EL kell menni ebből az országból

Még fiatal vagyok. Adok magamnak még 10 évet itt.

(A bejegyzés a hajónaplóm kedvéért született.)

Kommenteket nem várok, mert csak.

Reader discretion is advised.

Hozzászólások

Nálam még mindig tart a sokkhatás.

Ilyen nincs és mégis.

Mondjuk mit vártunk ugye Pali bácsitól. Ezt még én se.

Ha az ország köztársasági elnöke erre képes akkor én ugye mihez tartsam magam.

Meg mindenki más.

Tudniillik a törvényeket, az erkölcsöt, morált ezeket mind mi találjuk ki magunknak (ezek emberi találmányok, mint a villanykörte), aztán kölcsönösen elvárjuk egymástól a betartásukat (persze Magyarországon ha mindenki minden rendelkezést betartana akkor galyra menne minden), mert másképp nem nagyon megy az együttélés. Ez a társadalmi lét alapja.

A köztársasági elnöki poszt csakis erről szól, a köztársasági elnök az akinek a fenti társadalmi interfészeket hibátlanul implementálnia kell (csak hogy a programozók is tudjanak követni).

Törvénysértést nem tudok. Jobb dolgom is van, mint hogy az elmúlt 20 év politikusainak a magánéletét tételesen bemagoljam. Erkölcsileg aggályosat viszont tudok. Persze amit én annak tartok, az nem biztos, hogy neked is az. A lényeg viszont még mindig a részemről, hogy szerintem ez vihar a biliben még akkor is, ha Pali bá törvényt sértett. Durva, de már akkor is furán nézett rá a többség, amikor megválasztották. Az elődeire csak később volt ez igaz. Durva, de megint egy újabb téma a köpködésre, ami több kárt okoz, mint hasznot. Szóval szerintem a tételes felsorolgatások helyett zárjuk rövidre a témát, ha részedről is rendben van.

Nem kell definiálni. Mivel a köztársasági (van még ilyen?) elnök a legmagasabb közjogi méltóság, gyakorlatilag ő magyarország arca. Diplomáciai szempontból vele azonosítanak 10 millió csodabogarat a világban. Halkan megjegyzem, hogy a német államminiszter pont egy ilyen botrány miatt mondott le mostanában, pedig ő is kb. hierarchiában az, ami nálunk skicc paja.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Ezt most nem gondoltad komolyan, ugye? Sólyom egy valóban független ember volt, azért nem maradhatott, mert ízekre szedte volna OV minden kis törvényét. Szétalázta volna. Pont azért nevetséges Pali az elejétől fogva, mert Sólyom magasra tette a lécet, jó magasra.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

"Adok magamnak még 10 évet itt."
Nagy hiba :)

megfutamodsz, ahelyett, hogy élveznéd a kihívást? :)

Vart valaki mast ?

Meg cincaljak a dolgot egy ideig aztan elnyugszik, "nem lesz tovabb kovetkezmenyek nelkuli orszag" ki is mondta..... ?

Magatol nem fog lemondani.

Le mernem fogadni, hogy probalkoznak kihuzni addig amig a megvalasztott uj kiskatonajuk fog betartani a kovetkezo negy ev alatt a kormanyzo partnak.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Komolyan ennyi rinyagepet sehol nem latni mint itt a hupon. Pedig azt gondolnam, hogy itt alapvetoen jol kereso, a hobbijukhoz kozel allo munkat vegzo kvazi sikeres emberek vannak.
Ha anyam rinyalna igy, aki 30 eve gurcol minimalberen, megertenem.
A konkret ugy meg szot nem erdemel. Anno Pali bacsinak kellett a fokozat a sportdiplomaciai karrierhez, ennyi. Akkor megadtak neki, most meg jol elvettek tole. Ki nem szarja le?

http://index.hu/velemeny/2012/03/30/tovabb_vezet_minket_a_csalo/

"Ki nem szarja le?"

Alighanem az értelmiség, azok akik a társadalom működését képesek átlátni, azok akik tájékozottak, meg általában azok akik az agyukat gondolkodásra is használják.

A prolik, az értelmi és értelmiségi fogyatékosok nyilván leszarják, há mind lop az he há nem mindegy hogy mi vót húsz éve, kurváraleszarom.

