E-mail vs fax

A véleményetekre, tapasztalataitokra lennék kíváncsi azza kapcsolatban, hogy mi a különbség jog/adatvédelem szempontjából a beszkennelt oldal e-mailen vagy faxon való elküldése között.

Hozzászólások

Bizonyos entitások - szolgáltatók, cégek, stb. -, a faxon küldött dokumentumot elfogadják szerződésként, emailen... nem. Nem veszik komolyan. Az nem "papír".

Saját tapasz_nyalás... :-\

Cége/szolgáltatója válogatja. Azért elég sok helyen lehet mailben ügyet intézni, és mailben "papírt" is elfogadnak hozzá akár PDF-ben is. Közüzemi szolgáltatóknál is. Az más kérdés, hogy egy peres eljárás során egy e-mailt lobogtatva bizonyítékként simán körbe röhögnek, míg a fax-ot elfogadják. Csak tudnám, honnan veszik, hogy a fax nem hamisítható...

Viszont azzal van-e valakinek tapasztalata, hogy digitálisan aláírt e-mail-t elfogadják-e hitelesnek, vagy csak bizonyítottan adott feladótól származónak? Hatóság, szolgáltatók egyáltalán láttak már ilyet? Mondjuk, hogy minimum egy Netlock Expressz (Class C) vagy Üzleti (Class B) tanúsítványról van szó.

Eddig akikkel leveleztem egy ember használt StartSSL aláírást ( fizetőst ) illetve egy OpenPGP-t. Én StartSSL ingyenest használok ami csak technikailag helyes ( csak mail címet tartalmaz ), de volt már Netlock-os is.

:"-( Ez egy kicsit off, de szörnyen búsulom... :-(((
Hány, de mennyi embert kérdeztem meg, hogy hol van a gpg kulcsa, mert jó lenne... ha úgy tudnék neki írni. Há' a "vett malac" nem pillog úgy, mint ők, hogy "mit akarok tőlük...?!"

Hivatali ügyintéző... nem hinném, hogy egyáltalán tudná, mit kérdezel tőle, mint "aláírást". :-\ Azt viszont _tudom_, hogy a magyar közigazgatásban bő 15 éve bábáskodnak a digitális aláírásokkal, de... :-/

http://ds.digitoll.co.hu/ még nem is hallottam róluk. A Netlock CA-t tartalmazza az összes általam használt böngésző, levelező program. A többit is? MÁV, Digitoll meg az Eszigno is használható vagy az csak igazgatási szervezeteknél használatos? Bocs, hogy ennyire eltér az eredeti száltól a kérdés.

Végigolvasva a hozzászólásokat, nagyjából én is ezeket tapasztaltam. Köszönöm mindenkinek.
Még egy apró megjegyzés: több cégnél évek óta elfelejtették a fax gépet, a faxok küldését fogadását számítógépre telepített szoftver intézi... Ennyit a "papír"-ról :)
Volt olyan tapasztalatom is, hogy egy sima e-mailt túl komolyan vettek...
Ki érti ezt? :)