HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 27 perc 8 másodperc

Nem akadálytalan az út a sofőr nélküli autók előtt

7 óra 18 perc
Bár élen járnak a technológiában, a Google önvezető autóinak még számos problémával kell szembenézniük. A járművek részletesen feltérképezett útvonalra van szükségük és egyelőre a parkolóházakkal sincsenek baráti viszonyban - az ideiglenesen kihelyezett táblákat azonban már felismerik.

Kategóriák: Napi hírek

A Lenovótól jön a belépő szintű EMC VNX

7 óra 41 perc
A Lenovo és az EMC vegyesvállalata, az Iomegából LenovoEMC-vé vált cég bemutatta új tárolóját, a VNX 5150-et, amelyet elsősorban kis- és középvállalatok infrastruktúrájába szán, afféle mindenesnek.

Kategóriák: Napi hírek

Megjöttek a Firefox szponzorált csempéi

10 óra 10 másodperc
Megérkeztek a februárban ígért szponzorált csempék a Firefox böngészőbe. A hirdetők oldalaira vezető hivatkozások egyelőre csak a szoftver fejlesztőknek szánt nightly verziójában láthatók, és egyelőre nem biztos, hogy eljutnak-e a stabil változatba.

Kategóriák: Napi hírek

IDC: a tabletek piaca is telítődött mára

10 óra 56 perc
Kristálygömb-szezon van az IDC-nél, a PC-k és az okostelefonok után a piackutató a tabletek esetében is modellezte a következő néhány évet. Az előrejelzés szerint a növekedés korszaka leállt a fejlett piacokon, de robbanásszerű bővülésről már a fejlődő országokban sincs szó.

Kategóriák: Napi hírek

Itt az Intel első nyolcmagos asztali processzora

11 óra 53 perc
Az Intel a jövő héten mutatja be Haswell-generációs Xeonjait, de mielőtt erre sor kerülne, a cég kiadta a processzort otthoni használatra szánt verzióban: megérkezett a Core i7-5960X, a vállalat első nyolcmagos desktop chipje.

Kategóriák: Napi hírek

Végleg búcsúzik a Windows Live Messenger

12 óra 22 perc
A Windows Live Messenger utolsó élő ágától is elbúcsúzik a Microsoft. A világ nagy részén tavaly márciusban leállított csevegőszolgáltatás már csak Kínában volt használható, a vállalat azonban október végén ezen a területen is leállítja azt.

Kategóriák: Napi hírek

Kipróbáltuk: Quantec Independence Key

14 óra 5 perc
A teljes biztonság és a maximális kényelem között van valahol az a kompromisszum, amelyet a felhasználók hajlandóak vállalni – hogy ez melyik véglethez esik közelebb, azt persze felhasználója válogatja. A Quantec által gyártott Independence Key-vel úgy kapunk nagyobb biztonságot, hogy közben nem kell feláldozni szinte semmit a kényelemből.

Kategóriák: Napi hírek

Iparági összefogás a streamelt munkaállomásért

p, 2014-08-29 14:47
Az adatközponttól a vékonykliensig ívelő, ambiciózus víziót mutatott be az NVIDIA és a VMware a Google-lel közösen. A koncepció szerint az NVIDIA lapkákon futó grafikus alkalmazások a Chromebookok képernyőjén kelnek életre, a VMware virtualizációjával.

Kategóriák: Napi hírek

Nem szálltak el a költségek a digitális átállás során

p, 2014-08-29 14:06
Mintegy kétmilliárd forintot spórolt a tavalyi digitális átállás költségein a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mely összesen körülbelül 148 ezer magyarországi háztartásnak biztosított vissza nem térítendő támogatást az analóg lekapcsolást megelőzően.

Kategóriák: Napi hírek

Jön a HERE Maps a Samsung Galaxy telefonokra

p, 2014-08-29 13:44
A Samsung legújabb okosórája mellett Galaxy okostelefonjaira is megjelenik a Nokia HERE Maps térképalkalmazása. Az offline navigációra is használható szoftver a Gear S megjelenését követően eleinte béta verzióban, ingyenesen lesz letölthető a koreai gyártó felhasználói számára.

