Cisco VPN client Ubuntu 11.10 (64)

 ( heroes83 | 2012. január 7., szombat - 9:37 )

Hello!

Első kérdésem, hogy valakinek sikerült már az új 11.10(64) -hez feltelepíteni a cisco clienst?

Az van, hogy a 10.04-et tolom, de csak azért ,mert ehhez a verzióhoz sok sok gányolás után (patch meg a haverok) megy rendesen a vpn cliens. A 11.10-es esetében az istenért sem tudom működésre bírni, azaz a sok sok gányolás (ebben az esetben többet kell gányolni mint a 10.04-nél) után a fordítás sikeres, de amint connectalok olan szépen elszál (befagy,kifagy) a terminál, hogy csak na. Nem vagyok az a nagy verzió követő b*zi, de ki akartam probálni a 11.10-et éles körülmények között, de ez a kis hiba meg gától.

Aki már szenvedett ezzel a problémával, az kérem ossza meg velem, hogy sikerült megoldania?

köszönöm

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Javaslom probald ki az AnyConnect-et, en problemamentesen hasznalom xubuntu 11.10 es LMDE alatt is.

"I do not fear computers. I fear the lack of them." (Isaac Asimov)

Hali,

Mindkét kollegának igaza van. Bővebben:

ipsec vpn-hez a vpnc megfelelő, van hozzá network manager plugins is. A tömörítést régebben ki kellett kapcsolni a routerben.

ssl vpn-hez az openconnect-el tudsz csatlakozni, ami szintén rendelkezésre áll network-manager pluginben.

Mindkét kliensre érvényes, hogy amennyiben van proxy úgy cli-ből kell futtatni mert nem tudja összefütyülni a különféle network komponenseket.

Ha minden igaz ezek a csomagok kellenek hozzá:
network-manager-openconnect
network-manager-openconnect-gnome
openconnect

köszönöm mindenkinek, megnézem ezeket a lehetőségeket, csak azért gondoltam a cisco vpn cliens programját, mert hát a cisco-jé.

Csak szívás van vele...(mármint a Cisco sajátjával) én is azzal kezdtem, mire megtaláltam vpnc-t nekem tökéletesen bevált, nem kell kernel uprade-kor imát morzsolni, hogy működjön /leforduljon.
Ja és cisco-s nem megy 64bit alatt...

Anyconnect-hez annyi, hogy kompatibilis eszköz kell hozzá céloldalon.


Ha átadod a tudásod neked attól még nem lesz kevesebb belőle..

Végül a vpnc mellett döntöttem, elég volt a cisco sza*ából, még 1x köszönöm mindenkinek

Sziasztok! Segítséget kérek Openconnect beállításához. Eddig simán tudtam csatlakozni Cisco VPN-hez a Gnome Network Manager segítségével. Megadtam a kapcsolódási adatokat, csatlakozáskor a felugró ablakban kiválasztottam a csoportot, megadtam a felhasználónevet + jelszót és működött.
Most egy olyan Cisco VPN-re kellene kapcsolódni, ahol rejtett a csoport, így nem tudom kiválasztani, de előre sem tudom a kapcsolat beállításaiban megadni.
Próbáltam a VPNC-t is, de ott hibára fut, mert nem töltöm ki a csoportjelszó mezőt, mivel nincs csoportjelszó. A Cisco AnyConnect több verziójával is próbálkoztam, de azokkal sem sikerült csatlakoznom. Előre is köszönöm!

a vpnc.conf-ba kell beírni a group adatokat.

Köszönöm a javaslatod. Végül az OpenConnect segített és a rejtett csoportot a csatlakozási címbe kell beleírni. Szépen, stabilan működik és hihetetlen gyorsan csatlakozik. Szerintem gyorsabban, mint a windowsos Cisco program.