Google es Duckduckgo - mindkettonek volna hova fejlodnie

Tegyuk fel, hogy keresek valamit, legyen a keresett string "\"Valami nagyon ritka dolog\""

Talan leggyakoribb pelda egy sorozat ami S03E17-nel tart, es akkor "Sorozatnev S03E17 hungarian subtitle" vagy "Sorozatnev S03E17 magyar felirat", de meg ilyen nincs, mert senki nem csinalta meg

Mind a Google mind a Duckduckgo kepes ilyenkor beadni par oldalt, ahol az van, hogy
'Your search "Sorozatnev S03E17 hungarian subtitle" gave 0 results'

Igen, ilyenkor kitolt egy oldalon egy form fieldet (igazabol GET-es parameteren megkapja az oldal), es oda visz a 0 resulthoz. Muszaj ezt igy? Nem lehet ezt valahogy reportolni mint pl. emailnel a spamet? Mert sokan igy visznek el a bannerfarmjukra. Es nem csak a Google, a Duckduckgo is kidobja ezeket.

Aztan ha mar Duckduckgo, elvileg ok nem trackelnek. De tobb keresoszavam is volt, amit oda (veletlen sem Google-be) beutve megvaltoztak a Facebookon kapott reklamaim a keresett szavakkal kapcsolatosra. Hogy is van ez? (A bongeszo Safari majd egy kesobbi tesztemben Opera volt, tehat meg csak nem is a Chrome-ban levo "prismware" hibaztathato).

Hozzászólások

Ugy probaltad-e, hogy "sorozatnev season 3 episode 17 hungarian subtitle"?
Igy, szepen kiirva.

"De tobb keresoszavam is volt, amit oda (veletlen sem Google-be) beutve megvaltoztak a Facebookon kapott reklamaim a keresett szavakkal kapcsolatosra."

Ők szerződésben állnak? (nekem is egyre többször tűnik úgy, mintha olyat tudnának, amit nem tudnak)

< Aztan ha mar Duckduckgo...

Tehát fogsz egy akármilyen böngészőt, bejelentkezel a facebookra, aztán ki, ddg-n keresel valamit, és ha újra bejelentkezel fb-n, akkor célzott reklámot kapsz? Jól értem? Ha igen, akkor ugye elképzelhető az is, hogy fb szépen beterítette a webet a like meg comment dobozaival, tehát tud követni, teljesen mindegy, hogy milyen keresővel jutsz el egy-egy weboldalra. Ez opció?

A kereső formos találatokat tippem szerint az adott oldal SEO-zza be valahogy. Kitalálják, hogy mikre keresnek az emberek (referer stb.), és azolat beliknelik valahol. Nem tudom, tényleg így van-e.