Arduino - az elso onallo aramkor

Ezt is megertuk, elkeszult az elso onallo Arduinos projectem!
Nem egy orult nagy dolog, csak egy egyszeru konyhai idozito, de arra jo volt hogy rengeteget tanultam belole, foleg az aramkor osszeforrasztgatasabol, a kovetkezonek mar sokkal okosabban fogok nekiallni :)

video: http://www.youtube.com/watch?v=LNfoqVlL5GQ

Hozzászólások

great job :)
Jól látom hogy atmel168-at használtál?
Volt bármi oka ennek, vagy csak ezt sikerült beszerezned?

Üdv, Andris

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

én csak ebből(http://glezmen.hu/arduino/kitchentimer-breadboard.png) gondoltam, itt a képen 168-as :)
Jópofa a dolog, és innen elég könnyen lehet belőle csinálni lottószám generátort :), ha esetleg belekezdesz, saját tapasztalatból javaslom, hogy a TrueRandomot használd (http://code.google.com/p/tinkerit/wiki/TrueRandom), ne az arduinoban lévő beépítettet, az nem igazán random valóban :)))
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

ja igen, a Fritzingben alapbol a 168-as IC van, nincs kulon ATMega8-as, azert szerepel az a rajzon (mondjuk mivel a labkiosztasuk egyezik, mindegy)

lottoszam-generatorhoz tenyleg jo a hardver :D most hirtelen elkezdtem gondolkodni azon, meg mit lehetne csinalni vele, lehetne pl. szamkitalalo jatek, amiket az os-commodore idokben csinaltunk (kivalasztas egy szamot, a gep meg kozli hogy kisebb vagy nagyobb mint amire o gondolt, es minel kevesebb lepesbol el kell talalni)

a TrueRandomos tippet koszi, meg jol johet :)

Csak ovatosan, ez bombajo idozito... :-)
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Bejön a zene... :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Gratula! Dobozolás azért még kellene, főleg a konyhában!
Én is csináltam egy ilyen időzítőt (bár annak fő feladata az sütő hőmérsékletének mérése), de csak egy ideig volt elemes. Meguntam, hogy x havonta cserélgetni kell az elemeket és egy régi telefon 5V-os töltőjét raktam rá.
Szerk.: http://www.ivanov.eu/?q=node/1554
http://www.ivanov.eu/?q=node/1556

igen, a dobozolas a kovetkezo lepes, mar dolgozom rajta
elso korben nyakfurot veszek a szulinapomra, hozza furo- es vago fejeket, es a keznel levo muanyagdarabokbol megprobalok osszehozni valamit
de ha valakinek van jobb otlete, ne tartsa magaban ;)
tapellatasra a nem-mobil eszkozoknel USB-t akarok hasznalni, konnektorba dughato USB-s adapter ugyis van itthon (telefonhoz, e-book olvasohoz, stb, azokat ugyis szamitogeprol toltom)

A kis hobbi fúrógép vágókoronggal tényleg nagyon hasznos! Főleg a kijelzők helyének kivágásához jó. Én a nagyobb műszereket döglött videólejátszó, szatellit-vevő dobozába szoktam rakni, néha veszek aludobozt (de azok nagyon drágák). A kisebbekhez veszek műanyag házat, a kedvencem a P53-as típus: http://www.lomex.hu/pdf/p53.pdf .
Egy-két alkalommal hajlítottam 1-es acéllemezből. Nagyon strapabíró, de jó lemezvágó és türelem kell a készítéshez.
Műanyag dobozt eddig még nem gyártottam.

azert igyekszem majd esszel vagdosni vele, mondtak masok hogy ezeknek a pici gepeknek a csapagya nem igazan birja a vagas miatti oldaliranyu terhelest, szoval majd ha nagyon rakapok, akkor karacsonyra egy kis flex lesz az ajandek :D
nalam most van egy halom mindenfele eszkozrol lebontott muanyag doboz, azok tele vannak kisebb-nagyobb viszonylag sik feluletekkel, jo lesz beloluk dobozt vagdosni
az elso egy-ketto biztos eleg randa lesz, de ezzel is ugy vagyok mint az aramkorrel: majd tanulok beloluk annyit, hogy utana mar okosabban csinaljam :)