Számítógépház megoldások + milyen tápegységet ?

Fórumok

Kinek mi tetszik - linkelje be - avagy mit is lehet kapni :)
http://thermaltake.info.hu/szamitogephaz/v3_black_edition_vl80001w2z.ht…
http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1308&ID=1913
A V3 Black Edition nem tartozik az olcsó kategóriába de azért esett erre a választás mivel a tápegység alul helyezkedik el. Telelehet rakni 12 centis ventikkel rendesen.
A ház kialakítása miatt a meleg levegő a ház tetején magától is el tud távozni, igy a tápnak nem kell magán áthúzni a proci és + más eszközök hőjét.

Az uj ház új táp elmélet sajnos gyakorlat is :)))
A régebbi tápok vezetékei az alsó tápelhelyezésnél nem érnek fel, vagy csak éppenhogy..
Első körben a garanciát néztem ami 3 év CHIEFTEC Tápegység SMART 450W esetében.
Mondjuk ez középkategóriás árban van és biztos, hogy vannak jobbak nála.
http://www.argep.hu/trend/CHIE/Chieftec-smart-450.html
Gyakorlatban kinek mi van linkelje be - avagy mit is lehet kapni ? :)

Hozzászólások

"A V3 Black Edition nem tartozik az olcsó kategóriába" <--- ROTFL

Elsőre HKC Ház 7045ND fekete 400W táppal néztem ki
http://www.argep.hu/trend/HAZH/Haz-HKC-7045ND-fekete-400W-tappal.html
és
http://www.argep.hu/trend/HKC7/HKC-7060ND-fekete-haz-430W-tappal.html
ha leszámítod a tápegység árát akkor ez olcsó kategóriás ház, sajna csak táppal lehet kapni amire viszont 2 év garit adnak.
A V3 Black ezekhez képest a nem olcsó gategóriás és ezek után jönnek az " aranyárban " lévők :))

Antec Nine Hundredem van 3-4 éve: http://store.antec.com/Product/enclosure-gear_for_gamers/nine-hundred/0…
Alul van a táp helye, viszont a többiekkel ellentétben az USB/FW/Audio a tetején, mögötte egy kis tárolórekesszel, az elsők között volt a felső ventilátoros kialakításával, és ez így együtt nagyon szimpatikus volt. (Ez sem az olcsó kategória, 27e körül van táp nélkül.)
Egy hátránya van, és ez a porosodás (de szerintem ez minden hasonló háznál probléma), én pl. az előlapok és a ventilátorok közé helyezett porszívóba való szűrőbetéttel vetettem ennek gátat :)

Szerk.: Most nézem, mennyi a V3, ahhoz képest ez nem a "nem olcsó", hanem inkább az "aranyárban van" :D

Hát igen :)
Had ne írjam le az alsó kategóriás csodák nevét, a minőséget meg kell fizetni.
Ezek a közép és felső kategóriás házak nem 3 évre szólnak, hanem van olyan is akinél egy életre.
http://store.antec.com/Product/enclosure-gear_for_gamers/two-hundred/0-…
ez sem rosz és nem is drága.

Na ja, csak ebben a felső venti jóval kisebb, "előlapon" vannak a kimenetek (törtem már le emiatt USB-s eszközt a csatlakozóról), nincs rajta FW (nekem szokott kelleni), de ami a legdurvább, és kvázi egyszerű házzá minősíti: nem tartozék a két ventilátor az elején. Nekem ez lényeges volt, ebben a házban kb. 10 fokkal hűvösebben pörögnek a vinyók a korábbi Feel V-höz képest.

minek a plexi oldalfal? kilássanak rajta a porcicák?

Én szavaznék egy sharkoon rebel -re ha lehet még kapni valahol :)

Silverstone SG-07. Drága. Pocsék. Cserébe belefér egy akármekkora videokártya, meg is tudja táplálni. Igaz, konzolon gamézom azt a keveset, amire időm van, ez a cucc másra van. :)

Nekem olyan tetszene, amiből nem kell állandóan lapátolni kifelé a port. :) Rendes lezárás mindenütt és a befúvó ventik pedig legyenek filteresek.

CM 690 II Advanced van már több, mint 1 éve. Alsó tápos, hűvös ház. Kicsit zajos a sok ventilátor miatt, de valamit-valamiért. Természetesen a csicsafény kikapcsolva benne. :)
Por nem érdekel mert havonta kitisztítom a gépet.

Antec NSK 4400, 380W-os tappal
3 eve vettem, azota is tokeletes es halkan teszi a dolgat szinte 24/7-ben (nincs UPS, ugyhogy aram kimaradas eseten pihen). Nem volt tul olcso, de megerte az arat. Talan fel evente ha ki van takaritva :} Egyedul a kek ledek idegesitenek rajta, ugyhogy eltakartam oket...

Sic Transit Gloria Mundi

Nekem ilyenem van otthon.: http://www.gchangetout.com/images_int/i/illz/157502/595367.jpg

A lassan 10 éves ventik még mindig remek állapotban vannak, kapott a ház oldala egy 14-es ventit, meg egy fekete 4-es poti sort. Nem fogom elcserélni, semmi pénzért.

