Publikussá "vált" a Wikileaks privát kulcsa

No comment
Illetve annyi, hogy jól látom, hogy nem igazán tolonganak a nagyobb magyar híroldalak lehozni az infót? (Vagy nem igaz, vagy már pár napja kinn van, de én csak most reggel láttam a papíralapúban.)

Hozzászólások

Engem ez a Wikileaks teljesen hidegen hagyott. Egyszer volt itt róla szó, miután kiderült, hogy a vezető pókjuk (Assange) valami BSD kóder volt, mielőtt világhírnévre vágyott. Aztán futólag olvastam valami balhéról, hogy a szóvivőjük vagy ki lelépett és dokumentumokat vitt el?

Fogalmam sincs. Politika. Nem érdekel.

--
trey @ gépház

Pedig tanulságos történet, főleg, hogy hogy igyekszik Assange megideologizálni a bizalmas, titkos dokumentumok kiszivárogtatását, aminek az országok közötti diplomácia aláásásán (és számtalan emberi élet veszélyeztetésén) kivül semmilyen szerepe nincs, hiszen egyes táviratok, dokumentumok nem okvetlenül nem nyilvánosak.

Aztán ügyes módon az interneten közétett, de titkosított dokumentumcsomag privát kulcsa megegyezett az egyes újságíróknak átadott privát kulccsal, akik azt közétették, ami miatt közkincsé váltak a bizalmas dokumentumok és ami miatt Assange a médiavállalatokkal kötött szerződései is semmisnek mondhatóak.

A tanulság, ha kapzsi vagy és ezért cserébe nem félsz bármit megtenni, akkor legalább ostoba ne legyél.

Nem az a celjuk, hogy minden titkot kiszivarogtassanak? Legalabb peldat mutatnak. :)

--
Always remember you’re unique, just like everyone else.