HD TV - Philips vagy LG

Sziasztok.
Szeretnék venni egy HDTV-t. Úgy döntöttem, költségkímélés okán nem kell SMART TV, inkább majd később összedobok egy Raspberry PI mediaboxot hozzá.

Két típus között gondolkodom:

LG 32LF5610
és
Philips 32PFT4100/12

Mindkettő 80 ezer körül van, ez árban megfelelő. Vajon melyikkel járok jobban? Paraméterre elég hasonlóak, de az LG-ről több infót találtam.
Amit nem tudtam kideríteni:
- Melyik milyen videó formátumot játszik le USB-ről
- Milyen formátumban rögzítenek USB-re (LG esetében úgy tudom, nem képes ugyanarra a HDD-re felvenni, amiről lejátszik, mert saját partíciót csinál)
- Van-e bármelyik esetében lehetőség arra, hogy a SCART bemenetről készítsen felvételt USB-re (ezáltal tudnám digitalizálni a régi VHS felvételeket)

Bárkinek tapasztalata van, megköszönöm, ha megosztja.

Üdv,
Moha

Hozzászólások

el kell menned megnézni élőben, hogy melyiknek tetszik jobban a képe.
bár gyanítom ugyan olyan lesz mindkettő.
esetleg sony?

szubjektív dolog, de nekem valahogy mindig a sony tv-k képe tetszik a legjobban. szép, telt színek, látható, nem elmosódott mozások, éles kép, stb.stb.
ha hosszútávra veszed, és kicsivel drágább, de még meg tudod fizetni, talán megéri a jobb képminőségért.
de mondom, mindenkinek más tetszik, el kell menni megnézni. :)

Én is sokat nézegettem az MM-ben a TV-ket és képminőségre a Sony jött be, magasan lekörözve az összes többi gyártót.
Érdekes, magát a Sony márkát majdnem annyira utálom (teljesen szubjektív előítéletes módon), mint az Apple-t, de TV-t mégis Sonyt vettem és nem bántam meg. A mostani modellek rohadt drágák, az előző szériából kell nézni, azoknak már eléggé lement az áruk, persze, ha még egyáltalán kaphatók...
(jaigen, fotómasinából is Sony MILC-et használok teljes megelégedéssel, magam sem értem...)

a tv-n kívül talán nincs is más sony eszközöm, de ugyanígy voltam amikor TV-t vettem, hetekig jártam az üzleteket, boltokat, és a sony képe jött be messze a legjobban, így sony lett. igaz, akkor egy drágább és nagyobb modellt vettem, ilyen RGB ledes "csodát", de sok éve hibátlanul szolgál már, és a mai tv-khez hasonlítva is tökéletes a képe.
ezért is ajánlottam a sonyt. :)
(samsungból, a nagyon drága kategóriában láttam egyébként még szép képet, de az a 800ezer-1miliós kategória volt, kb. fél-egy éve...)

"Van-e bármelyik esetében lehetőség arra, hogy a SCART bemenetről készítsen felvételt USB-re (ezáltal tudnám digitalizálni a régi VHS felvételeket)"
LG: Ha van rajta scart és tud rögzíteni akkor működik. De csak a tv-n nézheted az eula szerint és erről tettek is.
Ezzel talán vissza lehet állítani a videót:
https://github.com/openlgtv/epk2extract
update: 8Gb-nál nagyobb meghajtó kell a felvételhez az alatt nem hajlandó megformázni.

Ötezeré' tudok adni egy AverMedia MPEG2 digitalizálót amit erre használtam.. Amúgy én a Philips-re szavaznék..
--
God bless you, Captain Hindsight..

LG-ről az a saját tapasztalatom, h 2 nappal a 2év gari után behalt. Maszek szervízbe vittem, asszem 20k volt. azóta behalt még 1x, újabb 20k. Én nem vennék még1x LG-t. tudván, hogy mind ugyanaz a sz@r, de akkor sem.
Minden ugyanaz másképpen./ef Zámbó István/

Van egy 37" philipsem fhd. Szívesen eladnám. Legyen 50e huf.

