szabad szoftveres e-book olvasó?

Fórumok

A kérdésem a tárgyban leírt: szeretnék egy e-book olvasót venni magamnak, amin szabad szoftver fut. Létezik ilyen, vagy ezek mind zárt szoftverrel jönnek? Ki mit ismer?

Szerk.: annyi számomra a lényeg, hogy meg lehessen szabadulni minden gyártóspecifikus vacaktól és DRM-től (csak DRM mentes dolgokat fogok olvasni). Legyen lehetőségem magam által buildelt oprendszert tenni rá, és az működtessen jól minden perifériát. Már olyan régóta használok szabad szoftvereket, hogy nem érezném jól magam egy proprietary e-olvasóval.

Az openinkpot tetszene, de a "morgue" előtag nem túl bíztató. Miért lett halott a projekt vajon?

Hozzászólások

Wayteq 60FL-en is android fut. Az üzemidejét nem dícsérik annyira.

"A +1 az a proletárlájk."

Egy - nem mai - Pocketbook 611-em van. Az olyan szinten szabad, hogy az SDK-t letöltheted és írhatsz rá saját alkalmazást is, ha nagyon ráérsz.

Egyébként ha nem titok, miért szeretnél kifejezetten szabad szoftvereset?

Maradj a kindlénél. Kindle 3-at használtan jó áron megkapsz.

Hello!

Én egy Barnes and Noble Nook-ot vettem anno. Android fut rajta, de kb azt csinálsz vele, amit nem szégyellsz. Egyetlen szépséghibája, hogy csak Amerikába lehet kapni, de azért ez áthidalható.

FathoM

Nekem egy Onyx BOOK i62HD eszközöm van. Garantáltan linuxos. Az egész rendszerét forrás szinten leszedheted.

Ráadásul, ami nagyon kényelmes, hogy ha rámásolsz egy .sh fájlt, az megjelenik a filekezelőben, rákattintasz, és root-ként lefut. Így került rá nekem az első napon ssh-szerver :)