Olcsó VPS

Sziasztok

Használja valaki az ő szolgáltatásaikat? Vagy halott róluk valaki valamit?
Ezen a piacon abszolút nem jártam még (only local made), csak fel akarok készülni mit sóznak a nyakamba...

http://www.olcso-vps.hu/

Előre is köszönöm szépen az építést.... :)

Hozzászólások

Én speciel az axfone-nal vagyok elégedett (bár összehasonlítási alapom nincs). 71 napos uptime (azóta van), szerintem egész olcsó, de nem a híg leves és a hús sztorija, segítőkészek. Ja, és csak itt láttam FreeBSD-t választható rendszerként :)

Én náluk vagyok: http://ssdvps.hu/
Segítőkészek, jók az áraik, és ami engem odavitt, hogy SSD partíciót, és HDD-t is adnak egyszerre, így a postgresql nekem piszkosul pörög.
A Centos 6-ot miattam vették fel a listába, de bármit felraknak amit kérsz.

Én is őket használom. Ott a "buktató", hogy a hw nem redundáns alatta, snapshot funkció pedig csak korlátozottan érhető el. A cél az, hogy olyan cloud-ot adjanak amiben gyorsan és olcsón tudsz felhúzni rövid életű vm-eket tesztelési célokra.

Megkérdeztem őket, Dell szerverek vannak alatta SSD-vel, ezek "elvileg" nem romlanak el, de ha mégis akkor buktad a VM-edet. Rendszeres backup ajánlott, de mivel snapshot nincs, ezért hiba esetén marad az újratelepítés.

Az ilyen filléres meg ez alatti szolgáltatók, hogy gazdálkodják ki?

Rommá vannak terhelve a gépek, vagy le vannak matyi erőforrásra limitálva az userek?

Nem tudom hogy tudja ez megérni szolgáltató oldalról....Ha felhívna az ügyfél beköszönni, már az több óradíjat vinne el, mint a havi cucca. Vagy ezeket középiskolás Pistikék üzemeltetik tál rizsért?

Nem látok mögé, de a sok 300 forint bizony sokra megy. Gondolom, van/volt még sok erőforrásuk, ami kihasználatlan volt, és inkább kiadják kevés pénzért, mint ott "porosodjon" - biztosan úgy vélik, hogy aki csak havi 300-at áldoz egy VPS-re, nem komoly célokra szeretné, így várhatólag nem lesz annyira kihasználva, mint pl. egy havi 10ezer körüli.

Személyemben pl. jó lehetett ez a gondolat: volt egy személyes honlapot (statikus html) kiszolgáló VPS, egy subversion-szerver (egy felhasználóval, nem túl nagy repóval) és egy backup-szerver (az svn-ről). Egyik se volt semmilyen erőforrásilag túlterhelve. Biztosan sok hasonló volt, mint én, sok-sok pici ezres jobb, mint semennyi ezres. Személy szerint a 3-4 év alatt egyszer sem "köszöntem be" (legalábbis egyre se emlékszem), azaz óradíjban semmi kiadást nem okoztam nekik, és gondolom, a 300 forintosok jelentős része szintén.

Azt a VPS-t amit ők adtak 300 Ft-ért szerintem lehetetlen kigazdálkodni, az elején jó reklám ár volt főleg ilyen szerver feltöltő akcióhoz amikor új telephelyet nyitottak, de nem gondolták át kellő képpen, ezért is adják most már csak limitált ideig 300-ért.

Én valamivel drágábban adom a VPS-eket, de így is hazai viszonylatban szerintem top 3ban vagyok ár szerint, és nincsenek rommá terhelve a gépeim (60-70% max cpu terhelés, utána bővítek), viszont ezt csak kb 10 éves gépekkel tudtam kicsiben kigazdálkodni. Ha 2x ennyi ügyfelem lenne, vagy több, akkor újabb gépekkel is ki lehetne ezt gazdálkodni, persze az is kell hozzá hogy ne alkalmazz senkit, csinálj mindent egyedül, másodállásban, és legyen minden ami lehet automatizálva. És igen, évekig én is egy tál rizsért csináltam, hiába adom olcsón, telített a piac, lassú a bővülés, főleg úgy nem költök reklámra, inkább csak az ügyfelek pozitív tapasztalatai hozzák be az új bérlőket.

Necromanta! :)

Amúgy most melyikről van szó? Aruba ? Azoknál volt egy másik topic is, hogy már csak X forintért lehetett újat csinálni a legkisebből.

900ft + fa. legalábbis én ilyen arubás levelet kaptam, de amúgy is drágult már.

Na paff. Ami nekem VPS ott van arra tökéletes. tesztszerver + pár monitoring rendszer + pár saját admin cucc fut rajta semmi más. Arra volt jó annó 300ft-ért is + most is jó lesz 900ftért is.
Persze aki annó "bevásárolt" a 300-asból x50 hogy majd mekkora jó lesz ez szolgáltatni az most szív.. tudni kellett volna helyén kezelni azt hogy mi ez a 300HUF VPS.. meg hogy ez nem lesz mindig ennyi, az is benne volt a pakliban, de azért elég sokáig húzták ezzel. (2-3év?)

Szóval nálam no-para, ha az Arubáról volt szó, maradok náluk az egy szem VPS-emmel áremelés után is :)