HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 38 perc 12 másodperc

SAN eszközökkel nyit a kis- és középvállalatok felé a Lenovo

1 óra 8 perc
Új SAN termékeket jelentett be a Lenovo TechWorld konferenciáján. A Lenovo Storage S2200 és S3200 eszközökkel a vállalat elsősorban a kis- és közepes vállalatoknak szánja, és már júniusban megvásárolhatók lesznek.

Kategóriák: Napi hírek

Rendet tesz alkalmazásboltjában a Microsoft

2 óra 8 perc
Frissíti a Windows Store alkalmazáshitelesítési irányelveit a Microsoft: a vállalat szerint amellett, hogy alkalmazásboltjának tartalma hamarosan áttekinthetőbb lesz, a félrevezető appoktól is megszabadul, sőt a szoftverek árát is figyelemmel kíséri.

Kategóriák: Napi hírek

Google: az Android jövője kontextuális

3 óra 8 perc
Kis frissítésnek ígérkezik az Android M, de csak azért, mert a legnagyobb újdonságok a rendszerről leválasztva érkeznek. A kontextuális keresés önmagában is felforgathatja a mobilos világot, bár sejtésünk szerint ehhez évek kellenek majd.

Kategóriák: Napi hírek

Bomba: 37 milliárdért kelt el a Broadcom

cs, 2015-05-28 16:19
Hatalmas egyesülést jelentett be az Avago és a Broadcom, előbbi mintegy 37 milliárd dolláros, készpénzes és részvénycserés tranzakcióval vásárolja fel az utóbbit. A kombinált cég piaci értéke mintegy 77 milliárd dollár lesz, évente 15 milliárdos bevétellel.

Kategóriák: Napi hírek

A videó és a gyors vásárlás az internet jövője

cs, 2015-05-28 15:25
Megjelent Mary Meeker 2015-ös, internetes trendekről szóló elemzése, amely átfogó képet nyújt az elmúlt év legfontosabb internettel kapcsolatos változásairól. A statisztikai adatok mellett jó pár erősödő trendet említ a tanulmány: egyre nagyobb teret hódít a videó, szolgáltatások terén az azonnali, on-demand és az e-kereskedelmi szolgáltatások erősödnek, és az üzenetküldő appok evolúciója is elindult, a drónok terjedésével egyetemben.

Kategóriák: Napi hírek

SQL Server 2016, a hype-on túl

cs, 2015-05-28 14:12
Sok olyan fejlesztéssel egészítette ki az SQL Server soron következő kiadását a Microsoft, amelyet sokszor már évek óta kérnek a vásárlók. Eddig az egyetlen lehetőség a funkciók házi implementálása volt, a Microsoft most meghallgatta az igényeket és rengeteg ilyen képességgel bővítette az adatbázis-rendszert.

Kategóriák: Napi hírek

Újabb orosz processzor a láthatáron, MIPS magokkal

cs, 2015-05-28 13:35
Hamarosan újabb orosz processzor jöhet a nemrég bejelentett Elbrus-4C lapka mellé: a Baikal-T1 névre hallgató chip MIPS magokra épít, fogyasztása pedig kevesebb mint 5 watt. A processzor a kommunikációs eszközök piacát célozza.

Kategóriák: Napi hírek

Adware-be csomagolta a GIMP-et a SourceForge

cs, 2015-05-28 12:00
A GIMP-Win fejlesztője másfél éve hagyta ott a SourceForge-ot, mert nem értett egyet az oldal reklámozási gyakorlatával. A fiók feletti ellenőrzést most - elhagyatottságra hivatkozva - átvette a SourceForge, és a népszerű ingyenes képszerkesztőt adware-es telepítőbe csomagolta.

Kategóriák: Napi hírek

Új notebookokkal és vad koncepciókkal hódítana a Lenovo

cs, 2015-05-28 10:50
Új termékei mellett két egészen új koncepcióeszközt is bemutatott a Lenovo napokban rendezett TechWorld konferenciáján: a vállalat egy lézerprojektorral felszerelt telefont és egy okosszemüvegbe oltott okosórát is hozott a rendezvényre.

Kategóriák: Napi hírek

SDN céggel erősít a HP

sze, 2015-05-27 15:21
Akvirálja a 2007-ben indult, SDN és NFV megoldásokkal foglalkozó ConteXtreamet a HP. A két cég korábban is szoros kapcsolatot ápolt, a ConteXtream tagja volt a HP OpenNFV kezdeményezésének is.

Kategóriák: Napi hírek

Piacon az első Android Auto

sze, 2015-05-27 14:59
A 2015-ös Hyundai Sonata lett az első autó, amelybe már a gyártó integrálja a Google-féle szoftvert. Sokáig érett a szoftver, de végre piacon az első, teljesen integrált modell.

Kategóriák: Napi hírek

A Codie az idei legígéretesebb magyar innováció

sze, 2015-05-27 12:00
Tizenhét, nemzetközi szintű magyar infokommunikációs fejlesztést mutattak be a hetedik Magyar Innovációs TechShow-n, melyek közül a szakmai zsűri a játékos programozást tanító Codie-t választotta 2015 legígéretesebb magyar innovációjának. A közönség szerint a világ első, kerekesszékesek számára készült Route4U útvonaltervező volt a legjobb ötlet.

Kategóriák: Napi hírek

Routerekről támad közösségi oldalakat az új malware

sze, 2015-05-27 11:44
Hálózati routereket és potenciálisan IoT eszközöket fenyegető malware-re bukkantak az ESET kutatói. A Moose névre hallgató kártevő a megfertőzött eszközökkel a közösségi oldalakat veszi célba, amelyeken hamis profilokat működtet.

Kategóriák: Napi hírek

Infrastruktúra-szolgáltatással erősít az EMC

sze, 2015-05-27 09:40
Továbbra is szembe megy a nagybefektetők és pénzügyi elemzők elvárásával az EMC – „feldarabolás” (azaz a VMware teljes leválasztása és önálló cégbe kiszervezése) helyett inkább újra felvásárlással szélesíti portfólióját, nem meglepő módon a felhős szolgáltatások terén. A fiatal, de komoly ügyfélkörrel rendelkező Virtustream 1,2 milliárd dollárt ér meg az EMC-nek.

Kategóriák: Napi hírek

Androidon és iPhone-on is lesz Cortana

k, 2015-05-26 17:30
Platformexkluzív funkcióból "egyszerű" multiplatform szolgáltatássá és alkalmazássá válik Cortana, a Microsoft digitális asszisztense. A vállalat a Windows 10-zel érkező Phone Companion alkalmazással is saját szolgáltatásait fogja népszerűsíteni androidos és iOS-es felhasználók körében is.

Kategóriák: Napi hírek

Kiszorul az Amazon a luxemburgi adóparadicsomból

k, 2015-05-26 15:15
Nem viszi többé a luxemburgi adóparadicsomba profitját az Amazon az Egyesült Királyságból és további három európai országból. A vállalat részben a Nagy Britanniában bevezetett új társasági adó, részben pedig az EU nyomására hagyja ott a kedvezőbb kerülőutakat.

Kategóriák: Napi hírek

Dobja a Mozilla a Firefox OS életképtelen stratégiáját

k, 2015-05-26 13:50
Teljesen átgyúrja a 2013-ban piacra dobott Firefox OS-hez kapcsolódó stratégiáját a Mozilla. Az irányváltásnak szervezeti átalakításokkal már egyértelmű jelét adta a cég, most pedig kiszivárgott egy belső tájékoztató, ami alapján lezárul egy sikertelen korszak. A rendkívül olcsó, de egyben kritikán aluli teljesítményt és felhasználói élményt kínáló készülékek helyett a Mozilla olyan eszközök fele mozdul el, amit az emberek szívesen használnának – akár jóval magasabb árszint mellett is.

Kategóriák: Napi hírek

Átalakul Jony Ive vezetői pozíciója

k, 2015-05-26 13:33
Eddig nem létező, vezetői posztot tölt be július elsejétől az Apple tervezői részlegének alelnöke, a kultikus Jony Ive. Helyettest nem választott a cég, az eddigi pozícióval járó adminisztrációs és menedzsment feladatokat a két alelnöknek kinevezett Richard Howarth és Alan Dye fogja ellátni, ennek köszönhetően Ive sokkal jobban tud fókuszálni az Apple jövőbeni projektjeinek tervezési feladataira.

Kategóriák: Napi hírek

55 milliárd dollár lett volna Nadella első bevásárlása

k, 2015-05-26 11:56
Iparági információk szerint a Microsoft volt a Salesforce kikosarazott vevője, a friss források szerint csupán az árban nem tudott a két vállalat vezetése megegyezni. A felvásárlást mindkét fél komolyan megfontolta, a Microsoft 55 milliárdot ajánlott is a cégért, ezt azonban kevesellte a másik.

Kategóriák: Napi hírek

Gyári törlés után is visszahozhatók az adatok Androidon

k, 2015-05-26 10:20
A gyári visszaállítás után sincsenek teljes biztonságban a felhasználói adatok a Cambridge-i Egyetem szakértői szerint. A kutatóknak minden tesztelt készüléken sikerült visszaállítani legalább a törölt információk egy részét - beleértve egyes szolgáltatások bejelentkezési adatait is.

Kategóriák: Napi hírek