Canon i450 bajok

 ( whitehawk | 2004. július 21., szerda - 18:13 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Van egy Canon i450 nyomtatóm. Azt csinálja, hogy nyomtat, de nem lesz tinta a lapon. Vagy csak hébe-hóba. Vagy nyomtat és van tinta teljes sorokon, aztán meg üres sorok vannak. Mintha nem érné a fej a lapot vagy nem tudom. Furcsállom, ha a tinta fogyott ki, mert nem volt sokat használva. Színeset se nyomtat rendesen, ami szintén meglepő, tekintve, hogy az csak ritkán van használatban. Ha valakinek van ötlete ossza meg! Kösz.

ui.: Persze lehet, h semmi különös, de nekem furcsának tűnik.

Lehet hogy csak beporosodott a tintaadagoló rész.

a nyomtatófejre gondolsz? ;)

Igen! Szerintem vidd be egy szervízbe és ha csak ez a baja akkor pillanatok alatt megtisztítják.

Aha. Hát nemtom. Meg van egy olyan érzésem, h ahova elviszem ott vagy nem 1 pillanat lesz, vagy azt mondják cseréljem ;)

[quote:be8eef7205="whitehawk"]Aha. Hát nemtom. Meg van egy olyan érzésem, h ahova elviszem ott vagy nem 1 pillanat lesz, vagy azt mondják cseréljem ;)[/quote:be8eef7205]

Valószínűleg beszáradt a fej, azt meg szervíz nem csinálja, max fejcserét ami kb 15e jó magyar forint. Próbáld meg alkoholban kiáztatni és rajta :)

Fejtisztítás? ha látsz javulást, az alkoholos tisztítás is bejöhet, vagy denaturált szesz, stb. Vigyázz, ne használj nitrohígítót, acetont mert az megmarhatja a műanyagot/egyebet. Esetleg meleg vízben kiáztatni, ha kivehető ...

[quote:8a74704a24="whitehawk"]Van egy Canon i450 nyomtatóm. Azt csinálja, hogy nyomtat, de nem lesz tinta a lapon. Vagy csak hébe-hóba. Vagy nyomtat és van tinta teljes sorokon, aztán meg üres sorok vannak. Mintha nem érné a fej a lapot vagy nem tudom. Furcsállom, ha a tinta fogyott ki, mert nem volt sokat használva. Színeset se nyomtat rendesen, ami szintén meglepő, tekintve, hogy az csak ritkán van használatban. Ha valakinek van ötlete ossza meg! Kösz.

ui.: Persze lehet, h semmi különös, de nekem furcsának tűnik.[/quote:8a74704a24]

Utángyártott tinta?

Én az összes ajánlott módszer alkalmazása előtt megpróbálkoznék egy HWes tesztlap nyomtatással.

[quote:e5a21f645a="Aewyn"][quote:e5a21f645a="whitehawk"]Van egy Canon i450 nyomtatóm. Azt csinálja, hogy nyomtat, de nem lesz tinta a lapon. Vagy csak hébe-hóba. Vagy nyomtat és van tinta teljes sorokon, aztán meg üres sorok vannak. Mintha nem érné a fej a lapot vagy nem tudom. Furcsállom, ha a tinta fogyott ki, mert nem volt sokat használva. Színeset se nyomtat rendesen, ami szintén meglepő, tekintve, hogy az csak ritkán van használatban. Ha valakinek van ötlete ossza meg! Kösz.

ui.: Persze lehet, h semmi különös, de nekem furcsának tűnik.[/quote:e5a21f645a]

Utángyártott tinta?[/quote:e5a21f645a]
Mér, gondolod, hogy más van az utánagyártottban, mint az eredetiben???

Álomvilágban élsz :-)

Zsiráf

Ja, amúgy nem akarlak elkeseríteni, de belyegzőpárna festékkel is megy....

Sztem nem tévedek nagyot, ha megkockáztatom, hogy tintában vannak pigmentek és oldószerek is (többek között). Namármost, ha a pigmentek nagyobbak és jobban szeretnek összetapadni, mint kellene, akkor esetleg eldugulhatnak azok a fúvókák. Ami még régebben is előfordult, amikor azok a fúvókák még tízszerakkorák voltak. Az oldószer meg nem old jól, túl kevés vagy könnyebben párolog vagy mittomén.

Mondjuk nem tudom biztosan, nem vagyok se pigment, se oldószer, se nyomtatófej ;)

(megaztán a canon nyomtatókhoz viszonylag occsó a tinta, pláne, ha ritkán kell, akkor meg nem is számít igazán; szóval nem kötekedésképpen, csak kíváncsi voltam, hogy mégiscsak. Persze feltehetőleg itt gyári patron(ok) száradtak be, majdmeglássuk)

Szerintem a beszáradás azért nem valószínű, mert ha jól értelmeztem az eset leírását, akkor random módon hol rendesen, hol részlegesen, hol pedig egyáltalán nem nyomtat...
Ha beszáradásról lenne szó, akkor némelyik/mindegyik fuvóka el lenne tömődve és többé-kevésbé de konzekvensen nyomtatna.

Canon tinta van benne, nem Inktec vagy egyéb. Az alkoholos kiáztatás, tekintve, hogy a nyomtatófej ilyen olyan áramköröket tartalmaz, biztos, hogy frankó? Próbáltam a meghajtó program (turboprint) tisztító miafenéjét is. De nem lett sokkal jobb, ha egyáltalán jobb lett. Sajnos nem tudom megmutatni milyenre nyomtatott. De kb:

Blablalala
bla(elhalványul, csíkok)
(üres sor, néha foltok)
Blalallala
.........
......
(aztán rosszabb)

Garanciális még?

Igen. Eszembe jutott a dolog, de először rá akartam jönni a probléma okára.

Üdv!

Szerintem ne kockáztasd a garancia elvesztését. Már így is necces, mert kivetted a fejet, ami a használati utasítás szerint tilos, és egy kekecebb szervizes ki is zárhat a garancia körből, mert nem tartottad be a használati utasítást...

Ez a dög, még azt is regisztrálja, hogy hányszor vetted ki!!!! (nem vicc!!!!)

Szóval irány a szerviz...

Pushy