Hali!

LG-t csak akkor vigyél haza, ha ingyen adják... olyan mocskoooossssss llllllaaaaaaassssssúúúúúúúúúúú az oprendszere, hogy ha ingyen volt nem fogod sajnálni amikor kb az első 10 perc után beleállítod a távirányítót a képernyő közepébe... napi szinten kell megküzdenem velük sajnos. Már az első beállítás is egy rémálom... az átléphetetlen demózó kövér röpködő "madaruktól" idegrángást kapok... úgy sz@r ahogy van. Ma is megkérdezte egyik ügyfél, hogy mit lehetne csinálni az LG készülékével, mert 2-3 mp egy sima csatorna váltás, a másik szobában lévő Samsung meg teljesen folyamatosan, gördülékenyen vált. Közöltem vele, hogy ez nem hiba hanem tulajdonság az LG készülékeknél (UPC DVB-C adásról volt szó CI+ kártyával, ha egyszerre hirtelen több csatornát léptettem vele állandóan bevillant a "kódolt adás" felirat, majd miután újraolvasta a kártyát eltűnt).

Amúgy már írták előbb: Sony. Ha az nem tetszik akkor lehet Panasonic - Philips, ezek nálam kb 1 kategória.

Abba is érdemes belegondolni, hogy milyen eszközökkel tervezed bővíteni később a rendszert. Amennyiben "házimozi" is kilátásban van, akkor már érdemes elkötelezned magad egy márka mellett. Tudni kell, hogy a gyártók "saját nyelvezetet" használnak az eszközeik közötti kommunikációra. Samsung pl anynet-nek hívja (vagy mifene a neve), de a lényeg az, hogy a samsung tv-re csatlakozott samsung házimozi egység pl a bekapcsolásakor lenémítja a tv készüléket automatikusan. Ezek apróságnak tűnnek, de amikor majd az ötödik távirányítóval integetsz miközben csak az aktuális tv adásról átváltanál egy letöltött filmre amit 5.1-ben hallgatnál... na akkor érteni fogod miről zagyváltam itt :-)

Üdv:
Feri

Samsung pl anynet-nek hívja

A dolog többnyire szabványosítva van, és HDMI-CEC a neve. Minden gyártó máshogy hívja (LG: SimpLink, Sony: BRAVIA Sync, Toshiba: Regza Link, Pana: VIERA Link, Phillips: EasyLink, stb), a marketing ugyebár, de ennek ellenére ugyanarról van szó és általában kompatibilisek egymással. Persze ha egy márkán belül mozogsz, és nem megy, akkor lehet reklamálni a gyártónál, de nem biztos, hogy ez bármit is használ...

Apámnak kb. 2 éve egy LG tv-t vettem, valami műszaki outletből, olcsón (32" és olyan 60-70k volt 2 éve).
UPC és CI+ kártya, simán megy a csatornaváltás. Egy probléma van ezzel a készülékkel, az pedig a tv guide (műsorújság, whatever), mert az felvillan kb. fél másodpercre, majd jön az üzenet, hogy "ehhez a csatornához nincs jogosultsága".
Mondjuk nem is szerepel a upc által támogatott készülékek között, és lehet, hogy egy sw frissítés megoldaná, de Őt nem érdekli, így engem se nagyon.

Azzal pedig nagyon nem értek egyet, hogy "Panasonic - Philips, ezek nálam kb 1 kategória". Mert a philips már csak egy leamortizálandó brand, a panasonic, nos hát az panasonic.

Hát nekem Philips van (mondjuk UHD-s [40PUS6809]) de nagyon kegyetlenül lassú a szoftvere, nem tudom az LG-é milyen, de én meg Philipset nem vennék/veszek soha többet ... :-S

Előtt egy szimpla buta FHD Samsungom [UE40D5003BW]) volt, még a színei is szebbek voltak és összehasonlíthatatlanul gyorsabb volt.

Speciel a TV-k lejátszási képességeit nem ismerem, mindig vmi külső cuccot használok ilyenre (régebben volt egy Dune HD-m, most meg egy MINIX NEO X8).

