Bye T-home, welcome Digi

 ( zslaszlo | 2015. augusztus 14., péntek - 15:34 )

Szóval lejár augusztusban a 2 éves hűségem a meglévő optikai netemre. Gondoltam bemegyek meghosszabbítani. Erre közlik velem, hogy többet kell fizetnem, hosszabbítás után. Kicsit értetlenkedtem, hogy hát mi is ez, mert kb úgy lenne jó, hogy kevesebbet fizetek, vagy legalább ugyanannyit. De nem. A telekomnál úgy tűnik nincs olcsó internet szolgáltatás. Vezetékes telefon, tv eddig sem volt, ezután sem kell. Kérdeztem ezek után miért ne menjek másik szolgáltatóhoz?
Hát bementem a Digihez, ahol is a jelenlegi előfizetésemtől olcsóbb és majd 3X gyorsabb netet kínáltak. Nos ilyen egyszerű. Szerencsére megyeszékhelyen élek, a lakásban előtte volt már Digi kábel, így nem volt akadálya a bekötésnek. Tegnap megkötöttem a szerződést, ma már az új netről blogolok a hupon. Így is lehet...
Alap Diginet 100-as előfizetést választottam. Ez a legolcsóbb és nekem tökéletes is. Ja és nincs hűségidő sem. Ha nem tetszik otthagyom. Igazából a sok régi hw miatt nem is nagyon tudnám kihasználni a gyorsabb netet.
A routerem bírná TL-WR841N 300Mbps wifi van ráírva. Vezetéken ki is csiholta belőle 95Mbps-t. Szóval hozza az ígért gyorsaságot. Elégedett vagyok vele.
Ám a régi laptopokban régi wifi kártyák vannak, azoknak meg teljesen mindegy a gyorsabb net. A legújabb eszköz egy acer aspire 5332-es laptop (van már vagy 6 éves), nem nagyon tudtam 40Mbps fölé menni vele. Lehet, hogy majd keresek egy beleillő új, nagyobb sebességű wifi kártyát és teszek vele egy próbát.
A lényeg: gyorsabb netem van kevesebb pénzért. Úgy gondolom megérte váltani...