HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 31 perc 29 másodperc

Az Amazon felhőjébe vándorol a Plex

2 óra 6 perc
Már otthoni szerver nélkül is használható a Plex: a népszerű médiaszerver-app Plex Cloud verziója a NAS-okat az Amazon Drive szolgáltatására cseréli. A megoldás egyelőre béta címkét visel, a tesztelésre azonban bárki feliratkozhat.

Kategóriák: Napi hírek

Ignite: vállalatoknak Windows 10-et

2 óra 46 perc
A Windows 10 terjedésének következő fázisa nyílik, az új prioritás a vállalati felhasználók meggyőzése. Ehhez a Microsoft sosem látott szolgáltatásportfóliót tesz a rendszer alá, biztonsági és üzemeltetési szempontból is egyre ütősebb a csomag.

Kategóriák: Napi hírek

Már a tévés hirdetéseket és a boltlátogatásokat is követi a Google

4 óra 16 perc
Fontos újításokkal érkezett az Advertising Weekre a Google: a vállalat ügyfelei már a tévés reklámkampányok hatékonyságát, sőt a fizikai boltlátogatásokat is mérhetik, utóbbiak az ugyancsak frissen feltuningolt helyalapú reklámokkal ráadásul alaposan megdobhatók.

Kategóriák: Napi hírek

Terás HDD árárért félterás SSD, valamikor 2020-ban

6 óra 31 perc
Komoly árcsökkenést vizionál az SSD-k piacán a Samsung. A vállalat szerint 2020 környékére a mostani árak akár negyedére is csökkenhetnek a flash-alapú meghajtók árai.

Kategóriák: Napi hírek

Chrome OS-re is megérkezett a Play Store

8 óra 1 perc
Már a legújabb, stabil Chrome OS verzióban is elérhető a Play Store, ezzel hivatalosan is elrajtoltak az androidos appok a Google asztali rendszerén - igaz, az alakalmazásboltot egyelőre csak két Chromebook modell felhasználói vehetik igénybe.

Kategóriák: Napi hírek

Folytatódik az Ericsson átszervezése

h, 2016-09-26 15:13
Tovább húzódik az Ericsson vesszőfutása, a cég a visszaesett kereslettel párhuzamosan átszervezésre és elbocsátásokra kényszerül. Most a svédországi gyártósorok kerültek a vágódeszkára.

Kategóriák: Napi hírek

Hadoop-támogatást kap az IBM POWER8

h, 2016-09-26 13:51
Szövetséget kötött a Nagy Kék és a Hortonworks, POWER-hez is jön Hadoop disztribúció.

Kategóriák: Napi hírek

Kamerás napszemüveggel lép a hardverpiacra a Snapchat

h, 2016-09-26 11:52
Spectacles néven érkezik a Snapchat első hardveres terméke, a cég egy kamerával felszerelt napszemüveggel rukkolt elő. Az új irányvonalhoz megújult márka is párosul, a cég egyszerűen Snap néven működik tovább.

Kategóriák: Napi hírek

Kísérleti 1 terás SD-kártyát villantott a SanDisk

h, 2016-09-26 11:00
Minden eddiginél nagyobb, 1 terabájtos tárhellyel rendelkező SD-kártyáról rántotta le a leplet a SanDisk. Az Extreme PRO SDXC UHS-I memóriakártyával a gyártó főleg a profi fotósokat és filmeseket célozza majd.

Kategóriák: Napi hírek

Sosem látott DDoS-támadások jöhetnek

h, 2016-09-26 10:00
Elképesztő méretű és hatékonyságú új támadással igyekeztek bosszúálló támadók kiütni a Krebsonsecurityt, az Akamai ki is dőlt az oldal alól, végül a Google nyújtott segítő kezet. De nem mindenki számíthat ilyen védelemre, az új támadó kapacitás pedig joggal rémisztő.

Kategóriák: Napi hírek

Már elérhető a Google VR fejlesztői platformja

p, 2016-09-23 16:00
Elhullatta a béta címkét a Google VR SDK, a fejlesztők végre ostrom alá vehetik az androidos Daydream virtuálisvalóság-platformot.

Kategóriák: Napi hírek

Végre megvehető a Samsung király-SSD-je

p, 2016-09-23 15:04
Eddig csak OEM-ek számára kínálta csúcsmeghajtóit a cég, de a 960-as sorozat hamarosan eljut a boltok polcaira is.

Kategóriák: Napi hírek

Torzította a videós nézettségi statisztikákat a Facebook

p, 2016-09-23 14:03
Két éven át turbózta alaptalanul a Facebook a videók nézettségi statisztikáit, amelyek így nagyobb átlagos nézettségi időtartamot mutattak a riválisoknál. A cég a Hirdetői súgóközpontban tette közzé a bejegyzést, mintha nem jelentene túl sokat. A hibát már kijavította a közösségi óriás, de a hirdetők bizalmatlanok maradtak.

Kategóriák: Napi hírek

Legalább 500 millió Yahoo felhasználó adatait lopták el

p, 2016-09-23 12:12
Mintegy félmilliárd, a Yahoo email-szolgáltatásába regisztrált felhasználó adatait lopták el 2014-ben. A frissen nyilvánosságra került támadás lehet minden idők legnagyobb hasonló adatlopása - az ügy komoly hatással lehet a Verizon-Yahoo akvizícióra, sőt meg is hiúsíthatja azt.

Kategóriák: Napi hírek

Cortex-R52: új magot villantott az ARM

p, 2016-09-23 11:27
Bemutatta legfrissebb Cortex-R sorozatú processzormagját az ARM Holdings. A cég más processzormagjaitól eltérően az új Cortex-R52 kimondottan valósidejű végrehajtáshoz, kritikus szoftverek alá kerül majd, ahol a teljesítmény másodlagos.

Kategóriák: Napi hírek

Sorozatgyártásba kerülhet az áramot termelő szövet

p, 2016-09-23 09:35
Két éven belül elterjedhet az a mikrokábeles textil, amely képes elektromosságot generálni, és így menet közben feltölteni az eszközeinket. Az amerikai és kínai kutatók által felfedezett anyag használható akár ruhák, függönyök vagy sátrak szövéséhez is.

Kategóriák: Napi hírek

Moduláris hardverfejlesztői platformot vesz a Facebook

cs, 2016-09-22 16:55
A szoftverfejlesztéshez hasonlóan gyors hardveres prototípuskészítő platformmal bővíti kísérleti fejlesztőrészlegét a Facebook.

Kategóriák: Napi hírek

Önkéntesekkel moderáltatna a YouTube

cs, 2016-09-22 14:41
Elindult a YouTube Heroes moderációs programja, amelyben az önkéntesek öt szintet járhatnak végig, hogy a videós közösség hősei lehessenek. A pontok a nem kívánt tartalmak jelentése, a feliratok készítése és a legjobb fórumhozzászólások után járnak.

Kategóriák: Napi hírek

Jövő héten indul a Future of Clouds konferencia

cs, 2016-09-22 12:30
Szeptember 27-én lehull a lepel a felhőalapú informatika jövőjéről: az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központban rendezett Future of Clouds konferencián a Horizon 2020 és FP7 Program résztvevői számolnak be eredményeikről.

Kategóriák: Napi hírek

OpenWorld: Felhő, felhő, és még egy kis felhő

cs, 2016-09-22 11:30
Nem válogat az Oracle, felhős megoldásaival minden lehetséges fronton támadást indít a versenytársak ellen. A cég későn indult, de komoly lendületet szerzett mára.

Kategóriák: Napi hírek