Szerintem menj el a boltba nézd meg (képe,hangja..stb), nyomkodd meg a távirányítóját hogy lásd elég gyors/reszponszíve neked és válassz úgy TV-t.

"Speciel a TV-k lejátszási képességeit nem ismerem, mindig vmi külső cuccot használok ilyenre (régebben volt egy Dune HD-m, most meg egy MINIX NEO X8)."

+1, én már próbálgattam pár tv (samsung, lg, stb.) lejtászási képességeit, de nem erre alapoznék...
Egy med8er hálózati lejtászó (lehet rá usb3 -s disket is kötni) megéri azt a +40-50 ezer Ft-ot.
(Egy Popcorn Hournak szebb valamivel ugyan a képe, de jóval drágább, és "akadósabb".)

Ugyanezt a 2 tv-t vettem meg...

Először a Philips jött velem haza a majd kiderült, hogy a képe kb. mint amit lehánytak!

Majd másnap (UPC-s csávó jött, látott, szerelt és megállapította, hogy a tv a szar) vissza a médiába kiverni a dilit, hogy nagyon hamar vissza a pénzt, vagy ide egy értelmes tv-t!

Azzal már jött is haza velem az LG, azóta is meg vagyok vele elégedve, egyetlen hiba amit találtam már ha az akkor csak annyi, hogy az ass formázott feliratokat nem szereti!

Oykawa

Mindegyik gyártónak vannak jól és kevésbé sikerült típusai. Nem gyártó, hanem képminőség és az elvárt szolgáltatások alapján érdemes választani. Ha pedig a meghibásodás a mumus, akkor olyat kell venni, aminek hosszabb a garanciája a többinél (már ha van ilyen).
De ha nincs szerencséd, akkor is megszívhatod. Ha rám hallgatsz, akkor egyáltalán nem is nézel tévét, hanem helyette valami kevésbé értelmetlen elfoglaltságot találsz magadnak.

Ha LG, akkor ezt olvasd el:

http://mobilarena.hu/tema/lg_led_tv-k/hsz_1-50.html

itt a legelső, topikindító hozzászólásban rengeteg ALAPVETŐ infó szerepel. Csak éppen azok nem, amikre te is kíváncsi vagy! Amiről hallgatnak az ottani fő-fórumtagok, és a korábbi topik-tulajdonos elmenekülése miatt senki nem kötelezhető beleírni a topikindítóba, h. a 2015-ös Webos 2.0 TV-k oprendszer sebessége a 7-es széria alatt sima fullHD modelleknél TOVÁBBRA is szánalmasan szar (akadozó menüpontok, elfogyó memória hibaüzenetek). Ugyanis amit a topikindító hozzászólásban írtak a 2015-ös WebOS2.0-ról, az akkor került papírra (fórumba) amikor a termék még meg sem jelent a boltokban, és csak a fórumba író illető nedves álmait (=a marketing anyag kopi-paszte) reprezentálja. A 7xxxx-es széria és afölött nem tudom mi a helyzet, az UHD TV-k gazdái nem panaszkodtak. Kitartó olvasással megtalálod azt a posztot ahol vmi bennfentes írja melyik szériába került alulméretezett dual-core CPU és melyikbe tettek modern quad-coret (érzésre csak a felsőkategóriába).
Egy másik posztban meg a teljes modellkód megfejtési táblázata van az ABC betűire bontva. Kb. mintha az enigma kódját kéne megfejteni h. kiderüljön adott modellszámozású termékkel konkrétan mit is vettél a nappalidba.

A rögzítés 2015+WebOS2.0 előtti TV-knél pl. lehet h. csak digitális tuner-bementről mehet, csak HDD-re (pendrive nem, SSD nem). Van korlát a rögzítés felső időhatárára (max. 15 perc), de ezeket csak elvétve láttam ott emlegetni. Az viszont "bíztató" h. rengeteg embernek akadt gondja a rögzítéssel LG TV-n.

