NAND flash howto?

Sziasztok!

Van nekem egy MK802IV NAND 16GB + uSD HDMI stickem. Androidos. Az SD kártyán van egy (ubuntu) linux, ami a NAND flash tartalmától függetlenül be tud bootolni, így helyre lehet állítani a kísérletezés okozta károkat. Nem vagyok kezdő linuxos, DE
a NAND flash számomra teljesen megfoghatatlan! :(
milyen eszközökkel lehet átpartíciónálni? mit hogyan kell másképpen csinálni egy hagyományosabb (gparted által kezelt) meghajtóhoz képest?

Remélem nem evidens dolgot kérdezek..
Róbert

Hozzászólások

sudo fdisk -l
sudo fdisk /dev/mmcblk0 vagy valami

Nem valószínű, hogy direktben el lehetne érni a benne lévő flasht. Úgy látom ez rockchip alapú cucc, ahhoz vannak különböző toolok.
RockChip Batch tool, flash tool.

Múltkor a régebbi két magos rochip tableten túl kevés volt már a hely a mai programok telepítéséhez, így más particióméretet kellett megadnom. Egy toollal kicsomagoltattam az img fájlt, megszerkesztettem a benne lévő particióméreteket, visszacsomagoltattam és azt ráflasshelve más méretű lett.
http://prohardver.hu/tema/concorde_tab_speed/hsz_1313-1313.html

Esetleg még az segíthet, ha olyan leírásokat keresel, ahol linuxot / ubuntut telepítettek hasonló cuccokra, ott meg lehet hogyan sikerült. Gyanítom a flash programozására külön tool kell, de a kiírandó lemezképet meg tudod szerkeszteni.