Kindle + PDF

 ( Cisco | 2011. október 23., vasárnap - 16:15 )

Azt tervezgetem, hogy en is veszek egy ilyen jatekszert, mivel nagyon sok szakmai konyvet kell mostanaban olvasnom amelyekhez PDF formatumban eleg konnyen/olcson hozza tudok jutni. Nyomtatott verzioban egyreszt draga es sajnos az valtozo technologiak miatt 2-3 even belul teljesen megujul, de altalaban evente uj kiadas jelenik meg. Nem erdemes megvegyem.
Olvastam hogy a PDF-eket Kindle-el nem lehet megnyitni csak valamilyen konvertalas utan, amit az Amazon csinal. Ez hogy mukdik pontosan ill. letezik e olyan konverter amivel otthon is meg tudom ezt csinalni?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

meg lehet nyitni, csak a szoveg nem meretezodik a kepernyohohoz - nem trodelodik ujra. Olyan mintha az oldalrol keszult kep lenne. Igy sokszor vagy a betu tul apro, vagy az oldal kilog a kepernyorol, akarhogy forgatod is. Ha a pdfjeidben sok az abra akkor eleg nagy szivas kindle-en olvasni.

ertem, nem feltetlenul ragaszkodom a kindle-hez. esetleg tudnal ajanlani mast, amivel tudok jo minosegben PDF-t olvasni

Nem szeretek a Kindle 3-on pdf-et olvasni. Nem lehetetlen, de kenyelmetlen.

ha a szakmai programozást takar, azzal az a baj, hogy a kódok miatt nem jó a konvertálás. Elszarja a behúzásokat, és pl a { jelet húzza be.
De az A4 és A5 közötti méretű oldalakat általában el lehet olvasni fektetett módban, ott pl az idegesít, hogy 3 részre tördeli az oldalt, amiből az utolsó mondjuk 2 sor, vagy tök üres

Ha Kindle-en akarsz sok ábrát tartalmazó pdf-et olvasni, akkor a 10"-os a te barátod. A mérete baráti, az ára viszont elég barátságtalan. Vagy veszel egy 10"-os tabletet. Viszont ezzel ugrik az e-inknek köszönhető hosszú üzemidő, de legalább a hosszú olvasás fárasztja a szemet.

A konvertálás: A vásárláskor kapsz egy „kindle”-es e-mail címet. Arra küldesz egy mailt, csatolva a konvertálandó pdf-et, és WiFi-n/3G-n/e-mailben megkapod a konvertált fájlt. Vagy a saját gépen konvertálhatsz, például a Calibre nevű program segítségével is.

-----
"Ember embernek farkasa." Ezért aztán "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét."

Kindle DX tulajkent megvan a velemenyem rola.

Ha viszonylag linearisan olvasod a pdf-et, akkor hasznalhato erre. Ha sokat ugralsz jobbra-balra, vagy gyorsan akarsz lapozni, akkor felejtsd el. Inkabb tablet, 10" vagy picivel nagyobb.

Ha A4-es méretre készített pdf-eid vannak csak a Kindle DX-et javaslom!
A Kindleken meg lehet nyitni a PDF-et, de(!) nem tördelik át. A "kicsi" kindlen:
- Ha az alap kijelzőre kicsinyíted akkor nem tudod elolvasni a betűket,
- Ha felnagyítod akkor a jobbra, balra nyilakkal mászkálhatsz az oldalon soronként(!) ami nagyon kényelmetlen
- Ha elfekteted, még akkor is kb 75%-ra csökken a méret, és pici betűket kell olvasni, de még a fogása is kényelmetlen.

Az amazonnak létezik egy konvertáló szolgáltatása, ami a PDF-et is szöveggé tördeli, de amiben a dőlt/vastag betűsnél bonyolultabb formázás van (pl kép) azoknál a PDF-eknél már használhatatlan.

Én úgy szoktam megoldani, hogy pdfscissor-ral két részre vágom az A4-es lapot, természetesen a maximális szélkitöltéshez igazodva, és úgy hogy kicsit összelógjanak annyira hogyha éppen félbevág egy sort az egyik oldalon, akkor a másikon teljes legyen, elforgatom 90 fokot pdf90-el, és úgy pont ráfér, és olvasható. Eddig mindig bejött. A lényeg hogy nem szabad az eszköz beépített funkcióira hagyatkozni, mert azok annyit is érnek. Mindent előre méretre szabva kell rátenni. A PDF-ben még azt is szeretem, hogy az oldalak indexelve vannak, így nem keresi percekig hogy hol tartottam az olvasásban, mikor meg akarom nyitni. Már teljesen rászoktam hogy mindent pdf-ben töltök rá, még azt is amit nem feltétlenül azzal kéne.

Ezt ki fogom próbálni. Jól jön az olyan prezentációknál is, ahol több dia van egy oldalon.
Találtam egy offline alternatívát is briss néven.

Ha nem rajzos, képes pdf-ek, akkor calibre átkonvertálja neked .mobi-ra.
Ha sok benne a kép, akkor 10" tablet.
Kindle könyv olvasásra jó, de arra nagyon. A pdf viszont kifejezetten nem ebook barát formátum. :)

Ha elsősorban PDF-et akarsz olvasni akkor érdemesebb talán a nagyméretű DX-es verziót beszerezni. Tudom, annak az ára is nagyobb, de a rendes A4-es méretű kijelzőn eredeti méretben olvashatod a PDF-eket, és még talán könyvet is kényelmesebb rajta olvasni. Persze több helyet is foglal az eszköz, de valamit valamiért.

ingyenes progi konvertalashoz. Bar en pdf-bol ibook formatumot gyartottam ebbol, ami ujra tordelte ergo eltuntek a pdf hatranyok, de ugy hallottam kindle-re is jol mukodik.

http://calibre-ebook.com/

Nem ajanlott pdf-re.

--
Sent from my Ericsson SH888

Nem tudom, milyen pdf-et olvasnál, de én azt szoktam csinálni, hogy ha főleg csak szöveg, vagy nem érdekelnek a képek, akkor copy-past -tel kirakom vmi szövegszerkesztőbe (pl. LibreOffice), onnan kinyomom odf -be, azt meg calibre-vel rátolom a Kindlire.

Ezt tovább tartott leírni, mint megcsinálni. :)

Ha már Calibre, akkor minek teszel ilyen felesleges köröket? A pdf-et egyből tudja konvertálni.
----
Hülye pelikán

Na pláne. :)

En normal pdf-eket olvasgatok Kindle3-on elforgatva. Szinte csak elforgatva hasznalom a Kindle-emet, mert foleg pdf-et olvasok, es en meg vagyok vele elegedve. Szerintem igy elforgatva a betumeret meg teljesen kenyelmesen es jol olvashato. Az abrak sem okoznak problemat, ha max. kb fel oldalasak. Annal nagyobb abrat nezni mar tenyleg kenyelmetlen.