Rendszermérnök, rendszergazda vagy csoportvezető

Fórumok

A címben említett munkakör(ök)ben, vagy bármi, a lentiek alapján nekem megfelelő állásban szeretnék hosszú távra elhelyezkedni. Számlázgatásból egy időre elegem van (elnézést a túlzott őszinteségemért, de ez a helyzet…), ezért nagyon szeretném, ha bejelentett munkaviszonyt tudnék találni, még akkor is, ha valamivel kevesebb a fizetés…

Alapadatok / képességek

* 29 éves, férfi, nőtlen, Budapest (Eredetileg: SZ-SZ-B...)

* Progterv. mat. szakot negyedév elején, családi okok miatt ott kellett hagynom := nincs diploma.

* 8 év munkatapasztalat, ebből kb. 4 év bejelentett, előtte még iskola mellett is dolgoztam (szakmában és "hobbiból" is).

* Angol tárgyalóképes nyelvismeret (aktív), ha szükséges, van felsőfokú nyelvvizsga biz.

* Menedzsment tapasztalat: Informatikai területen kiscsoport/osztály (10 fő), válságmenedzsment, folyamatok és service levelek meg- vagy átszervezése, produktivitás- és költségoptimalizálás, használható riportok készítése, projektmenedzsment (igényfelmérés/tanácsadás, költségvetés-tervezés, risk-reward analysis, technológiai és logisztikai tervezés, megvalósíthatósági elemzések, hatástanulmányok, hatékonysági projekciók, post-deployment optimalizáció és betanítás, és általában véve teljes lifecycle ownership, stb.), alkalmazás- és hardverportfolió-menedzsment, készlet- és erőforrás-szervezés, „agile” és ITIL (kb. „foudation” levelnek megfelelő, de "papír" nincs...) tapasztalat.

* Főbb OS/Alkalmazásismeret: Linux (elsősorban RHL, Fedora, CentOS és Mandriva/Mandrake), Apache 2, MySQL (implementációk: standalone, Master-Slave replic., multiple master /w MySQL proxy, replicated master + multiple read-peers via HAProxy ahol az alkalmazás támogatja, MySQL cluster), HAProxy (szinte mindenhez használtam már…), Squid (accelerator és „Internet proxy” módban is, sokféle ACL és cacheconfigban), Postfix, Prostgrey, Sendmail, DHCPd (push paraméterekkel, mindennel...), PostgreSQL (csak admin és perf. tuning oldalról ismerem, programozóként kerülöm, mert „nem jön be”), LDAP, Free IPA, Remus, Pure/ProFTPd (gyűlölöm az FTP-t, nem biztonságos, de néha nem engednek mást), SSH (SFTP és shell is, kedvencem még sok felhasználós környezetben is), Nginx (kinek a pap, kinek a papné… mondjuk úgy, attól függ, mi a feladat…), Linux-VServer, Nagios, Cacti, NFS(v4), Kickstart, Memcached (bár a programozók is többet használnák…), Tripwire, Snort, GFS, Vmware (WS és Infrastructure – adatközpont virt. tech.), Lustre, OpenAFS (többszerveres), LVM, GRUB 1-2, VNC server, Rsyslog, tftp, cobbler, PXE, ip(6)tables, Shorewall(6), SE Linux (policy írás,commit, etc.), RPM (yum, urpmi, illetve RPM készítés source-ból…), dm-crypt/LUKS (van ettől jobb, csak igény nem volt eddig…), Psionic (kedvenc), elfogadható szintű BASH scripting, Linux Kernel (apróbb forrás módosításra ill. új modulok befordítására, teljesítmény és feladatoptimalizálásra, etc. vagyok „hitelesítve”), Nmap, Linuxos „user alkalmazások”, […cut]

* Egyéb ismert OS/App: Ezeket ismerem, használom, deployolom, amit kell megoldok velük, de nem állnak közel a szívemhez… „Desktop” Windows (7, XP,98…) a szokásos dolgokkal pl. „Office”… Van még „közöm” Windows Server 2003-hoz, képes vagyok a legtöbb Windows admin feladat elvégzésére (policyk, update server, licence server, jogok, Active Directory, Exchange, IIS, stb.), de ezeket általában úgy és akkor végzem, ha és amennyiben szükséges.