Meg egy atomos config egy ilyenben.: http://www.pacificgeek.com/productimages/xl/IBMXS205-1B.jpg

udv
letix

-----------------------------------------
Linux alapparancsok, kezdőknek

nekem ilyen van. kicsit zsúfolt, kinőttem már, de sajnos nem találok olyat, ami rendesen beférne az íróasztal alá. egy nagyobb házhoz íróasztalt is kéne cserélnem, annyit meg nem ér :(

ja, lenne egy feelingje :)

amúgy szerkezetileg ilyesmi, és itt most a hátsó függőleges merevítésre gondolok. amiatt nem lehet 500mm-nél mélyebb házakat alárakni, különben nagyon kilógnának előre és térddel lezúznám. magas nagytornyok esetén mg az a baj, hogy ha felsőtápos, akkor a tápkábel kilógása miatt nem lehet hátratolni rendesen, ha meg alsótápos, akkor meg az alaplap billentyűzet/usb/optikai/stb kábelei kerülnek oda, és amiatt.
szóval ki kéne ott igényesen fűrészelni a hátlapból egy darabot :D

Az én masinám is Antec házban ketyeg:

http://store.antec.com/Product/enclosure-performance_one_series/p-183/0…
Csendes, táp alul külön leválasztható rekeszben, igényes kialakítás, qrva halk, előlapi szellőzés kulturált, filterezett. Tetőn plusz venti, ami szintén halk.

Ez a legjobb ház ami eddig megfordult nálam. Előtte Egy Thermaltake Shark volt, ami egy portanya volt, bár tetszetős ledes világítása volt, ami szoba háttérfénynek megfelelő, de a végére már idegesített.
---------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years :)

Ilyenem van: http://www.hardwaresecrets.com/article/Thermaltake-M9-Case-Review/542
Nem veszes a ket vilagitos venti fenye. Kimondottam jo hogy az egesz eleje nem sima vaklapokbol van, hanem racsokbol, amik mogott szivacs van, igy az szuri a beszivott levegot. Hatalmas csalodas volt viszont, hogy a bekapcsologomb napi egyszeri bekapcsolastol par honap utan keresztbeallt es megszorult a neki kialakitott hengerben, mert szettort benne az egyik rugalmas muanyagful, ami rugo helyett volt. Egyszer sikerult megtakolni, de azota ismet szetment es most a reset gombra van kotve a power switch.
Tobbet vartam ettol a markatol.

http://www.chieftec.com/BA01.html

Chieftec BA01-BBB ház. Gyakorlatilag csavarhúzó nélkül szerelhető az egész. Minden HDD és ROM sines megoldással rakható a helyére. 6 db 5.25.ös hely mellett 8 HDD-t lehet beletenni. Ha csak 4-et tesz be az ember minden második helyre, akkor hűtés se kell neki túlságosan. Mindenesetre a vinyók mellett van hely 3 db 80-as ventilátornak. A ház kb 10 kiló magában és elpusztíthatatlan. (A magassága miatt ráadásul ülés közben remekül lehet rajta könyökölni és a HOTAS gázkar is jobban elvan ennek a tetején. :])
Egyszer néztem egy tesztet ahol leejtették másfél méterről a sarkára. 3 teszteset volt. A házak enyhén deformálódtak, de a tartalmuk egy HDD kivételével maradéktalanul túlélte.
Van további két BX-BBB-s ház is itthoni használatban, ill. egy van bent szerverteremben is. Annak ellenére, hogy mindegyik közelít a 10 évhez, nem látszik rajtuk a kor. Némi karc a tetőn, de ezen túl semmi. Annyira masszívak, időtállóak és jól szerelhetőek, hogy ha új gépház kell(asszonynak, gyereknek, ügyfélnek), akkor mindig ilyet veszek. Régen mindig minden géphez új házat vettem. Chieftec esetén az ember egyszerűen nem akarja lecserélni, mert nincs értelme.

+1

én is szeretek pakolni a nagy toronyra.

nekem 02 bbsl. viszont 5 hdd van benne és 3,5->5,25 átalakítóval feljebb tettem 3-at (ott jobban tudnak melegedni :) és valamelyik rezonál. nem emlékszem, lehet már lent is rezonáltak.

ugyanitt egy törött kingston mini dt 8GB és 4db 320GB sata hdd eladó ;) akár a ház is, majd később megnézem milyen normális midi-ket linkeltek be :)

szerk.: eladtam a nagy tornyot, de már többször megbántam, mert egy olcsó gagyit vettem. ami papírvékony, igaz könnyű is, de a zaj is jobban kijön belőle. kicsi, könnyű vinni, de nem lehet bele pakolni, mert hol a vga, hol a ram miatt nem fér be valami.

Antec P180 mini, ha
a) vagy nem kell sok HDD, de kell a kivalo es csondes hutes + hosszu videokartya-hely
b) sok HDD kell, es nem kell sok hely a videokartyanak

----------------------
while (!sleep) sheep++;

sub, en a kozeljovoben akarok ujitani valamit, jo otleteket lattam.

