Linux klaszter FreeBSD alatt a HP SGLX (ServiceGuard for Linux) segítségével

 ( Zahy | 2012. július 5., csütörtök - 20:20 )

Mint azt korábban beküldtem (de csak a turkálóig jutott) megint létezik a HP klaszter szoftvere Linuxra. A ServiceGuard for Linux (SGLX) A.11.20 immár péntektől letölthető, így ma mikor arra jártam, be is gyűjtöttem.

Jelen pillanatban még csak RedHat (5 és 6) alatt támogatott, év végéig igéri a HP további disztribúció(k?) támogatását (egyelőre a Suse tűnik biztosnak).

A terv az volt, hogy itthoni gépemen kezdek vele játszani. Mivel az egyszerűség kedvéért FreeBSD fut a gépemen, valami ilyen felállásra gondoltam: VirtualBox, abban 2 VM, amely VM-ekre felkúszik valami 6-os piroskalap. Mivel hivatalos az nincs itthon, különös perverzióval egy CentOS 6.2 és egy Scientific Linux 6.2-ra gondoltam a VM-ekben, ezekre fogom feltolni az SGLX-et. A közös diszket iSCSI-val tervezem megoldani, ezt lehet natívan, de a szopófaktor érdekében lehet inkább egy harmadik VM-ből mondjuk FreeNAS-sal. (Ennek jobban utána kell nézni, hogy mennyire támogatott az SGLX-ben az iSCSI.) A hét elején valamikor feltoltam a 2 db VM-et meg az oprendszereket, és felfrissítgettem őket.

De a klaszterépítés sajnos a jövő zenéje, ugyanis a telepítőn csak x86_64-es rpm-ek vannak, amin viszont elkezdtem, az egy 32-bites gép. Azaz marad az asztali gép, amiben 64-bites az oprendszer, és majd azon csinálok 64-bites VM-eket és telepítek 64-bites OS-t rájuk. Lehet, hogy holnap, lehet hogy a hétvégén, ki tudja.

(Mondjuk Saabi helyből azzal riogatott, hogy nem fog sikerülni, úgyhogy lehet a következő ezzel kapcsolatos bejegyzés csak annyi lesz, hogy szerk: nem jött össze. Saabi amúgy nagyon prüszkölt, mert Suse klasztert kellett építenie, és kissé fapadnak találta a HP-s SG-UX-hez szokott lelke. Mondjuk amit láttam belőle, az nekem se nagyon tetszett.)

De most még bizakodó vagyok.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"(de csak a turkálóig jutott)"

Ennek az oka az, hogy forrást nem adtál, én kerestem, de nem találtam. A policy pedig az, hogy hírfolyamba csak forrásmegjelöléssel rendelkező cikkek mennek. Ettől függetlenül érdekes volt.

--
trey @ gépház

Mukodni fog. CentOS 5.x en probaltam anno talan az A.11.18-t. Lenyegeben semmi kulonos problema nem volt. Szepen ment iSCSI-val. Van valami erdekes valtozas A.11.19 ota?