Kindle + PDF

Fórumok

Azt tervezgetem, hogy en is veszek egy ilyen jatekszert, mivel nagyon sok szakmai konyvet kell mostanaban olvasnom amelyekhez PDF formatumban eleg konnyen/olcson hozza tudok jutni. Nyomtatott verzioban egyreszt draga es sajnos az valtozo technologiak miatt 2-3 even belul teljesen megujul, de altalaban evente uj kiadas jelenik meg. Nem erdemes megvegyem.
Olvastam hogy a PDF-eket Kindle-el nem lehet megnyitni csak valamilyen konvertalas utan, amit az Amazon csinal. Ez hogy mukdik pontosan ill. letezik e olyan konverter amivel otthon is meg tudom ezt csinalni?

Hozzászólások

meg lehet nyitni, csak a szoveg nem meretezodik a kepernyohohoz - nem trodelodik ujra. Olyan mintha az oldalrol keszult kep lenne. Igy sokszor vagy a betu tul apro, vagy az oldal kilog a kepernyorol, akarhogy forgatod is. Ha a pdfjeidben sok az abra akkor eleg nagy szivas kindle-en olvasni.

Nem szeretek a Kindle 3-on pdf-et olvasni. Nem lehetetlen, de kenyelmetlen.

ha a szakmai programozást takar, azzal az a baj, hogy a kódok miatt nem jó a konvertálás. Elszarja a behúzásokat, és pl a { jelet húzza be.
De az A4 és A5 közötti méretű oldalakat általában el lehet olvasni fektetett módban, ott pl az idegesít, hogy 3 részre tördeli az oldalt, amiből az utolsó mondjuk 2 sor, vagy tök üres

Ha Kindle-en akarsz sok ábrát tartalmazó pdf-et olvasni, akkor a 10"-os a te barátod. A mérete baráti, az ára viszont elég barátságtalan. Vagy veszel egy 10"-os tabletet. Viszont ezzel ugrik az e-inknek köszönhető hosszú üzemidő, de legalább a hosszú olvasás fárasztja a szemet.

A konvertálás: A vásárláskor kapsz egy „kindle”-es e-mail címet. Arra küldesz egy mailt, csatolva a konvertálandó pdf-et, és WiFi-n/3G-n/e-mailben megkapod a konvertált fájlt. Vagy a saját gépen konvertálhatsz, például a Calibre nevű program segítségével is.

-----
"Ember embernek farkasa." Ezért aztán "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét."

Kindle DX tulajkent megvan a velemenyem rola.

Ha viszonylag linearisan olvasod a pdf-et, akkor hasznalhato erre. Ha sokat ugralsz jobbra-balra, vagy gyorsan akarsz lapozni, akkor felejtsd el. Inkabb tablet, 10" vagy picivel nagyobb.

Ha A4-es méretre készített pdf-eid vannak csak a Kindle DX-et javaslom!
A Kindleken meg lehet nyitni a PDF-et, de(!) nem tördelik át. A "kicsi" kindlen:
- Ha az alap kijelzőre kicsinyíted akkor nem tudod elolvasni a betűket,
- Ha felnagyítod akkor a jobbra, balra nyilakkal mászkálhatsz az oldalon soronként(!) ami nagyon kényelmetlen
- Ha elfekteted, még akkor is kb 75%-ra csökken a méret, és pici betűket kell olvasni, de még a fogása is kényelmetlen.

Az amazonnak létezik egy konvertáló szolgáltatása, ami a PDF-et is szöveggé tördeli, de amiben a dőlt/vastag betűsnél bonyolultabb formázás van (pl kép) azoknál a PDF-eknél már használhatatlan.

Én úgy szoktam megoldani, hogy pdfscissor-ral két részre vágom az A4-es lapot, természetesen a maximális szélkitöltéshez igazodva, és úgy hogy kicsit összelógjanak annyira hogyha éppen félbevág egy sort az egyik oldalon, akkor a másikon teljes legyen, elforgatom 90 fokot pdf90-el, és úgy pont ráfér, és olvasható. Eddig mindig bejött. A lényeg hogy nem szabad az eszköz beépített funkcióira hagyatkozni, mert azok annyit is érnek. Mindent előre méretre szabva kell rátenni. A PDF-ben még azt is szeretem, hogy az oldalak indexelve vannak, így nem keresi percekig hogy hol tartottam az olvasásban, mikor meg akarom nyitni. Már teljesen rászoktam hogy mindent pdf-ben töltök rá, még azt is amit nem feltétlenül azzal kéne.

Ha nem rajzos, képes pdf-ek, akkor calibre átkonvertálja neked .mobi-ra.
Ha sok benne a kép, akkor 10" tablet.
Kindle könyv olvasásra jó, de arra nagyon. A pdf viszont kifejezetten nem ebook barát formátum. :)

Ha elsősorban PDF-et akarsz olvasni akkor érdemesebb talán a nagyméretű DX-es verziót beszerezni. Tudom, annak az ára is nagyobb, de a rendes A4-es méretű kijelzőn eredeti méretben olvashatod a PDF-eket, és még talán könyvet is kényelmesebb rajta olvasni. Persze több helyet is foglal az eszköz, de valamit valamiért.

ingyenes progi konvertalashoz. Bar en pdf-bol ibook formatumot gyartottam ebbol, ami ujra tordelte ergo eltuntek a pdf hatranyok, de ugy hallottam kindle-re is jol mukodik.

http://calibre-ebook.com/

Nem tudom, milyen pdf-et olvasnál, de én azt szoktam csinálni, hogy ha főleg csak szöveg, vagy nem érdekelnek a képek, akkor copy-past -tel kirakom vmi szövegszerkesztőbe (pl. LibreOffice), onnan kinyomom odf -be, azt meg calibre-vel rátolom a Kindlire.

Ezt tovább tartott leírni, mint megcsinálni. :)

En normal pdf-eket olvasgatok Kindle3-on elforgatva. Szinte csak elforgatva hasznalom a Kindle-emet, mert foleg pdf-et olvasok, es en meg vagyok vele elegedve. Szerintem igy elforgatva a betumeret meg teljesen kenyelmesen es jol olvashato. Az abrak sem okoznak problemat, ha max. kb fel oldalasak. Annal nagyobb abrat nezni mar tenyleg kenyelmetlen.