Milyen önéletrajzot készítsek?

 ( kovacsakos | 2013. február 25., hétfő - 13:32 )

Véleményetek szerint, illetve tapasztalataitok alapján milyen a jó önéletrajz a formáját tekintve? Elektronikus úton való eljuttatáskor milyen formátumban legyen? Online generátorral, mint az Europass, legyen elkészítve vagy inkább saját formázásokat használjak?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

SZVSZ saját formázás netes sémák (felsorolási sorrend, stb) alapján.

Ha elektronikusan kell eljuttatni akkor PDF.
Formázás az lehet saját, tartalomra meg halom mankót találsz a neten, esetleg belsőstől érdeklődni mit szeretnek a az adott cégnél.

Tapasztalatom szerint a legtöbb helyen az Europass-os illetve, hasonló generátorral készültek nem szeretik, van ahol kapásból eldobják.

Igazolvány méretű, vagy kicsit nagyobb arckép előnyös, de van ahol feltüntetik, hogy kérnek vagy sem. Munkahelyemen tetszett a vezetőségnek a szignált CV is.

tapasztalatom szerint nincs túl nagy jelentősége, amíg gyorsan áttekinthető és jól olvasható.

Egyreszt felejtsd el a semakat. Az EuroPasst es a haverjait nagyon utaljak sok helyen, mivel nem jon le belole eleg informacio a jelentkezorol. Igazabol szinte senkit nem erdekel, milyen suliban vegeztel, stb. hanem mindenkit a tenyleges tudasod, tapasztalatod fog elso sorban izgatni.

Hossz szerint ne legyen kevesebb 2 es ne legyen tobb 3 oldalnal. Az elso oldalon meg kell gyoznod a HR-est (vagy aki olvassa), hogy Te vagy a megfelelo ember, a tobbi csak kiegeszito info.

Ami a formatumot illeti, ha a ceg valahogy keri, akkor ugy kuldd el. Ha nincs maskent megadva, a PDF a legaltalanosabb formatum.

Amire figyelj:

  1. Legyen jo keped! Tudom, hogy sokan nem szeretik, de egy jol megcsinalt kep igenyesseget sugall es segit bekerulni az elso korre.
  2. Figyelj a terkozokre! Nincs annal rosszabb, mint random terkozokkel rendelkezo CV-t olvasni. (Hint: Google tipografia)
  3. Legyen konnyen "scannelheto", emeld ki a kulcsszavakat, legfontosabb pontokat.

Ha erdekel, en tavaly megcsinaltam a sajat oneletrajzomat.

Remelem, segitettem.

inkább 1-2 oldal, mint 2-3. Tudok olyanról, aki a 3 oldalast már dobta is ki, mert hogy túl hosszú és nem szán rá időt, hogy átlapozza.
Pályakezdőként az 1 oldalas önéletrajz teljesen jó, aztán hamar 2 oldalassá bővül és amikor már a második oldal is kezd betelni, akkor neki kell állni gyomlálni a régebbi és jelentéktelen dolgokat (egy idő után már nyugodtan lehet törölni még a középiskolát/gimnáziumot is, főleg ha szakmailag nem is releváns).

"Igazabol szinte senkit nem erdekel, milyen suliban vegeztel, stb. hanem mindenkit a tenyleges tudasod, tapasztalatod fog elso sorban izgatni."

Ha ott tartunk, hogy milyen legyen az önéletrajzom, gondolom nincs még sok referencia.
Ha nincs sok referencia, jobb híján a tanulmányokkal lehet "villogni".

Több helyen is olvastam hasonló megállapítást. Ha már elég gyakorlattal rendelkezik a jelentkező, a szakmai múlt majd egyre nagyon hangsúlyt kaphat.

Mindenki dolgozott mar valamilyen projekteken. Ha nincs referencia, akkor tessek elorangatni a projekteket. Aki ugy palyakezdo, hogy meg tenyleg semmit nem csinalt, az eleg rossz helyzetben van.

Rossz vagy nem rossz, 1-2 referencia akkor is nudli az oldalon. Akkor még mindig jobb, ha pl. ott van, hogy elektrotechnikai suliban nyomta, esetleg technikusi is van és nem a haver nyomta be arra az 1-2 releváns munkahelyre, hanem jó esetben szakmai alapja is van.
IT, stb témában ugyanúgy.

