Ingázás Ausztriába

Bár engem személyesen nem érint, érdekelne hogy milyen most bejárni Ausztriába dolgozni Nyugat-Magyarországról. Olvasom a híreket, hogy hosszú sorok a határon, leállított vonatközlekedés, stb.

Korábban írták néhányan, hogy napi szinten átjárnak dolgozni, tapasztalataikra vagyok kíváncsi.

Hozzászólások

oszkar.com és társai.?
--
God bless you, Captain Hindsight..

A hatar kozelebol realis napi szinten ingazni, kapsz nemi tamogatast is (Pendlerpauschale), de messzebbrol nem hiszem. Foleg, hogy az autopalya be tud allni, es akkor nem ersz be meloba.

Ismeros csinalta egy darabig es relative boldog volt. Igaz, ott a munkaltato tamogatasa is kell, hogy homeofficeolni tudj.

Arra erdemes figyelni, hogy ha nincs osztrak lakcimed, egy csomo szocialis juttatasra nem vagy jogosult, szal ovatosan az ilyen tortenetekkel.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears
Development Lead @ IXOLIT

Szerintem a kérdező alapvetően nem erre volt kíváncsi, hogy a megszokott rutin milyen.
Inkább azt látom a szándékának, hogy a menekültek/bevándorlók miatti extra intézkedések (illetve önmagában a jelenlétük) okoz-e valamilyen érdemi fennakadást, vagy nagyjából megy tovább az élet továbbra is?

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn.

Világos, de ez nem azt jelenti, hogy haszontalan az infó.

Egyébként az ingázás hallomás alapján menekültek nélkül is olyan volt, hogy "dugó? Jó, akkor ma otthonról dolgozunk..." Ha ezt a munkáltató nem viselte el, akkor eddig is problémás volt.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears
Development Lead @ IXOLIT

Logika azt diktálja: Budapest-Bécs-München ----> HEGYESHALOM határátkelője éritett (M1 autópálya és vasút egyaránt)

A többi Ausztria felé átvezető út (Sopron, Kópháza, Kőszeg, Szombathely, Szentgotthárd továbbá a kistelepülések közötti aszfaltcsíkok) esetén nem hiszem hogy érezhető változás lenne.

Perpill eppen Salzburgban nyaralunk, idefele jovet autoval Hegyeshalomnal leptuk at a hatart, semmifele fennakadas nem volt, siman athajtottunk. Szerintem ha szivas van, akkor arrol hallani fogsz tevebol/radiobol/interneten. Benzinkut pihenonel lattunk (valszeg) migransokat, de nem voltak tomegek, mondjuk ugy egy mikrobusznyi tarsasag.

Tomegkozlekedesrol nem tudok nyilatkozni. Nyilvan a vonat az tud szivas lenni Ausztria fele. Mondjuk azon csodalkoztam, hogy par hete voltunk Pragaban vonattal (akkor mar nagyban zajlot a menekult-mizeria). Bar a vonat vegallomasa Hamburg es utkozben semmifele ellenorzes nem volt (Pragaig tutira nem), kb. 1 olyan sracot lattam utazni, akirol azt tippeltem, hogy lehet, hogy bevandorlo...

... Salzburgból München felé viszont már macerás átjutni.

http://index.hu/kulfold/2015/09/13/nemetorszag_menekultek_schengen_hata…

Félő hogy ilyen intézkedés után a naponta egy falunyi menekült így ragadhat hazánkban. Sajnos a hazai gyárak nem terveznek tömeges munkaerőfelszívásba kezdeni. Ebben az esetben miből fognak megélni, fűtött helyen aludni ezek az emberek?

Az azert a magyaroknak kedvez, hegy a menekultek sem szeretnenek maradni. Mindent el fognak kovetni hogy atszokjenek nyugatra, ha Ausztria fele nem megy, mennek a csehek fele. Mar aki mar ott van. Ha sikerul elerni hogy kevesebb jusson be mint ki, akkor jok vagyunk, elobb utobb nem lesz mar ott senki.

egyébként hogy ha már hup erről beszéltek..
Többször felmerül bennem mikor látom a híreket hogy miért nem írnak erre programot ami szimulálja a "vándorlást" töröktől indulva, jelenleg egy úton jön a többség. Mi várható, mivan ha lezárom ezt azt stb.

