HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 30 perc 18 másodperc

Megkapta a DIGI az engedélyt a mobilszolgáltatáshoz

1 óra 32 perc
A DIGI Kft. tegnap átvette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól a saját tulajdonú mobilhálózatának üzemeltetésére vonatkozó rádióengedélyt. A cég ezzel akár ma is bekapcsolhatná az első adótornyát, de az indulásnak még mindig nincs kitűzött időpontja. A hatóság árcsökkenésre számít.

Kategóriák: Napi hírek

Meglepetések a tabletpiacon

1 óra 37 perc
Az Apple továbbra is őrzi a gyártók között elfoglalt első helyét a tabletpiacon, az esésnek induló eladások miatt azonban a (szintén lassuló) Samsung már közel került. Vannak meglepetések is a listán, az ASUS és a Lenovo stabil teljesítmény nyújt.

Kategóriák: Napi hírek

3D-szkennert és projektort is tartalmaz a HP Sprout nevű PC-je

3 óra 13 perc
Projektorral, 3D-szkennerrel és hatalmas érintőpaddal felszerelt All-In-One PC-t mutatott be a HP. A szokatlan asztali gép Sprout névre hallgat és a gyártó első sorban kreatív célokra, például grafikusoknak szánja.

Kategóriák: Napi hírek

Okos fogvédő küzd a sportolói agyrázkódások ellen

4 óra 7 perc
Elsőként a Louisiana Stat University (LSU) futballistái tesztelhetik éles körülmények között azt a fogvédőt, amely egy gyorsulásmérő chipet és vezeték nélküli kommunikációs komponenseket is tartalmaz.

Kategóriák: Napi hírek

Megjelent a Microsoft okosórája is

5 óra 41 perc
A Microsoft is bemutatta saját okosóráját. A Microsoft Band nevű eszköz nem csak Windows Phone, de Android és iOS rendszerekkel is használható és nincs híján a fitneszfunkcióknak. A kütyü már most megvásárolható a gyártó weboldalán.

Kategóriák: Napi hírek

Megroppant a Samsung telefonos üzlete

6 óra 58 perc
Pocsék negyedéves eredményeket jelentett ma a Samsung, elsősorban a telefongyártó részleg harmatos teljesítménye miatt.

Kategóriák: Napi hírek

A sofőr helyett is észben tartja a parkolási díjat a Skyguard

7 óra 29 perc
A parkolási és autópályadíj kifizetését is automatizálja a Skyguard gépjárművédelmi rendszer. A magyar fejlesztésű megoldás GPS segítségével határozza meg, ha a felhasználó fizetős parkolózónába vagy autópályára ér, a díjakat pedig havonta számlázza.

Kategóriák: Napi hírek

A Xiaomi a harmadik legnagyobb okostelefon-gyártó

8 óra 46 perc
Sorozatban második negyedévben haladták meg az okostelefon-eladások a 300 millió darabot világszerte, a július elejétől szeptember végéig tartó időszakban 327,6 millió darab fogyott, jelentette az IDC piackutató cég.

Kategóriák: Napi hírek

Kivégzi a hamis chipeket az új FTDI driver

sze, 2014-10-29 15:39
Számos USB-eszközt kivégez az FTDI népszerű vezérlőchipjeihez kiadott legújabb drivere, amelyet a gyártó egy Windows-frissítéssel küldött ki. A szoftver a lapkák egyre inkább terjedő hamisított változatait hivatott működésképtelenné tenni - a felhasználók nagy része azonban nem tud róla, hogy készüléke nem eredeti chipet használ.

Kategóriák: Napi hírek

Megtévesztette üzleti előfizetőit a Telekom

sze, 2014-10-29 14:26
Jelentős összegű, csaknem százmillió forintos büntetést szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Telekomra egy megtévesztő tévéreklám miatt.

