nem tudom milyen pollen került ma a levegőbe,

 ( msandor | 2013. május 10., péntek - 13:03 )

de reggel óta úgy viszket a bal szemem, hogy beleőrülök...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

én anno egy külföldi uszodában eltöltött nap után egyik szemem viszketésével keltem és kb. így reagáltam le mint te. szűk 2 nap múlva a viszketés átlépett enyhe csípésbe (vagy mibe) és ?emiatt? könnyezett, valamint a másik elkezdett finoman viszketni. pont ezen a napon indultam haza, másnap reggel (már itthon) nem tudtam kinyitni ébredés után az először problémát jelző szemem. szó szerint nem tudtam kinyitni, biztos "mókás" lehetett ahogyan erőlködve próbálkozok - nyilván hülye grimaszokat vágva.

valami olyan kocsonyás cucc vagy mi a fene volt rajta, mintha bekented volna sárgás baracklekvárral és az megkötött volna rajta :) rendesen beszartam, hogy mi a pitsa van már.

nyilván a kötőhártya gyulladása volt, amit kifejezetten könnyű uszodában stb elkapni. csak nem kapcsoltam időben, mivel még nem volt ilyennel dolgom sosem - és az a helyzet, hogy hallani sem hallottam előtte ennyire részletesen a tüneteiről. az orvos még aznap elküldött szemészetre, de már mondta előre mi lesz a diagnózis. pár nap alatt meggyógyították.

szóval óvatosan.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Az en tippem a nyarfakrol szallo feher szosz. Ha letudozom, kohognom kell tole.

ezek szálltak ma, rögtön fel is tekertem az ablakot, és benyomtam a klímát, de már késő volt

A nyárfák virágzása már befejeződött (legalábbis a környezetemben), így arra nem lehetsz allergiás. A szálló fehér szösz az a termés, és az nem allergén. Az már egy más kérdés, hogy erre a szöszre szeretnek rátapadni más növények pollenjei, és így sokkal messzebbre eljutnak a pollenek, mint normál esetben. Tehát, hiába köthető a szösz megjelenéséhez az allergiás tünet, nem a nyárfa pollenjére vagy allergiás.

Ha a pollen, amire allergiás vagy, már bejutott a kocsiba (lakásba), akkor a klíma csak ront a helyzeten, mert a légmozgás miatt a pollenek folyamatos mozgásba lesznek, és nem fognak szép lassan megtelepedni a tárgyakon, illetve a szőnyegen.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

" A szálló fehér szösz az a termés, és az nem allergén"

Hat nem tudom, anyam halalpontosan akkor kezd el allegrias lenni, amikor elkezdenek hullani ezek a vattapamacsok, es pont akkor volt vege, amikor az osszes eltakarodott. Es ehhez orat tudok igazitani, elotte/utana semmi baja sincs. Mostanaban mar olyan helyen lakik, ahol nyarfak csak elvetve vannak es teljesen torvenyenkivulinek szamitanak, szoval most jo.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

„... a szöszre szeretnek rátapadni más növények pollenjei, ...”
Ezek a potyautas pollenek általában különböző fűfélék pollenjei, amik a „szállítóeszköz” nélkül nem jutnának messzire, így eleve kisebb lenne a hatásuk. Az sem kizárt, hogy most is van olyan növény a közelében, amire allergiás, de a szöszök segítsége nélkül a közvetlen környezetében már nem jön létre olyan magas pollenkoncentráció, ami az allergiás tünetek kialakulásához szükséges.

Egyébként van egy nagyon egyszerű megoldás a kérdés megválaszolására: El kell menni allergológiai vizsgálatra, és ott meg fogják állapítani az allergia okát.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

néhány éve voltam, de lassan kellene updatelni azt is :-)

Volt, de a vilagon semmire nem mutattak ki allergiat nala. No persze, nem mostanaban volt az se, lehet, hogy akkor, amikor volt, nem mertek valami akarmicsodat, amire allergias, ezt elkepzelem, de... fene tudja.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Ez a kemény.
A testedre káros biológiai fegyverekkel bombáznak, és ha találat érte, diadal.
Én az ananászra vagyok allergiás. Megmutattam a dokinak, hogy mi keletkezik tőle a bőrömön, valamit tenni kellene. A válasza merev volt: "nagy baj lenne, ha élete végéig nem kéne ananászt ennie?" --- Ezzel el lett intézve az összes tortúra, nem kell gyógykezelnem magam meg allergológusokat b*****atni. :)

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

„Ezzel el lett intézve az összes tortúra,...”
Van egy rossz hírem: Bármikor allergiássá válhatsz egy (vagy több) növény pollenjére is, és akkor kezdődik a tortúra. De bármikor ehetsz olyan ételt, ami nyomokban ananászt tartalmaz, de erről nem tudsz, mert nem olvastad el a címkét. Vagy elolvastad, de nem volt ráírva. Például az étel egyik alapanyaga olyan helyen készült, ahol ananászt is feldolgoznak.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Ettől függetlenül a szálló fehér szösz önmagába nem okoz allergiát, csak irritációt.
--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

árpa is így kezdődik, bár annál piros folt is jelentkezik.

egyelőre nincs látható tünete, csak viszket, hiába csepegtetem be, két perc után megint érzem

Hátha segít: http://www.idokep.hu/pollen (Btw az olyanok mint a parlagfű miért nincs feltüntetve, nem tudjátok véletlenül?)

Mer' akkor egyszinu lenne magyarorszag terkepe... ?
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Így is az. :)

Mert a parlagfű virágzása sokkal később fog elkezdődni, így a parlagfű pollenkoncentrációját ábrázoló térkép egy fehér folt lenne.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Ez egy lehetséges magyarázat, de nem vagyok meggyőződve, hogy a későbbiekben szerepelni fog a térképen.

Szokott; ha megsem, ketmillio masik hely van, ahol mikroszkopos reszletesseggel lekovetheted. A parlagfu rettento nepszeru noveny az allergiasok koreben, viragzaskor ezreknek labad konnybe a szeme az oromtol.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

A korábbi években is szerepelt, sajnos ezután is fog. De amíg nem virágzik, addig nem is mérhető, szóval mindig csak az aktuálisak szerepelnek a térképeken.
--
♙♘♗♖♕♔

Én is produkáltam ma ezeket a tüneteket. Plusz tüsszentek. Iszom is egy kalciumos pezsgőtablettát, hátha elmúlik.

Nem lehet, hogy hosszú a körmöd és a bors belement, esetleg valami gyanta térhálósítója, vagy valami veszélyes hulladék, aztán bedörzsölted a szemgolyód mellé?

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

nem hosszú a körmöm, és nincs alatta semmilyen veszélyes hulladék, de a lényeg az, hogy előbb viszketett, aztán próbáltam uralkodni magamon, hogy ne kaparjam ki :-)
a szemcsepp segít, még ha nem is tart örökké a hatása

mellesleg a hétvégi eső lever(he)tte a polleneket, mert már tünetmentes vagyok!

az utóbbi 2-3 évben javult az állapotom, már csak aug.1-től szeptember végéig "szenvedek"