HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 22 perc 25 másodperc

Itt az új Moto X - családdá bővült

k, 2015-07-28 17:13
A Moto G helyezte vissza a Motorolát az androidos gyártók térképére. A cég a harmadik generációval tovább folytatja a kiegyensúlyozott középkategóriás modellek sorát, a mai bemutató zászlóját azonban a kéttagúvá bővült Moto X felhozatal vitte el.

Kategóriák: Napi hírek

Végez az Ouya konzoljával a Razer

k, 2015-07-28 15:54
Közleményben erősítette meg az Ouya másfél hónapja kiszivárgott felvásárlását a Razer. A vállalat csak a közösségi finanszírozásból indult cég szoftveres fejlesztéseit viszi tovább, a hardver - azaz a konzol és a hozzá tartozó kontroller - sorsára marad.

Kategóriák: Napi hírek

Tovább küzd a mobilos vásárlással a Telenor

k, 2015-07-28 15:21
Hiába volt tagja a Magyar Mobiltárca Szövegtségnek a kezdetek óta, a Telenor Magyarország a mai napig nem tudta, vagy nem akarta bevezetni kínálatába a versenytársai által kínált kényelmes, NFC-s fizetési szolgáltatást, helyette a cég parkolási- és autópályadíj-fizetési lehetőséggel, valamint lottóval bővíti Wallet nevű alkalmazását.

Kategóriák: Napi hírek

Cisco: nem tudtuk megjavítani az Invicta tárolókat

k, 2015-07-28 13:46
Ritkán látható látványos pofonba szaladt bele a Cisco: a felvásárlással szerzett tárolós termékcsalád, az Invicta olyan műszaki problémákkal küzd, amit a cég képtelen volt helyrepofozni. Egyszerűbb megoldáshoz nyúlt a cég, végleg kivonta forgalomból az all-flash tárolókat, helyüket pedig sóval hintette be.

Kategóriák: Napi hírek

OnePlus 2: olcsó csúcsvas, kérdőjelekkel

k, 2015-07-28 12:17
Hivatalosan is megérkezett a OnePlus 2, a várva várt olcsó csúcstelefon. A készülék specifikációit tekintve gond nélkül megállja a helyét a felső kategóriában - a gyártó egy-két nehezen értelmezhető döntése azonban árnyékot vethet az eszközre, ilyen az NFC hiánya, illetve a cég az operációs rendszerrel kapcsolatos, aggasztó víziója.

Kategóriák: Napi hírek

Stagefright: mit kell tudni az új Android-horrorról?

k, 2015-07-28 10:34
Katasztrofális sebezhetőséget talált a Zimperium zLabs az Android operációs rendszer összes, elmúlt pár évben kiadott verziójában. A támadáshoz a felhasználónak mozdulnia sem kell, csupán a telefonszám birtokában tökéletesen mattolható a rendszer.

Kategóriák: Napi hírek

Nem kell többé Google+ a YouTube-hoz

k, 2015-07-28 10:15
A különböző online közösségi felületeken lényegében egységes üdvrivalgás tört ki, amikor tegnap a Google bejelentette: néhány hét múlva nem lesz kötelező a Google+ használata a YouTube-on videók feltöltéséhez vagy kommenteléshez. A vállalat más tekintetben is karcsúsít a közösségi szolgáltatáson, és elismerte, hogy hozott néhány rossz döntést az ide vezető út során.

Kategóriák: Napi hírek

Egész Kínában jöhetnek a külföldi konzolok

h, 2015-07-27 16:11
A tavalyi részleges engedélyezés után a jövőben az egész országban szabad lesz a videojátékok kereskedelme. Hatalmas hivatalos piac nyílik meg az eddig kizárt cégek előtt, kérdés, az okostelefon-forradalom farvizén hódító mobiljátékokkal mennyire tudják majd felvenni a versenyt.

Kategóriák: Napi hírek

Csendben javított egy súlyos hibát a Valve

h, 2015-07-27 14:57
Durva biztonsági hiba keresítette a Steam-felhasználók életét a hétvégén, a felhasználói név birtokában rosszindulatú (vagy csak poénkodni akaró) illetéktelenek cserélhették a jelszót. A nevetséges hibát mára a Valve foltozta.

Kategóriák: Napi hírek

Második generációjához érkezett az Android One

h, 2015-07-27 13:45
Megérkezett az első, második generációs Android One telefon: a Google olcsó okostelefonjainak legújabb modellje a Lava Mobiles gondozásában látott napvilágot, Android 5.1.1-gyel és két év garantált frissítéssel.

Kategóriák: Napi hírek

Windows 10: lehetnek majd gondok a Windows Update-tel

h, 2015-07-27 11:54
Az új operációs rendszerrel a Microsoft új frissítési folyamatokat vezet be. Az esetleges hibáknak jelen állás szerint – döntési lehetőség híján – az otthoni felhasználók lesznek kitéve, bár valószínű, hogy a több körös tesztelési rendszerből az alábbihoz hasonló hibás frissítés igen ritkán fog "élesbe" menni.

Kategóriák: Napi hírek

Milliárdos kárt okozhat idén a mobilos hirdetési csalás

h, 2015-07-27 11:31
Több petabájt elpazarolt adatforgalmat és a hirdetőknek mintegy egymilliárd dolláros kárt okozhatnak idén a hirdetési csalásra építő, rosszindulatú mobilalkalmazások. A Forensiq kutatócég több mint ötezer ilyen szoftvert azonosított, a probléma az iOS és az Android platformokat is érinti.

Kategóriák: Napi hírek

Kipróbáltuk: jó az olcsó(bb) 3D nyomtatás?

h, 2015-07-27 10:07
Újabb, viszonylag alacsony áron elérhető 3D-nyomtatót vettünk górcső alá. A Wanhao Duplicator i3 a kategóriában megszokott nyomtatási minőséget hozza, határozottan egyszerű kezelhetősége a területtel ismerkedők számára kifejezetten vonzó lehet.

Kategóriák: Napi hírek

Értékesíti modemes divízióját a Cisco

p, 2015-07-24 19:07
A Cisco nagy bevásárlási lázában vásárolta fel 2005-ben a Scientific-Atlantát, most jött el az ideje a kirándulás lezárásának. A vevő a francia Technicolor, az ár az eredeti összeg tizede.

Kategóriák: Napi hírek

Ötszáz svéd próbálhatja ki a Sony új androidos felületét

p, 2015-07-24 15:46
Új androidos felhasználói felülettel, illetve tesztelési módszerrel kísérletezik a Sony. A japán vállalat 500 svéd Xperia Z3 tulajdonos számára teszi elérhetővé legújabb, egyelőre próbaverziós szoftverét, amely a későbbiekben az eredeti "vanilla" Androidhoz hasonló felületet hozhat a cég készülékeire.

Kategóriák: Napi hírek

Robbant az Amazon felhője

p, 2015-07-24 12:48
Látványos bevételnövekedésről számolt be az Amazon a felhős infrastruktúrája kapcsán, az AWS a tavalyi 1 milliárd helyett immár 1,82 milliárd dollárt hozott és vastagon nyereséges is lett.

Kategóriák: Napi hírek

Négy kritikus biztonsági rés tátong az Internet Exploreren

p, 2015-07-24 12:33
Fél év elteltével sem foltozott be négy, az Internet Explorert - pontosabban annak mobilos verzióját - érintő biztonsági sebezhetőséget a Microsoft. A hibákat a HP Zero Day Initiative jelezte a cégnek, miután azonban a javítások nem készültek el a kijelölt határidőre, a szervezet most közzétette a biztonsági réseket.

Kategóriák: Napi hírek

Nyitott pénztárcával sétálunk a világban

p, 2015-07-24 10:28
A bankkártyák biztonsága mindig megdöbbentően gyenge volt, az érintésmentes verziók azonban új horizontot nyitottak ezen a területen. A technológia bevezetését követő évtizedben sem javult semmit a helyzet, továbbra is nyitott pénztárcával sétálunk a világban.

Kategóriák: Napi hírek

Kész a Kubernetes, indulhat a konténeres világ

cs, 2015-07-23 18:50
Hatalmasat lökött a konténeres alkalmazásfuttatás és az OpenStack szekerén is a Google. Kifejlesztette a Kubernetes menedzsmentplatformot a konténeres appokhoz, majd azonnal szabadon is engedte. És erre ráhúzva beállt az OpenStack-támogatók sorába. Mi folyik itt?

Kategóriák: Napi hírek

Harmincéves az Amiga

cs, 2015-07-23 16:20
Harmincadik születésnapját ünnepli az Amiga: az 1985-ben elrajtolt, máig óriási rajongótáborral rendelkező legendás számítógépcsaládot a cég bár eleinte üzleti felhasználásra szánta, végül az otthoni felhasználók körében lett kiemelkedően népszerű.

Kategóriák: Napi hírek