Twilio, mint SMS kiszolgáló

Hello,

egy projektünkhöz szükség lenne egy SMS-fal megoldásra. Az lenne a cél, hogy bárki, aki SMS-t küld egy adott telefonszámra és egy meghatározott prefixummal (pl.: "fal"), annak az üzenetét meg tudjuk jeleníteni a weboldalon. Az lenne a legjobb megoldás, ha saját adatbázisunkba hozzáférést biztosítva bekerülnének az üzenetek, de távoli, API-alapú HTTP lekérdezések sem okoznának problémát.

Neten való keresgélés után a Twilio-ra bukkantunk (https://www.twilio.com/sms), amely úgy fest, pont ezt szolgáltatja. Az lenne a kérdésem, hogy nektek van bármi jellegű tapasztalatotok ezzel a megoldássál? Amennyiben igen, Magyarországon rendesen működik? Látom, hogy tudomása van a 3 nagy itthoni szolgáltatóról (Voda, T, Telenor), ez mindenképpen bíztató.

Várom a tapasztalataitokat :).

Köszi előre is.

Hozzászólások

gnokii egy USB stickkel?
-------------------------
neut @ présház

Én régebben a Nexmo-t próbáltam, igaz, SMS-küldésre akartam használni elsősorban, de fogadás is működött az API-jukon keresztül.
Bár akkoriban magyar számot nem lehetett regisztrálni és hanghívás sem volt náluk - nem tudom, most megoldható-e persze.

Amikor kitalálták (mármint itthon, nem a Nexmo-nál), hogy nem lehet egyéni számot (ergo saját telefonszámot) vagy szöveget megadni, nem foglalkoztam vele tovább... SMS-t úgyis szökő évente küldök, így meg sok értelme nem volt... értesítéseket ilyen hülye megoldással nem akartam küldeni (mobilos SMS meg drága lett volna hozzá). Nem tudom, ezen a téren változott-e valami.

Ami a fogadást illeti, igaz, külföldi számmal, de tökéletesen működött, amíg használtam.

Mukodik, tobb helyen is hasznalom, viszont nincs SMS fogadasra kepes HU szamuk, ergo kulfoldi SMS-t kell kuldeni a kedves usernek ami igencsak draga.

Roviden es tomoren: 1. Nem Magyarorszagon vagyok. 2. Nem vagyok hajlando azzal szivatni magam, hogy a kedves magyar szolgaltatoknak papiros urlapokat kuldozgessek es meg meg is varjam amig kegyeskednek jovahagyni. 3. A sajat telefonszam egy vagyon. 4. Fizessen nemzetkozi atutalasi jutalekot akinek ket anyja van. A Twilio megterheli a kartyamat amikor elfogy a penz es ennyi, nem kell vele foglalkozni. +1: arban ugyanannyi.

Szerintem mindhárom szolgáltatónál van olyan lehetőség, hogy ők biztosítanak egy (több) számot, oda megérkezik a cucc, te pedig http-n lekéred, feldolgozod, stb. A yoda és norvégok cuccával már volt dolgom, szerintem a tí is csinál ilyet.

És még jut eszembe: https://seeme.hu

Persze a gnokii is működik, ha kicsiben toljátok az is megoldás lehet.

+1 a seeme-nek. Egy project kapcsán voltam velük kapcsolatban nem is olyan régen, nagy mennyiségü sms-t tolunk rajtuk át, viszonylag zökkenőmentesen.
A support jó, ami akadt problémánk arra gyorsan találtunk fejlesztőt is náluk, akik szivesen segítettek a túloldalt debugolni.
Van API, illetve vehetsz náluk saját számot is (2-3 ezer forint havonta azt hiszem)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Eddig Seeme a befutó, nagyon tetszik a megoldásuk. Kifejezett plusz pont, hogy magyar.

Egyébként az ár jelenleg úgy fest, hogy egyéni telefonszám (SMS fogadásra) 24.990 Ft + ÁFA, általuk adott telefonszám prefixummal 4.990 Ft + ÁFA.

Azt hiszem, inkább őket fogom választani a support és az itthonra-forgatom-a-pénzt szemléletem miatt :D.


-----------------------------------------------------------

Minden lehetséges, csak a lehetetlen tovább tart.

Megérdeklődtem, a Telenor-nál kétszer is SMS One csomagnak értelmezték az SMS fal kifejezést, majd közölte egy technikus hogy érti mit szeretnék, de ezt nem tudják megoldani az Adatvédelmi szabályok miatt.

A T-nél egyszerűen nem tudtam eljutni egy ügyintézőhöz normál idő alatt így feladtam.

A Vodefone pedig elsőre megértette mit akartam és mondták, hogy ők sem foglalkoznak ilyennel.


-----------------------------------------------------------

Minden lehetséges, csak a lehetetlen tovább tart.

Szerintem valami félreértés lehetett, annyit kellett volna nekik mondani, hogy te számítógéppel sms-t akarsz fogadni.

Telenor, ők írják is a fogadást: http://www.telenor.hu/uzleti-megoldas/tomeges-uzenet/sms-mms-futar
Voda, ők nem írják (de pár éve dolgoztam valamin ahol rajtuk keresztül jöttek az sms-ek, http-n): https://www.vodafone.hu/uzleti/kozep-nagyvallalatok/szolgaltatasok/tome…
Té, ők is írják a fogadást: http://www.uzletitelekom.hu/informatika/uzletmenetet_segito_informatika…

De látom, hogy seemee irányba indultál, róluk én is jókat hallottam