Hát öö, amikor egy idegenforgalmon végzett csaj kezdőfizuja mezei irodai ügyintézőként, vagy egy másik, még iskolába járó call centerben 6órázó többet keres, mint én szakmabeliként, olyankor azért elgondolkozom, hogy miért is erőlködöm ilyenekkel.

A konkret ugy meg szot nem erdemel. Anno Pali bacsinak kellett a fokozat a sportdiplomaciai karrierhez, ennyi. Akkor megadtak neki, most meg jol elvettek tole. Ki nem szarja le?

Double facepalm....

A gyerekekben mar eleg koran kialakul az igazsagerzet. Aztan van, akinel ez tovabbfejlodik, es azt az igazsagtalansagot is eszreveszi, ami nem vele esik meg...

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

-1

En inkabb az alabbi kerdeseket tennem fel:

1. amikor megadtak neki a doktorit, miert nem derult minderre feny?
2. ha feny derult ra, miert adtak meg neki?
3. Amerikaban sem ritka, hogy valaki azert lehet egyetemista, mert jol sportol. Lehet, hogy itt is csak errol volt szo?
4. Nem szeretek extrapolalni, most megis megteszem: vajon hany hasonlo kisdoktori kerul kiosztasra evente? Akar figyelmetlensegbol, akar mas miatt...
5. milyen szinvonalon van egyaltalan az egesz tudomanyos minositesi rendszer, beleertve az egyetemi oktatast is, ha ilyen csak ugy elofordul? Es legyunk nyugodtak afelol, hogy ez nem egyeduli eset.
6. az en hazifeladataimat is majd jol megnezik egyszer, ha majd nagy ember leszek?

Csak tájékozódnod kellene.

1. Miként gondolhatod, hogy a doktori bizottság tagjai tudnak egy két évvel korábban egy kanadai folyóiratban megjelent cikkről vagy egy csak Lausanne-ben hozzáférhető kéziratról?

A magyar doktoranduszokra, amikor benyújtják a disszertációjukat, ahogy más egyetemeken is, az a szabály vonatkozik, hogy az idézeteket pontosan jelölik.

2. Nem derült rá fény, mostanáig.

3. Aligha, a sporteredmény nem ment fel a felelősség alól és a doktori disszertáció követelményeire sincs hatással.

4. Remélhetőleg semmennyi, ez nem egy szakdolgozat a diplomához, a doktori egy társadalmi szerepvállalás, az önálló tudományos tevékenységre való alkalmasság bizonyítása.

6. A doktori nem egy egyszerű házifeladat vagy szakdolgozat, de ha nagy ember leszel akkor igen, fel kell készülnöd rá, hogy áttúrják az életedet.

Palikánk erre persze nem gondolt, ő csak nagy ember akart lenni, minden áron, még akkor is ha nem az a kaliber. Pedig sportdiplomataként eléldegélhetett volna mint hal a vízben.

Megmondom őszintén, nem követtem az eseményeket, de ha jól tudom, két probléma van a doktorijával.

Az egyik, hogy "plagizált", a beadott dolgozat nagy részét lefordította és átemelte. Ezt, mármint az eredeti szerző nevét említette is az irodalomjegyzékben.

A másik probléma az, hogy nem hivatkozott forrásokra, ahonnan szintén át vett szó szerint, de az a mű terjedelméhez képest elenyésző mennyiségű.

Jól látom, hogy ez a két probléma van?

Igen, ezek, 10-15 oldal nagyságrendben hivatkozás nélkül fordított (vagy fordítatott), 200 oldal nagyságrendben nem megfelelően hivatkozva fordított (vagy fordítatott), a táblázatokat és ábrákat is átvette, átfénymásolva.

Nem idézőjelben "plagizált", hanem plagizált, ezt állapította meg a tényfeltáró bizottság és ez alapján hozott döntést a szenátus.

Schmitt szerint az írógép használata nem tette számára lehetővé, hogy a folyó szövegben feltüntethesse a forrásokat.

Schmitt szerint a dolgozata megfelelt a vele szemben támasztott követelményeknek, mert közhasznú volt.

Ezzel szemben áll, hogy dolgozata zárolt volt, kikölcsönözni, lefénymásolni nem lehetett.

