HUP Olvasók Választása Díj 2003-2012

Hivatalos eredményhírdetés még nincs, de a szavazások már lezárultak, bárki megnézheti az eredményeket. Én is ezt tettem és ez alapján frissítettem az először tavaly elkészült elemzésemet az éves HUP szavazások eredményeiről. Ugyanazt a 15 grafikont vittem tovább most is, plusz adalékként készítettem egy újat arról, hogy melyik évben hányan szavaztak összesen. Sajnos a 2006 előtti eredményeket nem találom (pedig tavaly még biztos megvoltak) úgyhogy ez a görbe csak 2006-tól indul, aki megtalálja őket linkelje be! Érdekesség, hogy az idei volt a 10. szavazás (de "csak" a 9. szülinap).

Ha valaki hibát talál a grafikonokon kérem jelezze a hozzászólásokban. Elég sok adatot kellett kibányásznom, feldolgoznom ahhoz, hogy becsússzon valahol egy másolási hiba. A kommentek alapján javítom a grafikonokat ha szükséges.

Hozzászólások

Köszi, nagyon jó lett.

Azt várná az ember, hogy évről - évre egyre többen szavaznak, egyre többen regisztrálnak, erre kiderül hogy egyre kevesebben. Vajon a látogatottság is csökken?

Sok dologtól függ. Pl. az első szavazáson még az anonymous látogatók is szavazhattak. Aztán az sem mindegy, hogy milyen a HOVD kategória-összetétel. Ha népszerűbb kategóriák vannak, akkor többen szavaznak. Ha több a speciális kategória, akkor kevesebben és így tovább.

--
trey @ gépház

Ezt elmesélte valaki a lázadóknak is?
A ma esti retekklub híradója megint ezzel volt teli. Amit ott láttam és hallottam, azok alapján küzdősportnak néz ki a részvétel a felsőoktatásban, legfőképpen tanulmányi szerződés és röghöz kötés fogalmak terén -már megint, csak most mutogattak egy hülyeséget beszélő lmp-s nőcit- is.
Küzdenek a diplomáért, mert ez a csúnya kormány eltorlaszolja az iskolák bejáratát, így nem tudnak simán csak besétálni az előadásokra, szó szerint háborút vívnak a bejutásért.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Attól függ.
Mivel szakma hígulását azzal definiáljuk, hogy egy informatikusnak van-e nemi élete, felvetődik a kérdés, hogy egy informatikus gyermeke kisebb vagy nagyobb valószínűséggel lesz-e szintén informatikus?

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

"Vajon a látogatottság is csökken?"

Szerintem igen is meg nem is.
Igen talán azért, mert a szakmai tartalom egyre kevesebbek részére orientált, releváns vagy pusztán érdeklődés felkeltő jellegű.
Nem talán azért, mert a megannyi offtopik- és bloggyalázás talán soha nem volt ennél jobban elemében.

Ez a privát véleményem.
Esetleg egy szavazást megérne, feltéve hogy minden aktív huptag hajlandó szavazni, valamint nem lesz "csak az eredmény érdekel" lehetőség. Ebben az esetben mérvadó lehet a válasz a fenti kérdésre.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Én megelégednék a tagok szavazataival, akármilyen eredmény is születne.
Talán ez lenne a mérvadó, a reg nélküli olvasók nem tudnak hozzászólni a tartalomhoz, ilyen módon a véleményük -számomra- irreleváns.

Amire én kíváncsi vagyok, az a regisztráltak szavazataiból kiderül: mekkora százalékuknak megfelelő minőségű / mennyiségű / hasznos a szakmai tartalom, mekkora százalékuknak meg az offtopik/flame/blog az elmúlt 1-2-3-4-5 évhez képest. Vagy valami hasonló.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"