Ha én munkaadó lennék, a _releváns_iskolázottságra kíváncsi lennék, főleg ha ügyes szakemberek kerülnek ki onnan.

Őszintén, milyen munkavállaló az, aki - pláne az IT-ből - az iskolából kikerülve még nem vett részt valamiféle projectben(*)? Akár iskolai-, de akár hobbiproject is lehet az, a lényeg, hogy lehessen látni, hogy mivel foglalkozott és milyen igényességgel.

*) Úgy értem, hogy nem végzett még semmiféle munkát, nem csinált weblapot, nem rakott rendbe hardvert, stb. stb.

Ilyen szintű "projektet" persze, fel tudnék már hozni.

Akkor hozd fel! Minel jobban belelat a munkaltato abba, hogy mit tudsz, annal pontosabban el tudja donteni, hogy kellesz-e neki.

Mindent írj bele ami szerinted a javadra válhat. Fontos a megfogalmazás, ha beszélsz, de gyengén pl. németül akkor ne azt írd, hogy gyenge német nyelvtudás, hanem hogy kezdő német. Javaslom az appleblogot, nagyon gyakorlottak abban, hogy hogyan kell úgy leírni valamiről hogy hitvány, hogy azt érezd hogy majdnem tökéletes :D

Azokat írd rá. Magam másfél éve kezdtem, egyetemistaként (még mindig az vagyok). Senkit nem érdekel honnan van diplomád. Ha nem értesz semmihez kitörölheted vele.

+1 a terjedelmet kivéve, mindenben egyetértek
Szakmai skill-ek, munkatapasztalatok előre, tanulmányok inkább a végére kerüljön

http://me.veekun.com/blog/2013/01/09/cvs-and-file-extensions/
erről ez jutott eszembe, hátha van, aki még nem olvasta

:D

A C stílusú jól néz ki, bár: main.cpp(14): warning C4200: nonstandard extension used : zero-sized array in struct/union 1>Cannot generate copy-ctor or copy-assignment operator when UDT contains a zero-sized array

subscribe

+1

Az én receptem (informatikai pozícióba multiknál bejött többször):

- szigorúan pdf (elegáns és minden ott van, ahova raktuk)
- hagyjuk a "curriculum vitae" címet, szerepeljen ott a nevünk nagyban
- sablonokat el kell felejteni, de ötletmerítésnek célszerű megnézni párat
- férjen bele egy oldalba. ha nagyon muszáj, lehet mellé csatolni "detailed work experience" stb. a hosszú cv-ket lassan a kutya nem áll neki elolvasni (vagy később, és akkor is nyertünk)
- feléptíés:
1) legyen egy kép rólunk, mellette elérhetőség (e-mail, telefonszám, lakcím)
2) legyen egy profil rész, ahol afféle target postion szemlélettel leírjuk, hogy mit tudunk. Pl. Profile: Linux administration on various hardware. Certifikáció, oklevél említése.
3) munkatapasztalat kifejtése, időrendben visszafelé, megnevezéssel és pozícióval
4) Iskolák, tanfolyamok felsorolása, papír említésével, időrendben visszafelé.
5) Egyéb képességek, jogosítvány, bármi ami említésre méltó
- senkit nem érdekel a hobbink
- nincs értelme részletekbe menni, erre van az interjú
- legyen áttekinthető, letisztult és _látszódjon első ránézésre_ mit akarunk
- írjuk meg angolul elsőre és utána magyarul (tapasztalataim szerint jobb a végeredménmy)
- szánjunk rá időt, hogy ne legyen typo és egyéb anomália

+ subscribe

"senkit nem érdekel a hobbink"

Szerintem ez nem igaz. Ha leírod, hogy mit szeretsz csinálni szabadidődben, akkor az pontosabb képet ad a személyiségedről (persze az 1. hely a távolbaböfögő versenyen nem mondható előnyös megvilágításnak :D).

