Sziasztok,
Kukorica pattogtató gépet szeretnék venni. A cél az lenne, hogy a kipattogott kukorica nagyjából megközelítse a búcsús popcorngéppel készült kukorica minőségét. A rászánt összeg 6-8 ezer forint maximum. Ez nyilván beszűkíti a lehetőségeket, de ennél többet nem akarok rászánni...
- Milyen konkrét pattogtatót tudtok ajánlani?
- Olajos vagy olaj nélkülit érdemes venni?
- Ha olajosat ajánlatok, akkor milyen olajjal érdemes használni a gépet?
Amit eddig nézegettem: Ardes TK41, Severin PC 3751. A specifikációk alapján szinte egyformák, viszont a Severinnek határozottabb a kivezető csöve, ami esetleg előny lehet (nem pattog mellé a kukorica). Viszont azt nem írják, hogy a Severin hány gramm kukoricát tud lekezelni.
- 7244 megtekintés
Hozzászólások
Ezekkel a kicsi gépekkel nincs tapasztalatom, nekünk vásározó gépünk van.
Az alapanyagokat http://www.amicorn.hu/ innen vesszük. Az eredeti amerikai pattogatott kukorica alapja a megfelelő minőségű kukorica, a kókuszvaj és a könnyen oldódó rendkívül finom só. Nem jó a napraforgó olaj, ahogyan a finom tengeri só sem megfelelő. Nagyon sok mindent kipróbáltunk, de nem hiába Amerikából ered a kukorica.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A fent nézett gépekbe sajnos nem lehet semmit tenni a kukoricán kívül, tehát gondolom akkor pont a lényeg veszne el, a kókuszolaj.
Egyébként megpróbáltam fedett lábosban is pattogtatni egy keveset olívaolajban (ez volt itthon, tesztelésre jó volt). Elsőre odaégettem, aztán második próbálkozásra rájöttem hogy nem szabad nagy tűzön pattogtatni...
Van valami szabály, amire esetleg figyelni kell? Gondolok itt az olaj mennyiségére, ill. az ízesítésre/sózásra (utólag kell sózni a popcornt vagy az olajba kell szórni a sót is, esetleg máshogyan kell ezt?). Én konkrétan 15ml sós olajban pattogtattam a kukoricát, de semmi sós íze nem lett és mintha túl sok olajat szívott volna magába (a mikrós popcornnál mintha egy árnyalatnyival keményebbre pattogott volna ki, bár lehet, hogy ehhez semmi köze az olajnak).
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A mi gépünkhöz gyárilag adtak egy mérőedényt olyan 1,5 dl-nél nem több, de ha hazamegyek lemérem. Ebből olyan 3 l popcorn lesz. A gép leírása szerint első használatkor be kell melegíteni az üstöt, olyan 2-3 percig, hogy ekkor hány fokos nem tudom, sosem mértem. Ekkor beletesszük a kókuszvajat (béta-karotinnal színezett ettől lesz sárga a kukorica), ha szilárd akkor egy jó púpozott kanállal, ha folyékony akkor legalább 3 evőkanállal (ízlés dolga). Az üstben van egy keverő szár ami folyamatosan keveri a kukoricát, így egyenletesen oszlik el a vaj és a só is. A sót mi a kukoricára tesszük egy kávéskanálnyit, amikor a vaj megfelelő hőmérsékletű (szinte ahogy betesszük az üstbe már jó is) beleöntjük a sózott kukoricát.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én simán szoktam egy vacak lábosban, vagy serpenyőben, kertben termett, szárogatott kukoricát szépen lemorzsolva. Lehet szárazon is, én spec vajon szoktam, mert azt szeressem, akkor azt előtte felolvasztom, aztán bele a kukorica- Az odaégés elkerülése végett folyamatosan rázni kell. Nem néha, hanem folyamatosan mozogjon, és persze legyen rajta fedő (amit nem árt, ha esetleg le is tudsz fogni). Én sót spec utána adok izlés szerint, de szerintem a vajban is rendben lenne.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Szerintem ne költs pénzt ilyenre:
https://www.google.de/search?q=make+popcorn+in+beer+can&ie=utf-8&oe=utf…
Ebbe azt raksz amit akarsz, ha megfelelő méretű fémdobozt találsz, akkor még csak lassú sem lesz. :)
FathoM
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
akár csak egy bűvészmutatvány :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem tudom, mit jelent számodra a búcsús popcorngéppel készült kukorica minőségét.
Nekem a nagyszüleim simán lábosban, tűzön pattogtattak.
Mostanában meg a mikróban pattogtatunk. Érdekesség, Brazíliában, ahol a pattogatott kukorica nagyon népszerű, a mikrókon van külön pattogatott kukorica beállítás.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
igen mi is mikróban csináljuk, és nagyon kafa
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni