtudjátok nekem mondani hogy lényegében mire is jó a Debian?
jah és még lenne még egy kérdés: honnan tudnám megszerezni a skype-ot?

köszi!!!!!!!!!!!

hali

[quote:fe9ff835a8]hello. megtudjátok nekem mondani hogy lényegében mire is jó a Debian?[/quote:fe9ff835a8]

Operácíósrendszer projekt a debian. A legnépszerűbb "termékük" a Debian GNU/Linux ami egy teljesen általános felhasználásra szánt disztribúció. Szerintem nem ezzel kéne kezdened...... De ha nagyon érdekel a www.debian.org-on néz körül.(ÉS NE A WOODYT NÉZEGESD, bőven jó a testin ig) Ezen a hétvégén viszont karbantartás miatt áll az egyik szerverük úgyhogy halaszd el ezt a dolgot jövö hétre.

[quote:fe9ff835a8]jah és még lenne még egy kérdés: honnan tudnám megszerezni a skype-ot? [/quote:fe9ff835a8]
A google.com-on rákeresel a skype szóra és rövidebb ideig tart megtalálni a honlapját mint beírni ide ezt a fórumba.

helló. Már nem naon használom a sulixot és lecseréltem knoppix-ra, de ugyanaz a problémám , hogyan tudom beállítani az adslt? A neten megnézetm és semmi konkrétat nem találtam. lécci segítsetek!!!

előre is köszi a segítséget!!!

and1

Szia!
Nem tudom megkaptad-e a levelemet, remelem igen. Leirtam benne, hogy kerdes elott a keresoket hasznald!
[url=http://google.co.hu]google[/url]
[url=http://www.hup.hu/wiki/index.php/Kezdőlap]hupwiki[/url]
[url=http://www.hup.hu/modules.php?name=Forums&file=search]hup forum[/url]
[url=http://www.linuxforum.hu/ipbmb/index.php?act=Search&f=]linuxforum[/url]
[url=http://forum.index.hu/Search/searchTopic]index forum[/url]
Beirod, hogy adsl es rengeteg valaszt fogsz kapni.
G.

pppoeconf nem jó neked?
mindkettőben benne van...

a jó tanácsokat megfogadom.............. a többivel nem tok mit kezdeni

mostmár tom hogy kell

de ezért nem kell szívóni.... szentem ( aki szíívózott velem) te is az alapokról kezdted, te is valahonnan megtanultad ezt.....szal errőr ennyit

köszi!

ja és szeretnék mégegyszer elnézést kérni!!!!

megígérem, hogy csak értelmes kérdésekkel forulok legközelebb hozzátok!!

köszi a megértést!!!!!!

köszi szépen!!!!

ja és említedted hogy nem ezzel kéne kezdenem, kifejtenéd lécci bővebben hogy miért ne? ja és akkor hol kéne kezdenem??

and1!!

[quote:5a58962715] ja és akkor hol kéne kezdenem??[/quote:5a58962715]

Pere László: Linux felhasználói ismeretek címő könyvét olvasd el.(és nagyon jól tanuld is meg)
Ha a felét elolvastad akkor telepíts egy redhat (Fedora) vagy Suse (Novell) Linuxot. Olvasd végig a könyvet. Aztán olvasd el a disztriubúciós kézikönyveket. (a hálózati rendzsregazda és a biztonsági beállítások címűeket nem feltétlen kell)
Ha a telepítésnél gondod akad ne fórumokra irogass hanem a telepítési útmutatót olvasd el mert onnan sokkal jobban meg lehet érteni.

[quote:5a58962715]

ja és említedted hogy nem ezzel kéne kezdenem, kifejtenéd lécci bővebben hogy miért ne? [/quote:5a58962715]

Mert ez üt el legjobban a Windowstól, ez nagyon más. Ha már ráéreztél szerintem a legjobb de ráérezni nagyon nehéz.

Semi baj nincs azzal ha valki nem tud valamit és beír egy fórumba de nem 100ezer topikot kell nyitni hanem modjuk egy "and1 kérdései " címűt és ide felsoroni a problémáidat.

köszi megfogadom a tanácsod!!

Hali and1!

Szerintem töltsd le a SLAX-ot, vagy a Knoppixot. Ez a kettő a jelenleg legelterjetebb, és szerintem a legjobb is. Az előbbi a Slackware linux disztribúció "LIVE verziója", míg az utóbbi a debian-é.