-----------
"640GB sokmindenre elég"

+1
Egy ismerősöm azt mondta, hogy nem venne fel olyan embert, akinek nincs hobbija, mivel ez azt jelenti számára, hogy az illető nem tud mit kezdeni az idejével. Ez pedig nem jó jel.

egy jo hobbi sokat szamit, nalam pl megvolt a felveteli, felvettek, majd par nap mulva kipakoltam a motor maketteket a monitorok ala, erre a fonok benyogte, hogy ha tudom hogy motoros vagy, akkor a tobbi csirat be sem hivom interjura :-D

Na jó, de ehhez sok leginkább úri passzió jellegű hobbi kell. :)

Interjún mi is a motorokról beszélgettünk :) Az interjúztató a végén megszólalt magyarul, hogy "Hogy van a láncfeszítő angolul?" erre én: "Ez ugye nem elvárás?" . Azt hiszem, megtaláltuk a közös hangot :) Egyébként chain tensioner a google translate szerint :)

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ez mekkora :D
Nos igen, ez jó alap, interjún érdemes belemenni ezekbe, előzőleg csak cv-ről beszéltem :)

Csak hogy ne legyen ennyire fekete-fehér :)

"lehet mellé csatolni "detailed work experience" stb"

Nekem pl. pont itt a HUP-on javasolták, hogy a referenciákat ne külön csatoljam, mert a HR-es elfelejti megnyitni, másolni, kinyomtatni, aztán máris oda az egész. Szóval inkább 1-2 oldalban az önéletrajzi PDF végére csatolja az ember. Ugyanígy pl, ha kérnek cover lettert, azt is érdemes lehet belerakni (csak ki kell venni, mielőtt másik helyre is elküldöd, jártam már így, hogy a HR-es szólt, hogy benne maradt valami :)).

Szerk: az emailben meg nyugodtan lehet rá hivatkozni, hogy "Mellékelten csatoltam az önéletrajzomat, a referenciáimat és a motivációs levelet a blabla PDF fileban".

Így remélhetőleg a HR-es se retten meg a 4-6 oldalas PDF láttán.

Minden szava igaz. Nem kell hobbi. Épp ugyanez vonatkozik a pontos lakóhelyre (Kossuth utca 24. 3em 2.ajtó???? Elég a város neve!) és a családi háttérre is. Kutyát nem érdekli - VAGY ha szerencséd van és bekerülsz az első/második körbe, akkor majd lesz lehetőség részletekbe menni.
--
#conf t
#int world
#no shut

Olvastam valahol a neten es nagyon jo otletnek tartom egy QR-kod elhelyezeset a Linkedin profilodra mutatva, valahol a fenykep korul.

+1, de a linkedin eleve alap, sok referenciával, minél több ajánlással. Sok munkáltató már eleve ott nyit.
--
http://naszta.hu

Fénykép tekintetében műtermi kép a jobb vagy inkább egy házilag készített?

Ha nincs kéznél iPhone vagy iPad akkor végső megoldásként a műteremben készült kép is elmegy. :)

Műterem vagy bármi más homogén hátterű kép. A minőség nyilván jelent valamit a munkáltató számára: adsz magadra és a megjelenésedre.

Egyértelműen műtermi. Mondjuk nekem van néhány fotóbuzi ismerősöm, köztük van, aki tud is jót akár otthon is, de nem ez a jellemző.
--
http://naszta.hu

Nem kell fenykep egyaltalan, sok helyen kifejezetten tilos.

--
L

Pár mondatban összefoglalnám a saját tapasztalataimat a másik oldalról (aki olvassa a bejövő CV-ket). Bár nem volt kérés, leírnám a tartalomra vonatkozó gondolataimat is, hátha segít valakinek. Az én szempontjaim nagyjából ezek:

1) Legyél őszinte! Szerintem ez az első és legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani. Nincs az a formátum, kép vagy keret, ami megment, ha már az első körben az jön le, hogy hamis dolgokat állítasz és igazán lehangoló, amikor az interjún derül ki, hogy igazából csak futólag dolgoztál olyan projekten, amiben szerepelt az a technológia, ami miatt behívtalak.

2) A formátum szerintem másodlagos. Az önéletrajznak az a szerepe, hogy egy előzetes betekintést nyújtson a képességeidbe és "megkívántasd" magad az olvasóval. Engem speciel nem zavar nagyon az Europass-féle generált CV, de pont ez a baj vele, hogy sablonos lesz. Jobbnak tartom ha egyedi és személyre szabott, ráadásul még ízléses is (aha, nehéz ilyet). De ha ezt olvasod, akkor valószínűleg olyan szakmára pályázol, ahol szeretik az ilyesmit.

3) Szerintem a fénykép sem fontos, de egy kicsit személyesebbé teheti a lapot, mindenki döntse el magának, hogy beleteszi-e vagy nem.

