Aszfalt - autóvezetés gyakorláshoz

Fórumok

Ismertek Budapesten, vagy annak vonzáskörzetében olyan, nagyobb méretű aszfalt (vagy más, közúti közlekedésben részt vevő utakhoz hasonló) felületet, amely:
- -re szabadon fel lehet hajtani autóval
- kellően nagy ahhoz, hogy az autó viselkedését megismerhesse rajta egy friss jogsis (min. 50 km/h-s sebességről fékezés, hirtelen irányváltás stb)
- lehetőleg napközben is kellően üres
- akadályokkal nem teletűzdelt (mint pld. áruházak parkolói, fák, közlekedők stb)
- nincs tele félméteres kátyúkkal
- van rajta azért tapadás (tehát pld. nem egy morzsalékosra amortizálódott betonfelület)

Az ebből élő cégeket ismerem, de itt olyan lehetőséget keresnék, ami lehetőleg ingyenes, és tetszőleges időben, gyakorisággal, kötetlen gyakorlási lehetőséget biztosít.

Hozzászólások

Mit jelent a "kellően üres"?
Pl. IV. ker. a... asszem, Óceánárok utca egy része, a Rex állatmenhely előtt, a Megyeri út és a Farkaserdő utca közti szakaszon. Kicsit lejtős, de napközben sincs túl nagy forgalom rajta és helyenként 2x2 vagy 2x3 sávosnak megfelelő a szélessége.
Percenként egy-két autó azért előfordul rajta.
(pár éves infó, akkorról, amikor Rexékhez jártam kutyázni, azóta lehet, hogy nőtt a forgalom, de nem valószínű)

Egy szakaszon mindkét oldal erdős, árok nélkül. :)
De ilyen (forgalom számára nyitott) helyen gyakorolni balesetveszélyes manővereket... hát én nem biztos, hogy meg merném kockáztatni.
Viszont a négyszöghöz közelítő beton... olyanból ritka, ahol 50 körüli tempóra lehetne gyorsulni.
Tanpályát tudok még, szintén Újpesten, de az fizetős is ha igaz és viszonylag kis terület, nem nagyon lehet még 50-et sem elérni rajta.

Egyébként így gyakoroltam hajdan a váci cementgyár tövében lévő úton (a Szob/Bp.,/Rétság körforgalom mellett). Rivális nem volt az úton, csak a gyár szekusainak lettünk gyanúsak a 20. kör után, ezért néma közönség is akadt, ami az élő forgalom okozta stresszt is jól szimulálta.

Sok helyen ki van írva ugyan, hogy zárás után tilos behajtani, de esetleg meg lehet próbálkozni valamelyik hipermarket parkolójával. Hogy maradjunk Káposztásmegyer környékén a volt Cora parkoló az M3 mellett szerintem jó lehet (Fót, Fehérkő utca). Van körforgalom, több útvonal, nincs tele fákkal, szegélyekkövekkel. ez azt hiszem a fóti ipari park egyébként. Itt

Mostanában forgalmasabb, bár nem vészes még most sem. De aki arra jár az jellemzően nagy tempóval teszi (70+) a Farkaserdő utcáig. Esténként meg jellemzően a Megyeri út 2-es út közötti szakaszon streetracerek verik a nyálukat este/éjjel. Gyorsulási versenyeket rendeznek a 2- úttól a Megyeri úti lámpáig Ez itt az. Esténként sok arrafelé az önjelölt autóversenyző, gyakorlásra ebben a napszakban egyáltalán nem javasolt.
(A környéken laktam 4 évig, pár hónapja költöztem el)