HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 44 perc 27 másodperc

AdWords: nem célozhatóak pontos kulcsszavak a jövőben

p, 2014-08-22 16:42
Szeptembertől nem lehet kizárólag a keresőkifejezésre szűkíteni az AdWords célzását - jelentette be a Google. Helyette a kulcsszó mellett az elütésekkel és ragokkal-jelekkel toldalékolt verziók jelentik a minimális célozható pontosságot, ezeket az algoritmus dönti majd el helyettünk.

Kategóriák: Napi hírek

Problémás a mobilok UI-kezelése?

p, 2014-08-22 13:51
Komoly biztonsági rést találtak a Kaliforniai Egyetem kutatói, amely az Android, Windows Phone és iOS rendszereket is veszélyezteti. A hiba egy egyszerű malware-rel használható ki, amelynek még speciális alkalmazásengedélyre sincs szüksége a működéshez, így még az óvatosabb felhasználók figyelmét is elkerülheti.

Kategóriák: Napi hírek

Megfelezi a fogyasztást a DirectX 12

p, 2014-08-22 11:27
A látványos teljesítménynövekedés mellett a fogyasztáson is jelentősen javít az egyelőre még fejlesztés alatt álló DirectX 12. A Microsoft szerint a grafikus API minden eddiginél alacsonyabb szintű hozzáférést biztosít a hardverhez, és használatához nem kell majd feltétlenül új PC-be fektetni.

Kategóriák: Napi hírek

Fontos frissítéseket kapott a OneNote

p, 2014-08-22 11:16
A Microsoft-birodalomban a OneNote hagyományosan az úttörő fejlesztések tesztplatformja, ennek megfelelően a OneNote-kliensek korán, a többi Office-app előtt meg szoktak jelenni a különböző operációs rendszerekre. A sebességnek ára van, néha fontos funkciók maradnak le ilyenkor, a cég most ezek egy részét pótolta az androidos tabletek és a metrós app esetében is.

Kategóriák: Napi hírek

A Xiaomi készülékeire pályázik az Ouya

p, 2014-08-22 10:18
A Xiaomival lép partnerségre az amerikai Ouya. A Kickstarterről indult androidos konzol a kínai videojáték-piacra igyekszik betörni, ahol a térség legnépszerűbb gyártójának ugyancsak Androidot futtató set-top-boxain várhatóan saját csatornát, saját felületet kap.

Kategóriák: Napi hírek

Két új Chromebox az Acertől

p, 2014-08-22 09:13
Új olcsó Chromebookokat jelentett be az Acer. A kisvállalkozások és iskolák számára ideális viszonylag kis teljesítményű, jellemzően alacsony fogyasztású Chrome OS-es készülékek várhatóan jövő hónapban kerülnek a boltokba.

Kategóriák: Napi hírek

Végre: modernizálja az értesítések kezelését a Skype

cs, 2014-08-21 15:22
Megoldja a Skype egyik legnagyobb problémáját a Microsoft, az értesítések a jövőben csak az aktív eszközre érkeznek meg, így egy-egy üzenet nyomán nem kezd minden Skype-kliens zenélni.

Kategóriák: Napi hírek

Szinte csak online vásárolunk játékot PC-re

cs, 2014-08-21 14:41
Egyre több PC-s játékos választja a letöltést az egyes címek fizikai másolatának megvásárlása helyett. A DFC Intelligence kutatása szerint a letöltések a tavalyi év folyamán a játékvásárlások nem kevesebb mint 92 százalékát tették ki. A konzolok esetében ez az érték növekszik ugyan, de még mindig alig 20 százalék környékén mozog.

Kategóriák: Napi hírek

Megkerülhetetlen az Apple érintős-böngészős API-ja?

cs, 2014-08-21 13:21
Folyik tovább a nagy böngésző-háború, az új frontot az érintős bevitel kezelésére kidolgozott API-k jelentik. A Google ugyanis bejelentette, hogy a Microsoft által fejlesztett API-szettet nem támogatja tovább, helyette a széles körben elterjedt Touch Events-re fókuszál majd.

Kategóriák: Napi hírek

HTC One M8, már Windows Phone 8.1-gyel is

cs, 2014-08-21 12:23
Megérkezett a Windows Phone 8.1-gyel felszerelt HTC One M8: a tajvani gyártó windowsos zászlóshajója a szoftvertől eltekintve gyakorlatilag teljesen azonos az anrdoidos verzióval. A jelenleg kapható leggyorsabb Windows Phone, egyelőre csak az amerikai Verizon kínálatában érhető el.

Kategóriák: Napi hírek

Opera Minire váltanak a Nokia butatelefonok

cs, 2014-08-21 10:51
Alapértelmezett böngészőt vált a Microsoft a Nokia butatelefonokon és az Asha készülékeken. Az eddig használt Nokia Xpress-t az Opera Mini váltja fel, amely a legalapvetőbb funkciókkal felszerelt Nokia eszközöket is egy lépéssel közelebb hozza az okostelefonokhoz. A redmondi vállalat később több más szolgáltatását is kiterjeszti a készülékekre.

Kategóriák: Napi hírek

HP: nagyot mentek a PC-k

cs, 2014-08-21 10:28
Nagyon lassan halad a HP irányváltása, de úgy tűnik, a nehezén túl van a vállalat. A PC-s részleg váratlanul, a nyomtatós már hagyományosan jól teljesített, az üzleti kritikus gépek vásárlói viszont gyakorlatilag menekülőre fogták. A szolgáltatásokkal továbbra is szenved a vállalat, de hamarosan ez is változhat.

Kategóriák: Napi hírek

Egyesíti Norton biztonsági szoftvereit a Symantec

k, 2014-08-19 15:18
Egyesíti biztonsági szoftvereit a Symantec, a vállalat eddig különálló termékei szeptember végétől Norton Security név alatt futnak majd. A megoldás Windows, OS X, Android és iOS platformokra is védelmet kínál.

Kategóriák: Napi hírek

Szinte láthatatlan kijelzőkerettel érkezik a Sharp telefonja

k, 2014-08-19 14:06
Példátlanul vékony peremű okostelefonokat mutatott be a Sharp. Az Aquos Crystal és Crystal X készülékek kijelzője az alsó peremtől eltekintve szinte teljesen kitölti az előlapot. A két belépő- és felső kategóriás telefon augusztus végén, Japánban debütál.

Kategóriák: Napi hírek

20 nanométeres a Samsung kövekező okostelefonos chipje

k, 2014-08-19 12:34
Sajtóbejelentés szintjén elsőként állt át 20 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiára a Samsung az okostelefonos rendszerchipjeivel. Az Exynos 5430 nem gyorsabb elődeinél, de takarékosabb.

Kategóriák: Napi hírek

200 dolláros laptoppal indul a Chromebookok ellen a HP

k, 2014-08-19 11:41
Chromebook-vetélytársnak szánt windowsos notebook piacra dobására készül a HP. A Windows 8.1-et futtató Stream 14 kiszivárgott specifikációi és alacsony ára alapján ez lehet a Microsoft első válaszcsapása az olcsó Chrome OS-es laptopokra.

Kategóriák: Napi hírek

Érkeznek az AMD Radeon SSD-k

k, 2014-08-19 10:53
Saját márkás SSD-ket ad ki az AMD. A vállalat lényegében csak a Radeon emblémás matricát adja az eszközökhöz, amelyek tervezését és gyártását is az immár a Toshiba tulajdonában lévő OCZ végzi. A háttértárakat a cég valószínűleg főként akciós csomagokba szánja.

Kategóriák: Napi hírek

Amerikai céget vásárolt fel az NNG

k, 2014-08-19 10:20
Folytatódik az NNG autóipari nyomulása, a magyar vállalat ennek jegyében egy amerikai céget is felvásárolt nemrég.

Kategóriák: Napi hírek

München visszatérhet a Windowshoz?

k, 2014-08-19 08:48
Az elmúlt évek egyik legnagyobb szabású és talán legtöbb figyelmet kapó szabad szoftveres projektje volt a müncheni önkormányzat gépeinek migrálása Linuxra. A Süddeutsche Zeitungban megjelent cikk szerint a felhasználók annyit panaszkodnak az új rendszerre, hogy meg kell fontolni a visszatérést a Windowshoz.

Kategóriák: Napi hírek

Felvásárlással bővíti deep learning csapatát a Google

h, 2014-08-18 16:32
Mobilapp-fejlesztő céget vásárolt a Google. A keresőóriás ezúttal a gépi tanulás, különösen a deep learning területén jártas Jetpac vállalatot akvirálta ismeretlen összegért. A felvásárlást követően a cég alkalmazásai eltűnnek majd az App Store-ból.

Kategóriák: Napi hírek