Felhasználói oktatás - anyag rögzítése

 ( jasihun | 2013. július 30., kedd - 16:05 )

Sziasztok!
Abban kérem a segítséget tőletek, hogy milyen prgoramot javasolnátok a következő feladatra:
Felhasználók oktatása, képernyőn zajló lépések rögzítése; estleg szöveges, hangalámondásos kommentálása.
Minden javaslatot szívesen veszek!
jasi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Oprendszertol fuggoen fogsz egy screen recordert es opcionalisan egy jo minosegu mikrofont. (Nekem a szemelyes valasztasom az Audio Technica AT2020 USB-re esett.) Ezzel felveszed a kepernyot es a hangot is. Ezutan ha vagni akarsz / esetleg kulon akarod a hangot ala illeszteni, akkor azt kulon felveszed. Itt pl. szoba johet az Audacity, vagy ha nem sajnalod a penzt / amugy is van, Adobe Audition. Raeresztesz egy kompresszort, egy kis EQ-t (rengeteg YouTubeos tutorial van), majd osszeilleszted a videoval. Ha open source / free, akkor Kdenlive vagy Windows Movie Maker, ha fizetos / amugy is van, akkor pl. Adobe Premiere, illetve ha Auditionnel dolgoztal, akkor abban is van videohoz illesztes.

+1, annyival, hogy (leszámítva a bemutott szoftvert, természetesen), teljesen szabad szoftverekkel is megoldható, ha VBox-ban futtatott gép képét rögzíted a host rendszerrel (pl. recordmydesktop és a használt DE-hez tartozó frontend), utána pedig a fenti progikat használod (KDEnlive, WMM mellé még a Pitivi-t is vegyük oda, legyen natív Gnome video editor is a listában :) )

Szerk.: A trollok érkezése előtt, ezt nem azért írtam, mert jujjdejóhogycsakszabadszoftverésazmilyenjó, hanem mert jujjdejóhogycsakszabadszoftverésígynemkellbíróságrajárnom.

BlackY

Nekem van nem egy fizetős szoftver a birtokomban, használom is azokat, és nekem sem kell bíróságra járnom - ugyanis fizettem értük...

Az, hogy fizettél érte, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy üzleti célra is felhasználhatod, ha már kákán is csomót. ;)

BlackY

Nem olyan sw-ek, amikben van az "olcsó" otthoni csomag, meg tök ugyanaz, csak másképp csomagolva - üzleti felhasználásra.

Annyira jó, hogy pont arra az egy mondatra válaszul trollkodsz, amit direkt a trollok ellen írtam :)

Az Adobe-nál maradva, ott van az edu verzió, ami nem az otthoni csomag, de lényegesen olcsóbb, de nem üzleti felhasználásra.

BlackY

Ingyenes screen recorder is van. Ami viszont nagyon fontos (szerintem) az a jo minosegu mikrofon (+popfilter). En meg tudok halni a szar, visszhangos, zajos hangsavtol. Sokkal kellemesebb egy jol megcsinalt, telt hangot hallgatni, pl igy: http://filestore.janoszen.com/hangteszt.mp3

Van pár ingyenes, de én még tényleg jót/jól használhatót nem nagyon találtam. Ingyenesekből Win-re mit ajánlanál?

BlackY

Passz, regen jatszottam ilyesmivel. Nekem csak annyi volt a lenyeg, hogy a videokepet felvegye valamilyen formaban, utana a hangot mar voiceoverrel tettem ala, ezt pedig kb. mindegyik tudja.

Esetleg kipróbálhatod a Wink-et. Én XP alatt használtam régen.

+1 nagyon korrekt cucc.
__
http://fodi.be

1. Camtasia vagy Jing (TechSmith)
2. Semmilyet.

Ehelyett ugyanezt a screen recording szoftvert hasznald arra, hogy megnezd, hogy esik at valaki a tuzkeresztsegen.

Adj nekik egy feladatot, ami tavlati (ne "nyomd meg a piros gombot", hanem mondjuk "kuldj egy e-mailt nekem ezzel az uj mailklienssel"), es kerd meg oket, hogy hangosan gondolkodjanak kozbe. Mondd meg, hogy segiteni nem tudsz (nem szabad), es hogy nem oket teszteled, hanem a szoftvert, igy ok nem "hibazhatnak" csak a szoftver lehet rossz.

Utana nezd vissza a videot ami keszult. Meg fogsz lepodni.

Parszor mar bevalt.

Micsoda ötlet. De a camtasia is jó nagyon. Kár, hogy nincs Linux alatti megfelelője! :(

c

Mivel opcionális volt "esetleg" jeligére a hang: http://www.playterm.org/
Szerintem remek cucc, és nem azért, mert ismerem a fejlesztőjét :)

/etc/lib/lu/plugins/lupi_bebasic