* Hardware: Specialitásom a HP hardverek. Szerverek (DL/SL/ML család ill. Blade-ek). Integrity/Superdome rendszerekkel van hands-on tapasztalatom, bár eddig még nem volt szerencsém nulláról deployolni őket (talán ez is eljön). Elsősorban lemezes storage-ekkel szeretek dolgozni SAN/NAS környezetben is (P2000 UNAS GW, P9000, 6000 EVA, Virt. library, MDS-ek, X3000/5000 G2, H/B/C switchek, stb.). Ezen felül a „szokásos” dolgok, routerek-switchek (Cisco főleg) és mindenféle asztali HW.

* Negatívumként említeném, mert mindig szóba kerül, hogy az „okos telefonokkal” hadilábon állok. Nem szeretem őket, nem ismerem őket és ők sem engem, nem vagyok az a srác, aki folyton azzal jön, hogy: „nahát, már alig várom az új XYZ1214 release-t, mert az én WYZ3444-em csak 7*10^23-on megapixeles és satöbbi és egyébként is…”. Sorry. Talán csalódás, de a tapasztalatok alapján jobb, ha most írom le.

* Egyéb IT: Pénzforgalmi / kereskedési rendszerek írása (pl. Matlab és C++ DLL-ekkel támogatott MQL4), pénzpiaci döntéstámogató és elemző rendszerek tervezése és megírása (single- és multichartos, valamint single- és multi timeframe, illetve kombinált multi-asset indikátorok fejlesztése, riportoló interfészek, vezetői teljesítés- és recovery, stb. kimutatások, brókersegéd alkalmazások: gyorsreagálású, komplikált, több liquidity provideres ügyletek automatikus lebonyolítása, automatikus pénz- és kötvénypiaci kereskedési algoritmusok/rendszerek írása és stratégia alapján történő tervezése, árfolyam- és reakciós mozgás-korrelációs analízis, stb.)… WAN/LAN tervezés, BGP, tűzfalak, TCP/IP(v4 & 6), IPSEC, OpenVPN, SIP, VOIP, elég nagyméretű callcenterekkel kapcsolatos ismeretek, OSPF, IS-IS, Checkpoint, Juniper (SRX), Sourcefire, Bluecoat, Cyberguard, Fortinet, ACE & Radware, különféle (alapvető) támadási/felderítési/nyomozati módszerek ismerete, pl. DDoS, DRDoS, kódsegített behatolási módszerek (pl. Malware vagy ún. Logic bomb segítségével), IP spoofolás, MiM (session hj. stb.), Server spoofolás, DNS poisoning, Smurf, Teardrop, DRSmurf, Apache byte-range fárasztás, proxy hijacking és egyéb alpáriságok… Imádok logok között kutakodni és mindennek és mindenkinek a körmére nézni. Tudok PHP-ban programozni (de csak kb. haladó szinten, mert nem csinálom minden áldott nap így nincs "rutinom") és PHP-ban szerveroldali interface-eket írni, de aktívan használom a php.net-et és a Google+freshmeat a barátom...