Töltsd le mindkettőt, ha akarod, és írd ki 1-1 cd-re. (gondolom win-ed van. mindkettő egy valami.iso file lesz, amit pl. Néró-val úgy írj ki, hogy ne az iso file legyen a CD-n, hanem egy csomó fájl. Ha ez nem megy, akkor szólj!) Ha ez megvan, akkor rakd be az egyiket, és indítsd újra a gépet. Ekkor elindul az a livecd, amelyiket beraktál. Nézegest, indítgass programokat, nézegesd az adsl-t, stb. Ha ez megvan, akkor usgyi, és próbáld ki a másikat is.
Használd azt, amelyik Neked kényelmesebb.

Miután ez megvan, kezdj el olvasgatni egy linux/unix -os könyvet, és próbálgasd a programokat. Ha nem akarsz könyvet venni, akkor az intarneten is találsz egy csomót, akár magyarul is. (linux.vv.hu, szabilinux.hu, linuxbazis.hu, hup.hu, magyar dokumentációs project)

Szeintem mindenképpen live disztróval érdemes kezdeni. Azért hogy ne a telepítéssel kezdj bajlódni, és hogy egy valamennyire egységes (jól beállított) linuxot kapjál. Ezen tapasztald ki a környezetet (shell, editorok, az általad használt programok), amit majd használni fogsz.

Ha ez már megvan, akkor szerintem annak tükrében, hogy melyik livecd tetszett, próbáld meg feltelepíteni a slackware-t, a debian-t, vagy akár a gentoo-t. A lényeg az, hogy ne ess kétség, ha parancssororban kell file-t editálnod, vagy navigálnod kell a file-rendszerben.

Hogy miért jó az általam leírt "ismerkedő-menet"? Ha valaha is tanulni fogsz informatikát, és terminál elé kerülsz, akkor sem esel pánikba. Ha valaha is rendszergazdai munkakörbe szeretnél kerülni, akkor jó hasznát veszed ezeknek a tiszta és logikus disztróknak. (azaz tudod majd használni őket). Ha valaha webfejlesztéssel foglalkozol, akkor sem jön rosszul, ha ezekkel képben vagy. (pl. ha majd kapsz egy szerverre ssh elérést)

Legtöbbször azt szokták felhozni ezek ellen a disztrók ellen, hogy a kezdetekben nincs sikerélményed, meg stb. Ez valamennyire igaz is lehet, de ezt hidalja át a live CD, arról nem is beszélve, hogy az ott használt config file-okat is tudod copyzni.

És akkor még arról sem beszéltem, hogy ha valaha is kedved lenne a freeBSD-hez, az openBSD-hez, vagy ilyesmikhez, akkor ott is hálásan jön ki, ha nem SuSE-val, vagy ilyesmikkel vagy csak barátságban.

MÁS:

Szerintem hagyd kezdésnek el az ilyen történelmi áttekintéseket, sőőőt akár még az olyan linux alapokat is, mint disztribúció, vagy kernel, stb. Töltsd le a Live CD-ket, és örülj ha bejön egy grafikus felület, és kezdd el megszokni a világot. Egy Live CD-n nem tudsz olyat elrontani, amit ne tudnál egy újraindítással rendbehozni. Ha már elindult a live CD, akkor egyenlőre hagyd a különböző játékokat, meg ilyesmiket, amiket win alatt használni szoktál. (egyelőre!!!) Most még elég, ha az internet lehetőségeit ki tudod használni (irc, icq, web, ftp, ...), zenét tudsz hallgatni, valamint filmet nézni. Ha ez már megy (beállítás, meg minden), ha már eljutottál addig, hogy egyáltalán kérdezni tudj (pl. ha be tudsz majd másolni egy lspci kimenetet, vagy egy lsmod-ot, vagy egy dmesg), akkor már kinyílott előtted a világ, és akkor már megérted az online doksikat is!

Sok szerencsét hozzá!

ps.: Ha ez valakinek nem tetszik, akkor az legyenszíves ne vágjon ki részeket az írásomból, és kezdje el cáfolgatni, hogy itt, meg ott máshogy van. Ez az én véleményem! Inkább egyszerűen vegye úgy, hogy nem neki írtam... :) Köszönöm!

hello. köszi JoHn123 de azt hiszem ezt már próbáltam, de mégegyszer megnézem a biztonság kedvéért. köszi még egyszer!!!!!!!!!

and1

[quote:9764ec5cce] Ha ez valakinek nem tetszik, akkor az legyenszíves ne vágjon ki részeket az írásomból, és kezdje el cáfolgatni, hogy itt, meg ott máshogy van. Ez az én véleményem! Inkább egyszerűen vegye úgy, hogy nem neki írtam... Smile Köszönöm![/quote:9764ec5cce]

Bocs nem kötözködni akarok és ellentmondani minden áron de nekem is vannak tapasztalatim.

