Fűtésszabályzás

 ( dessantos | 2012. szeptember 21., péntek - 7:57 )

Sziasztok

Kérem, akinek Siemens Albatros 1-2-es egykörös szabályzója van , Siemens QAW70 vagy QAW50-es beltéri egységgel kérem írjon.
Probléma a következő:
Vailant kazzán adja a meleget, és ez az egykörös szabályzó egy motoros keverő szelepen át szabályozza a padlófűtést. A beltéri egység működéssével van egy kis gikszer.
Angol és magyar leírás is van,normálisan fel van programozva a szabályzó is. Probléma tt van, hogy nem egészen világos, hogy a beltéri és a szabályzó egységnek milyne üzemmódban kell lennie, hogy kommunikáljanak egymással. Három van mindegyiken, AUTO, KÉZI, KÉSZENLÉT(fagyvédelem). Triviálisan a beltérinél írják, hogy ha AUTO ban van mindegyik, akkor a beltéri tudja programozni a szabályzót is , ami siekrül is. Az az a beltérin beadott heti napi program, megjelenik a szabályzón is. Viszont tegnap probáltam a fűtés tesztelni és kicsit ad hoc módon kapcsolgat. Ha felállítottam a komfort munka hőmérsékletet, 26 fokra, hogy kapcsoljon a kazán ,be is indítja, de leállítni kézzel nem tudtam. Van amikor be sem idítja. Pl Ha egész napra beállítom a fűtést és utána felhúzom a kívánt hőfokot, pár pervc és semmi kazán nem indul.

Kérdések, ki hogyan használja, milyen üzemmódokban, milyen kapcsolási sebességet lehet várni(leírásban benne van, hogy lassan kapcsol, pedig nem egy olcsó mulatság).
Csak azt szeretném elérni, hogy mindig 22 fok legyen és ha oda megyekfel vagy lehúzom a hőfokot, kapcsoljon is ki vagy be.
Szerintem valahol az üzemmódnál csúszok el.

Előre is köszönöm akine van tapasztlalata evvel.

Üdv

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gondolom, hogy ha AUTO-ra rakod, akkor nem szereti, ha belepiszkálsz. Próbáltad KÉZI-n?
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

szia
ha a beltéri kézin van akkor szinte csak infót ad, semmit nem tudok vele csinálni bármit nyomok vagy állítanék tiltja, mert a szabályzó nincs auto ban, tiszta ördögi kör. NEm is tudom, hogy a ha mindkettő kézin van akkor működhet e együtt.leírás nuku teszt változó.

plusz1,

illetve fel kéne hívni a gyártót :-) vagy legalább írni nekik egy emailt.

most vettem a házat elméletileg működött de a tulaj már nem ért hozzá:) nyáron megcsa kieltt húzva,........

a gyártó akkor is tudhat segíteni ha most vetted a házat ehhez nem sok köze van annak hogy a tulaj érte hozzá vagy sem :-)

Kiegészítés: hiába én írtam, központozás nélkül marha nehezen lehet olvasni.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.