* Személyes: Eddig négy országban dolgoztam, sokkal többen jártam (EU-n kívül is). Dolgoztam banknak, KFT-nek, multinak, magánszemélynek, callcenternek, brókernek, szinte mindennek… Csak négy évig volt bejelentett munkaviszonyom, azóta szerződéses vagyok és egy munkám (mivel projekteken szoktam dolgozni) ritkán tart tovább 4-5 hónapnál. Ennek véget szeretnék vetni. Az utazást egyáltalán nem bánom, sőt, szeretem a hosszúra nyúló kiküldetést, a „jet-lag” és a „kultúrsokk” számomra eddig ismeretlen fogalom. Bár elsősorban „Linuxos” figurának vallom magam, de az alapelvem, hogy egyazon infrastruktúrán belül minden feladathoz azt kell használni, ami arra az igényeket figyelembe véve a legjobban használható. Így, ha arról van szó, hogy egy remekül használható desktop gépet kell építeni, akkor inkább feltelepítek egy „kiherélt és bebiztosított, agyongyóntatott” WIN XP-t vagy WIN 7-et, mint egy olyan Linux disztrót, ami ugyan tökéletesen használható volna, de a munkatársak félnének még az egeret is megmozdítani, mert „OKJ-n nem láttak olyat”… A fordítottja (szerverek, biztonsági rendszerek, hálózat, stb.) szintúgy igaz. Jól ki lehet velem jönni, de szeretek sokat érvelni és megvédem a véleményem, ha nem tudnak meggyőzni arról, hogy nincs igazam (mondjuk ez sosem fajul engedetlenségig…). Ami a magánéletemet illeti, nem iszom, nem dohányzom, nem drogozok (tényleg soha…), viszont imádom a Babylon 5-öt, a Csillagkaput, a Star Treket és a dupla sajtburgert…

Ezek után... contact: otravier AT gmail PON-T com

Köszönöm szépen a lehetőséget, HUP!

Hozzászólások

tl;dr

Ezt inkább olvashatóvá formázva angolul LinkedInre kéne fölraknod, nem ide. Vagy oda is.

--
„Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok!”

Bárcsak felét tudnám annak amit te :)

Egyetlen baj, hogy azert a gombert nem leszel hajlando valtani.

Mert miert is jo neked, ha ugyanazt az idot negyede penzert toltod mashol ?

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Impresszív a lista, de én -ha fejvadász lennék- egyből azt gondolnám h. "na ez is belenyúlt A-Z-ig minden létező dologba, de igazából egyik témakörből se jutott el a profi szintre, lévén nem egy 50 éves emberről beszélünk"

+1

amikor egy felsorolas kozepen meg van emlitve (csak ugy), hogy 'tuzfalak' (ami akar egy szakma is lehet), akkor nem tudom eldonteni, ez egy iptables copy-paste-et jelent (+max. kicsi tweak-elessel), vagy valami komolyabbat? Nekem ez nem derult ki.

A "szokasos" router-ek+switche-ek eseten detto: ccie-rol beszelunk, vagy csak arrol van szo, hogy egy switch-be be tudta dugni a kabeleket + a router-en egy statikus default route-ot felvenni?

Az sem vilagos, hogy az nmap-ot miert kell kulon is nevesiteni? (persze nem tilos), csak nem tudom, hogy jobban ismeri-e egy google://nmap eredmenyenek a parancssorba illesztesenel...

Mondom, nagyon impressziv felsorolas, csak eppen az nem derul ki belole, hogy ezzel a rakas tool-lal mit csinalt, mit valositott meg, es mit ert el, ill. az sem, hogy melyiket milyen szinten? Mert az tok jo, ha pl. xy meg 98-ban kikupalodik cisco routing ugyben, az is cool, ha 5 router kozott fut szalad a bgp, de ha 10+ eve mar nem csinalt ilyet, akkor en csak nagyon ovatosan irnam be, hogy egykor cicko professzor voltam, de ha holnap ilyet kene kalapalni, akkor elotte azert (nagyon) at kene olvasni az akkori/mostani dolgokat...

Miert kell nekem sajnalnom a Klubradiot?

Szevasz!

Ha kész volnál Vácott dolgozni (heti egy nap otthoni meló valószínű), nem bp.-i bérért (nem London felé eltérve), az ismereteid töredékét kihasználva, valószínűleg a képességeid töredékével rendelkező emberekkel telefonkonfrontációzva feszt, DE a bejelentett fizetés garantáltan a számládra kerülne hó elején, keress privátban, és forwardollak a HR felé.

