Táp vásárlás - tanács kellene!

 ( zero | 2011. augusztus 26., péntek - 20:35 )

Adott egy pc a következő konfiggal:
intel Q6600 proci 2,4GHz
Gigabyte Ga-P35 DS3 alaplap
2x1GB+2x2GB memória (Kingstone hyper X)
GeForce 6200 videókártya
3 WesternDigital vinyó (egy 80GB SATA, egy 160GB SATA, és egy 320GB PATA)
delux 500W táp

Elkezdett kattogni az egyik vinyó és a 160GB-oson a SMART hibát jelzett (bad sector azt hiszem). Gondoltam hal meg, de pár nap múlva helyre állt. Ekkor kiszedtem a tápot és az egyik kondenzátor szivárog és egy másik fel van púposodva.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen tápot vegyek?

Egy ilyen olcsó. noname tápot, mint a mostani, vagy hasonlót pl ez (ez megvan kb 4-5 éve), vagy vegyek egy márkásabbat, jóval drágábban, mint pl. ez Esetleg valamelyik másikat (errol az oldalról, mert itt tudom legolcsóbban/legkönnyebben beszerezni)?

Kinek mi a vélemyénye, mi a fontosabb, egy neves, de drágább táp, vagy megteszi egy olcsóbb is? A max, amit rá tudnék most költeni, az 250 Ron, így tehát szeretném a legjobb feltételekkel megvenni a tápot.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

+1 a Corsair CX-re. Kitűnő táp, és extra halk.

Nekem 750AX-em van. Az első, amit elhoztam a boltból, rossz volt (én bontottam ki a csomagolását). Folyamatosan kikapcsolt a gép fél perc - 20 perc után. Szerencsére a boltban szó nélkül kicserélték, a másodikkal nincs gond.

Szerintem mindenképp márkásabb (rögtön megtérül, ha a táp halálakor nem viszi magával a gépet). Az FSP-nek vannak pl egész olcsó tápjai is (cserébe rosszabb a hűtésük, rosszabb kondik vannak benne).
Sokat lehet spórolni azzal is, ha ki mered cserélni a (fél)halott tápban a kondikat. Persze noname-mel nem biztos, hogy érdemes foglalkozni.
Itt egyébként találsz egy korrekt listát ajánlott/nem ajánlott tápokról

olyat keress, amire az van írva, hogy "sea sonic", és aztat vegyed meg. :)

FSP. Nem tudom, most mik vannak, de valami nehezebb darabot válassz!

Csak azon az ármatrica elég vastag lesz. :)

Elsőre érdemes egy fogyasztás mérővel megmérni, hogy a hálózatból mennyit vesz fel a géped üresjáratban és terhelve és erősen terhelve. Én már csak valamilyen 80+-osat vennék, abból is inkább a bronze kategóriásat és azt is tartsd szem előtt hogy ezen aztán végképp nem szabad spórolni. Az írt konfighoz kis ráhagyással 400-500W körüli táp szerintem elég, figyelve hogy a mindenféle extrákhoz (PCIe külön csati) is legyen kanóc. Márkából FSP, Chieftec vagy Seasonic és persze más hasonló minőségű.

Valoszinu, hogy a Corsair cx500-as lesz. Ez sima 80+-os. Nem akarom a mostani tapot nagyon terhelni, hogy fogyasztast merjek nehogy meghaljon es vigyen mast is.

Nyúltáp vagy csibetáp? Hány mázsa kéne? :E

Ha nem Erdély lenne rendbe tenném a régi tápodat...
+1 infó http://hup.hu/node/105293

Azert koszi :)

Regebben egy noname tap a halalos agyan magaval rantotta az egyik vinyomat is, azota tapon soha nem sporolok. En az Enermaxra eskuszok. Van egy kb.10 eves darabom is, ami ugyanolyan jol (es csendesen) mukodik mint ujkoraban. Egyebkent B tervnek a Seasonic se rossz valasztas.

Én a saját FSP-mben azért bízok, mert egyszer már meghalt, de nem vitt magával semmit. Aztán a primerköri kondi cseréjével feltámadt.

Asszonyból az ilyen csak félig nyerő.
Hogy nem visz magával semmit, OK!
De hogy fel is támadjon. Jaj. ;)

Ezen az oldalon körbenézel:
http://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx
Amelyik gyártónak sok terméke szerepel a bronz minősítésnél jobbakban, azok közül érdemes választani. pl. fsp, be quit, enermax, delta, thermaltake stb.