Aksi kérdés

 ( skuba | 2015. október 18., vasárnap - 12:45 )

Sziasztok.
Vásároltam egy aksit a Kindle 3 olvasómhoz, mert az eredeti már csak az élettartama felét bírja, és nem tudhatom, hogy meddig lehet még beszerezni hozzá az alkatrészeket, mivel már nincs forgalomban. Kérdés az lenne, hogy az új aksit, ami még nem volt használatban, meddig lehet tárolni?
A telefon aksiknál, azt olvastam, hogy, az aksikat hónaponként fel kell tölteni, és úgy tárolni, itt a helyzet az, hogy az új aksi, egy hónapig bírja.
Előre is köszi a hozzászólásokat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nincsen rá "minőségét megőrzi" limit. Gondolom Li-ion akksi, azoknál az a legfontosabb, hogy ne hagyd teljesen lemerülni. Valamilyen thinkpad akksi manualjában azt írták, hogy az ideális kapacitás tároláshoz 60%.
Érdekes egyébként, az enyém akksija nagyon jól bírja, konkrétan egyszer eltörtem a képernyőjét, vagy fél évig a szekrény aljában volt, mert vettem egy K5-öt, aztán - nagy mértékben a sokkal rosszabb akssiidő miatt - megjavítottam a régit és eladtam a K5-öt, azóta se érzékelem, hogy sokkal rosszabb lenne, mint új korában. Igaz, az olvasási szokásaim elég hektikusak, van hogy hónapokig elő se veszem.

Lithium - Ion igen. Köszi a választ.

az ideális tárolási körülmény ha 40-60% között tartod az aksit hűvös páramentes helyen