Mobilinternet külföldön - Te hogyan oldod meg?

 ( tothjeno | 2014. november 15., szombat - 7:43 )

Ha sokat tartózkodsz olyan európai országokban, ahol nem lehet úton-útfélen helyi SIM kártyákhoz jutni, akkor hogy oldod meg, hogy mindig legyen mobilinternet elérésed? (Úgy értem az úton-útfélent, hogy olymódon vehetsz/kaphatsz működő SIM kártyát, hogy nem kell bemenned a szolgáltató irodájába, nem kell regisztrálnod stb. Pl. mint az Egyesült Királyságban.)

Havi 1GB adatforgalommal milyen európai országokban lehetne olyan SIM kártyát venni, amellyel legalább az Európai Unióban roaming esetén legfeljebb 40€/1GB áron biztosítanak mobil internetet? Létezik ilyen egyáltalán? Még jobb lenne olyan adat SIM, ami minden európai országban (esetleg még távolabbi országokban is) biztosítja a leírtakat.

Ha pl. Spanyolországba utazol Olaszországon keresztül, akkor egyik országban sem tudsz regisztráció, szerencsétlenkedés stb. nélkül mobilinternet elérést venni magadnak.

Magyar feltöltőkártyás SIM kártyáról drágának tűnik.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

duplaSIMes telefonba prepaid kartya
Nemetorszagban pl. O2-t hasznaltam, napi 1 EUR volt a 30MB (utana lassitas), vagy havonta 15EUR

Nekem pont Németországba kéne prepaid simkártya, de azt olvastam, hogy csak német lakcímmel lehet ott ilyet venni. Ez mennyire igaz?
Csaba

jo kerdes...
en online rendeltem, igy teljesen ingyen kipostaztak az 1 euroval feltoltott kartyat
szallodai cimre kertem, nem reklamaltak :)

Nem kell egy lakcim sem. Nezd meg a Lebarat. Regisztralni kell, de kinezel a neten egy cimet (en a szalloda cimet adtam meg ahol laktam) es mukodik. Errol a kartyarol a telefonalasi dijak is kitunoek.

--
FeZo

Köszi, megnézem.
Csaba

A német T-mobile-nál vettem pre-paid kártyát és ott is az Xtra Triple csomagot. (https://www.t-mobile.de/xtra/1,23640,18518-_,00.html?WT.svl=100) 10 euró 250 mega egy hónapra utána lassítás. Nekem elég volt egy személyi hozzá t-mobile shopban. Elég részletes leírás a tarifákról, nem rudom mennyire aktuális: http://prepaidwithdata.wikia.com/wiki/Germany

.

https://www.globalgig.com/uk/en/price-table

Nem tudom, hogy az árak csak Angliában érvényesek-e vagy pedig az egész EU-ban. 20 GBP/hó 1 giga internetért egész EU-ban baromi olcsó lenne... (küldtem nekik emailt, várom a válaszukat)

Update:

Európában működik... 20 GBP/hó egy giga mobilinternet.

Sajnos csak uk-ba kuldik ki a simkartyat.

Azóta ebayen vettem meteor simet Írországból. 15 EUR/GB/hó de sajnos nem támogatja a 4G-t Magyarországon :/

nekem német Lidl mobilos prepaid kártyám van, ennek van olyan opciója, hogy "EU-Paket", ami 150MB netet ad 7 napra roamingban 5€-ért. ez kb. az a €/MiB árfolyam, amit írtál. viszont nem tudom, hogy lehet-e hosszabbítani a 150MB-ot, ha elfogy, vagy csak hetente lehet újra-aktiválni, mert még nem volt rá szükségem. erről itten lehet nézelődni: http://www.lidl.de/de/lidl-mobile/s1201

Köszönöm a tippet, az ára jól hangzik. Nem úgy van ez, hogy Németországban regisztráció nélkül nem kaphatsz SIM-kártyát? Vagy Te csak megvetted, betetted a telefonodba a SIM kártyát és már ment is? Más EU országokban vásárolt Lidl feltöltőkártyával is tudod töltögetni?

Mivel külföld, talán nem annyira off: japánban hogy oldja meg, aki arra jár és nem két napra? A flets nekem nem jött be, elvileg ugyan csillió hotspot van, gyakorlatilag meg pont ott és akkor nincs, amikor kéne, és/vagy valamelyik kávézó, étterem hotspotja az, ahová be kell menni és így pont arra nem jó, hogy gyorsan megnézzem a menetrendet vagy valami hasonló.

Ha már nekromancia, ez a cég bevált: http://www.globaladvancedcomm.com/pocketwifi.html

A 3 (drei.at) osztrák SIMjeivel van olyan opció, hogy havi 7,5€ áron 1 GB adatforgalom vehető a 3 európai hálózataiba. Ebből sajnos kevés van: Olaszország, Svédország, Dánia, Írország és Nagy-Britannia. Ez megoldás lehet az említett országokra + Ausztriára vonatkozóan.

"The new option called 3Europa gives you an add-on of 1 GB data roaming in 3 networks of Italy, UK, Ireland, Sweden and Denmark for 7.50 €."

Nagy várakozással tekintek a nyár elébe, hogy vajon a kérdésben említett adatroaming terén elhozza-e az áttörést.

Jenő

Beírok két új lehetőséget, amelyeket találtam:

Vodafone Romania with Roaming pe Zi (Roaming by day) option

Vodafone in Romania has the cheapest option for heavy users on Vodafone and partner networks in all of the EU/EEA and Turkey. The cheap domestic allowance from a data bundle can be used for a surcharge of € 3.99 per roaming day for a max. of 10 days on their 'Roaming pe Zi' option. Thus, 10 GB on a single day can be used for €13.99.

Bővebben itt, a Vodafone - Roaming offer címszónál
http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Romania

A másik egy ukrán tarifa, részletek itt:
http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Euro9

Jenő