HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 5 perc 22 másodperc

Új típusú virtuális gépek Azure-ön

3 óra 37 perc
Új típusú virtuális gépek igényelhetők az Azure felhőből a Microsoft tegnapi blogbejegyzése szerint. A D-típusú VM-ek érdekessége a szokásosnál nagyobb memóriakapacitás, valamint az SSD.

Kategóriák: Napi hírek

Házasodik a DisplayPort és az USB

4 óra 38 perc
DisplayPort-támogatást kapnak a jövőre megjelenő C-típusú USB csatlakozók. Az USB-kábelek már nem csak adatátvitelre, de a DP szabvány segítségével kép és hanganyag továbbítására is használhatók lesznek.

Kategóriák: Napi hírek

Galaxy Mega 2: új középkategóriás phablet a Samsungtól

5 óra 54 perc
Idén sem maradt új modell nélkül a Samsung Galaxy Mega szériája: a középkategóriás óriások palettája ezúttal a hathüvelykes Mega 2 készülékkel bővült, amelyben egy új Exynos lapka kapott helyet.

Kategóriák: Napi hírek

Hatmilliárdból újítja fel izraeli gyárát az Intel

7 óra 12 perc
Izrael történetének legnagyobb külföldi befektetéséből modernizálja Kiryat Gat város melletti félvezetőgyárait az Intel, a hatmilliárd dolláros invesztícióból az üzemeket 10 nanométeres gyártástechnológiára állítják át.

Kategóriák: Napi hírek

Elmosná a PC-k és okostelefonok határát az MIT

8 óra 30 perc
Hamarosan az okostelefon lehet a PC-k legújabb beviteli eszköze - és kijelzője is. Az MIT kutatói által kifejlesztett, THAW névre hallgató rendszer egységesíti a felhasználói élményt a két készüléken.

Kategóriák: Napi hírek

Ingyen Office 365-öt ad a Microsoft a diákoknak

9 óra 12 perc
A Microsoft bejelentette, hogy egyelőre az USA-ban, később pedig világszerte elérhetővé teszi a diákok számára az Office 365-öt ingyen, önkiszolgáló formában.

Kategóriák: Napi hírek

Vége a kamu címről Netflixezésnek?

h, 2014-09-22 16:10
Az ősz során több európai országban is elérhetővé vált, illetve válik a világ egyik legnépszerűbb online filmkölcsönző szolgáltatása, a Netflix, mely a kiadók nyomására a terjeszkedéssel együtt idővel kénytelen lehet kizárni azokat a felhasználókat, akik kamu címmel, valamilyen VPN-szolgáltatáson keresztül kölcsönzik a filmeket.

Kategóriák: Napi hírek

Tízmillió új iPhone fogyott a hétvégén

h, 2014-09-22 15:24
Minden korábbinál több iPhone fogyott a nyitóhétvégén, jelentette be ma az Apple. Az iPhone 6-ért és 6 Plusért világszerte hatalmas volt az érdeklődés és sorbanállás.

Kategóriák: Napi hírek

Jövőre elárasztják a piacot az olcsó kínai okosórák

h, 2014-09-22 14:07
Nagy sikert jósol az okosóráknak a Gartner, az elemzőcég szerint 2016-ra a csuklón hordott eszközök 40 százaléka kerül ki ebből a kategóriából. 2015-ben eláraszthatják a piacot a kínai cégek olcsó modelljei.

Kategóriák: Napi hírek

A CipherShed lehet a TrueCrypt utódja

h, 2014-09-22 13:11
A CipherShed nevű kezdeményezés töltheti ki a TrueCrypt által hagyott űrt a titkosítási szoftverek között. A program ismerős felülettel érkezik, és Windows, OS X és Linux platformokon is elérhető lesz.

Kategóriák: Napi hírek

Összeolvadásról tárgyalt az EMC és a HP

h, 2014-09-22 11:52
A Wall Street Journal szerint felvásárlásról, összeolvadásról tárgyalt több céggel is a tárolópiac vezető gyártója. A HP és az EMC közel álltak a megegyezéshez, végül az árban nem tudtak megállapodni, így megszakadtak a tárgyalások.

Kategóriák: Napi hírek

Beépített fejhallgatóval érkezik a legújabb Oculus

h, 2014-09-22 10:49
Megérkezett a legújabb Oculus-prototípus: a virtuálisvalóság-headset legfrissebb, Crescent Bay névre hallgató változata már saját fejhallgatót is kapott, továbbá könnyebb és ergonomikusabb lett. A vállat emellett bejelentette a platform első alkalmazásboltját, és a Samsung saját VR-szemüvegéhez szánt mobil SDK-ját is.

Kategóriák: Napi hírek

Harmincadik születésnapját ünnepli az Elite

h, 2014-09-22 09:45
A hétvégén ünnepelte harmincadik születésnapját a videojátékok történetének egyik klasszikusa, az Elite, amelyet 1984. szeptember 20-án kezdtek árulni.

Kategóriák: Napi hírek

Új csúcsmodellt hozott az NVIDIA

p, 2014-09-19 17:33
Azonos csíkszélességen készül elődjével, ennek ellenére nagyot lép előre teljesítmény/fogyasztás mutatóban a GeForce GTX 980. Abszolút értelemben is hoz gyorsulást a friss hardver, a korona egyértelműen az NVIDIA-t illeti most.

Kategóriák: Napi hírek

Android vagy Firefox OS? Melyikre hogy fejlesszünk?

p, 2014-09-19 16:10
A hazai Firefox-közösség továbbra is eltökélten tolja a Mozilla mobil operációs rendszerének szekerét és ennek jegyében szeptember 27-én egy ingyenes fejlesztői eseményt rendez az Óbudai Egyetemmel közösen.

Kategóriák: Napi hírek

Az első perctől titkosítja az adatokat az Android L

p, 2014-09-19 13:50
Az első elindítástól kódolja majd az okostelefonon vagy táblagépen tárolt adatokat az Android L. A mobil operációs rendszeren egy ideje már elérhető biztonsági funkciót a Google az új verzió megjelenésével alapértelmezetten bekapcsolja, a titkosítás feloldásához szükséges kulcsokhoz pedig még a vállalat sem fér hozzá.

Kategóriák: Napi hírek

Legnagyobb akvizíciójával tör a cloudmegoldások felé az SAP

p, 2014-09-19 12:02
Az üzleti alkalmazások vezető szállítójaként az SAP régóta elkötelezett a felhős megoldások iránt. Az elmozdulást azonban nem annyira saját fejlesztésekkel, inkább felvásárlásokkal van kikövezve.

Kategóriák: Napi hírek

Átvenné az irányítást az okosotthonok felett a Logitech

p, 2014-09-19 11:25
Új modellekkel egészítette ki Harmony távirányítóinak sorát a Logitech. Az eszközök az egyes háztartások már meglévő okoskütyüinek működését hivatottak összekapcsolni, illetve egységes kezelőfelületet biztosítanak azokhoz.

Kategóriák: Napi hírek

Az Ericsson is kiszáll a modemgyártásból

p, 2014-09-19 10:22
Máshová fókuszálja erőforrásait az Ericsson, a telefonokba szánt rádiós modemek fejlesztése és gyártása leáll. A piac a Qualcommé, a kis szereplők már nem tudnak költséghatékonyan működni, így a Broadcom után az Ericsson is feladja ezt a piacot.

Kategóriák: Napi hírek

Lemondott Larry Ellison

p, 2014-09-19 09:22
Tegnap este a tőzsde zárása után tette közzé negyedéves eredményeit az Oracle, erre azonban szinte senki sem figyelt, a nagy hír ugyanis az, hogy lemondott az elnök-vezérigazgatói posztról Larry Ellison.

Kategóriák: Napi hírek