-----------

További Schmitt vélemények a dolgozatról:

"Az [opponensek, konzulensek] a tollamat, úgymond vezették"

"Becsületbeli kérdésről van szó"

"Egyszerű hallgatóként viselkedtem"

"A legjobb tudásom szerint írtam meg a dolgozatot"

"Becsületes, férfi munka volt"

"Jogom volt használni a Dr-t"

"Én bíztam benne, hogy ezek a dolgok kikerülnek"

"Ha egy magyar mondatban két feltétel van, és vaggyal van elválasztva, bármelyiket teljesítem, a feladatot teljesítettem" (Egyetemi doktorátus megszerzésének követelményei, d.) pont: "A tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés VAGY a társadalom számára hasznos, új, és gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása")

"Ez a dolgozat a társadalom számára hasznos, és új ismereteket tartalmazott"

http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/03/30/schmitt_pal_allitasai_az…

http://lemondottemar.hu/

"Ha egy magyar mondatban két feltétel van, és vaggyal van elválasztva, bármelyiket teljesítem, a feladatot teljesítettem" (Egyetemi doktorátus megszerzésének követelményei, d.) pont: "A tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés VAGY a társadalom számára hasznos, új, és gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása")

"Ez a dolgozat a társadalom számára hasznos, és új ismereteket tartalmazott"

Ez a rész a legfényesebb szerintem, mert ékesen bizonyítja, mennyire nem tud szöveget érteni. :)

"... értekezés VAGY ... alkotás"

Ezt nem nagyon lehet másként érteni, mint hogy vagy beadok egy értekezést (ami az ő bekötött doktori értekezésén is szerepel a fedőlapon), VAGY beadok egy gyakorlatban hasznosított alkotást - mondjuk perpetuum mobile vagy ilyesmi.

Szívszorító volt az egész.

Igen, ezt is felrótták neki már a tényfeltáró bizottság jelentése kapcsán is amit Schmitt szintén félreértelmezett.

Pedig egy köztársasági elnöknek azért nem ártana értelmeznie tudnia, elvégre a munkaköre szerves része a normakontroll (törvények aláírása, véleményezésre megküldése stb.).

A testnevelési főiskola mindig is egy vicc intézmény volt. nagyjából köztudott volt, hogy a bújtatott állásban ténferegő élsportolóknak adott egy humbug végzettséget, akár humbug kisdoktorival. A probléma az, hogy valamelyik faszfejnek eszébe jutott, hogy egyetemi szintre kéne emelni, és ezek után jól összerakták a semmelweis egyetemmel. Had ne írjam le, hogy mekkora a különbség a kettő között.

Most, hogy pali bácsi kisizéjéről kiderült, hogy csalás, nem csak a testnevelési egyetem, vagy mifasz, renoméját rontja, hanem a semmelweis egyetemét is. És ezt azért mégsem kéne.

Ja igen. Annyit azért hozzátennék, hogy tőlünk rúgtak már ki melóst azért, mert a végzettségét igazoló okmányok nem feleltek meg a valóságnak.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

ott hibaztad el az ivet, hogy nem az a baj, hogy azert lett golya (=elsos egyetemista), mert jol sportolt. Mi tortent? SP beadott ~200 oldalt tudomanyos munkakent, ami - sajat bevallasa szerint - "VAGY a tarsadalom szamara hasznos". A Boolean-algebra szerint amugy ebben akar meg igaza is lehet, csak annyi bibi, hogy ez NEM AZ O MUNKAJA, hanem egy bolgare, egy nemete es meg 2 masike. O kb. a tartalomjegyzeket vallhatja a sajatjanak, vagy tan meg azt sem. Mondom, ez nem problema, mert manapsag is megjelenik tobb olyan konyv, ami tobb ember kozos munkaja. Csakhogy ott a tartalomjegyzekben is megjelenik, hogy ki mit kovetett el, es a gore eleve ugy hivatkozik magara, mint "aki (csak) szerkesztette".

Amikor az ember kezebe veszi SP muvet, es fellapozza a bibliografiat, akkor nagy naivan azt gondolna, hogy itt van ~200 oldal, amibol a hivatkozott forrasokbol at van schmitt-paste-elve ~60 oldal, es a tobbi SP genuine alkotas. Nagyon helyesen irtak valahol, hogy ha SP 180 oldalt forditott bolgarrol magyarra, akkor miert nem bolgar nyelvbol kapott doktorit?