[quote:9764ec5cce](linux.vv.hu, szabilinux.hu, linuxbazis.hu, hup.hu, magyar dokumentációs project) [/quote:9764ec5cce]

Szerintem az itt található dokumentumok nagyrésze elavult.
Az általam említett könyv mind nyomtatott mind online formában elérhető, és a nagy része örökérvényű, a könyv nagy része 10 évvel ez elött is érvényes lett volna (2002ben jelent meg) és szerintem 10 év mulva is az lesz.

http://linux.vv.hu/letoltes/konyv/lin-felhaszn.tar.gz ha minden igaz itt van.
arany szabály: TANULJ MEG ANGOLUL, mert a friss dolgok mindig angolul vannak.

[quote:2c0ac0704a="mrbond"]szvsz az and1 nick egy megrögzött m$ fant takar, akinek van is egy portálja és az ottani nickjét egy zenésztől lopta [/quote:2c0ac0704a]
Vagy egy darazs nemesebbik felebe talalhato alkatreszbol, melynek az angol elnevezeset viseli.
Vagy a "kellemetlen illat" szo, szinten az angol nyelvbol, melynek utolso "k" betujet "g"-re cserelte a lagyabb, selymesebb, burkoltabb hangzas kedveert. :twisted:

[quote:2c0ac0704a="mrbond"]most gondoljatok bele: hogy nézne ki itt a hupon az ottani nickje ?
:D[/quote:2c0ac0704a]
Bizonyara eleg hulyen. :mrgreen:

helló. lenne egy nem idekapcsolódó kérdésem. Az mit jelent, hogy meghiusult a DLL?

köszi!!

köszi taltos!! ezt egy oktatásnak veszem aminek hasznát is fogom venni úgy érzem!!

erről a Slax-ról és knoppix-ról nem naon hallottam, ez olyan mint a sulix?
slackware-ről se hallottam még!! elmagyarázná valaki hogy ez mi? ( gondolom olyan mint a debian)

köszi!!!!!!!!!!

and1

jah és az ilyeneket amit taltos üzent , naon szívesen olvasom és pórbálom ki!!

helló. A monitoromon a kép "pattog", szikrázó hangot ad ki de nem szikrázik.
Tudtok nekem abban segíteni, hogy, hogyan állítsam be , hogy ez ne forduljon elő?? Ha egyáltalán létezik ilyen..!!

köszi előre is!

and1

hello. segítenétek abban hogy hogy állítsam be a sulixnál az adsl-t?

köszi!!!

szaty: Még nem volt a hozzászólásad, amikor írni kezdtem, és így nem ellened irányult a dolog! :)

Az angollal kapcsolatosan igazad van, de 2 dolog:
[1] Az alapokat szerintem érdemes magyarul tanulni, mert a magyart egy magyar sokkal tisztábban érti. Azokban a doksikban lévők lényege pedig nem avult el, a "/bin" még mindíg azt a funkciót szolgálja, mint 10 éve.
[2] Aki érti a szakmai angolt, annak nem kell mondani, hogy hol nézzen utána, mert valószínű a netről tanulta. Aki meg nem érti a szakmai angolt, annak ezek a szöbegek ugyanolyan kínaiak, mint egy magyar szakmai szöveg.

Attól, hogy K&R A C programozási nyelv című könyve 1988 -ban íródott, attol még használható. A linuxszal kapcsolatban ugyanez a helyzet, amíg nem a kernelről, meg hasonló dolgokról van szó. De a filozófia, a mv, grep, man, vi, emacs, awk, make, gcc, stb. nem sokat változott azóta... :)

hi. megnéztem a Slax-ot és melyiket érdemes letölteni, mert több verziója is van, én a legmegfelelőbbnek a 4.1.2-t tartom. ti?

köszi!!!!!!!

and1

windowsos kérdésekkel ne ide gyer hanem microsoft forumba.
ha baj van a telefonommal vagy a hifimmel akor én is a gyártónál érdeklődöm nem itt.
Amúgy a DLL dinamikus programkönyvtárat jelent (Dinamical Linked Library). Ha egy angol hibaüzenetet is tudsz ide irni talán lehet vele mit kezdeni de ilyen idióta szövegből semmi sem derül ki.

