A tökéletes hamburger

Próbálkozunk régóta, de a mai tényleg über lett.. :)

A mindenféle hozzávalókkal (zöldségek, szalonna, stb), nem untatok senkit, mindenki azt rak bele amit szeret, viszont az alap elkészítése fontos:

Kell:
hambi/10-15 dkg tiszta marhahús, én a tescoban vettem ír darált marhahúst, nem olcsó, de ez tényleg durva hús :)
hambi zsömle
chedar sajt

A darát husit szétszedjük adagokra megszórjuk bőven borssal, és kevés sóval, kerekre összegyúrjuk őket és pihentetjük 2-3 órára
Felmelegítjük a sütőalkalmatosságot, nálam a bevált dolog a Hot Pan
Kevés vajat teszünk rá, amikor felolvadt és picit füstöl, elkezdjük sütni a husit, amikor már alakul, picit megpirítjuk a hambi zsömlék belső felét is
Amikor majdnem kész a husi, rádobjuk a sajtot, amikor megolvad, leszedjük, és összeállítjuk a hambinkat tetszés szerint.

NAGGYON FINOM :)

Hozzászólások

"én a tescoban vettem ír darált marhahúst" lóhúst :P

Az igazi hamburger 80% tiszta marha (amit hentesnél veszel nem a tescoban) valamint 20% zsír, ami marha vese faggyú. Valamint grillen készül.

A 80-20% arány egy jó ökölcsapás szerintem is, de mindenki úgy variálja ahogy szereti, arról nem beszélve milyen fajta a marhahús, nyilván más egy nyak mint egy comb, stb, stb...
A grill meg pláne változó(inkább nem azon csinálják), ha megnézel mondjuk 20 fald fel amerikát, láthatod hogy amcsiban 10/9 helyen forró vaslapon sütik, mert akkor a saját zsírjában sül meg, nem lesz annyira száraz mint grillen...

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

A hamburger lényege a vöröshagyma és a mustár. Ettől lesz hamburger-íze. Aztán lehet bele mást is tenni :)

------------------------

"rádobjuk a sajtot, amikor megolvad, leszedjük"

Tudod milyen mocsok dolog leszedni a raolvadt sajtot? :-)

Amugy jol hangzik.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

a paraszt-hamburger sem rossz:
- Fél kenyeret, vagy kisebb cipót kettévágni
Középakolni pedig:
- 3-4 fasirt vagy raántotthúst ( esetleg sültkolbászt, szalonnát)
- 1-2 (ízlés szerint) fej hagymát apróra vágni
- uborkát, paradicsomot, salátát vágni bele (ízlés szerinti mennyiségben)
- mustár/torma/majonéz/tejfel meg sajt közé
Összeborítani, bepakolni az URH-s sütőbe, oszt enni...

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.