Csatorna átrendezés bizonyos évjáratoknál nem megoldható, az elektronikus műsorújság (EPG) egy katasztrófa sebességű mert külön app-ként fut a TV-n így a váltogatás TVműsor és EPG között hosszú másodpercekbe tellik stb. stb. stb. stb. stb.
Nincs rá Facebook app (2014-ben összeveszett a FB és az LG így a FB megvonta az LG TV-k jogát az app-ra), nincs Skype (2014-ben még volt, de 2015-től az LG nem akart fizetni az MSFT-nek. A 2014-es WebOS 1.0 appstore-ban ott virít a skype, tehát ha csak rákeresel felületesen guglival, akkor meg fogod találni, viszont a 2.0 WebOS app store nem fogja telepíteni). Más appokat kb. havonta szednek le / törölnek / vonnak ki az LG app store-ból. Volt pár hete hír h. a WebOS fejlesztők jelentős részét kirúgta az LG, tehát lehet rá számítani h. a 3.0 WebOS is ugyanolyan összehányt optimalizálatlan szar lesz mint a 2.0 és az 1.0.
Ja, felejtsd el h. az idén karácsonykor megvett 2.0 WebOS-t TV-det jövő nyáron (ha nem mennek addigra csődbe) megjelenő 3.0-ra tudd frissíteni, mert az LG a képedbe fog köpni, és csak 2016-os TV-kre lesz 3.0. Nem légből kapott jóslat, az 1.0 --> 2.0 upgrade-nél idén már eljátszotta ezt az LG. Ígérgették h. lesz az 1.0 TV-kre 2.0 szoftver, aztán a beharangozott időpontra valahogy elmaradt az update, majd kb. fél évé késéssel kihoztak egy 1.4-et, ami idézem: "a 2.0 fícsörök egy bizonyos részét elhozza az 1.0-s lúzereknek is".

Igazából itt csak az lenne az egyetlen megoldás, h. feladod a munkádat és a hobbidat, és felcsapsz életed hátralevő részére bétateszternek. Azaz konkrétan meg kellene venned minden szimpatikus v. szóbajöhető TV-t, és használni 3-6 hónapig. Utána meg írni róla egy tételes hiba-listát, amit oda lehetne tolni abba a fórumba, mert az ottani segítők kb. mai napig 68 ezer hozzászólásból 65 ezerben ugyanazokat a kérdéseket válaszolják meg ugyanúgy. A legszomorúbb h. ez szerintük teljesen hatékony módja a vásárlók tájékoztatásának, és még fel voltak háborodva mikor én próbáltam elérni h. 2 hét tapasztalaimat beleírják a topikindítóba. Mert h. milyen negatív vagyok h. a 150 ezres TV-nek fel merem rónni h. olyan akadozva pörgeti a menüt mintha egy 486-os lenne az alaplapján.
Aki összefoglalva szeretné ezeket a defekteket tételes listában végigolvasni, az szánjon rá 2-3 hetet míg végigmegy a 68 ezer hozzászóláson, ez volt a végeredmény az ottani őshonosokkal való vitában.
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Annyi infó hasznos lehet, hogy a Sony és Philips (ami igazából Funai) az LG LCD paneljeit használja ha jól tudom. Samsung a sajátját.

Időközben nem lett funai a Philips.
Maradt ez:

"As of 2012 Philips is no longer directly involved in TV manufacturing, because it has outsourced it to a joint venture with TPV Technology, called TP Vision. (...) Philips announced in January 2013[2] that it agreed to sell its consumer electronics division to Japan-based Funai Electric Co. (...) However, in October 2013, Philips announced that it would not proceed with the sale, instead initiating litigation against Funai Electric Co., alleging breach of contract by Funai."

--
"In a cult, there is a person at the top who knows it's a scam. In a religion, that person is dead."

Dolgoztam a TPVision Szfehérvári telephelyének IT infrastruktúra kiépítésén '13 jan/feb-ban, majd márc-ban eltűntek a tajvaniak, nyáron meg a hwsw-n olvastam h. bezárják a gyártást az év végére idehaza. Haszontalan munkát csináltam :(
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC