[megoldva] autossh nem auto :(

 ( blr | 2015. szeptember 28., hétfő - 3:23 )

Itt ülök egy szerver előtt, amin Ubuntu 14.04.3 van installálva, és ha lesz*p*m magam sem jövök rá, mi a gond.
Van egy ilyen init scriptem a /etc/init-ben:

description "autossh ssh"
start on (local-filesystems and net-device-up IFACE=br-net)
stop on runlevel [016]
respawn
respawn limit 5 60
exec autossh -M 0 -i /home/administrator/.ssh/remotemanagementKey -o "ServerAliveCountMax 2" -o "ServerAliveInterval 15" -N -R 2032:localhost:22 

A boot alatt ki is írja, hogy nem megy, de nem értem miért, mert kézzel indítva (ssh -i ...) igen.

Update:
Két nap nem alvás után pár óra megoldotta, és két perc alatt rádöbbentem, hogy az ok prózai: hiányzott egy apt-get install autossh :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem ismerem az upstartot, azt gyanítanám, hogy rootként futtatja a szkripteket ha nincs máshogy specifikálva. Viszont ha mégsem, akkor lehet, hogy a /home/administrator alá nem tud benézni.

Mit jelent az, hogy kezzel inditva igen? Hogyan inditod kezzel, milyen userrel?

A tipp az, hogy a rootkent inditott ssh egy yes/no kerdest tesz fel a gep kulcsaval kapcsolatban, innen a hiba. Annyit lehet tenni, hogy rootkent lefuttatod a fenti parancsot, pontosan ugy, ahogy az upstart scriptben szerepel (nem ssh -i, nem okoskodva, csak ami a scriptben van), es megnezed, mit ad.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ó ennél sokkal prózaibb az ok, mert természetesen azon túl voltam, hogy a known_hosts-ban legyen benne a túloldal.
Szó szerint nem volt „auto”. Ugyanis míg ssh-val kézzel indítva ment, a service elindult, de mégsem. Ez a pár óra alvás viszont hozzásegített ahhoz, hogy észrevegyem: nem raktam fel az autossh csomagot :D

Na en ezert szoktam mindig copy-paste kiprobalni mindent, mielott szervizt csinalok belole, ismerem mar magamat, tudom, hogy ilyen hibakat siman elkovetek.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ezt a scriptet cipelem magammal elég régen, tudtam, hogy működik. Csak fizikai rendszereket migráltam VM-ekbe szombat reggel óta (úgyhogy már alig láttam ki a fejemből), és volt egy listám, hogy melyikre milyen szolgáltatás kell, gyakorlatilag apt-get install parancssorokkal, és .tgz-kben a szükséges konfigokkal. Na, az apt-get install autossh nem volt egyik listában sem, hiszen az csak nekem kell :)

Ember, Chef, Puppet, elore megirt telepito script, valami. En egyszeruen lusta lennek ahhoz, hogy haromnal tobb gep migraciojanal mindent eszben tartsak. :-)

Mindegy, tanulni jo az ilyen projekt is :-)
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

Ilyenkor szoktunk porgetni egyet a lamerszamlalon. :)