HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 19 perc 17 másodperc

Az Apple az okostelefon-piac élén

k, 2015-03-03 17:30
Igazán drámai eredményeket szolgáltatott a negyedik negyedév az okostelefon-piacot közelről figyelőknek. Mára egyetlen kérdés maradt: meg tudta őrizni vezető pozícióját a Samsung? A Gartner számai csattanós választ adnak a kérdésre, a piackutató szerint az Apple áll az első helyen.

Kategóriák: Napi hírek

Felvásárolja az Aruba Networksöt a HP

k, 2015-03-03 15:33
Igaznak bizonyult a hétvégén szárnyra kapott pletyka, a még mindig gyengélkedő HP akvizícióval erősíti a legutóbbi negyedévben is visszaesést produkáló hálózati részlegét, és így hosszú távon az év végétől önálló cégként működő Enterprise üzletágát. Az Aruba Networksért a vállalat 3 milliárd dollárt fizet, és nagy reményeket fűz a felvásárláshoz.

Kategóriák: Napi hírek

Új eszközöket ad a játékfejlesztők kezébe a Google

k, 2015-03-03 13:55
A Google egy új analitikai eszközzel, és számos AdMobhoz érkezett frissítéssel szeretné még vonzóbbá tenni a az Androidot a játékfejlesztők számára.

Kategóriák: Napi hírek

Három családra bomlik az Intel Atom

k, 2015-03-03 12:50
Kegyetlenül megvágott processzorokkal célozza a mobilos-tabletes piac legalját az Intel. A SoFIA-kezdeményezés beérett, a kínai gyártók által rajzolt, x86-os, TSMC-nél gyártott lapkákkal öntené el a vállalat a 100 dollár alatti tabletek szegmensét.

Kategóriák: Napi hírek

Oszlik már a Google+

k, 2015-03-03 10:03
Bár a Google hivatalosan sosem ismerte be, közösségi oldala, a Google+ sosem tudott igazán lendületre kapni és bármilyen módon jelentős szereplővé válni saját területén. Sundar Pichai, a vállalat Androidért, Chrome-ért, Chrome OS-ért és Google Appsért felelős alelnöke múlt héten már utalt rá, hogy a szolgáltatást esetleg feldarabolhatják, ma pedig ezt hivatalosan is megerősítette.

Kategóriák: Napi hírek

Páneurópai hálózatot épít a Deutsche Telekom

k, 2015-03-03 08:30
IP-alapú, páneurópai hálózatot épít ki a Deutsche Telekom. A 6 milliárd euróból megvalósuló projekt várhatóan 2018-ra zárul teljesen, Magyarországon, Horvátországban és Szlovákiában ugyanakkor már létrejött a megfelelő infrastruktúra - a vállalat ezt kihasználva három új szolgáltatást is indít a térségben.

Kategóriák: Napi hírek

Egyesül az NXP és a Freescale

h, 2015-03-02 17:05
Jelentős, éves szinten akár félmilliárd dolláros költségcsökkentést is hozhat az egyesülés a két, egyesülő vállalat vezetése szerint. A közösen kiszolgált piacokon a fejlesztés összehangolása, a komplementer területeken pedig a kínált portfólió kiteljesedése hoz majd a konyhára.

Kategóriák: Napi hírek

Microsoft EMS: mostantól bárkinek

h, 2015-03-02 15:36
Március 2-ától az Open License program alá is bekerül a Enterprise Mobility Suite (EMS), jelentette be a Microsoft. A cég mobileszköz-menedzsment csomagja eddig csak nagyvállalati ügyfelek számára volt elérhető, a változtatásnak köszönhetően a jövőben bárki, azaz akár kis- és középvállalatok is licencelhetik majd.

Kategóriák: Napi hírek

Szuperkönnyű tabletet mutatott a Sony

h, 2015-03-02 15:10
A Sony bejelentette új csúcsmodelljét, a világ legkönnyebb 10 hüvelykes táblagépének számító Z4-et. Emellett érkezik az M4 Aqua vízálló okostelefon is, ami a középkategóriát célozza meg.

Kategóriák: Napi hírek

Végképp betelt a pohár a monori telefonkörzetben

h, 2015-03-02 14:51
Február második felében vizsgálat indult a UPC Magyarország piaci gyakorlatával kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatalnál - a GVH azt feltételezi, hogy a szolgáltató visszaélt gazdasági erőfölényével akkor, amikor a 29-es primer körzetben az egyéb körzetekhez képest rosszabb minőségű és drágább szolgáltatást nyújtott.

Kategóriák: Napi hírek

Két új középkategóriás Lumia a Microsofttól

h, 2015-03-02 12:08
Csak két új telefont mutattott be a Microsoft a hétfőn reggel, Barcelonában tartott sajtótájékoztatóján. A Lumia 640 és nagyobb kijelzővel szerelt, de tudásában - a kamerát leszámítva - megegyező 640 XL is a középkategóriában indul versenybe. A vállalat tehát abban a szegmensben próbálja tolni a Windows Phone szekerét, ahol az elmúlt hónapkban legalább némi sikert tudott elérni a platformmal.

Kategóriák: Napi hírek

Qualcomm: célegyenesben a saját 64 bites mag

h, 2015-03-02 11:35
Elkezdett beszélni a következő generációs processzorairól a Qualcomm. A héten zajló barcelonai Mobile World Congressen a cég bejelentette új Zeroth hardverplatformját, amely egy vadonatúj fejlesztés, a Kryo magokat használó Snapdragon 820 köré épül.

Kategóriák: Napi hírek

Új formatervvel és mobilfizetéssel támad a Samsung

h, 2015-03-02 09:46
Mindjárt két új zászlóshajóval indította az MWC-t a Samsung: a cég új Galaxy S6, illetve a két szélén ívelt panellel felszerelt S6 Edge készülékeit is leleplezte. A koreai gyártó csúcstelefonjai mellett saját, Samsung Pay névre hallgató mobilfizetési megoldását is bejelentette, amely szinte bármilyen, mágnescsík-olvasóval felszerelt terminálnál használható.

Kategóriák: Napi hírek

Megújult csúcstelefon és egy VR-szemüveg a HTC-től

h, 2015-03-02 09:30
A szokásos újításokkal debütált a HTC legújabb zászlóshajója, a One M9 frissített hardverével gyakorlatilag a kötelező köröket rója le. Meglepetés azért akadt a vállalat idei MWC-s rendezvényén, a gyártó ugyanis egy fitneszkarperecet és egy, a Valve-vel közösen fejlesztett VR-szemüveget is bejelentett.

Kategóriák: Napi hírek

Már mobilon és tableten is tévézhetnek a UPC ügyfelei

p, 2015-02-27 15:57
A hét közepén újabb szolgáltatással bővítette tévés platformját a UPC Magyarország: elindult a Horizon Go, amivel a cég tévés előfizetői mobileszközökön és PC-n keresztül is tévézhetnek.

Kategóriák: Napi hírek

Okosóra platformot ad ki a Broadcom

p, 2015-02-27 15:07
Saját okosórás hardverplatformot ad ki a Broadcom, amelyre építve a kis gyártók is elkészíthetik saját viselhető termékeiket. Az Android Wearre épülő megoldás sok olyan funkciót is felvonultat, amelyek egyelőre nem kerültek be a Google okosórás rendszerébe, a hardver tehát messze a szoftver előtt jár képességekben.

Kategóriák: Napi hírek

Csillagokban az okostelefonos eladások

p, 2015-02-27 14:46
Minden más okostelefonos platform részesedését felszippantotta az Android és az iOS, a két nagy platform már leginkább egymástól szerez tortamorzsákat. A nagy kijelzős iPhone most az Apple-t dobta meg, így az Android részesedése (mint minden negyedik negyedévben) most kicsit esett.

Kategóriák: Napi hírek

Rangsorolási szignállá válik a mobilbarát megjelenítés

p, 2015-02-27 13:20
Eddig csak megkülönböztető címkét kaptak a mobilra optimalizált oldalak a Google keresőjében, áprilistól viszont rangsorolási szignállá válik a tulajdonság. Jelentősen befolyásolja majd a keresőben elért helyezéseket mobilos böngészéskor.

Kategóriák: Napi hírek

LTE-képes okosórát mutatott be az LG

p, 2015-02-27 10:34
Újabb okosórával rukkolt elő az LG, a gyártó most a korábban bejelentett G Watch Urbane-ból mutatott be egy LTE-képes, saját fejlesztésű operációs rendszerrel felszerelt változatot. Az LG G Watch Urbane LTE nevű kütyü valószínűleg a cég eddigi legdrágább viselhető eszköze lesz.

Kategóriák: Napi hírek

A felhasználók oldalára állt az amerikai szabályozó

p, 2015-02-27 10:23
Elfogadta a hálózatsemlegességet bebetonozó új internetes szabályozást az amerikai hírközlési hatóság. A tegnapi szavazáson párthűség alapján szakadt ketté a testület.

Kategóriák: Napi hírek