Ötlet / Egyszerű webes platform integrált programozhatósággal

Sziasztok,

Kerestem app engine-t és nézegettem behatóbban Google és Amazon megoldásait. Nagyon jó, de brutál komplex. Legalábbis ahhoz képest, ha nem felső kategóriás cuccot akar fejleszteni az ember hetekig tanulmányozva rengeteg doksit olvasva.

Azon gondolkodok, hogy nem lenne rossz lefejleszteni egy olyan App Engine-t, ahol direkt iszonyat egyszerűre lenne fogva az egész fejlesztés. A célom az lenne, hogy a weben össze lehessen hányni objektumokat és azoknak tulajdonságot és funkciót adni. Gyakorlatilag egy Visual Basic-et csinálni a webre IDE-vel együtt.

Szerintetek lenne igény rá?

- webes felületen bedobálhatnánk objektumokat egérrel (textbox, rádiós gomb, paragrafus, kép stb)
- rájuk klikkelve feljönne egy ablak, ahol különböző eseményekhez különböző funkciókat írhatnánk, pl.:

Button("OK").click funkciójához:
DB("mydb").table("books").add TextBox("Title"), TextBox("Author"), Date.now

Adva lenne egyszerű DB API. Lehetne fájlokat feltölteni és azokra hivatkozni. Lennének modulok, pl. login-hez.

Nyilván a cél az lenne, amelyet olyan sokan mások is kergetnek: még egyszerűbben összerakható legyen kívánt funkció web-re pár kattintással és kód beszúrással.

Szerintetek?

Hozzászólások

Ha belinkelunk neked egy hasonlo szolgaltatast, ezt a temat is torolteted?

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Nem framework-re gondolok, abból van mint égen a csillag. Hanem összeklikkelhető felületre (ebből is van), amelynél kód írható a webes felületen az objektumokhoz. Tehát mint Visual Basic-nél, rászórod a felületre a gadget-eket és az eseményeikre kódot írsz. És úgy gondoltam, hogy mindezt a webes felületen.

Tehát a szolgáltatás host-olná a kódot, na itt már lehet feature request: verzió kezelés, highlight, code completion stb. - és a webes felületen is lehetne szerkeszteni. Illetve a kiszolgálás is megtörténne.

Tehát nem hagynánk el a böngészőt a weblap összerakáshoz és fejlesztéshez.

De a lényeg, hogy nagyon minimalista, faék egyszerűségben gondolkodok. Hogy ha egy cégnél össze kell rakni hamar gyorsan egy megoldást, akkor lehessen.

Nekem azzal van a bajom, hogy csak olyan megoldásokat találok mindig mindennel kapcsolatban, amire sok időt és energiát kell szánni hogy elkezd tudni használni. Én ez ellen szeretnék menni. Kérdés hogy sokan mások is hasonlóan gondolják-e vagy sem?

Egyet értek veled, pont ez adja a nehézséget. Hogy tudjon is szükséges dolgokat a megoldás, de a bonyolultságát egy adott szint alatt tudjuk tartani.

Vajon ha sikerül elfogadható szinten egyszerűre tervezni, lehetne ennek felhasználó tábora? Mert ugye nem átlag user tudná használni, hanem web fejlesztők vagy programozók. De ugye nekik meg általában megvan a kedvenc technológiájuk és tapasztalatom szerint nehezen cserélnek.

A szakmának vajon nem lenne-e túl egyszerű, az átlag user-nek meg túl bonyolult?

"Hello world" szerű alkalmazásig semmi gond nem lenne vele.

a) némi befektetett energiával megtanulni egy népszerű szolgáltatást használni, ami utána akár piacképes tudást is ad
b) sokkal több befektetett energiával megírni valamit nulláról, amit utána csak te tudsz használni, majd amikor te is beleunsz, megy a süllyesztőbe

ha a helyedben lennék, már megvan, melyiket választanám :)

Ismerve az elozo temait, feltetelezem, hogy nem sajat hasznalatra fejlesztene, hanem egy szabadidos projektkent amibol idovel profitalni szeretne.

Az egyik bokkeno, hogy mar van ilyen (most nincs erom konkret peldakat keresni), a masik meg hogy szerintem alabecsuli egy ilyen szolgaltatas kifejlesztesehez szukseges munka mennyiseget, ez egy full-time buli par fejlesztonek jopar honapon at.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám