NAS + DLNA + Smart TV vs mkv 1080p

Fórumok

Sziasztok!

Egy kis közvélemény kutatást tartanék. :-)

Van-e itt valaki akinek van használatban NAS + DLNA szerver + Smart TV kombinációja, ami rendesen működik 1080p-s mkv filmekkel? (Extra media player nélkül :-)

Nekem van két régebbi 3-4 éves Samsung TV-m ethernet porttal :-) még nem a SmartTV kategóriából + Synology NAS.
A vázolt feature papíron megy, de olyan mintha nem bufferelnének a TV-k és ha csúnyán ránézek akkor szaggat. :-D
Szóval hagytam is a fenébe az egészet és van 1-1 media player is mellettük, ami teszi is a dolgát.

Viszont hirtelen felindulásból éppen TV-t vennék, és kíváncsi vagyok hogy fejlődött-e a világ az elmúlt 3 évben. :-D

Köszi:
Angelo

Hozzászólások

Van, Samu D-class. Határeset. 720-szal stabilan semmi gond, 1080-nal van szaggató is, meg nem szaggató tapasztalat is.

Nekem van egy C szériás Szarszungom, ~25GB-s mkv-ig minden megy szaggatás nélkül rajta (a NAS-ra miniDLNA-t raktam, mert a gyári DLNA szerver valamiért nem jól kezeli az mkv fájlokat).

Szintén C szériával, natív Ubunturól több DLNA szerverrel is ment szépen (miniDLNA, Serviio) néhány kivétellel (50fps, bizonyos codec-ek).

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

E szériás Samsung tévém van. A nason MiniDLNA fut. Wifin keresztül volt gond a lejátszással, de amióta átraktam ethernetre, nem volt vele baj. 2x GB-os mkv-kat is simán játsza.
Milyen Synology nasról beszélsz?

DS1010, a héten felraktam rá a legújabb firmware-et, a gyári DLNA szerver fut rajta.

Samsung D550 plazma TV-vel próbáltam megint, szerintem jobb lett mint volt 2-3 éve, az MKV-k mennek, de időnként egy picit megakad, mondjuk 5 percenként mintha kihagyna egy képkocát. Van még egy Samsung ledes LCD is de az is valami D5xxx még megnézem azzal is.

ISO ugyebár nem megy, MKV-ban előre+hátra tekerni nem lehet. Timecode-ra tud ugrani + előre hátra kb 20 másodpercet ugrani. Hát nem egy Popcorn Hour lejátszó. :-)

A következő áldozat egy Samsung H sorozat lesz valószínűleg, az újabb kicsi J-sekben kispórolták az Ethernet csatlakozást. (WiFi bezzeg van bennük... LOL)

A D6000 (6100) szépen tud előre hátra lépegetni, mondjuk én az alapértelmezett lépésközt nem nagyon szeretem, de az időpontra ugrás gyakorlatilag megy (illetve egy-két spéci codec esetén valóban találkoztam olyannal, amiben nem tud léptetni semennyit, de ez volt a ritkaság).

2014 tavaszi (nem tudom melyik szeria) Samsung TV-t vettunk es miniDLNA-val hasznaljuk.
Eddig nem volt olyan 20GB+-os mkv, ami kifogna rajta. Feliratok is hiba nelkul mennek.

Nekem D szériás Samum van, windows-on futó Serviio-val, néhány ezeréves kódolású filmet leszámítva visz mindent. Nagyon ritkán van olyan, hogy ha pörgetek a filmbe akkor elcsúszik a hang, de stop-start után meg rendesen megy ismét.

Annyit azért finomítanék, hogy ha valakinek .ISO-i vannak, akkor a DLNA felejtős. (Vagy olyan kell, amelyik futtában átalakít, esetleg magát az ISO-t átrakni pl. MKV-ba. Nekem van a TV mellett egy mediaplayer is, de csak azon kevés esetben szoktuk bekapcsolni, ha valami olyasmit akarunk megnézni, amit még nem raktam át MKV-ba, és valamiért ISO-ban érhető el csak.)

Én ebben a felállásban használom a TV-t mióta megvettem 4 éve, már akkor se nagyon voltak az újabb filmek/sorozatok között amivel gondja lett volna. A serviio is fejlődött azóta sokat, szerintem nem sok gondod lenne ezzel a felállással, ha nem ISO meg b2ts (vagy nem tudom mi a blu-rayes filmek kiterjesztése) filmeket néznél állandóan.

En mindenkeppen a kulon lejatszora szavaznek, LG-t / Samu-t probaltam, szerintem nem kenyelmes, inkabb rakj melle egy Raspberry Pi 2-t, usb-rol kaphatja a tapot es smb/nfs-en keresztul latod a filmeket halozatrol Kodival, vagy ha Plex szervert szeretnel hasznalni Synology-n, akkor Rasplex. Arra figyelj, hogy a TV-n legyen HDMI-CEC.

Nekem is kezdett kevés lenni a Samu saját mediaplayer szolgáltatása, így mellé került nálam is a RPi2 Kodi-val - ebből a rendszerből viszont azt hiányolom, hogy nincs felkészítve szerver-kliens módra (minden adat, library a szerveren/nas-on, az RPi csak browser és a műsort stream-en kapja. 6TB smb megosztáson library-t frissíteni a RPi-nek kicsit nyögvenyelős :/ )

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Akkor valamit nem jol csinálsz.
Nekem 4 helyen van kodi és mindent a szerveren tárolok. Ott van az adatbázis, a biritók minden.
A többi helyen meg csak a lejátszás megy.

Ha kell leírom hogy kell bekonfigolni a kodit. Egy plusz file kell az user mappába.

pch

--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Annyit még hozzáteszek, h a szerver headless, X nélkül és "dobozos" (ubuntu repo) megoldást próbáltam keresni, de csak docker-es faragást találtam.
(azt tudom, hogy egy szervernek kinevezett "desktop" kodi-t meg lehet osztani a többi felé)

-------------------------------^v-----------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Nekem valami panasonic viera-m van, most nem tudom pontosan milyen típus, pár hónapja vettem. Tapasztalat az, hogy mindegy miről jön az adat, legyen az nas gigabit ethernettel dlna, vagy smb megosztáson keresztül, usb vinyó, akármi, vannak olyan mkv-k, amik szaggatnak, de nézhetetlenül. Még nem jöttem rá miért, mert van amelyik 720p és szaggat, van amelyik 1080p és szaggat, de van olyan, hogy 1080p, nagyobb file méret, nagyobb bitráta mint az amelyik nem megy és mégsem szaggat. Szerencsére kb 1000-ből egyet nem játszik le, szerintem codec probléma miatt. Viszont bluray lejátszó (szintén valami panasonic, de régebbi) lejátsza azt is amit a tv nem, szóval ilyenkor arról nézzük :)

Nekem is van C-szériám, minidlna egy miniITX-es debianon, 20+GB-os mkv-kat simán játssza.

Nekem idén januárban vásárolt LG 42LB671V smart tv DLNA -val gond nélkül lejátszik minden formátumot akadozás nélkül (1080P MKV-t is). Egyetlen negatívuma számomra a rettentően lassú menü. Elég jó a beépített médialejátszója is. Szóval szerintem fejlődnek azért szép lassan a tv-k.