Nos! Én knoppix-ot nem használok, inkább slaxoltam eddig. Most egyik sincs kéznél, de ezt nézd meg:
http://slax.linux-live.org/?lang=hu

Ha ezt elolvastad, akkor jöhet a következő oldal, a letöltés:
http://slax.linux-live.org/download.php

Verzióval kapcsolatban nincs konkrét tapasztalatom, használd a legújabbat! Ez a 4.2.0! Ha jobb net elérésed van, akkor én a helyedben kipróbálnám a "SLAX Popcorn" -t is

Ha ez megvan, akkor mehet a kiírás. (Ja! www.slackware.hu De szerintem ezzekhez inkább valami kompletteb olvasmányra lenne szükséged. Nézelődj a "http://www.hup.hu/wiki" -n!)

Mehet akkor a korábban problémát okozó indtás :twisted: : berakni a cd meghajtóba -> újraindítás -> ...

Szerintem mindenképpen jó, ha van egy pendrive-ot, amit a kezdetben arra használsz, hogy ide mentegeted azokat, amit menteni akarsz. Elöször ments le róla mindent, majd formázd meg valami nem ntfs-re (nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán ntfs egy pendriveon...) win alatt. Tegyél rá: képeket, egy kis videót, meg egy mp3-at, vagy ilyesmit.

Még indítás után hagyd benne a pendriveot! Ha mákod van, akkor fel is csatolja neked a "/mnt/"valami -ba. A frissen használatba vett rendszereden kipróbálhatod a különböző "ficsőröket" :) . (azaz nézz képeket, hallgass zenét, nézz videót, ha tudsz).

Ha sikerül, ha nem, próbáld beállítani a netet. Szerintem lesz ezügyben a CD-n segítség!

Remélem a köv. hozzászólásod Slax alól lesz!
Ha ez megvan, akkor már lesz kb. 200 millió kérdésed, de inkább olyasmikkel lesz érdemes foglalkozni az elején, hogy hogyan is kell bekonfigolni az X-et. Persze nem kell, mert a slax ezt megteszi neked, de a saját rendszereden majd neked kell!

Mindegy! Ezt próbáld meg elérni! :)
Milyen öröm lesz majd beszállnod a következő vi/emacs párbajba... :) (mert akkor már ki is próválhatod pl. a vi-t :) )

hello. lehet hogy egy kicsit hülye kérdésem lesz , de mi az az X?
és a Slax miben különbözik a Sulix-tól?

köszi!!!!!

[quote:fef105c0c3][1] Az alapokat szerintem érdemes magyarul tanulni, mert a magyart egy magyar sokkal tisztábban érti. Azokban a doksikban lévők lényege pedig nem avult el, a "/bin" még mindíg azt a funkciót szolgálja, mint 10 éve. [/quote:fef105c0c3]

Pere lLászló könyve magyarul van.

[quote:fef105c0c3]
Attól, hogy K&R A C programozási nyelv című könyve 1988 -ban íródott, attol még használható.[/quote:fef105c0c3]

Végül is igen mert referencia könyv jellegű. De ha jobban belegondolsz akkor nem mert a linux API sokkal többet tud mint az egykori UNIX API.

[quote:fef105c0c3]De a filozófia, a mv, grep, man, vi, emacs, awk, make, gcc, stb. nem sokat változott azóta... Smile[/quote:fef105c0c3]

Sajnos a filozófia tényleg lassan változik. A gcc meg szerintem sokat fejlődött az első verzióhoz képest. A többi tényleg nem sokat változott.

Viszont szerintem mamár a számítástechnika üzlet nem szakma. Ma a számításechnika már szórakoztató elektronik nem csak a matematikusok/fizikusok kitűnő eszköze. Ezért van szükség a váltzásra.

Ha elolvasom hogy a 2.0-as kernelt hogy kell állítgatni testreszabni stb. akkor semmit nem ér a 2.6 os esetén. Fentebb v ki irt egy csomó linket magyar oldalakra. Van rajtuk egy csomó cucc amiket 1998ban fordítottak. Ha azóta nem változott semitt (igen jelentőset) a linux akkor én holnaptól windowsot fogok használni, mert ezesetben hatalmas a lemaradás.

