HUP Olvasók Választása Díj 2003-2012

 ( traktor | 2013. január 12., szombat - 15:38 )

Hivatalos eredményhírdetés még nincs, de a szavazások már lezárultak, bárki megnézheti az eredményeket. Én is ezt tettem és ez alapján frissítettem az először tavaly elkészült elemzésemet az éves HUP szavazások eredményeiről. Ugyanazt a 15 grafikont vittem tovább most is, plusz adalékként készítettem egy újat arról, hogy melyik évben hányan szavaztak összesen. Sajnos a 2006 előtti eredményeket nem találom (pedig tavaly még biztos megvoltak) úgyhogy ez a görbe csak 2006-tól indul, aki megtalálja őket linkelje be! Érdekesség, hogy az idei volt a 10. szavazás (de "csak" a 9. szülinap).

Ha valaki hibát talál a grafikonokon kérem jelezze a hozzászólásokban. Elég sok adatot kellett kibányásznom, feldolgoznom ahhoz, hogy becsússzon valahol egy másolási hiba. A kommentek alapján javítom a grafikonokat ha szükséges.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Köszi, nagyon jó lett.

Azt várná az ember, hogy évről - évre egyre többen szavaznak, egyre többen regisztrálnak, erre kiderül hogy egyre kevesebben. Vajon a látogatottság is csökken?

Igen, ez a kérdés bennem is felvetődött. De talán csak a szavazás izgalmas egyre kevésbé.

Sok dologtól függ. Pl. az első szavazáson még az anonymous látogatók is szavazhattak. Aztán az sem mindegy, hogy milyen a HOVD kategória-összetétel. Ha népszerűbb kategóriák vannak, akkor többen szavaznak. Ha több a speciális kategória, akkor kevesebben és így tovább.

--
trey @ gépház

Meg azért azt se felejtsük el, hogy a gyereklétszám is csökken :)

Főleg azért, mert mindegyik diplomáért küzd.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Eddigi pályafutásom alapján azt látom, hogy a diplomáért nem küzdeni kell, ilyen esetben valószínűleg rossz helyen van a delikvens. El kell végezni tisztességesen az egyetemet és kész.
Ha már küzdés, akkor régen rossz.

Ezt elmesélte valaki a lázadóknak is?
A ma esti retekklub híradója megint ezzel volt teli. Amit ott láttam és hallottam, azok alapján küzdősportnak néz ki a részvétel a felsőoktatásban, legfőképpen tanulmányi szerződés és röghöz kötés fogalmak terén -már megint, csak most mutogattak egy hülyeséget beszélő lmp-s nőcit- is.
Küzdenek a diplomáért, mert ez a csúnya kormány eltorlaszolja az iskolák bejáratát, így nem tudnak simán csak besétálni az előadásokra, szó szerint háborút vívnak a bejutásért.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Miért kellett ezt megint ide keverni? Mi köze a diplomának a HUP olvasók választási díjához? Ha megint szíven ütött a téma, nyiss róla külön blogbejegyzést..

Az csak globálisan. Lokálisan hígul a szakma… :-)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Azért hígul a szakma, mert kevesebb a leendő infós, kisebb merítési lehetőség :) Mondom, hogy csak ez lesz a kulcsa a dolgoknak :)

Attól függ.
Mivel szakma hígulását azzal definiáljuk, hogy egy informatikusnak van-e nemi élete, felvetődik a kérdés, hogy egy informatikus gyermeke kisebb vagy nagyobb valószínűséggel lesz-e szintén informatikus?

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Azért itt egy folyamatos csökkenés figyelhető meg.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Számomra teljesen érdektelen. Nekem csak egy nyűg, amit tavaly be is akartam fejezni. Kifejezett kérésre lett akkor, azóta is csak néhány olvasó kérésére kerül megrendezésre.

--
trey @ gépház

Az nem ferne bele neked, hogy rabizd az egeszet (=HOVD) valakire, ha ekkora nyug? Szerintem sokan szivesen segitenenek, es biztos lesz koztuk jo par megbizhato is. Ki tudja, talan meg valami uj szint is kapna a szavazas...

"Vajon a látogatottság is csökken?"

Szerintem igen is meg nem is.
Igen talán azért, mert a szakmai tartalom egyre kevesebbek részére orientált, releváns vagy pusztán érdeklődés felkeltő jellegű.
Nem talán azért, mert a megannyi offtopik- és bloggyalázás talán soha nem volt ennél jobban elemében.

Ez a privát véleményem.
Esetleg egy szavazást megérne, feltéve hogy minden aktív huptag hajlandó szavazni, valamint nem lesz "csak az eredmény érdekel" lehetőség. Ebben az esetben mérvadó lehet a válasz a fenti kérdésre.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

A látogatottságot megfelelő eszközökkel lehet mérni. A szavazás erre nem megfelelő eszköz. 2006-ban - amikor a HOVD-on a legtöbben szavaztak - kisebb volt a látogatottság, mint most. De, mint mondottam, akkor anonymousok is szavazhattak.

--
trey @ gépház

Tisztelettel: a szavazást nem a látogatottság felmérése céljából javasoltam.
A szavazás arra mutathat eredményt, hogy mik az arányok a szakmai tartalom és az offtopik/blog között, ki miért olvas hupot ezek közül, stb.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Semmit sem jelentene. A regisztrált (szavazóképes) olvasók csak egy kis hányadát teszik ki az oldal olvasótáborának. A nagyobb rész részt sem tudna venni a szavazáson.

--
trey @ gépház

Én megelégednék a tagok szavazataival, akármilyen eredmény is születne.
Talán ez lenne a mérvadó, a reg nélküli olvasók nem tudnak hozzászólni a tartalomhoz, ilyen módon a véleményük -számomra- irreleváns.

Amire én kíváncsi vagyok, az a regisztráltak szavazataiból kiderül: mekkora százalékuknak megfelelő minőségű / mennyiségű / hasznos a szakmai tartalom, mekkora százalékuknak meg az offtopik/flame/blog az elmúlt 1-2-3-4-5 évhez képest. Vagy valami hasonló.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

"Vajon a látogatottság is csökken?"

Nem, hanem csak a sok ban miatt több lett a read-only olvasó :P

13 év
17 215 regisztrált felhasználói account
75 ban (ebből a háromnegyede kb. ugyanaz a félbolond)

Sok ban. Jól hangzanak ezek az állítások, csak semmi alapjuk.

--
trey @ gépház

Csak érdeklődésképp, a 17215 regből mennyi az aktív, mondjuk aki legalább hetente belép?
--
ne terelj

Nem sok. Legalábbis ezen statisztika alapján.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

1600-2000

--
trey @ gépház