4) Nem értek egyet azzal, hogy egyoldalasnak kell lennie, inkább úgy mondanám, hogy legyen jól strukturált és a fontos információkat adja át. Ha egyetlen oldalba van tömörítve minden, akkor sok információ elveszhet, ami amúgy sokat dobna a megítélésen. A legjobb CV-k, amiket láttam eddig, többnyire két oldalt tettek ki. Ellenpélda: van aki leírja a 18 évvel ezelőtti fejlesztéseit, egyenként egy bekezdésnyi terjedelemben, aminek gyakorlatilag már semmi közül a jelenhez.

5) A képességeid leírásánál ne szépíts a hozzáértés szintjét illetően! Ha éppen csak belekóstoltál valamibe, annak nem itt van a helye. Nagy csalódást jelent, ha az interjún derül ki, hogy tulajdonképpen 1 hónapja foglalkozol azzal, amiről 2 évet feltételez a másik.

6) A hobbit is jó leírni, mert noha nekem sokszor nem érdekes a konkrét hobbid, de utalhat a gondolkodásmódodra vagy a szociális készségeidre.

7) A LinkedIn (és egyéb) profiloldal feltűntetése is hasznos, de csak akkor ha van is rajta tartalom. Nincs értelme privát, üres vagy éppen hiányzó oldalt belinkelni.

8) A végzettségeidet és egyéb képzéseidet írd le, de ezt sem kell túl részletesen. Nem fontos leírni az összes elvégzett kurzusodat, kivéve ha kiemelkedően teljesítettél belőlük. Egy-egy jó szakdolgozat téma vagy más publikáció viszont lelkesítően hathat.

9) Legyen helyes az önéletrajzod magyarul és angolul is! Jó érzés olyan önéletrajzot olvasni, ami nem hemzseg a hibáktól. Én szívesebben adom a forráskódomat olyan emberek kezébe, akik megbízhatóan tudnak írni. Különösen a skillek leírásánál zavaró, ha nem tudod leírni helyesen amihez elvileg értesz; lásd: Jawa, Rubi, Maja, MaySQL, Müszaki Föiskola, Posgre SQL, Maeven, RBDMS, Lifrey, Hybernate, stb.

+1) Nézesd át valaki mással is, hiszen több szem többet lát!

TL;DR
Azt tartsd szem előtt, hogy a CV-d fogja -valószínűleg- az első benyomást jelenteni a felvételi folyamatban, így azt kell tükröznie, hogy miben vagy kiváló és miért akarjanak TÉGED behívni. Pont.

Csak egy rövid kérdés (idővel lesz több, hosszabb is). Mikor jutunk el oda, hogy nem kell külön CV-t update-elnem, hanem elég lesz a Linkedin profileom is? Mert ketten is megkerestek Linkedin-en, hogy küldjek már CV-t (amiben értelemszerűen ugyanaz szerepel). Nem értettem, de mindenesetre elküldtem. Sokkal egyszerűbb egy Linkedin profilet eltenni könyvjelzőbe, az mindig up-to-date, míg az általam küldött pdf ugye nem. Külön kérésre küldök én fizetésigényt is, de az is leboltolható az oldalon keresztül üzenetekben.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

LinkedIn profilt exportalhatsz pdf-be: http://www.socialpmchick.com/2012/09/linkedin-profile-pdf-the-new-resume-standard/

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

De pont nem szeretném exportálni semmibe. Ott van, mindig up-to-date. Van referencia, kép, amit akarsz.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ezt azoknak ird, akik cv-t kernek toled LinkedIn-en...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Talán lehet, hogy rendesen archiválni akarják, vagy egy rendes formátumot akarnak látni kinyomtatva, stb.

Bár nem hiszem, hogy egy it-expertnek egy doc(szerű)-fájlt annyira nehéz lenne karbantartani (amikor update történik a linkedin-en, akkor nyomsz egy update-t a doc-on is - ha ennyit nem vagy képes megtenni, akkor hogy végzed el a munkád? :)

Böngészőből lehet nyomtatni FYI :)
Pont ez az, hogy nem szeretném karbantartani. A munkámat nem úgy végzem, hogy belépek otthonról és nyomok egy entert hajnal 2-kor a command line-ban, hanem cron job-ot/Windows Schedulert használok :)

-----------
"640GB sokmindenre elég"

És a cron job honnan tudja, hogy azt kell neki beírnia a linkedinbe, hogy elvégezted a zabhegyező tanfolyamot? :)

Nyomtasd ki böngészőből, biztos szép lesz. De legközelebb nyugodtan küldj el egy linket önéletrajzként, kíváncsi vagyok a végeredményre. Másrészt álláshelye is válogatja, hogy mit kell(ene) kidomborítani az életrajzban (teszem azt, egy webfejlesztéssel foglalkozó céget inkább a php tudásod és tapasztalatod érdekel, nem pedig a TurboBasic referenciáid). Ha egy állás érdekében erre nem vagy képes...