Ami az általam javasolt könyvben van azt bőven elég tudni egy mai usernek. Fölösleges emacsot megtanulnia ami sokkal bonyolultabb mint az OpenOffice.

Remélem nem sérettem meg senkit ezen írásommal nem áll szándékomban.

hello. pl azt megtudjátok mondani hogy kezdésnek milyen prog. nyelvet érdemes megtanulnom ( most a pythonban vok elmerülve az jó?)

köszi!!!!!!!

A Linux felhasználói ismeretekhez nem feltétlen tartozik hozzá a programozás is. De milyen jellegű feladatokat akarsz ellátni? , attól függ hogy hol kezd.

[quote:292bdbaef4="and1"]hello. pl azt megtudjátok mondani hogy kezdésnek milyen prog. nyelvet érdemes megtanulnom ( most a pythonban vok elmerülve az jó?)

köszi!!!!!!![/quote:292bdbaef4]

Tökéletes!

btami

Hello!
A Slax-nak van magyar nyelvu valtozata is : [url=http://slax-hu.atw.hu/]slax-hu[/url]
G.

helló. mégsem tom beállítani a adsl-t a sulix-nál. megtudjátok mondani hogy hogyan kell?

köszi!!!!!!!!!!

[quote:946dd94f23="and1"]helló. mégsem tom beállítani a adsl-t a sulix-nál. megtudjátok mondani hogy hogyan kell?

köszi!!!!!!!!!![/quote:946dd94f23]

console-ban adsl-setup
beconfigolod a zuid/psw-öt, a dnseket, firewallt, majd
adsl-start
adsl-stop meg bontja a connectet

úgy veszem észre , hogy trey nem nagyon bír engem
léccives mondja meg nekem , hogy min változtassak és én azt fogom tenni

Egy dolog nagyon érdekelne: lány vagy fiu vagy?

hello

Idézet:
A Linux felhasználói ismeretekhez nem feltétlen tartozik hozzá a programozás is. De milyen jellegű feladatokat akarsz ellátni? , attól függ hogy hol kezd.

először is megakarok ismerkedni a Linuxszal és utána megszeretnék tenulni programozni!!!!

akkor hol is kezdjem? Mit javasolsz Szaty?

köszi!!!!!!!!!!!

and1

[quote:0bc966cd2a]
Idézet:
ja és akkor hol kéne kezdenem??

Pere László: Linux felhasználói ismeretek címő könyvét olvasd el.(és nagyon jól tanuld is meg)
Ha a felét elolvastad akkor telepíts egy redhat (Fedora) vagy Suse (Novell) Linuxot. Olvasd végig a könyvet. Aztán olvasd el a disztriubúciós kézikönyveket. (a hálózati rendzsregazda és a biztonsági beállítások címűeket nem feltétlen kell)
Ha a telepítésnél gondod akad ne fórumokra irogass hanem a telepítési útmutatót olvasd el mert onnan sokkal jobban meg lehet érteni.

Idézet:

ja és említedted hogy nem ezzel kéne kezdenem, kifejtenéd lécci bővebben hogy miért ne?

Mert ez üt el legjobban a Windowstól, ez nagyon más. Ha már ráéreztél szerintem a legjobb de ráérezni nagyon nehéz.

[/quote:0bc966cd2a]

ITT
Nekem bejött.
Programozni ráérsz késöbb is nem tartozik hozzá a llinux felhasználói ismeretek közé, anélkül is tökéletesen tudsz használni mindent. Szerintem nem jó ha mindent egyszerre. Az egyik majd azárt nem megy mert még a másikkal nem vagy tisztában, am másik meg azért nem mert az egyikkel nem vagy tisztában teljesen.

Ezt tölds le és olvasd el de nem baj az se ha megveszed. A Második kötetet nem kell elolvasnod. Az internetes verzió egybe van. http://linux.vv.hu/letoltes/konyv/lin-felhaszn.tar.gz

ja meg az is hogy hány éves?

hello. és úgy szerintetek nem jó ha partícionálom a gépet és fel telepítek rá egy rendes Linux-ot és Live cd-én gyakorolok?

köszi!!!!!!!!!!

and1

Majd ha elolvastad a könyv felét (I. kötet felét) utánna addig csak az irodalomból ismerkej vele. Ha elrontasz valamit akkor majd ujra telepíted a Linuxot, fölösleges a LiveCD mert akkor minden alkalommal állítgathadsz mindent ujra.

