HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 43 perc 7 másodperc

X5 – olcsón adja magát az Oracle

p, 2015-01-23 17:20
X5 néven új, költséghatékony termékcsaládot jelentett be az Oracle. A vállalat az új fejlesztéseket az adatközpontokba szánt előre integrált rendszerek pénztárcabarát szegmensébe pozícionálja, az EMC és Cisco megoldásai ellenfeleként.

Kategóriák: Napi hírek

Kína aktívan szűri a VPN-t is

p, 2015-01-23 16:52
VPN-felhasználók és -szolgáltatók egyaránt jelezték, hogy Kína szigorította az ország internetét korlátozó tűzfal működését, és minden eddiginél agresszívebben szűri az átjárónak számító titkosított kapcsolatokat.

Kategóriák: Napi hírek

Zenei előnézetet kap a Spotify

p, 2015-01-23 15:59
Egyszerűbben találhatnak új kedvenceket a Spotify felhasználói. A vállalat újonnan bevezetett Touch Preview funkciójának köszönhetően az egyes zeneszámokba azok megnyitása nélkül is lehetőség van belehallgatni, továbbá a kapcsolódó dalok is egy mozdulattal elérhetők - egyelőre azonban csak iOS-en.

Kategóriák: Napi hírek

Tényleg chipgyártót vett az Amazon 350 millióért

p, 2015-01-23 12:10
Nyit a saját fejlesztésű processzorok irányába az Amazon és felvásárolta az izraeli Annapurna Labs startupot. A rejtélyes cég termékéről pontosat nem tudni, csupán annyi biztos, hogy adatközpontban használható, a "hatékonyságot növelő" processzorokat terveznek.

Kategóriák: Napi hírek

Dedikált SIM-kártyát kap a WhatsApp?

p, 2015-01-23 12:00
Filléres, 150 országra kiterjedő WhatsApp chatelést ígér az olasz Zeromobile által bejelentett WhatSim. A 10 eurós SIM-kártyával egy évig szinte az egész bolygón igénybe vehető az egyik legnépszerűbb csevegőapp, további díjak nélkül.

Kategóriák: Napi hírek

Nem kap frissítést a Windows RT

p, 2015-01-23 12:00
A Windows 10 szerdai sajtóeseményén a Microsoft még terelt, amikor a Windows RT, azaz a Surface és a Surface 2 jövője került szóba. Mostanra – hivatalosan is – kiderült, az operációs rendszer ARM-os változata lényegében lassú halálra van ítélve: megkapja ugyan a Windows 10 néhány újdonságát, de új verzió nem készül belőle.

Kategóriák: Napi hírek

GeForce GTX 960: pénztárcabarát GPU játékosoknak

p, 2015-01-23 08:45
Új, elsősorban játékosoknak szánt, felső-középkategóriás grafikus kártyát mutatott be az Nvidia, amelyet csúcsmodelljeihez képest határozottan kedvező áron dob piacra. A Maxwell architektúrás GeForce GTX 960 már a bejelentés napjától kapható.

Kategóriák: Napi hírek

Hamarosan mobilszolgáltatást indít a Google

cs, 2015-01-22 16:00
Komoly előkészületeket tesz a Google az amerikai telekommunikációs piacra történő belépésre - erősítették meg egymástól független források.

Kategóriák: Napi hírek

A Dropboxé lett a CloudOn

cs, 2015-01-22 15:30
Ismét bővült a Dropbox csapata, a vállalat ezúttal a CloudOn nevű startupot vásárolta fel. Az Office dokumentumok online szerkesztését célzó web- és mobilalkalmazást fejlesztő cég márciusban függeszti fel működését, de várhatóan a Dropbox felületén hamarosan elérhetővé válik. Az online tárhelyszolgáltató emellett már Windows Phone készülékeken is elérhetővé tette mobil appját.

Kategóriák: Napi hírek

Ilyen a netsemlegesség történelmi félreértése

cs, 2015-01-22 12:33
Törvénnyel kötelezné az alkalmazásfejlesztőket a BlackBerry vezérigazgatója, hogy szoftvereiket a legnépszerűbb platformok mellett BB10-re is elkészítsék. John Chen a netsemlegesség ügyében intézett nyílt levelet az amerikai szenátushoz, de a vállalatvezető a BlackBerry érdekében még a fogalmat magát is újradefiniálná.

Kategóriák: Napi hírek

Megérkezett Kim Dotcom csevegőappja

cs, 2015-01-22 12:16
Újabb titkosított online csevegőapp látott napvilágot, ezúttal Kim Dotcom gondozásában. A nem meglepő módon MEGAChat névre keresztelt szolgáltatást a MEGA online tárhely felhasználói vehetik igénybe, egyelőre béta verzióban.

Kategóriák: Napi hírek

Indul a nagy Windows töredezettségmentesítés

cs, 2015-01-22 12:03
Nagyon fontos üzleti döntést hozott a Microsoft: egy évig ingyenes frissítésként kínálja a Windows 10-et a Windows 7 és Windows 8 felhasználóinak. Miért születhetett ez a döntés, milyen hatásai lehetnek és milyen vízióba illeszkedik mindez? Összeszedtük a rendelkezésre álló információkat.

Kategóriák: Napi hírek

Ingyenes frissítésként érkezik a Windows 10

cs, 2015-01-22 00:00
Váratlanul nagyot dobbantott a Microsoft Windows 10-ről szóló sajtóeseménye. Bizonyos lépések, mint a Windows 10 kvázi-ingyenessé tétele az operációs rendszerek piacának ismeretében várható volt, hardverfronton azonban nagyot gurított a vállalat: HoloLens néven saját kibővített valóság platformot dob piacra, ennek API-készlete megtalálható lesz az új operációs rendszerben is.

Kategóriák: Napi hírek

Mobilneten törhető több millió autó

sze, 2015-01-21 15:34
Megdöbbentő következtetésre jutottak a biztonsági szakemberek az egyik legnagyobb amerikai biztosító által használt autókövető rendszer elemzésével. Az autó adatbuszára kapcsolódó, netes kapcsolattal rendelkező dongle semmilyen védelemmel nem rendelkezik, ezzel a járművet szinte bárkinek ki tudja szolgáltatni.

Kategóriák: Napi hírek

Utódot kapott az egyik legnépszerűbb Chromebook

sze, 2015-01-21 14:14
Új modellekkel bővítette Chromebook-portfólióját az Acer. A vállalat, többek között a népszerű C720, illetve annak érintőkijelzős verziójának sikerén felbuzdulva két új, a Google operációs rendszerét futtató noteszgépet leplezett le, amelyeket elsősorban az iskolapadba szán. Az új gépek igény szerint Celeron és Core i3 processzorokkal is kérhetőek.

Kategóriák: Napi hírek

AMD: versenyfutás az idővel

sze, 2015-01-21 13:42
Sürgősen megoldást kell találnia az AMD-nek az eltűnő bevétel problémájára. A cég várakozásai szerint a következő negyedévben már 25 százalékkal esik a forgalom - a legutóbbi krízisből a konzolok húzták ki a gyártót, nem látni, hogy ezúttal mi segíti ki a vállalatot.

Kategóriák: Napi hírek

A jövő megérkezett: nem kell papír a .hu doménhez

sze, 2015-01-21 12:44
Nem kell többé papíron kérelmezni a .hu domainek regisztrációját. A tisztán elektronikus ügyintézésre január 12-e óta van lehetőség, de eddig sem az ISZT, sem a regisztrátorok nem verték nagy dobra a régóta várt változást.

Kategóriák: Napi hírek

Hadat üzen az álhíreknek a Facebook

sze, 2015-01-21 11:40
A félrevezető tartalmak, hoaxok szűrésébe kezd a Facebook: a közösségi oldal a jövőben egyre kisebb láthatóságot ad a felhasználók által hamisnak jelölt bejegyzéseknek, és egy figyelmeztetést is kiír azok fölött.

Kategóriák: Napi hírek

IBM: találjunk új célokat!

sze, 2015-01-21 10:23
Sokéves karcsúsítás után kellene az IBM-nek visszatérnie a növekedési pályára. Ez egyelőre nem sikerül, az eladott üzletrészeket nem számítva is folyamatosan zsugorodik a vállalat. A felhő (legalábbis amit az IBM annak nevez) szépen növekszik, de még nem képes a céget magával húzni.

Kategóriák: Napi hírek

Bejött az SAP-nek a felhő

sze, 2015-01-21 08:45
Éves szinten egy százalékot csökkent az SAP negyedik negyedéves profitja, a német vállalatnak azonban nincs oka panaszra. A tavaly elkezdett stratégiai irányváltás jól halad, a felhős előfizetésekből származó bevétel töretlenül emelkedik.

Kategóriák: Napi hírek