Persze biztos nincs mert akkor már előre készülhettek volna. Hiszen hónapról hónapra nőtt a szám, most már napról napra nő.

En csak abban remenykedem, hogy nem kezdenek el hirtelen tomegesen elni a Dublin III-mal, mert akkor lesz Magyarorszagon igazan nagy balhe. :( Az a szomoru, hogy akar magyar mediat nezek, akar nemzetkozit, nekem nagyon ugy tunik, hogy mindegyik politikus ugy probalja pozicionalni magat, hogy o legyen a jogyerek az ujsagokban.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears
Development Lead @ IXOLIT

Én csak azt nem értem, hogy ha Görögországon keresztül jönnek, miért ide akarják visszaküldeni őket? Az senkit nem zavar, hogy a görögök gyakorlatilag aszisztálnak a migránsoknak a szabályok figyelmenkívül hagyásával, majdhogynem átkisérik őket az országukon?

EU penzbol, felteve ha kerik, h kuldjenek.
Bar akkor is csak ideiglenesen maradnak, amugy mennek tovabb, ha teccik, ha nem.
A nemetek meg nagy mennyisegben fel tudjak szivni az embertomeget. Ahogy kifejtettek, nagy szukseguk van motivalt es kepzett munkaerore es most epp olyat kapnak. Az integracio viszont persze melos lesz, meg lesz es konfliktussal teli, de ezt egyelore szerintem lazan megoldjak.

Azaz egyreszt jelenleg csak rovid tavon jelent gondot igy. Masreszt hosszutavon az integracio miatt. Tekintve, h van mar benne tapasztalatuk, en ugy gondolom, nekik ez nem lesz megoldhatatlan problema.
A kerdes inkabb az, h mikor apad el az utanpotlas es hogy mennyire lesz partner benne az EU tobbi tagallama. Lehet, hogy ez lesz az igazi viszvalasztoka az EU-nak es nem mondjuk az euro, vagy a szokasos tobbi hisztitema. Marpedig ha igy lesz, mi garantaltan repulunk...

Amugy miert gondolod, h csak a gyaraknak kene munka?:)
Nemcsak a nemeteknel van hiany, pl. az egeszsegugyben, vendeglatasban. Persze kerdeses, h mennyire kepzettek, de abban biztos vagyok, hogy egy szir orvos meg mindig nagyobb szakertelemmel muti a bacsi labat, mint o maganak.
Erdekes, h tuti lehetoseg lenne lefolozni a legjobbakat kozuluk, erre inkabb elijesztjuk meg azokat is, akikra kesobb mar igazan nagyon szukseg lenne.

Reszemrol ennyit, mindjart ugyis jon 1 elsorangu mandineres link vmelyik zsebnacitol:)

Elobb utobb szerintem azert sikerulni fog nekik.
De egyebkent igy van, azert gondolom, hogy viszvalaszto lesz a temabol.

Ja, meg annyit tennek hozza, hogy benne van a pakliban az is, hogy akit kilok magabol az eu es az altalanosan "kulturaltnak" es vezetonek tekintett nyugati politika, azt cserebe tart karokkal varjak a ruszkik (Sziria, Iran, Kelet- es Kozep-Kelet Europa). Ez is nyilvan egy szempont a politikusoknal, amikor jatszanak a sakktablajukon. Mar itt is vannak az eloszobaban a szelsoseges partok tamogatasaval, Magyarorszagon a Jobbik szemelyeben. Igenfasza lesz.

Asszem menekultek befogadasanal kicsit mas a helyzet es ott kell (egy ideig?) elnie es dolgoznia, ahol kapott ra engedelyt. Legalabbis ilyesmi remlik, hogy olvastam vhol.

Amugy termeszetesen a megfelelo feltetelek megteremtesevel lehet itt tartani. Azt gondolom, hogy mondjuk egy sziriai menekult, aki kisse valoszinuleg kiesett a rutinbol meg alapbol be kell illeszkednie, kevesbe piackepes es tobb torodest igenyel, mint egy magyar (egy olyan, akit amugy visznek kulfoldre). Egyszoval lehet eselye, hogy itt akar maradni.

BTW, ennyire azert nem fekete-feher a helyzet szerencsere (meg). Pl. a kezdett nalunk egy olasz srac, mert otthon nem talalt megfelelo munkat...