-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

Nem akarom én senki ízlését leszólni (hiszen az én pc házam sem lóg ki a sorból), de valahogy különös, hogy nincs olyan, hogy high-end pc ház, vagy, ha van az ugyan olyan ocsmány mint a filléres kínai szar, csak épp nem vágja le a sotja az újjad...

Ha Hi-Fi -t veszel és tudsz és akarsz rá áldozni egészen művészi darabokat vásárolhatsz. Ezzel szemben PC házból nincs ilyen, vagy ilyen esetleg ilyen. Igen tudom, saját magad csinálhatsz amit csak akarsz, de mint ahogy High End Hi-Fi -t is csak kevesen barkácsolnak, így pc házat is inkább vásárolnak...

Szóval különös, de cáfoljatok meg ha tudtok ellenpéldát (ilyen művészi darabokat, mint amik a linkeken vannak)

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Nekem ilyen van, alsótápos, megfelelően hűthető, és én 5600 ft-ért vettem kb 1 éve. Minőségre persze nem egy lian-li, de nekem megfelel.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3146#kf

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Chieftec ba-01bbb házam van, eléggé kényelmesen elférnek benne a dolgok.
Nem lesz benne nagy kábeldzsungel könnyen, jól szellőzik, a hűtéssel sokféleképp lehet variálni (pl oldalra, vagy hátra legyen légáramlás).
Cserébe elég nagy és nehéz. Ha sokat nyúlkál valaki a gépben az értékelni fogja a sínben lévő hddket és a jó nagy helyet benne.
Tápot nyilván az adott hardverhez kell választani, nekem egy fsp 400-as táp viszi jó régóta (p4 3ghz, 4 hdd-vel, 5 ventillátorral).

A Seasonic a saját márkájú tápjaiban prémium kategóriás alkatrészeket használ. Ennek megfelelően nagyon drágák.

OEM gyártóként elég elterjedt. Antec egyes tápjai is Seasonic belsővel rendelkeznek, de biztos találunk még vagy 10 brandet, aki náluk vásárol be :).

A Corsair jó kompromisszum, mint ahogy a review is mutatja. Nekem tetszett (pont valami 400 körüli CX volt). Szép hosszú drótok, alul szerelt táppal, halk. Ventillátor nélküli tápot sosem vennék, s amúgy sem az a leghangosabb.

A házaknál is kezd az USB3 előlapi kivezetés szereplni :
cedrus.hu/termekek/44580/Thermaltake_VN400A1W2N_Commander_MS_I_fekete_haz_USB_3_0.html
cedrus.hu/termekek/46589/Sharkoon_Vaya_Value_Szamitogephaz_fekete_fekete_belso_also_tap_ATX_mATX_1xUSB3_0_1xUSB2_0_I_O_.html

Nem ismertem ezt a márkát, van pár szép és jó dolga de azt, hogy itthon lehet e kapni jelenleg jó kérdés.
PC617 Felsőtápos álló torony : http://www.chenbro.eu/corporatesite/products_detail.php?sku=60
SR107 Server torony : http://usa.chenbro.com/corporatesite/products_detail.php?sku=104
SR112 Server torony : http://usa.chenbro.com/corporatesite/products_detail.php?sku=201
SR201 Server torony : http://www.chenbro.eu/corporatesite/products_detail.php?sku=84

Sharkon ház plexi oldallappal és elérhető áron USB 3 előlapi csatlakozóval,
http://www.sharkoon.com/?q=en/node/2337
vagy Thermaltake V4 , ezen csak 2 db USB 2.0 kivezetés van.
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=c_00001616
Commander GS-II
http://www.thermaltake.com/products-model_gallery.aspx?id=C_00001902
Commander MS-I
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001772

Egy 450W 3 év garanciás táp egész jó árban - Corsair VS450:
http://www.corsair.com/en/power-supply-units/vs-series-power-supply-uni…

A CX430 Bronze kisebb de drágább :
http://www.corsair.com/en/cx430-80-plus-bronze-certified-power-supply.h…

A játékot és teljesítményt kedvelőnek egy CX750 Bronz fokozatú táp:
http://www.corsair.com/us/power-supply-units/cx-series-psu/cx750-80-plu…

Sharkoon Tápegység - 350W SHA350M Bronze. Támogatja a legújabb Intel és AMD rendszereket 2év garanciával.
http://www.sharkoon.com/?q=en/content/sha-m-bronze-series

Thermaltake SMART SP-430PCBWEU 430W 80 Plus Bronz 3 év garanciával:
http://uk.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001798

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

ZALMAN ZM400-LE 400W 3 év garancia - árban alsókategóriás
http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=647
ZALMAN ZM500-LX 3 év garancia - olyan 15 eft környékén
http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=752
ZALMAN ZM550-XG 550W moduláris 80+ Gold 3 év garancia - 30 ezer felett.
http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=644
ZALMAN ZM-1250 1250W moduláris 80+ Platinum3 év garancia - "arany" árban
http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=643

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597