Minimal Debian Live, hirtelen - miért indul el az NFS?

Fórumok

Sziasztok,

szeretném a _stock_ Debian Live rendszernek megadni, hogy lehetőleg ne indítson el semmilyen hálózati szolgáltatást*. Jelenleg a releváns sor valahogy így néz ki a grub.cfg-ben:

linux (loop)/live/vmlinuz findiso=/debian/debian-live-7.6.0-amd64-xfce-desktop+nonfree.iso boot=live config debug sysv-rc=acpi-fakekey,acpi-support,alsa-utils,atd,avahi-daemon,bluetooth,cron,cups,exim4,fglrx-atieventsd,hddtemp,hdparm,lm-sensors,network-manager,networking,nfs-common,nvidia-kernel,open-vm-tools,pppd-dns,rpcbind,rsync,saned,unattended-upgrades,virtualbox-guest-utils

Ezt követően az rpd.statd és az rpcbind a netstat szerint még mindig hallgatózik a hálózaton. Nem értek az NFS-hez. Már az initramfs-t nézem, hátha ott van valami turpisság.

Most csak annyi kellene, hogy ha fogok egy ilyen isot, és teszek a pendrive-ra egy bootloadert, majd kiegészítem a kernel parancssorát, akkor lehetőleg minél kevesebb dolog fusson. Minél egyszerűbben, minél portábilisabban, vészhelyzet vagy szükség vagy bárakármi esetére, de normálisan _megcsinálva_ (pl. service ... stop nem játszik). Szeretnék egy kapcsolót, amivel ésszerűsíteni lehet a dolgokat, anélkül, hogy saját image-et buildlek. :D Ez utóbbi úgyis inkább arra lenne való, hogy benne legyen az, ami nekem kell, de én most csak kikapcsolni szeretnék.

Szóval, hogyan lehet letiltani az NFS (maradék?) komponenseit?

* Tudom, hogy ezt -amúgy- számtalan módon meg lehetne csinálni (mondjuk perzisztencia hozzáadásával).