Szoval azert koznevetseg es -megvetes targya SP, mert o nem azt irta, hogy o csak a szerkeszto, hanem masok munkajat a sajat neve alatt adta be, ami bizony csalas.

Azt bevallom, nem ertem, hogyan gondoltad, hogy egy dr-t vagy akar csak egy diplomat is "figyelmetlensegbol" kiosztananak. Ez nem egy szorolap, amibol tobb szazat szetszornak a lanyok az aluljaroban. De SP stilusara az is jellemzo, hogy "miert nem szoltak neki akkor?". Ez amolyan penztartol valo tavozas utan nem fogadok el reklamaciot dolog. En visszakerdeznek: miert adtal be valamit, amit nem te csinaltal?

De ha te tudod erre a valaszt, akkor te is megmondhatod. Legalabbis ama kerdesed alapjan sanszos a dolog, hogy "az en hazifeladataimat is majd jol megnezik egyszer, ha majd nagy ember leszek?" Vegul is ebben a kereszteny(nek mondott )mazas-nep-nemzeti-egyuttmukodes rendszereben meg sokra viheted. Gondolom, a neved te is le tudod irni, a tobbit meg elintezik az olyan lakajok, mint aki tegnap jol meginterjuvolta SP-t. Gondolom, a lakaj mogott ment a kivetiton, hogy SP mit olvasson fel. Orulok, hogy a megmondo emberek lebeszeltek a perrol, LOL.

Az egyetemi oktatast meg ezzel egyutt sem temetnem meg. A minositesi rendszernel mara fontosabba lett a politikai korrektseg (=nem kimondani a nyilvanvalot), ami abban is tetten erheto, hogy "nagymerteku szoazonossagot" (vagy mit) emlegettek, ahelyett, hogy kimondtak volna: Hosszu az orrod, Pinokkio!

Hajra, elnok ur! A Heti Valasz cenzuraja

Jahm. Nekem is kene egy fokozat, szeretnek rendszermernokkent karriert csinalni, majd megnezem, milyen publikaciok vannak, aztan osszeollozok valamit belole. Csak lesz olyan jo, mint szeretett allamfonk disszertacioja...

Felreteve a maro gunyt, elsosorban ez azert gond, mert a koztarsasagi elnoki az allamfoi az nem egy olyan pozicio, mint egy szarlapatolo pozicioja, hogy bejon az utcarol valami barom es alkalmas ra. Arrol nem beszelve, hogy a koztarsasagi elnok allamfo az bizonyos mertekik az orszagot szimbolizalja mind a belfold mind a kulfold szemeben. Egy orszagnak mindig nagyban befolyasolja a megiteleset az allamfo szemelye.

Bar, ha jobban belegondolok, tulajdonkeppen igazad van. Nem is erdemel szot az ugy, sot, nagyon is rendjen volt ez igy. Szegeny ember, hat megigerte az edesanyjanak, hogy o marpedig doktor lesz, az ilyen igeret pedig szent es serthetetlen. Es ugy cselekedett, ahogy az barmelyik magyar kozeleti embertol elvarhato volt. Nem is ertem, hogy ezt a szegeny embert miert bantjak, amikor nagyon is jol szimbolizalja a mai Magyarorszag helyzetet es hozzaallasat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Végtelenül elszomorító, ami történt; felesleges is vele foglalkozni.

En is elmentem, aztan hazajottem. Es nem Magyarorszagra, hanem Romaniaba, a romanok koze. Ki az a mazochista meg, aki ilyent tesz?
Megtapasztaltam milyen ott, es 5 ev utan azt mondtam, inkabb legyek "bozgor" (hazatlan - igy csufoljak a romanok az erdelyi magyarokat) idehaza mint egy senki, ismeros, barat, rokon nelkuli idegen nyugaton.
Sokszor elgondolkodok azon, amit tettem. Otthagyni a jo fizetest, nyugodt stresszmentes munkakort es visszaterni ide. Azonban hamar rajovok, hogy az en helyem itt van, minden szal ide kot, itt nottem fel es ezt a helyet kellene valahogy otthonna varazsolni. Sajnos a valtozas nagyon nehezen megy, arra jottem ra, hogy egyes emberek, koztuk a politikusok nagy resze, nem is nagyon akar valtoztatni a helyzeten.