Alkalmazásgazdát keresnek (tán mást is, de no info), ami szakmailag nem egy kihívás, de nemzetközi vitákra bőven ad lehetőséget, és a kiugrásra/utazásra is messze előbb, mint szakmailag jobban orientált pozíciókban (mármint itt).

Szia, dobj egy CVt nekem pls, ahol azert a Windows tapasztalatodat is kicsit jobban reszletezed, lehet h tudok egy jol fizeto allast neked.

Kedves Mindenki!

Először is nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat - azokat is, amelyek nagyon hasznos kritikákat említettek a "coredump"-ommal kapcsoaltban, de azokat is, akik felajánlották, hogy elküldhetem a CV-met.

Nem mentségeket próbálok keresni az "összefoglalóm" minőségével kapcsolatban, mert tény, hogy sok-sok óra nem alvás után ütöttem össze. és Természetesen egy valódi CV-ben ilyesminek nem sok helye van.

Azzal a többször is felbukkanó notionnal különösen egyet tudok érteni, hogy 8 év alatt hogy a fenébe lehet "ennyi mindent" összeszedni? Részben az a helyzet, hogy ha jobban megfigyeled, ezeknek a "skilleknek" a legtöbbje "Rendszergazda" gyűjtőnév alatt akár össze is foglalható, így azért mégsem annyira sok az... Csak épp az a pár HR-es (aki hajlandó volt megindokolni, mi baja a CV-mmel) súlykolta, hogy minden apróságot írjak le... Hát így tettem. Gondoltam, hogy nem kellett volna ennyire szó szerint venni... Mondjuk, miután megtettem, ők is kb. ugyanezt reagálták, hogy ilyen nincs stb és azóta sem hallottam felőlük. Nehéz az egyensúlyt megtalálni.

Másészt sajnos ennek az érmének két oldala van. Az egyik, hogy valóban szerencsém volt nagyon sok mindennel dolgozni, mert folyamatosan ide-oda meneteltem, ha egy "nagyobb munkának" vége volt. Legtöbbször azért kellett mennem (főleg a nyolc éves periódus második felében), mert vagy jelezték felém, vagy kerek-perec megmondták, hogy az effektív meló elvégzése után (néha még próbaidőn belül) már nincs rám szükség az üzemeltetéshez, azt már negyedannyiért is megoldja nekik valaki... Később, már eleve ilyen szerződéseket kötöttem... aztán az utolsó három ilyet ki sem fizették mondván, hogy "nekik is tartoznak", nekem meg attól még az ÁFÁt be kellett fizetnem. Arról már nem is beszélek, hogy egy KH-nál dolgozó kedves ismerősöm megemlítette, hogy azokat a dolgokat amiket ezeknek a ****-nek csinálok, bizonyos cégek jópár nullával többért vállalják. Ezért lett elegem ebből a tanácsadósdi-bérmérnökösdiből, vagy nem is tudom, hogyan nevezzem. Én csak egy rendes munkát szeretnék végre, ahonnét nem küldenek el, ha befejeztem a kezdeti takarítást vagy valami egyéb dolgot amit már évek óta meg akartak csinálni. Ennyit akarok...

A hétvégén frissítem a CV-met és aki kérte, annak el fogom küldeni. (HR céghez direkt nem fordulok, mert ismernek mint a rossz pénzt (szerintem) ugyanis soha, egyetlen jelentkezésemre nem válaszolnak kb. három éve.) A többieknek pedig ígérem, hogy megfogadom a tanácsát és megpróbálom nem elkövetni a legtöbb említett hiányosságot és trimmelni fogom egy kicsit ezt a katyvaszt.

Nagyon szépen köszönöm!

Off "viszont imádom a Babylon 5-öt,". Ha nem mondod, ra nem jottem volna. :D

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™