Digi VS Thome roter max 10M/sec

 ( laziale | 2013. október 26., szombat - 21:09 )

Sziasztok!

Egy elég érdekes problémával szembesülök...hátha valaki tud valami okosat mondani nekem.

Adott 2 egymástól 30m-re található épület.
Az egyik épületet nevezzük A-nak a másikat B-nek.

"A" épületbe be van kötve egy Thome-os 120Mb/sec és egy Digi 80Mb/sec internet.

"A" épületből "B" épületbe egy Cat5 UTP kábel jelenti a kapcsolatot.
"B" épületben van egy TL-WR720N router.

Amennyiben az "A" épületben a Thome-os modembe dugom be a kábelt a "B" épületben tökéletesen jön a 120Mb/sec.(speedtest)
Azonban ha Digisre dugom át csak 10Mb/sec ami átjön..a feltöltési sebesség szuper, azt hozza rendesen, csak a letöltési sebesség nem lépi túl a 10Mb/sec-et.

Másik router használata esetén is ugyanez a jelenség.

Próbáltam a routert kapásból az "A" épületbe beüzemelni és Access Pointtal lefedni a "B" épületet de ugyanez a probléma.(B-ben a routeren használva 1m-es kábellel jó a Digi is)

Tehát mintha a kábel jó lenne a Thome-os nethez de a Digishez nem, mert csak 10Mb/sec-et visz át...?

Van valakinek valami ötlete? Esetleg próbáljam meg Cat6-os kábellel? (nem szeretnék újrakábelezni...de ha csak ez lehet megoldás)

Köszönöm a válaszadóknak.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Próbáld ki, hogy a Digi modem után még az A épületben beraksz még egy switch-et (tehát Digi - 1m kábel - Switch - 30m kábel - TL-WR7200N), úgy rendes sebesség van-e.

BlackY

BlackY
Az nem jó sajnos mert a Digi PPPOE :(

Akkor meg oda a routert...

Attól még switch-et köthetsz rá (pppoe-t nem érdekli), ez a legegyszerűbb teszt amit végezhetsz. Mondjuk ha egyszerű switch helyett egy Linux bridge-et pakolsz be, akkor mindjárt láthatod az intefészeken a hibaszámlálókat is.

A TL-WR720N uplinkje speckó szerint 100 Mbps, úgyhogy én inkább azon csodálkoznék, hogyan sikerült rajta 120-at mérni, nem azon, hogy máskor miért 10.

--

Köszi. Akkor 100Mb/sec-el jött, valóban kiszűrtük a lényeget.

Az A épületben megvan a sebesség?

igen

A helyedben csinálnék egy IPerffel végzett mérést úgy, hogy egyik gép a TL_WR720N LAN oldalán legyen, a másik gép pedig az A épületben az UTP kábelre közvetlenül kötve.
Megjegyzem, hogy az épületeket optikai kábellel kellett volna összekötni. Ennek okát már több fórumban is kitárgyaltuk a HUP-on.

Igen, érthető. Azonban ez nem üzleti felhasználás, az "A" épületbe kötötte be a szolgáltató a netet...de én a "B" épületben is szeretném használni ... A Thome-os simán jön is, azzal nincs gond, de váltani szeretnék Digi-re viszont mivel csak 10Mb/sec-et tudok átlőni így nem tudok... :(

Nem akarlak baszogatni, de futja havi szinten két ilyen netre akkor miért nem veszel egy rendes routert?! (ami pl megbírkózik 120Mbit/sec-et, akár dual wan-t is csinálhatsz, ajánlom pl a mikrotiket)
Ha meg nem akarsz két epület közé optikát húzni akkor szerintem A épületben modemek mellé routert, B-be meg egy normális switchet! (valószinű a digis modemnek sok a 30m, ami ha a két epület közt van 30m akkor a kábel akár 60m is lehet...)