hello!! szaty és ismersz még ilyen könyvet a neten mint ez lin-felhaszn?

köszi!!!!!!!!!!

and1

[quote:943d562c9f]hello!! szaty és ismersz még ilyen könyvet a neten mint ez lin-felhaszn?
[/quote:943d562c9f]

Ez nem jó?

de jó , csak én úgy vagyok vele hogy álltalában több könyvet elovasok egy témában. Csak ezért kérdem. van?

köszi!!!!!!!!

and1

[quote:2465753d7c]de jó , csak én úgy vagyok vele hogy álltalában több könyvet elovasok egy témában. Csak ezért kérdem. van? [/quote:2465753d7c]

Nem tudom.
Van sok de nem biztos hogy jók.

hello. nyugodtan leírhaton , ha nem jó is ( vagyis ha annyira rossz akkor inkább ne) amit te jónak látsz!!!!

köszi!!!!!!!!!!!!!!

and1

[quote:7cd4424123="szaty"]ja meg az is hogy hány éves?[/quote:7cd4424123]
Randizni akarsz vele...? ;-)

[quote:bb7dc0843c]Randizni akarsz vele...? Wink[/quote:bb7dc0843c]
Nem , csqak kiváncsi tipus vagyok

hello. azt szeretném megkérdezni , hogy melyik Linux-ot érdemes feltelepítenem? ( mert most szeretném, de előbb kikérem azok véleményét akik jobban tudják )

köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

and1

[quote:1b5423225b="and1"]hello. azt szeretném megkérdezni , hogy melyik Linux-ot érdemes feltelepítenem? ( mert most szeretném, de előbb kikérem azok véleményét akik jobban tudják )

köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

and1[/quote:1b5423225b]

Én a konyhafőnök ajánlatát javaslom elfogadni:

http://portal.fsn.hu/~trey/debil01.jpg

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hello. köszi mostmár nem kell mert már tom ( mármint az adsl beállítást)

köszi!!!!!!!!!!!!!

hello. megtudjátok nekem mondani hogy lényegében mire is való az emulátor?

köszi!!!!!!!!!!!

and1

szvsz az and1 nick egy megrögzött m$ fant takar, akinek van is egy portálja és az ottani nickjét egy zenésztől lopta (Twisted Evil gonosz vagyok?!)
most gondoljatok bele: hogy nézne ki itt a hupon az ottani nickje ?
Very Happy

nem értelek!!! milyen fan vok én és milyen porálom van???!!! ezeket te honnan veszed??!!!

na mind1

Szia and1!

Ugyan Én itt egy senki vagyok, de szerintem a békesség kedvéért játszunk ilyet:
Mielőtt megkérdezel egy szót, 2 dolgot tegyél meg!
[1] Beírod ezt a címet a böngészőbe, hogy
http://hup.hu/wiki
, majd beírod a kereső részhez a keresni való szót, és ENTER.

[2] Beírod ezt a címet a böngészőbe, hogy
http://google.com
, majd átálítod a keresés résznél, hogy "magyar lapok" (feltételezve, hogy nem tudsz angolul. ha ez nem áll fent, akkor ezt a részt hagyd ki.), majd beírod a kereső részhez a keresni való szót, és ENTER.

Ha úgy gondolog, hogy elfelejtenéd a két címet, akkor egy tipp: tedd be könyvjelzők közé (ez most nem rosszindulat! Ha ez segít, akkor bátran, senki nem látja! :wink: ).

Nekem az általad keresett szóra (emulátor) az első esetben rögtön rávágta a megoldást, a másid esetben pedig a 2. link dobott a helyes megoldásra...

Minden jót: Mészáros Gábor

sziasztok. kaptam ajándékba egy sulix cd-ét és kéne a segítségetek, hogy , hogy telepítsem fel mert naon kezdő vok.

köszi

A SULIX egy live cd, nem kell feltelepítened.

csak bootolj be róla

Ami ebben a topikban van az méltatlan a HUP-hoz, szerintem.
Nem kéne ezt a szálat topon tartani.

bocsi. nem feltelepíteni, hanem elíndítani , hogy kell???

