Skype app vs smart TV 1:0

 ( ricsip | 2016. március 9., szerda - 12:10 )

A Microsoft tegnap ismét vert egy szöget a Skype koporsójába: a tegnapi bejelentéssel idén június 2. dátummal kivonja az összes ismert smart TV platformról az app futtatásának lehetőségét.

Hivatalos bejelentés: https://support.skype.com/en/faq/FA34642/what-changes-are-coming-to-skype-for-tv?platform=skype-for-tv

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ugyan miert? Mobilon/desktopon tamogatjak, tobb ertelme van mint a TV-n.
Mellesleg mar szinte barmirol ki lehet tenni a kepet a tv-re. A masik meg, hogy nem kell tularazott webcamerat venni legalabb (ami TV kompatibilis).
A TV-m elvileg tamogatja, de olyat nem engedett, hogy webkamera nelkul hasznaljam (pl. csak en nezzem a masik oldalt). El sem tudtam inditani kamera nelkul, igy hagytam is a fenebe.

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szokásos MSFT-os gondolkodás: nekem nincs rá igényem --> kivetíti az állítást automatikusan feltétel nélkül a földbolygó teljes népességére: senkinek nincs rá igénye.
Sokan megvették azt a túlárazott/átmatricázott webkamerát h. tudjanak skypeolni, és használják (többé-kevésbbé) megelégedéssel.
Mert a föld teljes lakosságának nem uniformak az igényei. A barom MSFT döntéshozók ezt akkor se lennének képesek felfogni, ha csőre töltött pisztolyt nyomnak a tarkójuknak. Ezért tartunk megint itt, ezen a héten is megszopattak egy rakás embert világszerte ezzel a hírrel.

A többire amit írtál: nem feltétlenül csetelni akar az ember a tv-s skype-on, meg csethisztorit visszaolvasni, hanem videóhívni.

Az a szánalmas magyarázat meg amivel mentegetőznek h. mobilon meg tableten szkájpol a nép, 2 sebből vérzik: 1) Windows phone-on gyatraszar minőségű a skype kliens (nem csak nálam, olvass app reviewt), ezt szégyellni kellene nem pozitiv példának felhozni, 2: ha kinyírjuk módszeresen az alternatívákat, akkor lehet gyártani a statisztikákat valóban, h. az alternatív felhasználók már alig vannak. Ez emlékeztet a magyar politikai hírtorzításra.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShv

Nagymamam ilyen megoldassal volt kepes eddig Skypeolni a kulfoldre szakadt tobbi unokaval. Ezek szerint, el lehet bucsuzni ettol a lehetosegtol.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

+1, pont egy hete jutott eszembe hogy a szuloknek ez kene. ez a kerdes onmegoldo lett ezek szerint:D


// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

+1
Ugyanez a szituáció. Mi is így oldottuk meg a Skypeolást a nagymamával, öcsém mindennap felhívja a TV-n.
Természetesen nincs sem laptopja, sem okos telefonja mamánknak, mert nem tudja kezelni ezeket.
Itt csak egy gombot kell megnyomni és megy minden. Ezért vettünk ilyen TV-t, ezért vettünk hozzá kamerát és csak ezért lett beköttetve az internet.

Remélem még ha nem is adnak rá tovább supportot, de nem távolítják el az appot.

Az, hogy a Skype már egy centet nem ér PC-n, meg mobilon sem, mert napjában többször összeomlik és a cloud-os megoldás óta a fájl küldés is botrány az egy dolog, de ez most nagyon paraszt húzás volt... :(

Sikerült valamilyen megoldást találni a dologra?

Én most azon gondolkozom, hogy veszek egy RPI3-at, hozzá egy USB-s távirányítót (amivel fogadni tudja nagymamám a hívásokat) meg egy webkamerát.
Ráteszek egy Linux-ot és browserben beállítóm a hangouts-ot.

Persze egy oob megoldásnak sokkal jobban örülnék, például egy kamerának amibe integrálva van a szoftver és van hozzá egy távirányító.

Az már csak hab a tortán, hogy az eddig működő Samsung CY-STC1100 kamerát dobhatjuk ki, mert csak a Samsung drivere tudja meghajtani, de app híján nem ér semmit...

Ha van valami jó ötletek, akkor ne tartsátok vissza!

Mondjuk sokan elég kemény pénzeket fizettek azért, hogy olyan TV-jük legyen, amivel ezt a funkciót el tudják érni. Ezek után arra hivatkozni, hogy de ma már máson megteheti, enyhén szólva pofátlanság. Persze cég nem tud se bunkó, se pofátlan lenni. Legfeljebb a döntéshozói.

Heck, már jó ideje agitálom a családot, hogy ruházzunk be a nagyszülőknek egy ilyenre, hogy tudjunk velük értelmesen videókonferenciázni. Ezek szerint szerencse, hogy nem jártam sikerrel.

Évekig használtam a Skypeot megelégedéssel. Az utóbbi időben az MS egyre többet szívat ezen a vonalon (is). Ahol csak lehet, migrálok hangoutsra. Apropó: lehet TV-vel hangoutson videóhívást csinálni?

--
Csaba

"Apropó: lehet TV-vel hangoutson videóhívást csinálni?"

Mi évek óta használjuk a cégnél a Hangouts-t TV-vel. Működik.

--
trey @ gépház

Milyen okos-TV, milyen app?

Köszi, akkor érdemes lesz ennek utánamenni.
--
Csaba

Azt szeretnem tudni, hogy a Microsoft miert vasarolta fel anno a Skypeot, ha ennyire nem erdekli oket? A Windowsos kliens is egy katasztrofa, a linuxosrol inkabb nem mondok semmit, most meg mar az okostevekre is szarnak ra. Mi volt a celjuk amikor felvasaroltak?

Nyilván az még nem az ő kezük alatt indult be, az eredeti tulaj próbálta kiterjeszteni mindenféle platformra, köztük az okos tévékre is, mert nem volt nyereséges a biznisz. De nem jött be a tervük, inkább elpasszolták a Microsoftnak. Azok még támogatták egy darabig az okostévéket, viszont mivel beintegrálták a Windows-ba, így már nem kell még nagyobb felhasználói bázist ilyen olyan platformokra kiterjesztéssel (és gondolom nem kevés karbantartással) megnyerni, ezért dobják a támogatást, egy csomó kíntól megszabadítva magukat. End of the story.

De nem jött be a tervük, inkább elpasszolták a Microsoftnak.

Ez egy teljesen standard sztori: vidéki kissrác jó ötlettel fejleszt egy terméket, talál befektetőket, gyorsan növekszik, majd felvásárolja őket egy mammut. Ma az egész IT szektor így működik. Szóval a Skype esetében pont ellenkezőleg, mint írod: éppen, hogy bejött a tervük.

--
Csaba

"kivonja az összes ismert smart TV platformról az app futtatásának lehetőségét."
- androidról is?
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség