HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 15 perc 7 másodperc

Kétszeresére nőtt a ZTE profitja

p, 2015-03-27 17:50
Jó évet tudhat maga mögött a ZTE. A kínai telekommunikációs gyártó a 4G-s hálózatfejlesztési tendereknek és az amerikai okostelefon-piacon elért jelentős növekedésnek köszönheti remek eredményeit, a jövőben pedig az IoT (Internet of Things) trendet meglovagolva próbálja majd fenntartani lendületét.

Kategóriák: Napi hírek

Fiatalok miatt értékes a hirdetőknek a Snapchat

p, 2015-03-27 15:56
A Snapchat felhasználói bázisának több mint felét a tinédzserek és fiatal felnőttek teszik ki, ezért a nagy márkák képesek akár napi 750 ezer dollárt is fizetni egy appban megjelenő hirdetésért. A cég a befektetők szemében is egyre értékesebbnek tűnik, értéke már elérte a 10 milliárd dollárt, lassan pedig átlépheti a 19 milliárdos küszöböt is.

Kategóriák: Napi hírek

Az Intel és a Toshiba is 3D NAND-dal támad

p, 2015-03-27 15:07
Az Intel-Micron és a Sandiskkel karöltve dolgozó Toshiba is bejelentette első 3D NAND technológiás tárolóit. Az első minták kiszállítását már mindkét páros megkezdte, a végleges termékek azonban csak jövőre kerülnek a boltokba.

Kategóriák: Napi hírek

Újra felvásárlással erősít az Office-on a Microsoft

p, 2015-03-27 12:30
A Microsoft továbbra sem rest akvizícióval behozni új kompetenciát a vállalatba, főleg, ha a megszerzett fejlesztők addig olyan szoftveren vagy szolgáltatáson dolgoztak, amit (vagy legalább egy részét) remekül lehet hasznosítani stratégiailag fontos termékekben. Az Office egy ilyen termék, a legújabb szerzemény pedig egy ötfős fejlesztőcsapat és webes prezentációmegosztójuk, a LiveLoop.

Kategóriák: Napi hírek

Google Dart: teljes hátraarc

p, 2015-03-27 11:30
Meglepetésre teljes hátraarcot csinált a Google a JavaScript leváltására fejlesztett Dart kapcsán. Az új elképzelés szerint marad a JavaScript köztes nyelvnek, a Dart futtatómotorja pedig nem is kerül be a Chrome-ba.

Kategóriák: Napi hírek

Kipróbáltuk: Samsung Galaxy S6 és S6 Edge

p, 2015-03-27 09:17
A Samsung legújabb csúcsmodelljeinek a kötelező újítások mellett végre anyaghasználat terén is sikerült megütniük a prémium mércét, a Galaxy S6 Edge ívelt kijelzője pedig még egy lapáttal rátesz az egyedi megjelenésre - más funkciót azonban nem igazán hoz magával.

Kategóriák: Napi hírek

Korlátlan(?) tárhelyet ad az Amazon

cs, 2015-03-26 17:00
Kiterjeszti eddig csak prémium tagjainak kínált felhős tárhelyszolgáltatását az Amazon. Az új, korlátlan tárhelyet kínáló Cloud Drive azonban már nincs kizárólag képekre korlátozva, és a vállalat – legalábbis egyelőre – árukapcsolást sem alkalmaz, a Cloud Drive használatához semmilyen más Amazon szolgáltatást nem kell igénybe venni.

Kategóriák: Napi hírek

Facebook F8: lendületben a cég

cs, 2015-03-26 16:15
A Messenger platformmá alakításán túl is rengeteg kisebb-nagyobb bejelentést tett a vállalat, ezekből szemelgettük ki az érdekesebbeket. Közeledik a Google-höz a Facebook.

Kategóriák: Napi hírek

Elindult a Meerkat-gyilkosnak szánt Periscope

cs, 2015-03-26 14:30
Ma gördült ki, első körben még csak iOS-re a Twitter élő videostream-szolgáltatása, a Periscope. A becslések szerint mintegy 100 millió dollárért felvásárolt alkalmazás a hirtelen berobbant Meerkat kihívója, amely amellett, hogy pótolja a konkurens hiányosságait, fejlettebb interakciós funkciókat is kapott.

Kategóriák: Napi hírek

ARM-os szerverrel és tárolóval jelentkezett a Gigabyte

cs, 2015-03-26 13:26
Két ARM-os termékkel, egy szerverrel és egy tárolóval lépett piacra a Gigabyte. Utóbbi bejelentés különösen izgalmas, a tárolóban ugyanis az Annapurna Labs szupersűrű technológiája dolgozik.

Kategóriák: Napi hírek

Új lendületet kaphat az online LibreOffice

cs, 2015-03-26 12:07
Évek óta tartó huzavona után végre tényleg megvalósulhat a felhős LibreOffice, legalábbis ezt ígéri a Collabora és az IceWarp. A két cég tegnap jelentette be, hogy szoros együttműködés keretében próbálnak lökést adni az ingyenes irodai programcsomag online változata fejlesztésének.

Kategóriák: Napi hírek

Platformmá nő a Messenger

cs, 2015-03-26 11:06
Közvetlenebb lehet a tartalmak megosztása a Messengerre az új fejlesztői platformot használó alkalmazásokból. A Facebook platfommá emeli az üzenetküldő alkalmazást, igaz, egyelőre korlátozott képességekkel. Nagyobb dobásnak tűnik, hogy ügyfélszolgálati csatornaként is használható lesz a chat app.

Kategóriák: Napi hírek

Küszöbön a szupergyors 3D nyomtatók

cs, 2015-03-26 10:00
Néhány napon belül két új, a korábbi eszközöknél nagyságrendekkel gyorsabb készülék is feltűnt a 3D nyomtatás jó ideje stagnáló piacán: az kaliforniai Carbon3D és az ausztrál Gizmo 3D termékei az akár százszoros sebességnövekedés mellett, kiemelkedő pontosságot ígérnek - persze egyelőre nem olcsón.

Kategóriák: Napi hírek

A hibrid felhőről mesél majd a Microsoft

sze, 2015-03-25 16:20
Április elsején rendezi meg a Microsoft az idei év első Nagyvállalati Technet Szemináriumot. A rendezvény központi témája a hibrid felhő lesz, de szó esik majd a Windows 10-ről és a Skype for Businessről is. Az előadásokra ingyen lehet beülni, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Kategóriák: Napi hírek

Teljesen a feje tetejére áll az angol mobilpiac

sze, 2015-03-25 16:16
Az elmúlt öt évben gyökeresen átalakult az angol mobilszolgáltatói szegmens, az erősen kompetitív piacról gyakorlatilag menekülnek a régi nagyok, míg mások éppen most látnak lehetőséget a visszatérésben és az olcsóvá vált hálózatok felvásárlásában.

Kategóriák: Napi hírek

Súlyos hibát vétett a kínai tanúsítvány-kibocsátó

sze, 2015-03-25 13:13
Elképesztően súlyos hibát vétett a CNNIC, a kínai tanúsítvány-kibocsátó szervezet. A Google figyelmeztetése szerint egy egyiptomi vállalat a tanúsítványt minden szabályt megszegve tudta felhasználni, ezzel megszemélyesítve a Google szervereit.

Kategóriák: Napi hírek

Az ügyfélszolgálatok szeme lehet a LogMeIn új szolgáltatása

sze, 2015-03-25 12:15
Újabb funkcióval bővíti Rescue ügyfélszolgálati rendszerét a LogMeIn. A vállalat Rescue Lens névre keresztelt megoldásával az operátorok a problémát bejelentő felhasználó okostelefonjának kameráján keresztül maguk is láthatják a hibát, és hatékonyabban segíthetnek annak helyreállításában.

Kategóriák: Napi hírek

Timehop-klón funkciót kap a Facebook

sze, 2015-03-25 12:00
Várhatóan napokon belül elérhető lesz a közösségi oldal On This Day funkciója, amely a felhasználó régebbi bejegyzéseit ássa elő, a rossz emlékeket pedig egy algoritmus is szűri majd. Az ötlet nem újkeletű, a rendkívül sikeres Timehop nevű alkalmazás már több millió felhasználót fogott meg vele.

Kategóriák: Napi hírek

Az Apple felvásárolta a FoundationDB-t

sze, 2015-03-25 10:45
Felvásárlással szerzett komoly adatbázis-szakértelmet és technológiát az Apple. A FoundationDB a rendkívül magas tranzakciószámot is hatékonyan kezelő, ACID megfelelőségű noSQL adatbázistechnológiájáról ismert, de szoftvere többé - legalábbis az eddigi formában biztosan - nem lesz elérhető.

Kategóriák: Napi hírek

Letölthető a Windows 10-es fejlesztői eszköztár

k, 2015-03-24 17:24
Kiadta a Microsoft a Windows 10 SDK első bétás verzióját, amellyel már kipróbálhatóak az új rendszer API-változásai, különösen az adaptív felhasználói felületre vonatkozó újdonságok.

Kategóriák: Napi hírek