Mplayer - Mandrake 10.0 alatt lassú gépen

 ( pityuf1 | 2004. október 19., kedd - 14:15 )

Mplayer - Mandrake 10.0 alatt lassú gépen

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Úgy még nem néztem, de egyébként az 1.05pre nem fordult le (12 perc után hibával leállt), de máshol olvastam már erről a fórumon (nagyon meglepődtem, 3.3.2-es gcc-t szereti). A 0.93 fordítás után szintén gyatralassú. Majd utánanézek. Egyébként valőszínűleg le fogom szedni a 10.0-t és visszarakom a régit mert egyszerűen nem értem hogy egy Official verzióban ez hogy történhet meg. A 10.0-ban csak arra voltam kiváncsi hogy mennyivel újabb, de hiába. A 3.2-es KDE elfogadható sebességgel indul de visszatérek a WindowMakerhez. Fő a sebesség. Köszi a tippeket.

[quote:88b330ae37="pityuf1"]Úgy még nem néztem, de egyébként az 1.05pre nem fordult le (12 perc után hibával leállt), de máshol olvastam már erről a fórumon (nagyon meglepődtem, 3.3.2-es gcc-t szereti). A 0.93 fordítás után szintén gyatralassú. Majd utánanézek. Egyébként valőszínűleg le fogom szedni a 10.0-t és visszarakom a régit mert egyszerűen nem értem hogy egy Official verzióban ez hogy történhet meg. A 10.0-ban csak arra voltam kiváncsi hogy mennyivel újabb, de hiába. A 3.2-es KDE elfogadható sebességgel indul de visszatérek a WindowMakerhez. Fő a sebesség. Köszi a tippeket.[/quote:88b330ae37]

Nem lehet, hogy eltunt a DMA-d?

Toma_

Hali, van egy számomra érthetetlen dolog a Mandrake 10.0-ban (eddig 9.1 volt), mégpedig az hogy az Mplayer iszonyatosan használja a procit, , ami eddig nem volt (max 60-70%) az alap Mplayer van fenn a CD-s RPM-ből.
nVidia Gef2 MX400-as kártya alá a legújabb nvidia modul van befordítva, miután beszereztem a 2.4.25-2mdk kernel forrás csomagot. Eleinte azt hittem hogy a 2.6.3-as kernellel van gubanc, most azért használom ezt (ez a 2 választható a telepítésnél). 533-as gépem van ami eddig nagyon elég volt DivX és DVD lejátszáshoz is, xv-t használok. Ha valaki tudna segíteni hol keressem a hibát kérem szóljon. Kernel mégis? Vagy inkább az Mplayer-t kellene forrásból fordítani? a glx-et nem mondhatnám lassúnak különben (glxgears) bár ennek nemtom mennyi köze lenne hozzá.

fordítás mindenképp javasolt, bár ha ilyen irreálisan magas a cpu használat, szvsz más a probléma.

szerk: természetesen a fordítás az mplayerre vonatkozik.

[quote:c51b18a937="Toma_"]
Nem lehet, hogy eltunt a DMA-d?

Toma_[/quote:c51b18a937]

Hát eddig a korábban ez nem jelentett gondot még a régi alaplapommal sem, az csak PIO-t tudott.

[quote:ea361d0c2f="congo"]fordítás mindenképp javasolt, bár ha ilyen irreálisan magas a cpu használat, szvsz más a probléma.

szerk: természetesen a fordítás az mplayerre vonatkozik.[/quote:ea361d0c2f]

OK, megpróbálom aztán majd holnap írom hogy mit tapasztaltam. Eddig semmi gond nem volt.

a glxnek semmi köze az xv gyorsasághoz. az 1ik 3d másik 2d. ha ez utóbbi nem számítana, nem is utálnám az nvidiát :wink:

h vmi konstruktívat is mondjak, -vo nullal megnézheted, h a codec a lassú, vagy a vo