Billentyűzet programozáshoz

Mivel millió billentyűzet van, ezért gondoltam először itt kérek tanácsot.

A G11-es jó kis gamer billentyűm kezdi feladni (banális hiba: kitört az egyik tartó láb...), meg nagy is feleslegesen.

Ezért gondoltam vennék egy új billentyűzetet programozásoz.

Kritériumaim:

- kényelmes legyen, ez nagyon szubjektív tudom, de ...
- magyar kiosztás
- az ins-del-home... 6-os vízszintesen 3 gomb függőlegesen 2 gomb (a régi kiosztás)
- numeric keypad legyen elkülönölve
- ne legyen okoskodás, pl. nyilak alá, mellé fölé rakva facebook gomb a windows gomb helyett stb.

Légyszi ajánljatok valamit, ami nektek is bevált

Hozzászólások

Szia!

Nekem a Genius sorozat vált be, de nem igazán tartós. Egy év alatt képesek a billentyűk "elfáradni" (technikai emberek biztosan megmagyarázzák majd ezt tudományosan)
Típusok: LuxMate i200
http://genius.hu/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C…

Slimstar 220 usb
http://genius.hu/?insidepwd=&menu=950&poz=02&cikkcim=V%C3%A1s%C3%A1rt%C…

Aztán érdemes lehet megnézni a nagy gyártók sajátmárkás billentyűzeteit: a DY, (többek HP-nak ismerik, csak fejjel lefelé nézik a logót) a Levonó és a Dell készít ilyeneket. Nagyon ki kell fogni, egyes példányok több évig jók, mások ugyancsak 1-2 évig.

A harmadik megoldás, amit jelenleg használok, az egy 2000 Ft-os billentyűzet. Érzésre nagyon jó, a kiosztása is a klasszikus, valamint ha bármi baja lesz, nem aggódok, mert veszek még kettőt.

Ez a Hama 53813
https://www.pcx.hu/termek/hama-53813-casano-fekete-hun-billenty-zet-596…

A legutolsó javaslom, ha azonnal kell, akkor a "nem vagyok azért olyan hülye - dehogynem" üzletláncban is találsz belőle, nem sokkal drágábban. Azért ezt, mert ugyanazt az élményt nyújtja, mint a többi, csak sokkal olcsóbban.

Apple Aluminium Keyboard - tudom, irreálisan drága. Munkahelyen ezt használom programozáshoz (kicsit át kellett mappelni, az apple-custom dolgok eltüntetésére). Slim, kényelmes, csendes.

+1

Én otthonra vettem magamnak egy wired magyart. Átmappelni nem mappeltem át, de kinek hogy. Imádom. Nem megy közé úgy a kosz, mint a nem szigetes billentyűzeteknél. Tényleg slim, tényleg kényelmes és tényleg halk. Mivel a billentyűk fehérek, borzasztó gyorsan koszolódik, de tetszőleges baba törlőkendővel áttörölve visszanyeri eredeti színét. Az enyém már több, mint 3 éves, de kifogástalan. Az árával kapcsolatban nem tudom, mennyire irreális az ára, 14 ezer forint körüli áron vettem, egy jobb Logitech billentyűzet is kerül ennyibe szerintem.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

+1, bár A wired valahogy "lapos". Wireless nekem sokkal kényelmesebb. Mondjuk az nagy fekete pont, hogy a wirelessen bal alsó sarokban van az fn, wired-en meg középen, fent. Nehéz elhinnem hogy nem fért volna el kb ugyanott. Nem könnyű átülni egyik gép elől a másikhoz.

KoviX

Valogass.

Programozashoz minek magyar kiosztas? Tanulj meg touch type-olni, utana nem fog szamitani, hogy mi van raszitazva. Miota felment a dolcsi, elegge megdragultak, de pl. az eredeti cherry mx kapcsolokkal szerelt modellek elvileg eleted vegeig hasznalhatoak lesznek. Ha nem szamit az a 2-3 speci billentyu, talalhatsz hasznaltan fillerekert 15+ eves mechanikus bilit (cherry mx, ALPS, esetleg ibm-fele buckling spring).

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Off:
Cherry, olyan golyós egere volt (jól nézett ki és akciós volt valahol), hogy sebességben leverte a kommerszebb optikai és lézeres cuccokat. Mintha begyorsult volna a gép, olyan gördülékeny volt az ablakok mozgatása.
Sajna a billentyűzeteihez nem volt szerencsém, én sima logitech-en dolgozok.

Én nem hallgatnék másra, pláne ha ilyen szubjektív tényezők is vannak hogy kényelmes legyen. Épp ezért én elmentem a Saturnba és végignyomkodtam a billentyűzetet, és a sor alsóbb harmadában a 2-3000 forint körüli sávban találtam a kb. legolcsóbb Genius billentyűzetet, ami ugyan gumiharangos, de számomra állati kényelmes, és amúgy teljesíti az összes felsorolt igényedet.

+1 Én is hasonlóan jártam el, miután sorban két drágább(elsőre tartósnak, minőséginek tűnő) billentyűzetet meg egeret kikukáztam. Szintén 3000 ft körüli pénzbe került. Logitech Deluxe 250, semmi extra, de mint billentyűzet tökéletes. Egyetlen hátránya, hogy picit talán hangos mikor gyorsan kell gépelni, ami miatt a gyereket nem tudtam mellette eleinte altatni. De végül megszokta... :)
szerk.
Ja még valami: Magyar a kiosztás, de minden rajta van ami a programozáshoz kell. Bár 500 ft-ért kapsz laptopra való matricát, amivel bármilyen billentyűzetet felmatricázol szögletes& kapcsos zárójelekkel, meg amivel csak akarsz.

Model M, minden más gagyi ahhoz képest.

Típust nem, csak saját szempontokat tudok mondani, amelyek *nekem* igazán számítanának:
- kétsoros enter,
- széles backspace,
- kis lenyomási táv,
- ctrl és alt elhelyezkedése és mérete a space mellett,
- nyilak, ins, del, home, pgup, pgdn elhelyezkedése és mérete.

Szintén:
F gombok 4-es csoportokba szedve. (Az S430-as thinkpademen nem volt csoportosítva, képtelen voltam vakon nyomni mondjuk egy F5-öt)
Amúgy most egy Thinkpad USB keyboardot használok ilyen célra (Azt, amelyik a T410 kiosztását használja, és nincs rajta touchpad se numpad), bár a te kritériumaidnak nem felelnek meg.

Én A Microsoft Wireless Keyboard 800 kombót használom néhány év óta programozásra, eddig meg voltam vele elégedve. (Mondjuk kellett néhány hónap, míg megszoktam a viszonylag alacsony gombjait).
De egyetértek az előttem szólókkal: ezek annyira szubjektív dolgok, hogy mindenképp érdemes egy üzletben végigpróbálni a lehetőségeket.

HP standard, azt' csókolom. Vagy valamelyik hagyományos a polc aljáról, ha sokallanád az árát. Múlt évben vettem egy Chicony billentyűzetet olyan 2000 Ft. körül (boltba bementem, éppen ez volt a legolcsóbb) és van annyira jó, mint a HP-m, pedig több ezer forintos különbség van közöttük. Én speciel slim, ergonomikus és egyéb kutyafüle billentyűzetet képtelen vagyok hosszú távon használni, pedig egy időben vártam a csodát. :_(