--
FeZo

Te is tudod, hogy nem erről van szó.

Nézd meg a következő videófelvételt, ha ide születtél volna, ezzel a genetikai és kulturális örökséggel, ebbe a környezetben akkor hol tartanál most?

Agykutató lennél vagy zsebtolvaj (és kutyát ennél, mint a videón megtekinthető emberek)?

http://www.youtube.com/watch?v=ZPftHtqfBSQ

Nem mindenki olyan szerencsés, mint te vagy én, van akinek milliószor többet kell küzdenie ugyanazért, vagy eleve olyan örökséget hoz magával ami még azt is lehetetlenné teszi, hogy hozzánk hasonlóan gondolkozzon.

Azt, hogy Battonya hogy jön ide nem értem, még ha Etiópia szegénynegyedeiből küzdötted volna fel magad ide akkor érteném.

De Battonya bazzeg, neked is csak megszületni volt nehéz Európa közepén.

Meghatározzák, de nem biztos, hogy úgy, ahogy te gondolod. Pontosabban: ha félreérted a körülményeid, könnyen félresiklik az életed. Másrészt, igen, a "sorsod" egyes elemei ellen hiába küzdesz. Az önsajnálat és rinyálás egyiken sem segít, mivel olyan kapukat zársz be magad előtt, amik nyitva vannak.

:)

"Nem tudom hogy jön ebbe a szálba"

Csak felhoztam azt hogy mennyire más lenne minden ha odaszülettél volna abba a putriba.

Szabolcson még nem jártam, Battonyán nagyon sokszor, itt van közel (ott egyszer még az utcán is éjszakáztam télen mert már nem ment vonat :-D).

Az, hogy valaki Battonyán él vagy élt nem nagyon mond semmit, ez egy hétköznapi kisváros Békés megyében, persze ott is nagy a szegénység, de az alföldön hol nem?

Az a baj, hogy egy fecske nem tud nyarat csinalni, hiaba is erolkodik. Itt vagyok pl. en. Minden szal idekot, itt van a csaladom, itt vannak a barataim, itt van az eletem. Megsem erzem jol magamat. Egyszeruen ketsegbeejt az, ami a hatarainkon belul tortenik, hogy a nep altal megvalasztott kormany engem is lejarat a viselkedesevel, es az, hogy szandekosan ellehetetlenitik az embereket, csak hogy ok minel tobb penzt haracsolhassanak ossze.

Mert tudod, az a baj, hogy a nagy szavak mogott semmi nincsen. Harcolunk ez ellen, az ellen, de a sajat sorainkra meg csak veletlenul sem nyitunk tuzet. Pedig ott is volna boven mit tisztogatni. Ugy akarjak masok szemebol a szalkat kivenni, hogy a magukeban nem gerenda, de egy komplett erdo van. Szanalmas, szegyellni valo, es borzaszto, mindez egyszerre.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Igazad van, azonban en megtapasztaltam az erem masik oldalat is. Ram eppen a nemetek tettek egy olyan pecsetet, hogy a hazafiaid keregetnek, rabolnak, eroszakolnak meg gyilkolnak Europaban. Ezeknek probald elmagyarazni a Trianont meg azt, hogy te nem vagy roman...
En csak azt tanacsolom mindenkinek, hogy menjen, oszt dontse el mindenki sajat maga, hogy megeri-e vagy nem.

--
FeZo

Megertem az allaspontodat, csak... nehez ezt megfogalmazni. Attol biztos nem lesz jobb, hogy szegyenszemre hazakullogsz, foleg, mert nem is vagy olyan pozicioban hogy ezen valtoztass. Csak akkor tudod attorni ezeket a pecseteket, ha a magaviseleteddel pozitiv peldat adsz, hogy utana azt mondhassak: "igen, a magyarok ilyenek, de nezzetek meg fezo-t milyen udito kivetel - kar hogy keves ilyen van.".

A masik az, hogy azert, mert egy pocegodorben szulettem, nem biztos, hogy ott is akarom leelni az eletemet. Es ezen senki velemenye nem valtoztat. Sarkitott a pelda, es nem is gondolok az orszagra ugy, mint egy pocegodorre, de a lenyeg gondolom ertheto.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal