IPv6 day, megint ... jo lenne ipv6 legalabb az intranetre

 ( crown | 2012. január 25., szerda - 10:31 )

Ujra eljott az ipv6 nap. El is kezdett dolgozni az agyam, mi valtozott egy ev alatt, es mit tudnek en tenni.
UPC-tol jon a net. Beigertek, de meg nincs ipv6. Majdcsak lesz, egyszer. Azt mondjak, egy nem tul informativ PDF-ben, hogy az ipv6 eljovetele 2012 lesz, es nem okoz problemat, es jo lesz, de ugysem fogom eszrevenni magamtol. Drukkolok nekik, hogy sikeruljon zokkenomentesen atallani, es egyaltalan, bevezessek vegre valahara.

Othon ket router van. Egy TP-Link TL-WR841ND, ez hivatalosan nem kezeli az ipv6-ot, es egy Linksys WRT54GL, amin DDWRT-van (v24?) ez sem kezeli az IPv6-ot. Ez utobbibol valahogy mintha hianyozna az opcio a webes feluletrol, ahol ezt bekapcsolhatom, pedig nekem a full verzio van fent a routeren. Kisse szenvedes volt nekem beallitani a ket routert, nem szivesen kezdenem ujra, hogy pl. openwrt-t rakjak ra, ami elmeletileg mar kezeli az rendesen az ipv6-ot.

A szamitogepekkel nem lenne problema, azok Ubuntu es Windows (ha van) ami mar evek ota veszik az akadalyt.

Meg csak hazon belul se tudnam zokkenomentesen megoldani az ipv6-ot, es gondolom, nem vagyok egyedul ezzel a problemaval.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem akarok butaságot beszélni, de szerintem a routerednek nem kell "beszélnie" az IPv6-os, feltéve, hogy nem kapsz egy tartományt, amit használni akarsz a gépeiden. A modem kap WAN lábon egy IPv6 címet, és neked lesz egy IPv4-es alhálód mögötte, nem??

Ok, a kabelmodem csinal tegy ipv6 - ipv4 konvertalast, de ez szamomra eleg gany megoldasnak tunik. A lenyeg lenne, hogy ipv6-al tudjak komunikalni a szolgaltatommal. Gondolom en.

"Ujra eljott az ipv6 nap."

nem Június elején lesz? azért van minimális haladás, mármint a bix.hu-n nézd meg az ipv6-os aggregált forgalmat.

Ez jelent valamit? BIX-en vannak a szolgaltatok vagy hogy?

En mea culpa, valoban June 6, 2012, csak a hype miatt teljesen ugy voltam, hogy lassan en is megnezem, hogy vagyok hazon belul felkeszulve.

"valakik" Magyarországon tavaly június óta már "csinálnak valamit" over IPv6.

Linksys WRT54GL-en Openwrt "backfire"-al az IPv6 teljesen stabilan működik.

Azóta annyi történt, hogy mégiscsak lesz IPv6 NAT. (netfilter/iptables)