(remélem, amikor a linkedint küldöd el, utána pár perc múlva feltörik az adatlapod és minden szépséggel fogják kitölteni :) )

Látom, hiába tépem a számat.

Szerk.: Erősen kétlem, hogy egy munkáltató fel fogja törni a Linkedin accomat. Másrészt, ha nincs php referenciám, akkor az önéletrajzomba sem írhatom bele, hogy erős php tudással rendelkezem. Pontosabban beleírhatom, csak az első héten ki fog derülni, hogy nem értek hozzá.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Nem arra gondoltam, hogy a (leendő) munkáltató töri fel, hanem bármilyen hekkerpistike vagy az anonimusz.

A php-val kapcsolatban azt akartam mondani, hogyha egy webfejlesztő céghez akarsz menni, akkor a php-tudásodat kell előtérbe helyezni, és a turbo basic-et csak említeni. Viszont ha egy kőkorszaki szinten ragadt cégnél akarsz dolgozni, akkor a php-t nem annyira hangsúlyozni, és inkább a turbo basic-et előtérbe helyezni. Tehát az önéletrajznak sokszor érdemes "specifikusnak" lenni (pl. muszashi esetén ha iskolába jelentkezik tanárként, akkor a tanítási tapasztalatait kell nyomni, ha informatikai céghez, akkor a migrációs projektjét, rendszergazdai tapasztalatait, stb.). És ezt a specifikusságot nem tudja a linkedin.

Nem arra gondoltam, hogy a (leendő) munkáltató töri fel, hanem bármilyen hekkerpistike vagy az anonimusz.

Mit tetszett mondani? He? :D

Miért törné fel? Miért törné fel egyszerűbben, ha a _nyilvános_ linket megosztod valakivel?

Fussunk neki akkor még egyszer: a feltörés és a nyilvános link megosztása két különböző egyén/szervezet.

Gipsz Jakab cégének elküldöd a linket, és Hekker Pistike, 500 km-rel arrébb, ettől _függetlenül_ feltöri a profilod ("véletlenül" kb. egy időben történik a kettő, de persze az is lehet, hogy már egy hete fel van törve, csak még nem vetted észre, a linket elküldöd, aztán csak furcsállja a munkáltató, hogy a másságát nyíltan felvállaló felnőtt filmekben szereplő egyén miért is akarna náluk dolgozni).
Pont úgy, ahogy néha a facebook-ot is feltörik. Vagy ahogy egyszer a gmail postafiókomat feltörték (küldhettek volna egy-két "megfelelő" helyre egy-két érdekes emailt, de szerencsére nem tették).

"("véletlenül" kb. egy időben történik a kettő, de persze az is lehet, hogy már egy hete fel van törve, csak még nem vetted észre, a linket elküldöd, aztán csak furcsállja a munkáltató, hogy a másságát nyíltan felvállaló felnőtt filmekben szereplő egyén miért is akarna náluk dolgozni)"

Ennek mekkora a valószínűsége szerinted? Hányszor nyomták már fel a Linkedin profilodat? Mielőtt kiadod a linket, azért csak megnézed, hogy esetleg Maya Gold szerepel-e a profilképeden (feltéve, hogy nem Te vagy Maya Gold).

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Hányszor nyomták már fel a gmail fiókomat? Egyszer, de annyi elég volt.
Linkedin profilomat még nem nyomták fel, de ez nem garancia arra, hogy nem is fogják.

Én csak azt akarom mondani, hogyha a linkedin profiloddal párhuzamosan egy "offline" életrajzot nem tudsz naprakészen tartani, és azon "sírsz", hogy miért nem elég a linkedin-link egy munka megpályázásához (megindokoltam, hogy miért lehet előnyösebb egy speckó életrajz a "mindenki-ugyanazt-kapja-linkedin"-nél, de a csak a profil feltörésbe kapaszkodsz), az sok mindent elárul a hozzáállásodról.

Nem hiszem, hogy napi rendszerességgel változnának a dolgaid, hogy olyan megterhelő lenne egy doc-fájlt karbantartani.

/annyi idő alatt, amennyi alatt a fenti néhány hozzászólásod megírtad, már egy rendes "offline" önéletrajzot össze is dobhattál volna ;) /

Nem kapaszkodok a profilfeltörésbe, csak arra akartam rávilágítani, hogy arányait véve ez nem túl gyakori. Nem tudom, mennyivel lehet jobb egy CV, amiben más szerepel, mint Linkedinen. Itt nem arról van szó, hogy képtelen vagyok folyamatosan karbantartani egy doksit, hanem, hogy a Linkedinről milyen olyan információ hiányzik, ami benne van egy önéletrajzban. Mellesleg nem én kerestem meg Őket, hanem Ők engem.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Nem más szerepel, hanem máshogy :)

Azért örülj, hogy a munka keres téged, nem pedig te a munkát :) :) :) Ha meg jónak tűnik az ajánlat, akkor én inkább megcsinálnám azt a doksit.

Oké, értelemszerűen megcsinálom a doksit, csak az én olvasatomban a profil és a doksi tartalomra megegyezik. A doksit pedig nyilván frissítettem és elküldtem, a kérdésem mindössze annyi volt, hogy számomra a Linkedin sokkal könnyebben olvasható, lényegre törőbb, mint a legtöbb önéletrajz, bár utóbbi sokat elárul az illetőről tapasztalatok alapján. Mellesleg, ha 600 jelentkező profilját kell HR-esként/toborzóként végigbogarásznod, akkor az egységesség inkább előny, mint hátrány.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Van előnye, van hátránya is, ez tény. Van, ahol kézzel írott önéletrajzot kérnek (grafológus is megnézi). Meg egy dokumentum szerkesztése, kinézete is sokat elárul a jelentkezőről - ez pedig a linkedin-sablonnal elveszik. HR-es ismerősöm is épp ezt mondja, tehát nem saját agyszüleményem (és igen, van olyan, hogy többszáz lapot néznek végig, és igen, olyan is van, hogy jópárat már "ránézésre" /dev/null-ba irányítanak - pedig még el se olvasták).

Pont erre voltam kíváncsi. Köszi.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Láttál már Linkedin profilt? :)

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Szerinted?

Nekem volt olyan egy (kulfoldi) cegnel, akik megkerestek mailben, miutan beajanlott egy ott dolgozo ismerosom, hogy megkerdeztek, hogy van-e frissebb/jobb/szebb CV-m, amit szeretnek elkuldeni, vagy exportaljak ki maguknak LinkedInrol. Azt valaszoltam, hogy exportaljak ki, en is azt szoktam tenni, ha jelentkezek valahova. Lehet, hogy veled is valami hasonlo tortent, csak ok nem voltak kepesek normalisan megfogalmazni.
--------------------------------
http://r1pp3rj4ck.wordpress.com/

Akkor annyira mégsem elvetemült az ötletem :)

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Azt írta az újság hogy semmilyent. Bemutatkozó videót kell készíteni.

Erre mit lehet mondani?

----------
[GB ≠ GiB] [MB ≠ MiB] [kB ≠ kiB] [1000 ≠ 1024] [Giga ≠ gram] [Mega ≠ milli] [Kelvin ≠ kilo] [Byte ≠ bit]

Jo otlet, ha olyan allasra mesz, ahol ezt varjak el toled, de az informatika pont olyan szakma, ahol altalapban irasban szeretik az oneletrajzot.

Jó vicc. Mi épp most vennénk fel kb. 2^7 embert. Az önéletrajzok kétoldalas nyomtatón lesznek kinyomtatva, de ilyen tömegben nincs a menedzsereknek idejük ide-oda lapozgatni, úgyhogy lényegében vagy az 1. oldalon van minden, ami kell, vagy kuka a jelentkezés. Videót nem nézünk és egyéb vicces megoldás is max kiegészítő anyagként. Úgyhogy a rövid, áttekinthető PDF a nyerő.

Tehát nálatok inkább a Linkedin profil lenne a nyerő?

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Nem. Naluk a rovid, attekintheto PDF lenne a nyero.

--
Sent from my Ericsson SH888