írásvédetté vált ext4 root

Sziasztok.

Valahogy sikerült írásvédetté tenni a / partíciómat. Annó ext3-ra létezett megolodás az írásvédettség feloldására, Hirtelenjében a google nem volt barátom, hátha tudja valaki, hogy mi a megoldás. fsck.ext4-el ez nem oldódott meg.

Előre is köszönöm.

Hozzászólások

Ha menet közben kell, talán ezt keresed: mount -o remount,rw /

Hello,
mount opciókban ez nincs ?:
errors=remount-ro

"""
errors={continue|remount-ro|panic}
Define the behaviour when an error is encountered. (Either ignore errors and just mark the filesystem erroneous and continue, or remount the filesystem read-only, or panic and halt the system.) The default is set in the filesystem superblock, and can be changed using tune2fs(8).
"""

orig: http://linux.die.net/man/8/mount

fsck nem mondott semmit ?

Mennyi szabad hely van még a partíción?
A tune2fs -nek nézd meg az "-e" és az "-m" beállítását.

Több disztró a boot során előbb ro-ként mount-olja a root partíciót, majd később remount-olja. Nekem korábban volt olyan problémám, hogy ha eltérő journal opciókkal történt az első ro mount, akkor ro-ban maradt a partíció az remount-olási kísérletkor. Szóval érdemes megnézni az fstab-ot, ha nem alapértelmezett journal opciókkal dolgozol. Van egy kernel opció is, amivel pedig a kernel alapértelmezett journal opcióját lehet megadni.

Üdv:
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."