Kategóriák: Napi hírek

Minden régi modemet kicserél a UPC

p, 2014-08-29 13:10
Minden kábelmodemes előfizetőnél Wi-Fi-képes végponti berendezést helyez ki a UPC Magyarország. A folyamat már tavaly megkezdődött, és jövőre is áthúzódik - a cserére az új szolgáltatások, valamint a gyorsuló internet-hozzáférések miatt van szükség.

Kategóriák: Napi hírek

Megmutatta ProLiant Gen9 szervereit HP

p, 2014-08-29 12:34
Az Intel ugyan csak a szeptember második hetében kezdődő Intel Developer Forumon mutatja be a vadonatúj generációs Xeon processzorait, de a HP-t ez nem zavarta abban, hogy másfél héttel előtte megmutassa az ezekre épülő új szervereit.

Kategóriák: Napi hírek

IDC: a fejlett országokban telítődött az okostelefon-piac

p, 2014-08-29 12:16
Elővette kristálygömbjét az IDC, és a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megjósolta, hogy néz ki az okostelefonos piac 2018-ban. Újdonság nincs: a darabszámot tekintve a piac teljesen felborul a fejlődő országok javára, a növekedést is ezek a piacok adják majd.

Kategóriák: Napi hírek

Két éve tesztel csomagszállító drónokat a Google

p, 2014-08-29 11:43
A Google is kísérletezik a drónos kiszállítással. A keresőóriás már csaknem két éve tesztel egy, az Amazon tavaly bejelentett kezdeményezéséhez hasonló szolgáltatást, egyedi robotrepülői ugyanakkor katasztrófahelyzetekben is bevethetők lehetnek - ehhez persze még jó pár évre szükség lehet.

Kategóriák: Napi hírek

És ezzel vége a plazmatévék piacának

p, 2014-08-29 09:26
Az LG Electronics a héten jelentette be, hogy megkezdte a világ első 4K felbontású OLED kijelzős tévéjének forgalmazását. Az már kevesebb nyilvánosságot kapott, hogy a cég eközben a plazmakijelzős tévék gyártásának leállítására készül.

Kategóriák: Napi hírek

Hirdetéseken át fertőző malware-kampányt lepleztek le

cs, 2014-08-28 16:01
Hirdetésekbe rejtett malware-rel fertőződhettek meg több népszerű weboldal látogatói. A többek között a Java.com és Deviantart.com oldalakon is feltűnő reklámok egy malvertising kampány részeként juttattak rosszindulatú szoftvereket a felhasználók számítógépeire.

Kategóriák: Napi hírek

Személyes fiókokhoz is ad analitikát a Twitter

cs, 2014-08-28 15:08
Az ellenőrzött (verified) és hirdetési fiókkal rendelkező felhasználókon kívül eddig más nem fért hozzá a Twitter analitikai adataihoz. A cég ezen most változtatott, ma reggeltől mindenki valós időben követheti, hogy üzenetei hány embert érnek el valójában és milyen interakciókat generálnak.

Kategóriák: Napi hírek

Kijavította a hó elején hibásan megjelent frissítést a Microsoft

cs, 2014-08-28 13:57
Fontkezeléssel kapcsolatos sebezhetőséget foltozott be a Microsoft MS14-045 jelű javítása, amelyet augusztus 12-én, a patch kedden adott ki a cég. Szélsőséges esetben a számítógépet kék halálba kergette a frissítés, ezért a vállalat eltávolította azt a frissítőszolgáltatásból. Most újra megjelent, állítólag már hibátlan.

Kategóriák: Napi hírek

Nagytakarítás a Windows Store-ban: 1500 app távozik

cs, 2014-08-28 12:57
Két év után rendet tesz Windwos Store alkalmazásboltban a Microsoft. Az online áruházban az utóbbi időben igencsak megnőtt a félrevezető alkalmazások száma, a vállalat most ezeket gyomlálja ki a felületről - eddig mintegy 1500 darabot törölt. A cég továbbá új kritériumokat hoz az appok publikálására, hasonló helyzetek későbbi elkerülése végett.

Kategóriák: Napi hírek

Csak reklámmal együtt ad a jövőben internetet a BTel

cs, 2014-08-28 12:10
Portfóliótisztítást hajt végre lakossági szolgáltatásainál az egyik legnagyobb hazai alternatív távközlési szolgáltató, a BTel. A cég év elején új szolgáltatásként vezette be az Xprime nevű reklámfinanszírozási modellt, melyet az ősztől szorosabban integrál a kínálatba.

Kategóriák: Napi hírek