Már elnézést, ha tévedek, de nincs az az isten, hogy Te nem azért vagy itt, hogy h*lyét csinálj belőlünk... (mármint and1)

Hidd el nem azért van itt, kicsit fiatal és tapasztalatlan. De már kezdi kapisgálni a hupwikit :)

helló. mostmár sikerült elindítani a SULIX-ot csak egy problémám van, nem tom , hogy, hogy kell felbontást vátoztatni, mert amikor betölt utána szétesik a monitor ( kép )

előre is köszi!!!!!!

csá. ha programozni akarok megtanulni hol kezdjem , azon kívül hogy megismerjem a linuxot mert az éppen "folyamatban" van?

köszi!!!!!!!!!!!!!!!4

and1

[quote:0d93c1cd8b="taltos"]Már elnézést, ha tévedek, de nincs az az isten, hogy Te nem azért vagy itt, hogy h*lyét csinálj belőlünk... (mármint and1)[/quote:0d93c1cd8b]

Lassan el is bucsuzunk tole.

és higyjétek el ,hogy kezdő vok................ ezt csak azért mondom mert sokan azt hiszik , hogy csak szívózni járok ide

kösz!!!

[/quote]helló. mostmár sikerült elindítani a SULIX-ot csak egy problémám van, nem tom , hogy, hogy kell felbontást vátoztatni, mert amikor betölt utána szétesik a monitor ( kép )
[quote]

ALT + CTRL + < + >/< - >

Fogod a SZÁMÍTÓGÉPEDET.
összerakod, bekapcsolod, kinyitod a cd-tartót, berakod a cd-t, ha gyors voltál, még időben, ha nem, akkor újraindítod a gépedet. Vagy a reset gombbal, vagy a leállítás -> újraindítás menüponttal. Aztán vársz, hogy elinduljon a cd. Szerintem ezt bárki meg tudja csinálni, szóljál majd ha valamelyik pontnál elakadsz.

Szerintetek a biosa cd-bootra van állítva?

[quote:8349fd5491="vtommy"]Hidd el nem azért van itt, kicsit fiatal és tapasztalatlan. De már kezdi kapisgálni a hupwikit :)[/quote:8349fd5491]

OFF:
Aki ismer valamennyire, az tudja, hogy nem szoktam keverni a trutyit, de most neztem:
Eddig 7 hozzaszolas, ebbol 5 uj topicinditas, ebbol 4hez nem szolt hozza meg az elso uzenet utan. A maradek 1 hozzaszolasaban ezzel segitett:

Kerdes: "Akad a hang! Szagatott!"
A segitsege: "szentem töröld le a hangkártyád és telepítsd újra. ez szentem be fog vállni:)"

De lehet hogy inkabb nekem kene abbahagynom? :) Na jo, nem Offolok tobbet...
:ON

[quote:e78c238d70="benyovszky"]Szerintetek a biosa cd-bootra van állítva?[/quote:e78c238d70]
Valószínű, ha a livecd telepítését nem sikerült megoldania, valószínű a bios beállításokhoz sem nyúlt. Defaultban szerintem ott van a cdrom a merevlemez előtt.
HA MÉGSEM: nyomsz egy delt a számítógép indulásakor. És beállítod valahol hogy a CDROM-ról induljon, és ha nincs, akkor a merevlemezről

[quote:9abd5a7105="szaty"][/quote:9abd5a7105]helló. mostmár sikerült elindítani a SULIX-ot csak egy problémám van, nem tom , hogy, hogy kell felbontást vátoztatni, mert amikor betölt utána szétesik a monitor ( kép )
[quote:9abd5a7105]

ALT + CTRL + < + >/< - >[/quote:9abd5a7105]
Vagyis az "alt ctrl +" -szal csökkented a felbontást, "ctrl alt -" -szal meg növeled... and1 kedvéért.

Nem akarok en itt cseszegetni senkit, de azert egy Live Cd-t azert meg egy kezdo linuxos is sztem eltud inditani. Microfosch-t akkor h telepitesz? Vagy varsz az adminra ??

szal a lenyeg: del -> cdrom-rol boot es kesz...

