mencoder + vobsub

 ( ssa2 | 2004. augusztus 30., hétfő - 17:14 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Van egy filmem, amihez vobsub formátumban van csak feliratom. Egy sub és egy idx kiterjesztésű fájl. Ifo nincs. Rá akarom a képre renderelni a feliratot. A mencoderrel meg lehet ezt csinálni? Mert nekem első nekifutásra nem jött össze.

meg lehet csinálni, sajna most nincs dvdm, kipróbált példát nem tudok mutatni, de valahogy így kell:[code:1:ebb6021da7]mencoder dvd://1 -oac copy -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4 -sid 2[/code:1:ebb6021da7]
btw miért nem jó, ha vosub fájlba van? :wink:

A forrás nem dvd, hanem avi és a feliratfájl külső vobsub formátumú. Az mplayer tudja használni, de a mencodert sehogy se tudom rábeszélni.

A vobsub egyrészt azért nem jó, mert dvd-t kell csinálnom belőle, másrészt ez a film magyar nyelvű, csak sok helyen angolul beszélnek benne és ezekhez a részekhez célszerű lenne a feliratot feltenni!

Semmi ötlet???

ha a -sid-et megadod a mencodernek, arra se reagál semmit? :?

Már eleve a vobsubot se tudom megmutatni a mencodernek! Az mplayer ugyebár automatikusan betölti, de a mencodernek meg kell mutatni a feliratfájlokat. De olyan kapcsolót se találtam, ami a vobsub formátumú felirat betöltéséhez jó lenne (a -sub csak szöveges fájlhoz jó). Csak kimeneti kapcsolók vannak, a dvd-ből rippelt vobsub előállításhoz.
Eddig azt hittem, hogy amit az mplayer tud, azt a mencoder is tudja. Ezek szerint rosszul hittem.

tudja, hogyne tudná. mencodernek vobsubot a -vobsub vobsub_file_.ifo_nelkul kapcsolóval adhatsz meg :wink:

[quote:76bdb18e10="vmiklos"]tudja, hogyne tudná. mencodernek vobsubot a -vobsub vobsub_file_.ifo_nelkul kapcsolóval adhatsz meg :wink:[/quote:76bdb18e10]

Ezzel a dvd-ből szeded ki a vobsubot! Nekem az kell, hogy megjelenítse!

hm, igazad van. most szereztem ilyen avi+idx+sub hármast, a dox szerint a -vobsub az mplayer _és_ mencoder switch, valójában viszont a mencoder visszadobja :cry:
két ötlet:
1) -vo mpegpes
2) TOOLS/subrip.c, és utána van rendes feliratod :wink:

Pont a felirat átalakítását szerttem volna elkerülni, ami meglehetősen utálatos feladat.

értelek, /pill jobb 5letem nincs :wink: