hupu életpályamodell

Hozzászólások

Látod, és innen kerestetek a haveroddal / albicimboráddal / másik alteregóddal (megfelelő aláhúzandó) munkatársat magatoknak. Netán ott is van kereslet autistákra?

--
trey @ gépház

Az idézett cikkben van egy apró kis csúsztatásféle, nem tudom eldönteni, hogy ez PR, vagy szimpla újságírói fogás. Ugyanis néhány éve az aspergereseket is az autistákhoz sorolják.

Egy aspergeres remek programozó és tesztelő tud lenni, mert az átlag aspergeres átlagon felüli intelligenciával rendelkezik, és megszállottan törekszik rá, hogy mély ismereteket szerezzen az őt érdeklő témakörökről, tehát gyakorlott is. Másrészről az aspergeres mélyen ragaszkodik a megszokott környezetéhez, rutinjaihoz, várhatóan nem fog még olyan nagy vagy monoton terhelés alatt sem dobbantani, ami egy átlagembert már kikészítene.

Az SAP tehát nem zavarodott agyú esőembereket keres, nem is jótékonykodni akar, csupán intelligens, jól képzett, nagy teherbírású és lojális munkaerőt szeretne. Az pedig egy cseppet sem érdekli, hogy a munkaerő nem valami penge a szociális interakció terén.

[Ezzel nem azt mondom, hogy aki nem aspergeres, az ne lehetne jó programozó, csak azt, hogy aspergeres (kvázi autista) programozót alkalmazni nem egy idióta ötlet. Mindezzel azt is mondom, hogy aki (akár egy ilyen fórumon, vagy bárhol máshol) hülyén viselkedik, nem feltétlenül aspergeres.]

Érdekes, hogy éppen pont a liberálisok vannak kiakadva, amikor valaki kétségeit fogalmazza meg egy bizonyos történelmi eseménnyel kapcsolatban.
Istenről létezését kétségbe lehet vonni (pedig a hívők ezt joggal érezhetik sértőnek), Mátyás királyét is. Az 56-os forradalmat is lehet ellenforradalomnak nevezni.
De bizonyos dolgokat csak úgy lehet/kell elfogadni, ahogyan azt egyesek állítják.

Fuszenecker_Róbert

Távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek, ez nekem egyáltaláb nem célom.
De nagyfiú vagyok, fenntartom magamnak a jogot, hogy a világ eseményeiről saját véleményt alkossak.
Nem kell, hogy a véleményem mindenkinek tetsszen.

Buddhista létemre... mi is a pontos megfogalmazása: nem tartom túl valószínűnek a reinkarnáció létezését (dr. Ian Stevensonnak és dr. Jim B. Tuckernek köszönhetően ez még változhat, majd eldöntöm később). Eddig még soha egyetlen buddhista sem sértődött meg ezen, sőt, inkább érdekesnek találják.

Fuszenecker_Róbert

Osztom a véleményedet keresztbe-hosszába, bár lehet hogy épp ellenkező értelmében:
Egyáltalán "nem akadok ki" bizonyos történelmi eseményeken, kétségbe vonni vagy megerősíteni csak akkor volna lehetőségem ha éppen akkor ott vagyok és látom/hallom/tapasztalom a történteket. Mindezek hiányában pedig...

"Nem kell, hogy a véleményem mindenkinek tetsszen."
Szintén zenész.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Jajj gyerekek, mar a cimbol tudtam, hogy ide erdemes lesz benezni.
Poliverzum teljesen kivandorolt, vagy read-only? (meg mindig varom az utolso bejegyzeset. jelenleg az utolso elotti az utolso)

Zoli, ha olvasod, itt egy GPL fejlec file neked:

#define minden for
#define ha if
#define különben else
#define amíg while
#define csináld do

#define kar char
#define egész int
#define hosszú long
#define lebegő float
#define dupla double

Most hirtelen ennyi. De mivel GPL, barki bovitheti.

--------------------------------------
Unix isn't dead. It just smells funny.

http://pastebin.com/adC1G2Hz

Bocsánat, de én aspergeres _szoftverfejlesztőkről_ beszéltem. :)

[Megj.: Egy valóban aspergeres ember nem azzal tűnik ki a többiek közül, hogy minden áron a középpontba akar kerülni a neten vagy a hétköznapi életben, hanem épp ellenkezőleg. Ha egy pillanatra belenéztek az aspergeresek világába: a legtöbbjük egy-egy konkrét szakterületre koncentráló, általában nagyon okos és kifejezetten zárkózott ember. Ezt csak azért mondom, mert kicsit más értelemben használják ezt a szót itt a hupon, mint ami valójában. Ha aspergeres lennék, azt hiszem, engem ez sértene.]

Ha megnezed, latszik, hogy elolvasta a manual-t (header include-ok) meg a C konyvet (bitfield-ek whyohwhy.jpg).
Fuggvenyek deklaralasaert kulon piros pont.
Szoval mondhatjuk, hogy nagyon alaposan, becsuletesen felkeszult.
Csak valami kozben szornyen melle ment, mert pont a lenyeges dolgokat nem sikerult megkulonboztetnie
a lenyegtelenektol. (mire kene figyelni)
El tudom kepzelni, hogy atmenne valami static analyzer-en.
Szoval elegge raillenek a sztereotipiak.

--------------------------------------
Unix isn't dead. It just smells funny.

" violazoli – május 15. 16.04 – előzmény

Azt nem értem, mi a gondod a parancssori argumentumok feldolgozásával a programomban. Szerintem azt remekül megoldottam. argc, argv, stb. Valami baj van vele mégiscsak szerinted?"

Vitatkozz vele :)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Aztán, ez rendesen C++ nyelven van írva, full objektumorientált, stb."

"az azt hiszem a "-" műveletre lesz téve. Ugye kivonja az egyik könyvtárból a másikat. Operator overloading rulez!"

bookmarked

Amugy -Wall -Wexrta -pedantic-kal fordit es fogadok, hogy nincsenek warning-ok.
Mondom en, hogy ritka alapos orult.

--------------------------------------
Unix isn't dead. It just smells funny.

reszlet a felveteli kovetelmenyekbol:

- iptables -A FORWARD -o $EXTERNAL_IF -p tcp --dport 25 -j DROP (helyes valasz: Ez mit is csinal pontosan?)

Hahahah. Sherlock. Nagy leleplezőművész. Már akkor ott volt az infó, mielőtt nekiálltál volna bohóckodni, meg mielőtt Hunger haverod "nagy" felismerést tett. Hiszen úgyis az életed a HUP monitorozása, akkor erről is vannak nyilván "emlékeid".

Nem is erről volt itt szó, hanem az iptables hülyeségedről.

Az egyébként igaz, hogy odáig süllyedtél, hogy embereket zsarolsz meg HUP account-ért? Sosem gondoltam volna, hogy valami olyasmit fogok egyszer létrehozni, ami miatt emberek ennyire alantas dolgokra is képesek lesznek. De öcsém, ez mindennek az alja :D

--
trey @ gépház

Hahahah. Sherlock. Nagy leleplezőművész. Már akkor ott volt az infó, mielőtt nekiálltál volna bohóckodni, meg mielőtt Hunger haverod "nagy" felismerést tett. Hiszen úgyis az életed a HUP monitorozása, akkor erről is vannak nyilván "emlékeid".

Hahahah, te szánalmas pojáca. Szerencsére nem kell neki monitoroznia semmit, mert az archive.org megteszi helyette és jól visszanézhető, hogy régebben nem volt ott semilyen információ:

http://web.archive.org/web/20080926140856/http://hup.hu/user/4517

Persze nem mintha a "user/1" string alapján aztán bárkinek is tudnia kellene, hogy az valójában a magasságos portálmester titkos álneve, amivel gerintelen féreg módjára vagy a "konkurenciát" támadja, vagy a saját fő nickjét szopja fel.

Úgy tűnik, hogy probléma van a szövegértéseddel, Hungi.

"Már akkor ott volt az infó, mielőtt nekiálltál volna bohóckodni"

Bár ezen nem csodálkozok, hiszen erre már többen is rámutattak.

Egyébként meg öröm nézni, hogy 128 másodnickel évek óta fikázók, arctalan bohócok tennék szóvá, ha valaki hozzájuk hasonlót csinálna. Komolyan mondom, te egy igazi unikum vagy.

--
trey @ gépház

Érdekes, mert nem emlékszem, hogy én veled bármikor is másodnicken flameltem volna. Azt hiszem, hogy az elmúlt években 100 számra volt flame köztünk és érdekes, hogy mindig vállalatam a véleményem. Valami itt nem kerek, Hunger. Gyárts erre valami frappáns elméletet..

--
trey @ gépház

Egyik helyen sem látok flame-et, ráadásul az elsőnél nem is veled folyt a társalgás. A problémád az, hogy azt hiszed, hogy ami egy nick alatt olvasható, az minden tőlem származik. Itt van a nagy tévedés. Nem minden az, aminek látszik.

Jaja, biztos emlékszel arra, amikor a te nevedben én tettem ki a te álláshirdetésedet. Ha gondolod, kifejtem.

--
trey @ gépház

nem minden az aminek latszik (egyeb szolasokat is idezhetnenk a csevej szinesitesere, de ugye minek), am a te stilusodat, ertelmetlen tomondataidat, szakertelmedet. felismerni. ezer kozul. de ha nem, majd akkor. szoljatok.

az kulon mokas (also tagozatos szinten), hogy ezen hazudozasod szerint az _egyik_ user/1 loginedet hebe-hoba kolcsonadod egy Rejtelyes Embernek, aki vagy teljesen veletlen a linux.hu-t mocskolja nalad, vagy irgalmatlan ostoba kerdesei vannak. persze minden mas megnyilvanulasa te vagy.

pls.

Végül is majdnem sikerült rájönnöd a megoldásra. Kicsit hosszabb a sztori, de annyit talán nem is ér, hogy veled ezt megosszam. A te dolgod, hogy folytasd a bohóckodást, meg rajzolj. Engem szórakoztat. De tényleg.

Valószínűleg magamnak teszek fel kérdéseket, nem? A linux.hu-val kapcsolatos véleményemet pedig többször is felvállaltam annak idején névvel.

Sőt. Bélabácsi is én vagyok:

http://hup.hu/node/12881

Sőt, itt a végén kiderül, hogy mindenki én vagyok. Még te is, csak a kattintások miatt beszélgetek magammal.

--
trey @ gépház

Ó, látom most jön a "valójában más irogatott a nevemben" felvonás. Kicsit sokáig kellett erre a roppant egyedi ötletre várni mondjuk, de szívesen megnézem ahogyan előadod. Egy külön stáb dolgozik már a trey és trinity nevek mögött, nem?

Hiába, fogalmunk sincs arról, hogy milyen munka ezt csinálni. :))

Csak a rend kedvéért. Az én véleményem egyebek mellett itt olvasható az akkori linux.hu-ról. Segítek, kiolvasni, hogy mit írtam róla a saját nickem alatt:

Ótvar.

Nem kell ehhez nekem semmilyen másodnick. Ha ügyes vagy, akkor találsz még az oldalon több, tőlem származó linux.hu-ról szóló véleményt is.

Ja, csak a rend kedvéért. A jelenlegi linux.hu-ról sincs sokkal jobb véleményem.

Aztán jössz nekem egy nekem tulajdonított, szokatlanul lágy felvetéssel (tényleg az én stílusom ez a nyáladzás), amikor én sokkal cifrábbakat és cizelláltabbakat mondtam róla (amivel - szomorú - de az akkor üzemeltetők is egyetértettek).

--
trey @ gépház

"Aztán jössz nekem egy nekem tulajdonított, szokatlanul lágy felvetéssel"

Nehéz eldönteni mikor kell figyelembe venni, hogy trinity mikor alreged és mikor nem... btw senkit sem érdekel a linux.hu-ról a véleményed - mivel ha trinityről csak te tudod megmondani mikor te és mikor nem akkor treyről is elmondható ugyanez - mert az ugyanolyan érdektelen ebből a szempontból mint az ezen az oldalon található felhasználói irányelvek vagy adatok kezelésének linkje.

Szóval érthető hogy végül is a HUP csak egy pszichológiai kisérlet egy készülő könyvhöz csak ebben úgy tűnik nem lesz könyvjelző...

No rainbow, no sugar

Szia , te vagy az SG-n tomsolo?

Tudom a gumiban úgy viselkedtem mint egy elmebeteg gyermek, rengeteg topikot nyitottam, de sok volt, így bezárták őket pár napja, azóta nem tettem, abbahagytam.

Aztán nagy vitákba keveredtem hírhedt ambrus kollegánkkal, akinek ma 18 regisztrációját bannoltad

Kiszálltam az egész ambrussal folytatott vitából High end PC regemmel délelőtt, egy rossz szót nem szóltam senkire, éreztem, hogy sok volt a vita ambrussal, ezért nem szóltam senkihez, csak olvastam a topikokat délelőtt óta.

Tudom nem egy regisztrációm volt, amit ambrus kollegánkkal való vitában bevetettem, de ma sem szóltam senkihez egyikkel sem, sem ambrushoz, sem máshoz. Nagyon sajnálom, hogy több regisztrációm is volt, ne haragudjatok! Sajnos lebannoltad 1 hónapra a High end PC regem is, valószínűleg annyira felidegesített ambrus, meg páran tovább folytatták ma a vitát.

Tegnap bemutatták az új konzolokat, és valószínűleg a PC-s topikban az elkövetkezendő 1 hónapban karban kell tartanom az usereket!

Én nagyon sajnálom, ne haragudjatok ahogy viselkedtem, megígérem hogy az elkövetkezendő 1 hónapban nem lesz rám panasz, ha a High end PC regem ha nagyon szépen kérnem feloldod (ha bármi, a legkisebb panasz lenne rám, nyugodtam vissza teheted az 1 hónap bant erre a regemre, még a gumiba sem írok be, és többet nem viselkedem így megígérem)
a többi regem örökre mehet a kukába, csak kérem evvel az eggyel had fórumozzak, kérlek szépen titeket, ne haragudjatok.

--
Sent from my iPhone

Pontosan nem derül ki a leveledből, hogy kit szólítottál meg, de feltételezem, hogy engem. Nem, nem vagyok 'tomsolo', sosem jártam az SG-n, de főleg nem voltam moderátor. Ebből fakadóan nyilvánvalóan nem lehettem az, aki ott egy nap 18 alkalommal bannolt.

Nem is értem, hogy ez hogy merült fel benned, hacsak nem úgy, hogy a HUP-on van egy 'tomsolo' nicknevű troll ( http://hup.hu/user/6744 ) és emiatt próbáltál párhuzamot vonni.

A HUP-on levő 'tomsolo' szokott sg.hu-s szervert linkelni (loal.sg.hu), így feltételezem, hogy vele keversz. De az is lehet, hogy a HUP-on levő 'tomsolo'-nak semmi köze sincs az SG-hez, a linkelés is csak véletlen. Szóval lehet, hogy teljesen rossz nyomon jársz.

--
trey @ gépház

En egyebkent egyertelmuen orulok az ilyen kezdemenyezeseknek. Eleg jo dolog, ha valaki hasznosnak erezheti magat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Ok, kezdem érteni :)
Reggeli lányfiúregény drámával #2
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)