erste netbank

 ( xian | 2016. június 1., szerda - 19:53 )

Nagyjából egy napja nem érem el az Erste netbankját. Nem tűnik tervezett leállásnak, nem lennék most az üzemeltetés helyében...

Valaki tud vmi közelebbit?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Itt a loginig betölt, nem vagyok Erstés így tovább nem tudom tesztelni. :)

Mostmár megy: köszi, hogy újraindítottátok :)

Lehet hamarabb kellett volna kérdeznem!?

Hétvégén volt karbantartás. Talán nem sikerült maradéktalanul befejezniük?

Én újabban azt vettem észre, hogy nálam csak IE-ből működik. Értsd úgy, hogy a login után (!) elhasal a webalkalmazás, és feljön egy Forgerock-féle generikus hibaüzenet, ha pl. Firefox alól nézem.

w8.1+chrome,FF működik probléma nélkül. Nincs valami plugined amit nem szeret?

Valószínűleg ez lesz a trükk. Alig néhány plugint használok, és ezek sem túl extrémek (pl hover zoom, és hasonlók) Egyszer megnézem, melyikkel van a gond, de eddig elég lusta voltam hozzá, amúgy is főleg IE-ből szoktam bankolni.

Üdv,
Több hete tapasztalom, hogy sem FF ( >= v50 ) sem Chrome ( >= v55 ) alól nem lehet bejelentkezni: login után csak a 3 nyelvű "kérem várjon" ablakban tekereg.
IE alatt megy.
IE alatt nincs bővítémny, és a többiben ugyan uBlock-ot használok, de az erste címe whitelisted. Ennek ellenére nem hajlandó FF/Chrome alatt menni. Akkor sem ha letiltom az uBlock-ot. Más bővítményem nincs. Clear history, reset defaults stb. megvolt már.

Amennyiben a többségnél megy, akkor biztos bennem van a hiba, csak nem találom.
Ha valakinek van tippje mit lehetne még tenni, avagy neki mi a tapasztalata, kérném ossza meg, mert az IE-t valahogy nem csipázom...

kieg.:

írtam a banki ügyfélszolgálatnak, szerintük:
"Tájékoztatjuk, hogy központi jellegű hibáról nem kaptunk információt a Lakossági NetBank rendszerrel kapcsolatban."
illetve:
"Abban az esetben, ha a fentieket követően se sikerül a belépés, javasoljuk, hogy használjon másik böngészőt. A Firefox 21.0 verziója alatt NetBank rendszerünk minden fennakadás nélkül használható."

Torold a cache-t v. ilyesmi.
Nalam is mukodik.

Én most léptem be kb. 5 perce, simán működött.

Nekem is megy.

Nekem tegnap, vagy tegnap előtt ment. FF alól valószínűleg (elképzelhető, hogy Chrome alól). Biztos, hogy nem IE-t használva.

Nálam is működik rendesen.
A többiek tippjeihez még annyit tennék hozzá, hogy próbáld meg inkognitó / private browsing módban is :)
--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Nem hiszem hogy a te problémádra gyógyír, de vicces sztori ugyanerről a bankfelületről: pár éve ugyanezt a hibajelenséget tapasztaltam velük, de nem mindig, csak néha-néha. Hónapokba telt mire rájöttem, hogy a login oldalon muszáj egérrel kattintani a belépés gombra (nem lehet simán enter-t ütni a form elküldéséhez), mert onclick-re volt kötve valami javascript lófasz, ami nélkül csak tekert a végtelenségig. :D

Üdv,

Köszönöm a tanácsokat, melyek alapján sokmindent sikerült kizárni:
- personal fw (mivel IE alatt megy, illetve ha kikapcsolom sem változik semmi)
- böngésző (nálatok megy nálam meg nem)
- OS (nekem Linux és Win alatt sem megy)

Mivel egyetlen közös dolog maradt, úgy vélem megvan a megfejtés:
Egy plugin, amit privacy okokból előszeretettel használok (és emlékeim szerint maga a google privacy survey ajánlja fel)
Google Analytics Opt-out Add-on (by Google) - Tells the Google Analytics JavaScript not to send information to Google Analytics.
Ha az ép aktuális böngészőben letiltom a plugin-t, akkor varázsütésre megjavul minden.

Egyetlen kérdésem maradt:
Mivel józa paraszti ésszel semmilyen okot nem látok, hogy egy netbank login-nak bármi köze kellene legyen a google analytics-hoz, akkor

mit csinál az ERSTE a login adataimmal?

Nem vagyok otthon web-progban, így ha van valakinek megnyugtató, logikus válasza, az újfent megköszönöm!

Noha hozzaferesem nincs az Erste webbankhoz, igy csak a login oldalt tudtam megnezni, de abban nincs GA. Ez a GA Opt-out Add-on a DOM document elso elemenek (login oldalnal ez a "html" tag) elso childje ele (a login oldalon ez a "head" tag) beszur egy "script" tagot, amivel mokol valamit a window objektumban. A mokolas szerintem lenyegtelen, itt a script elhelyezese fogja a problemat okozni szerintem. Mivel ez az extension megvaltoztatja az elemek sorrendjet (beszur egy uj elemet), igy ha a weboldal fejlesztoi az feltetelezik, hogy a html tagen belul az elso child a head, a masodik a body akkor a megvaltozott elemsorrend miatt a hibas feltetelezes nyilvan hibas mukodest fog okozni.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű