HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 35 perc 41 másodperc

Kinyírhat egyes Lumiákat a Windows 10 előzetese

p, 2015-04-17 17:10
Nagyon komoly hibába futott bele számos felhasználó, amikor a telefonos Windows 10 legfrissebb technikai előzeteséről próbált visszaállni a rendszer 8.1-es verziójára. A PC-s Windows Phone Recovery Toolt használva a folyamat megakadhat a firmware frissítése alatt, és a beszámolók szerint JTAG eszköz nélkül a pórul járt telefonokba nem lehet újra életet lehelni.

Kategóriák: Napi hírek

Szupergyors tárolóval bővül az Azure

p, 2015-04-17 15:50
Általánosan elérhetővé vált a Microsoft tavaly ősszel bejelentett, SSD alapú felhős tárolója, az Azure Premium Storage. A legnagyobb I/O-teljesítményt igénylő alkalmazások kiszolgálására fejlesztett megoldást jelenleg kizárólag a DS sorozatú VM-ek mellé lehet igényelni.

Kategóriák: Napi hírek

Távolról mattolhatóak az windowsos webes kiszolgálók

p, 2015-04-17 14:58
A héten olyan frissítést adott ki a Microsoft, amelyet azonnal érdemes minden, a webre kirakott, Windows futtató gépre telepíteni. A sérülékenység ugyanis lehetővé teszi, hogy a támadó egyetlen jól formázott lekéréssel kékhalált idézzen elő.

Kategóriák: Napi hírek

Szabadabb kezet adott a Yahoo-nak a Microsoft

p, 2015-04-17 14:00
Újragondolta kereső megállapodását a Microsoft és a Yahoo. Utóbbi a jövőben már nem csak a Microsoft szolgáltatását használhatja, és a hirdetésértékesítés rendszere is jelentősen átalakult.

Kategóriák: Napi hírek

Kiszáll a mikroszerver-piacról az AMD

p, 2015-04-17 12:23
Parányi, de még mindig tud zsugorodni az AMD - ezt a szomorú következtetést vonhatjuk le a cég most közzétett negyedéves pénzügyi eredményéről. A mikroszerveres irány totális kudarcnak bizonyult, a felvásárolt SeaMicrót bezárja a cég.

Kategóriák: Napi hírek

Nemet mondott a gyors CPU-magokra a Huawei

p, 2015-04-17 11:00
A Huawei is beállt a tavaszi okostelefon-leleplezések sorába, a kínai gyártó mindjárt két készüléket is bemutatott. Az új csúcsmodell, azaz a P8 mellett egy gigantikus, 6,8 hüvelykes kijelzővel felszerelt verzió, a P8 Max, is kapható lesz.

Kategóriák: Napi hírek

Vezéráldozatokat szedett a Firefox OS kudarca

p, 2015-04-17 10:00
Átszervezéssel próbál új lendületet venni a Mozilla, miután a mobilos Firefox OS egyelőre nem jut egyről a kettőre, a böngészők piacán pedig egyre csökken a Firefox népszerűsége. Távozik a vállalat elnöke és a mobilfejlesztésekért felelős alelnöke is, a szervezeti átalakítástól és egy közeljövőben elinduló reklámkampánytól remél a cég némi lendületet.

Kategóriák: Napi hírek

Elfordultak az indiai cégek az internet.org-tól

cs, 2015-04-16 16:28
A netsemlegesség elvét támogatva egyre több indiai cég lép ki Zuckerberg internet.org nevű kezdeményezése mögül. Miután a Flipkart visszavonta az Airtel Zeróhoz csatlakozást, a Cleartrip, az NDTV és a Times Group is bejelentette, hogy nem támogatják tovább az internet.org-ot. A kampányoló indiaiak levelekkel bombázzák az ország telekommunikációs szabályozóját.

Kategóriák: Napi hírek

Kipróbáltuk: Windows 10 telefonon

cs, 2015-04-16 15:30
Múlt hét végén jelent meg a telefonos Windows 10 második, 10051 buildszámot viselő technikai előzetese, amit az azóta eltelt napok során próbáltunk minél alaposabban feltérképezni. A kiadás sajnos még mindig kvázi alfa állapotot tükröz, a lépten-nyomon felbukkanó hibák, fagyások állandó velejárói az operációs rendszer korai tesztverziójának.

Kategóriák: Napi hírek

HTTPS-re váltana a Netflix

cs, 2015-04-16 14:33
Jóval lassabb a titkosított stream, mint a hagyományos, de az előfizetők magánszférája megér ennyit - állítja a Netflix. Ennek megfelelően 2015 folyamán fokozatosan titkosítottra állítja át a videostream kiszolgálását a cég.

Kategóriák: Napi hírek

Hackerversenyt nyert a CrySyS Lab csapata

cs, 2015-04-16 13:09
Első helyezést vittek haza a BME CrySyS IT-biztonsági laboratóriumának diákjai a világ egyik legrangosabb hackerversenyének számító iCTF-ről. A megmérettetés nemzetközi szintű volt, mintegy száz regisztrált egyetemi csapat mérkőzött meg a világ különböző országaiból, akik különféle gyakorlatias példákon keresztül bizonyították szaktudásukat biztonság és védelem területén.

Kategóriák: Napi hírek

Ilyen lesz a nagyvállalati HP arculata

cs, 2015-04-16 12:30
A hamarosan induló új cég bemutatta új logóját és mesélt arról is, hogy milyen értékek mentén tervezi felépíteni az új márkát. Szuperminimalista lett az új logó, tényleg.

Kategóriák: Napi hírek

Brüsszel: versenyellenes az Android és a Shopping

cs, 2015-04-16 09:30
Kudarcba fulladt a hosszas egyezkedés, az EU formális vizsgálatot indított a Google ellen. Brüsszel és a keresőóriás hosszú ideje egyezkedik a cég önkorlátozásáról, ez azonban zsákutcának bizonyult. Az EU hivatalos útra terelte az ügyet, masszív bírságot kaphat a Google.

Kategóriák: Napi hírek

Elválnak a Chrome és az NPAPI útjai

sze, 2015-04-15 17:15
Jó ideje ismert ugyan a Google terve az NPAPI fokozatos kivezetésére, mégis érdemes megemlékezni arról a Chrome legfrissebb főverziójának kiadása kapcsán. A 42-es változat ugyanis az első Google-böngésző, amely lényegében teljesen megvonta az NPAPI-t használó beépülők támogatását.

Kategóriák: Napi hírek

Ötször több időt neteznek okostelefonon az amerikaiak

sze, 2015-04-15 14:44
A mobil platform népszerűsége robbanásszerűen növekszik az amerikai internetezők körében, mintegy ötszörösére nőtt az ilyen eszközön töltött internetezési idő mennyisége az elmúlt évek alatt. Ezzel jócskán megelőzi a négy éve még legnépszerűbbnek számító asztali eszközökét, de a multiplatform használat is egyre elterjedtebb szokásnak számít.

Kategóriák: Napi hírek

Kínai tulajdonba kerül a Segway

sze, 2015-04-15 14:02
Ismét akvirálják a Segwayt, a kétkerekű elektromos járműveket gyártó cég ezúttal a hasonló termékeket forgalmazó kínai Ninebot birtokába kerül - amelyet ironikus módon korábban azzal vádolt, sérti szabadalmait. A Segway a felvásárlást követően változatlan márkanéven, a Ninebot leányvállalataként működik tovább.

Kategóriák: Napi hírek

A Telekomnál is drágulnak az üzleti előfizetések

sze, 2015-04-15 12:40
Májustól megemeli az üzleti mobil-előfizetéseinek árát a Magyar Telekom, az erről szóló tájékoztatót mostanra mindegyik érintett ügyfél kézhez kapta. A szolgáltató az alap díjcsomagok árán nem változtat, de a kötelezően választandó mobilnet-opciók drágulnak, méghozzá esetenként akár 40 százalékkal.

Kategóriák: Napi hírek

Intel: a Xeonok látványosan húznak

sze, 2015-04-15 11:31
Nyomtatja a pénzt az Intel szerveres üzletága, a Xeon termékcsaládok után hatalmas kereslet mutatkozik, ráadásul az átlagos eladási ár is nőni tudott. A PC-k azonban nem fogynak már úgy, mint régen, és hiába fogynak jól a tabletes chipek, ezek töredékáron kelnek el a piacon.

Kategóriák: Napi hírek

Frissítve: Egyesül a Nokia és az Alcatel-Lucent

sze, 2015-04-15 10:30
Felvásárolná az Alcatel-Lucentet a Nokia Oyj, írta meg a tárgyalásokat jól ismerő forrásokra hivatkozva a Bloomberg. A hírt az ilyen esetekben szokatlan módon máris mindkét fél megerősítette, és úgy tűnik, az amerikai üzleti lap értesülésével ellentétben jelenleg a teljes egyesülés és nem csak részleges felvásárlás a cél.

Kategóriák: Napi hírek

Moscase: okostokot a telefon mögé

sze, 2015-04-15 10:05
Plusz szenzorokkal egészítené ki az okostelefonokat a magyar fejlesztésű okos-tok. A Moscase névre hallgató eszköz a szívritmus, véroxigén, testhőmérséklet és impedancia mérésére is alkalmas, sőt a tervek szerint akár e-papír kijelzővel vagy alkoholszondával is kiegészíthető lesz.

Kategóriák: Napi hírek