Kategóriák: Napi hírek

Jönnek az asztali GPU-s Alienware notebookok

sze, 2014-10-29 13:53
Asztali GPU-val kiegészíthető notebookot jelentett be az Alienware. A vállalat a gamer laptop mellett legújabb csúcs-PC-jéről is lerántotta a leplet, amely fura alakú házban, Haswell-E generációs processzorokkal érkezik.

Kategóriák: Napi hírek

Microsoft: felhős újdonságok Barcelonából

sze, 2014-10-29 13:03
A héten zajló barcelonai TechEd konferencián a Microsoft számos újdonságot bejelentett, elsősorban felhős szolgáltatásaival kapcsolatban. Frissült az Intune és mobileszköz-menedzsment képességeket kapott az Office 365, egy sor fejlesztés élesedett az Azure-ön is.

Kategóriák: Napi hírek

Hivatalos szabvány a HTML5

sze, 2014-10-29 12:32
Szimbolikus mérföldkő a HTML5 szabvánnyá válása, miután a W3C elfogadta és kőbe véste a tervezetet. A döntésnek nagyon kevés gyakorlati jelentősége van, mind a webfejlesztők, mind a böngészők hosszú ideje támogatják a most hivatalossá vált szabványokat, a világhódító úton zavartalanul halad a szabvány.

Kategóriák: Napi hírek

A régióban és Magyarországon is nőttek a PC-eladások

sze, 2014-10-29 10:25
Nagyot nőttek a PC-eladások a harmadik negyedévben Magyarországon, a vállalati és otthoni szektorban is élénk volt a kereslet. A tabletpiac viszont már zsugorodik 2013 azonos időszakához képest.

Kategóriák: Napi hírek

Megduplázta nyereségét az LG Electronics

sze, 2014-10-29 09:07
Közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését az LG Electronics. A koreai vállalat bevétele egészséges növekedést mutatott éves összehasonlításban, nyeresége pedig duplájára ugrott, főleg a mobilos részleg jó teljesítménye miatt.

Kategóriák: Napi hírek

Elindultak az Amazon német adatközpontjai

sze, 2014-10-29 08:19
Megnyitotta második európai zónáját az Amazon - jelentette be a cég. A frankfurti központ érkezését hatalmas várakozás előzte meg, a dublini egységgel ugyanis immár lehetővé vált az Európán belüli redundáns üzemelés is.

Kategóriák: Napi hírek

Együttműködésre lép a Samsung és a Simple

k, 2014-10-28 16:23
A Samsung Gear S okosórán is elérhető lesz az OTP mobilfizetési alkalmazása a Simple, a két vállalat együttműködési megállapodása értelmében.

Kategóriák: Napi hírek

Leáll a Windows 7 és a dobozos Windows 8 értékesítése

k, 2014-10-28 15:42
A héten leáll a dobozos Windows 8 értékesítése is, és az otthoni Windows 7-tel előre telepített gépek is eltűnnek a boltokból.

Kategóriák: Napi hírek

Jöhetnek az egészen apró virtuális mobilszolgáltatók

k, 2014-10-28 14:13
Virtuális mobilszolgáltatást indít még az év vége előtt Magyarországon a Netfone Telecom Kft., mely eddig zömében kisebb kábelszolgáltatóknak kínált vezetékes szolgáltatást továbbértékesítésre. Az üzleti modell egyelőre nem nyilvános, de vélhetően a mobilpiacon is a kis telkókon keresztül próbál majd ügyfeleket gyűjteni a cég.

Kategóriák: Napi hírek

Örök életet ígér az adatoknak a Fujitsu

k, 2014-10-28 13:36
Új tárolóval állt elő a Fujitsu, az Eternus CD10000 kifejezetten a hatalmas adatmennyiséget tároló szervezetek igényeinek szem előtt tartásával született. A cég azt ígéri, hogy ha valaki infrastruktúráját ezen építi ki, többé nem kell az adatait migrálnia.

Kategóriák: Napi hírek