A 6 eves ocsem megoldotta egyedul sztem neked is menni fog.... :lol: :lol:

d0z3n

ó nagyon szépen köszi lacipac

:D

[quote:16054b7d79="lacipac"][quote:16054b7d79="szaty"][/quote:16054b7d79]helló. mostmár sikerült elindítani a SULIX-ot csak egy problémám van, nem tom , hogy, hogy kell felbontást vátoztatni, mert amikor betölt utána szétesik a monitor ( kép )
[quote:16054b7d79]

ALT + CTRL + < + >/< - >[/quote:16054b7d79]
Vagyis az "alt ctrl +" -szal csökkented a felbontást, "ctrl alt -" -szal meg növeled... and1 kedvéért.[/quote:16054b7d79]

Mondjuk logikus fordítva lenne, de hát... :lol: Mármint azt gondolná az ember, hogy ha már +, akkor az növel valamit, a "-" pedig csökkent valamit... :roll:

A felbontás fordítottan arányos a mérettel, tehát a méretet növeled!

szvsz az and1 nick egy megrögzött m$ fant takar, akinek van is egy portálja és az ottani nickjét egy zenésztől lopta (:twisted: gonosz vagyok?!)
most gondoljatok bele: hogy nézne ki itt a hupon az ottani nickje ?
:D

[quote:df3431c38e="bepe79"][quote:df3431c38e="lacipac"][quote:df3431c38e="szaty"][/quote:df3431c38e]helló. mostmár sikerült elindítani a SULIX-ot csak egy problémám van, nem tom , hogy, hogy kell felbontást vátoztatni, mert amikor betölt utána szétesik a monitor ( kép )
[quote:df3431c38e]

ALT + CTRL + < + >/< - >[/quote:df3431c38e]
Vagyis az "alt ctrl +" -szal csökkented a felbontást, "ctrl alt -" -szal meg növeled... and1 kedvéért.[/quote:df3431c38e]

Mondjuk logikus fordítva lenne, de hát... :lol: Mármint azt gondolná az ember, hogy ha már +, akkor az növel valamit, a "-" pedig csökkent valamit... :roll:[/quote:df3431c38e]
Ha a "+"-ot nyomogatod akkor noveled a pixelek meretet, ha a "-"-t akkor csokkented.

Vagy ugy is meg lehetne fogalmazni, hogy pl. az ikonok, ablakok, grafikus megjelenes merete novekszik a kepernyon, ill csokken. Ezt lehetne ugy is tekinteni mint egyfajta zoomolast.

Szerintem sz*rul, de szvsz rovid elete lenne :lol:

hello. letöltöttem a http://linux.vv.hu-ról egy LINUX felhasználóji ismeretek 0.12-6 (pdf)-et, de letöltöttem ugyan innen egy násik ilyen oktatót, a Linux felhasználói ismeretek 2.04-et és nekem az első jobban tetszett és abban kérem a segítségeteket hogy melyikből érdemes tanulnom, mert részletesen
megakarom tanulni a LINUXot. melyikból tanuljak????

köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

and1

OFF:
Atya ég, Trey! Neked mekkora türelmed van... :)
:ON

Amelyik tetszik...

üdv. sehogy se jön össze az adsl beállítás a Sulixnál. valaki tud nekem ebben segíteni?

köszi!!!!!!!!!!!

and1

én az hittem ez már régen az enyészeté lett...

http://www.sulix.hu/hu/index.php

http://www.youtube.com/watch?v=75gskAMB4rU

Veled ellentétben én meg csak mostanában hallottam róla először. :) A szegedi szabad szoftver konferencián volt egy előadás, amiben bemutatták a disztribúciót. Ez kb. 2 hete volt. Addig nem is tudtam a létezésükről.

Csak azért mert 5 éve hozzá
sem szagolt senki a témához?

Na és mi lett a vége, and1-nek sikerült beállítani az adsl-t vagy még mindig ott ül a szikrázó moncsi előtt?

Utoljára több, mint négy éve szólt hozzá a "kisjány"... aztán ma megint... biztos nem szivatta a válaszadókat...

Fórum téma SULIX and1 83 28 perc 23 másodperc
Fórum téma C++ and1 36 4 év 46 hét
Fórum téma smtp problémák and1 2 5 év 22 hét
Fórum téma IRDA - Sony Ericsson + USB-s infra :) Pingvin 16 5 év 37 hét
Fórum téma Akad a hang! Szaggatott! krokodilus 42 5 év 39 hét
Fórum téma C# -vel kapcsolatos kezdő kérdés and1 6 5 év 40 hét
Fórum téma fordító and1 5 5 év 40 hét
Fórum téma C# nyelv and1 4 5 év 40 hét

------------------------------------------------
A legtöbb ember azt hiszi, csak a gyomra üres...

Hahh, mik történtek itt még 5 éve. Feldobta a napom ez a kis topik, tiszta basic trolling howto :-)

http://fodi.be