nem tudom milyen pollen került ma a levegőbe,

de reggel óta úgy viszket a bal szemem, hogy beleőrülök...

Hozzászólások

én anno egy külföldi uszodában eltöltött nap után egyik szemem viszketésével keltem és kb. így reagáltam le mint te. szűk 2 nap múlva a viszketés átlépett enyhe csípésbe (vagy mibe) és ?emiatt? könnyezett, valamint a másik elkezdett finoman viszketni. pont ezen a napon indultam haza, másnap reggel (már itthon) nem tudtam kinyitni ébredés után az először problémát jelző szemem. szó szerint nem tudtam kinyitni, biztos "mókás" lehetett ahogyan erőlködve próbálkozok - nyilván hülye grimaszokat vágva.

valami olyan kocsonyás cucc vagy mi a fene volt rajta, mintha bekented volna sárgás baracklekvárral és az megkötött volna rajta :) rendesen beszartam, hogy mi a pitsa van már.

nyilván a kötőhártya gyulladása volt, amit kifejezetten könnyű uszodában stb elkapni. csak nem kapcsoltam időben, mivel még nem volt ilyennel dolgom sosem - és az a helyzet, hogy hallani sem hallottam előtte ennyire részletesen a tüneteiről. az orvos még aznap elküldött szemészetre, de már mondta előre mi lesz a diagnózis. pár nap alatt meggyógyították.

szóval óvatosan.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Az en tippem a nyarfakrol szallo feher szosz. Ha letudozom, kohognom kell tole.

A nyárfák virágzása már befejeződött (legalábbis a környezetemben), így arra nem lehetsz allergiás. A szálló fehér szösz az a termés, és az nem allergén. Az már egy más kérdés, hogy erre a szöszre szeretnek rátapadni más növények pollenjei, és így sokkal messzebbre eljutnak a pollenek, mint normál esetben. Tehát, hiába köthető a szösz megjelenéséhez az allergiás tünet, nem a nyárfa pollenjére vagy allergiás.

Ha a pollen, amire allergiás vagy, már bejutott a kocsiba (lakásba), akkor a klíma csak ront a helyzeten, mert a légmozgás miatt a pollenek folyamatos mozgásba lesznek, és nem fognak szép lassan megtelepedni a tárgyakon, illetve a szőnyegen.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

" A szálló fehér szösz az a termés, és az nem allergén"

Hat nem tudom, anyam halalpontosan akkor kezd el allegrias lenni, amikor elkezdenek hullani ezek a vattapamacsok, es pont akkor volt vege, amikor az osszes eltakarodott. Es ehhez orat tudok igazitani, elotte/utana semmi baja sincs. Mostanaban mar olyan helyen lakik, ahol nyarfak csak elvetve vannak es teljesen torvenyenkivulinek szamitanak, szoval most jo.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

„... a szöszre szeretnek rátapadni más növények pollenjei, ...”
Ezek a potyautas pollenek általában különböző fűfélék pollenjei, amik a „szállítóeszköz” nélkül nem jutnának messzire, így eleve kisebb lenne a hatásuk. Az sem kizárt, hogy most is van olyan növény a közelében, amire allergiás, de a szöszök segítsége nélkül a közvetlen környezetében már nem jön létre olyan magas pollenkoncentráció, ami az allergiás tünetek kialakulásához szükséges.

Egyébként van egy nagyon egyszerű megoldás a kérdés megválaszolására: El kell menni allergológiai vizsgálatra, és ott meg fogják állapítani az allergia okát.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Ez a kemény.
A testedre káros biológiai fegyverekkel bombáznak, és ha találat érte, diadal.
Én az ananászra vagyok allergiás. Megmutattam a dokinak, hogy mi keletkezik tőle a bőrömön, valamit tenni kellene. A válasza merev volt: "nagy baj lenne, ha élete végéig nem kéne ananászt ennie?" --- Ezzel el lett intézve az összes tortúra, nem kell gyógykezelnem magam meg allergológusokat b*****atni. :)

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

„Ezzel el lett intézve az összes tortúra,...”
Van egy rossz hírem: Bármikor allergiássá válhatsz egy (vagy több) növény pollenjére is, és akkor kezdődik a tortúra. De bármikor ehetsz olyan ételt, ami nyomokban ananászt tartalmaz, de erről nem tudsz, mert nem olvastad el a címkét. Vagy elolvastad, de nem volt ráírva. Például az étel egyik alapanyaga olyan helyen készült, ahol ananászt is feldolgoznak.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

árpa is így kezdődik, bár annál piros folt is jelentkezik.

Én is produkáltam ma ezeket a tüneteket. Plusz tüsszentek. Iszom is egy kalciumos pezsgőtablettát, hátha elmúlik.

Nem lehet, hogy hosszú a körmöd és a bors belement, esetleg valami gyanta térhálósítója, vagy valami veszélyes hulladék, aztán bedörzsölted a szemgolyód mellé?

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

nem hosszú a körmöm, és nincs alatta semmilyen veszélyes hulladék, de a lényeg az, hogy előbb viszketett, aztán próbáltam uralkodni magamon, hogy ne kaparjam ki :-)
a szemcsepp segít, még ha nem is tart örökké a hatása

mellesleg a hétvégi eső lever(he)tte a polleneket, mert már tünetmentes vagyok!

az utóbbi 2-3 évben javult az állapotom, már csak aug.1-től szeptember végéig "szenvedek"