Mir...

...Az új duke nukem forever, most már biztos.
Azért kiváncsi lennék, hogy miért haladnak ennyire rosszul. Mondjuk kerekedett a szemem, amikor több mint 3 évvel ezelőtt bejelentették, hogy egy év múlva tehát a 14.04-ben már alapértelmezett lesz a mir. De ennyire microsoftos kommunikációra nem számítottam.

Remélem nincs igazam, de egyre inkább az az érzésem, hogy a canonical háza táján gyűlnek a gondok. Tolják az ubuntu phone-t, a desktop verzió nem fejlődik. Talán a szerver ágon csorog be némi haszon.

Értem én, hogy keresi Shuttleworth a pénzét, ezért tapogatóznak mindenhol (mobil,iot,tv,felhő). Csak a végén nehogy bukta legyen belőle, és a corel/mandriva sorsára jusson az egész.

Hozzászólások

Engem is meglep a gyengélkedés desktopon és mobilon. Közben viszont azt látom, hogy felhőben nagyon ott vannak, a legelterjedtebb disztribúció pl. OpenStack alá.

A kérdés az, hogy onnan jön-e elég pénz valamilyen formában ahhoz, hogy hosszú távon eltartsa a másik két produktumot.

A balckberry, mozilla kifarolt, a microsoft kifarolni látszik a smartphone piacról. Kemény diónak tűnik profitot termelni ebben a szegmensben, márpedig a unity fejlesztőit többnyire a canonical pénzeli, nem az fsf.

"miért haladnak ennyire rosszul."

Mert túl nagy fába verték a fejszéjüket, nincsenek elegen hozzá. A desktopra kellett volna elsődlegesen fókuszálni, és a mobil kompatibilitást apránként felépíteni másokkal együtt. De kelett a saját display server, kellett a saját asztali környezet, és most ki se látszanak a fejlesztenivalóból, kívülről pedig az látszik, hogy semmivel se haladnak.

Ilyenkor hol van Zoltan, hogy kimagyarazza?...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Soha nem az volt a gond, hogy "hisz abban, amit csinál", hanem az, hogy csak magyarazkodik, apro csusztatasokkal, gelei-mrceeka-szeruen vedi a munder nem letezo becsuletet... Eszervek, tenyek nelkul, csakis hit alapjan. hup-trollfilterre itelttettek mindnyajuk sajnos.

Toluk fuggetlenul remelem, hogy mind a Canonical desktopon, mind a Microsoft szerveren kepes lesz valami hasznalhatot, versenykepeset felmutatni, hiszen ettol a versenytol lesz jobb a vilag.

"gelei-mrceeka-szeruen vedi a munder nem letezo becsuletet... Eszervek, tenyek nelkul, csakis hit alapjan"

Úgy érzed, hogy ilyenek a tipikus megszólalásaim itt? Ha igen, kérlek, mutasd be néhány megszólalásom példáján keresztül, hadd tanuljak belőle, hogy milyen hibákat ne kövessek el.
Ide várom és előre is köszönöm! http://hup.hu/node/147391

Üdv,
Marci

Igen, tippre ez az egész konvergencia a felhasználóik csekély részét érinti csak, gondolom ezért nő a méltatlankodók száma.

Valahogy ugy erzem, az Ubuntu (Canonical, igazabol mindegy) forditva ul a lovon. Ahelyett, hogy mindenbol sajatot, meg mindenbol hiper-szuper-modernet akarnanak, inkabb mennenek elore a jol kitaposott uton, es mellette neznenek korul igeretes fejlesztesek utan. Volt mar nem egy fejlesztes, ami Linuxot akart mobileszkozre vinni (OpenMoko, MeeGo pl.), siman megnezhetnek hogy azok meddig jutottak, es hogy van-e valami, amit at lehetne venni toluk. Ez az ipar nem a maganyos harcosoknak valo, ilyen sebesseg es ilyen tomeg mellett nem.

Ha nem valtanak surgosen taktikat, ebbe bele fognak bukni. A piac nem sokaig turi el az elegseges szintet. Csak a kivalo marad talpon.

(Bar ki tudja, lehet nem is lenne kar erte, visszamennenek a kaptafahoz, es csinalnak tovabb a desktop/server cuccot, ahhoz legalabb ugy-ahogy ertenek)
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Kár érte, mert szerintem a koncepció jó. Bár a Duke Nukem forever is jó lett a végén, csak nehéz volt kivárni :-).