valódi terminálok

Fórumok

valódi terminálok

Hozzászólások

Sziasztok!
Ha valaki tud, segítsen az alábbi régi álmom megvalósításában!

Otthoni 2-3 gépes hálózat helyett valódi terminálokat szeretnék üzemeltetni egyetlen gépen, (lehetőleg Suse) linux alatt. Hol találok olyan hardvert, amihez legalább 3 db monitort, egeret, billentyűt (hab a tortán a külső floppi, CD, USB port) tudok csatlakoztatni és a géptől 20-30m távolságban elhelyezni (mert a házban szépen, lehetőleg falban kéne vezetni a kábeleket). Ha a vas megvan további kérdésem, hogy hogyan lehet a megfelelő eszközöket (bill, monitor, ...)egymáshoz rendelni.

Köszi!

Érdekes amit írsz!
Tisztázzuk: a terminál olyan állat, amelyik soros porton vagy hálózaton csatlakozik a szerverhez. pici vas (általában a monitorban) és ehhez csatlakoznak a többi cuccok (bill, egér, stb).
Van ilyenből X terminál is, ez hálózaton csatlakozik, x szerver is fut benne (grafikus felületed lesz), egér+bill+monitor.

Amit te akarsz, az egy olyan gép, amelyiknek messze vannak a perifériái. Ez NEM terminál!

Leginkább az X terminál hasonlít hozzá.

Utoljára ilyesmit a SUN-nál láttam, de nem tudom, hogy magában, vagy csak csomagban (szerver+terminálok) árulják.

Üdv

O

Hi!

Ha a gepbe tobb videokartyat teszel, meg tobb USB billzetet, meg egeret, akkor az szerintem menni fog. Mondjuk csinalsz minen monitor+eger+billzet osszeallitashoz kulon XF86Config-4-et, es kulon inditod az Xeket, akkor az menni fog szerintem jol.

By(t)e
TBS::Antiemes

Valami kvm extender is fog kelleni, mert sem az usb sem a monitor jelei nem mennek el alapból 20-30m-re. Passzív hosszabbító kábelekkel max 5-7m lehetséges, és szerintem a monitoron kép már így is elég trágya lesz. Azt a kérdést tedd fel magadnak, hogy milyen felbontásban/képfrissítéssel akarod használni. (A legjobb ha X configban a megfelelő modeline első számát nézed meg, az mondja meg, hogy hány MHz-es jelet ad ki a monitornak) Ennek megfelelően kell keresni valamilyen extendert. (Sajnos most így hirtelenjében nem tudnék boltot mondani, csak egy nagyker jut eszembe ahol a legdrágább fajta BlackBox van.)
Ja és óvatosan az olcsó kvm extenderekkel, mert némelyiknek iszonyat rossz szellemképe van! Ha lehet próbáltass ki egyet hosszú kábellel még mielőtt megvennéd!

Hi!

Ha nem kell nagyon igenyes kep, akkor VGAkabel is birja a 20-30 metert. Nekem van olyan kabelem, ami arnyekolt, meg eleg vastag, es azon eleg jol atjott a kep. Persze elegge meglatszik az a 'par' meter.

By(t)e
TBS::Antiemes

Az X-terminálok kezdenek kimenni a divatból, szerintem egy kis szerencsével vehetsz egy párat bagóért. Floppy, CD USB persze nincs, viszont annyit akaszthatsz a gépedre amit a hardvered bír. A csatlakozás sima ethernet...