DE azaz mindnekinek a saját kölyke

Volt pár óra szabad időm, gondoltam színesítek egy kicsit az életemen.
A sok szürke ablak után szerettem volna valami színeset, ha már nem monokróm a monitorom.
Letöltöttem pár cuccot az xfce-look-ról.
Hát meg kell mondjam a helyzet elkeserítő.
Én eléggé megértő ember vagyok. Tudom, hogy minden felett eljár az idő és váltani kell.
De hogy a default kinézettől ne lehessen eltérni egy kicsit az erős volt.
Mi a probléma?
Az xfce xfwm ablakkezelőt használ és gtk2-t. A régi gtk2-es cuccoknak metacity kell. A gtk3-as cuccoknak megint más a kinézete. A qt alkalmazásokról meg még nem is beszéltem.
Olyan skin ami pedig mind az összeshez tartalmazza a kis képeket/leírást, nos olyan nincs!
Már majdnem jó lenne, de mindig akad valami ami nem úgy néz ki.
Miért nem lehetett pl a gtk3 megírásakor egy olyan rutint belerakni, hogyha nincs gtk3 skin DE van gtk2 akkor használja azt?
Belenéztem a struktúrába. Bár leszögezem nem értek hozzá!
De nem tűnt volna nagy feladatnak (szerintem).
Így meg csak szopás van.

Ti tudtok valami rendes kinézetet ami nem ubuntubarna és nem pasztelszürke? Ezzel a gnome3 szürkével az embernek a kedve elmegy az élettől ha ránéz, nem hogy dolgozzon. :)

pch

Hozzászólások

qt-curve és társai? Van már jónéhány variánsa. Régi clearlooks, kde4 oxygen like, de akadnak egészen ocsmány, viszont színes témák is :)

Pechedre az összes manapság trendi téma pont a végtelenül egyszerű és egyszínű felületekről szól.

Ebből van gtk3-as is? rápillantottam, de nemnagyon láttam, sőt, épp olyasmi volt a git repóban, hogy már a qt3-ast sem tartják karban.
Nem egyszerű ez, ubuntusok alkottak valami többé-kevésbé egységes megjelenést, meg a KDE-s oxygen oxygen-gtk portjai egész jók, de más jó megoldást én még nem láttam. Az oxygen meg ráadásul nem is qt hanem kde téma, bár van rá mód, hogy minimális KDE függőségekkel qt témaként is aktiválható legyen, ha jól emlékszem.

Érdekes ez, én sem értem, de gondolom most hogy már épülget a qt5, inkább arra fektetnek súlyt. Valahol érthető, gtk esetében is volt idő, amikor nem volt 1-re és 2-re azonos téma mindenből, és a topicindító probléma is ilyen, 3 fő verziót támogatni elég macerás lehet.
Amúgy a lentebb említett Numix project még egész pofás, ugyan nem próbáltam, de van gtk2 és 3 is, meg qtcurve-ra is, valamint rengeteg extra akad hozzá deviantart-on pl tint2, conky témák.

Nekem CircleGame téma + ugyanez xfwm-ben ism hozzá Protozoa kurzor, és valami szép fantáziakép jön be. Nem szürke, nem barna, zöld.
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel