HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 26 perc 16 másodperc

Itthon drágultak az Apple MacBook Pro notebookjai

k, 2014-07-29 16:42
Árnyalatnyival gyorsabb processzorokat és több memóriát kaptak az Apple Retina kijelzős MacBook Pro notebookjai, illetve olcsóbb lett a hagyományos panellel felszerelt kifutómodell, a többi viszont érezhetően drágult. A frissítéssel a vállalat vélhetően az új generációs Intel processzorok megjelenéséig hátralévő időt hidalja át.

Kategóriák: Napi hírek

Megvan a Mozilla új vezetője

k, 2014-07-29 14:56
Megtalálta új elnök-vezérigazgatóját a Mozilla - jelentette be kitörő örömmel a szervezet elnöke. A hosszú ideje tartó vezetői válság ezzel remélhetőleg lezárult, Beard pedig produktívan végezheti vezetői funkcióit.

Kategóriák: Napi hírek

Frissítve: Egységesíti internetcsomagjait a Telekom

k, 2014-07-29 13:48
Mától a letöltési sávszélesség után a feltöltési sebességet is egységes értékekben határozza meg vezetékes internetcsomagjainál a Telekom. A változással sokan jobban járnak, de van olyan díjcsomag is, ahol drasztikusan lassul a feltöltés.

Kategóriák: Napi hírek

Raspberry Pi-klónnal állt elő az Intel és a Microsoft

k, 2014-07-29 12:15
Közös fejlesztőknek szánt PC-t jelentett be a Microsoft, az Intel és a CircuitCo. A Sharks Cove névre hallgató egyetlen áramköri lapból álló Intel Atom processzoros számítógép a többek között a Raspberry Pi által népszerűvé tett piacot célozza, ára azonban könnyen meggátolhatja a sikert.

Kategóriák: Napi hírek

Hivatalos: BoringSSL-re vált a Chrome

k, 2014-07-29 11:45
"Házifőzésű" biztonsági könyvtárára, a BoringSSL-re bízza a Chrome titkosítási algoritmusait a Google. Az OpenSSL-ből elágazgatott könyvtár egyelőre a Chromiumba került be, hamarosan a "konzumer" Chrome-ban is átveheti a főszerepet.

Kategóriák: Napi hírek

Újítások garmadáját kapja a Windows Phone 8.1

k, 2014-07-29 11:00
Számos új funkciót hoz a Windows Phone 8.1 Update 1. A Microsoft által nyilvánosságra hozott információk szerint a frissítéssel érkező újítások között a főképernyőn elhelyezhető mappák és az okos telefontokok támogatása is helyet kap.

Kategóriák: Napi hírek

Kínai razzia a Microsoft irodáiban

k, 2014-07-29 09:30
Újabb epizódja született a kínai hatóságok és a Microsoft egyre zajosabb csörtéjének. A szoftverházat kémkedéssel vádoló ország gazdasági minisztériuma most négy irodánál tartott razziát, nem tudni, hogy mit kerestek, mi a vád.

Kategóriák: Napi hírek

Szabadalmi pert indít a Bose a Beats-Apple ellen

h, 2014-07-28 16:26
Szabadalomsértés miatt indít pert az Apple által nemrég felvásárolt Beats Electronics ellen a Bose. A hangtechnikai vállalat szerint levédetett zajszűrési technológiáit a gyártó Beats Studio szériás fejhallgatóiban használta fel jogtalanul.

Kategóriák: Napi hírek

Leszámol a digitális kábeltévével a Telekom

h, 2014-07-28 13:47
Szeptembertől megszűnik a digitális kábeltévé-szolgáltatás értékesítése a Magyar Telekomnál, a cég ezt követően már csak IPTV-rendszerű, illetve interaktív műholdas végpontokat telepít az új ügyfeleknél.

Kategóriák: Napi hírek

Megtriplázhatják az üzemidőt a fém lítiumra épülő akkuk

h, 2014-07-28 12:19
Új akkumulátortechnológiát fejlesztettek ki a Stanford egyetem kutatói. A szakértők szerint a fém lítiumra épülő akkukkal a jövőben akár triplájára nőhet a hordozható eszközök üzemideje, illetve az olcsóbb elektromos autók elterjedésében is komoly szerepet játszhat.

Kategóriák: Napi hírek

Nevetségesen kevés adót fizet a Google Európában

h, 2014-07-28 12:12
Aggodalommal figyelik az Atlanti-óceán mindkét partján az amerikai vállalatok adótervezési gyakorlatát. A Google most nyilvánosságra került adatai szerint csupán a bevétel 0,16 százaléka a társasági adó, a forgalom nagy része cégen belüli jogdíjként hagyja el Európát.

Kategóriák: Napi hírek

Könyvajánlót és online rádiót vett az Apple

h, 2014-07-28 11:00
Könyvajánló és online rádió alkalmazást vásárolt az Apple. A vállalat a BookLamp és a Swell vállalatokat akvirálta, amelyek a felvásárlást követően be is szüntetik szolgáltatásaikat. A cupertinói vállalat valószínűleg saját, hasonló alkalmazásait igyekszik majd vonzóbbá tenni a frissen megvett cégek képességeivel.

Kategóriák: Napi hírek

Bővíti és szegmentálja a TV GO-t a Telekom

h, 2014-07-28 10:00
Augusztustól jelentősen bővíti streaming tévészolgáltatásának, a TV GO-nak a kínálatát a Magyar Telekom. A teljes csatornakínálatot azonban ettől az időponttól csak a drágább tévés díjcsomagra előfizetők érhetik majd el.

Kategóriák: Napi hírek

Itt a Skype 5.0 Androidra

p, 2014-07-25 12:16
Megkeresi és hozzáadja saját névjegyzékéhez a telefonkönyvben található Skype-felhasználókat a mobilapp új verziója. A funkció letiltható, a Microsoft pedig ígéri, hogy senkit sem fog spamelni.

Kategóriák: Napi hírek

Lightning-csatlakozós pendrive a PQI-tól

p, 2014-07-25 10:36
Kifejezetten a iPhone-okhoz és iPadekhez szánt pendrive-val állt elő a PQI. A Gmobi iStick névre keresztelt eszköz a gyártó szerint az első Lightning csatlakozóval is felszerelt adathordozó, amely megfelelt az Apple tesztkövetelményeinek.

Kategóriák: Napi hírek

A kis gyártók hizlalják a tabletpiacot

p, 2014-07-25 09:45
Tizenegy százalékkal bővült a tabletpiac a második negyedévben az IDC friss adatai alapján. A két legnagyobb gyártó szenvedett, az eladásokat az "egyéb" kategóriába eső, kisebb cégek húzzák.

Kategóriák: Napi hírek

Nagyot nőtt a hazai PC-piac, a tableteké viszont esett

p, 2014-07-25 07:59
Nagyot nőtt a PC-piac itthon a második negyedévben, a tabletek eladásai viszont meredeken visszaestek, derül ki az IDC adataiból.

Kategóriák: Napi hírek

Már ötvenezer oldal esett áldozatul a MailPoet-hibának

cs, 2014-07-24 15:43
Mintegy 50 ezer weboldalt felett vették át az irányítást támadók a MailPoet WordPress-plugin néhány hete felfedezett biztonsági hibája miatt. Bár a kiegészítő fejlesztői egy frissítésben már befoltozták a hibát, azt a felhasználók jelentős része nem telepítette, a támadások pedig mára a sebezhetőségen keresztül több, nem a WordPress szoftverét futtató oldalra is átterjedtek.

Kategóriák: Napi hírek

Több felhasználótól sem riad vissza az ASUS routere

cs, 2014-07-24 12:59
Egyszerre több felhasználót is képes beamforming adatkapcsolattal kiszolgálni az ASUS legújabb, RT-AC87 nevű routere. A csúcskategóriás készülék maximális adatátviteli sebessége 5 gigahertzen másodpercenként 1,73 gigabit - és az ára is ennek megfelelően alakul.

Kategóriák: Napi hírek

Mit jelent (és mit nem) az "egy Windows"?

cs, 2014-07-24 11:54
"Egy konvergens operációs rendszer szolgál ki minden kijelzőméretet" - mondta Satya Nadella, a Microsoft elnök-vezérigazgatója a negyedéves eredmények múlt heti bejelentésekor. Nadella azt is közölte, az operációsrendszer-fejlesztéseket egységesíti a cég és a jövőben. Mit jelent - és mit nem jelent - ez a jövőben?

Kategóriák: Napi hírek