radeon driver baj?

Fórumok

Nemrégiben vásároltam egy lenovo G50-70 notebookot AMD RadeOn R5 M230-as kártyával, 64 bites win 8-at futtatok rajta amit a gyári driverek úgymond megkívánnak. A nyűgöm az lenne, hogy az op. rendszer valamilyen okból kifolyólag nem ismeri fel az AMD kártyát az eszközkezelőben, illetve a Catalyst Center indításakor olyan hibaüzenetet dob fel, hogy "Az AMD Catalyst Control Center nem indítható el. Az alkalmazással jelenleg nem konfigurálhat beállítást."
A kártya drivereket megfelelő sorrendben telepítettem fel, és mégsem tudom mi lehet a baj.
Előre is köszönök bármi nemű segítséget.

Hozzászólások

Melyik drivert telepítetted? Ha az amd oldalán lévőt, akkor próbáld meg esetleg a Lenovotól leszedni. Léteznek egyes gyártók, akiknél csak a saját ati meghajtóival működik a dolog.

A laptophoz kaptam driver telepítő dvd-t, és azon alapból két vga driver telepítő van. Egy intel és egy amd és a telepítési útmutató is azt írja, hogy először az intel drivert kell telepíteni, és csak utána az amd-t. Így is tettem, de nem ismeri fel a radeon-t a windows.

Szia. Én radeon r7 nél épp fordítva telepítettem a minap. Először radeon driver, majd utána az intel. Így win7 - nél tökéletesen megy a dolog. (Acer aspire e1-572g) Igaz, hogy én az acer oldaláról leszedtem a legfrissebb drivereket és a biost. Bios frissítéssel kezdtem, és utána toltam fel a driver-eket.