HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 27 perc 35 másodperc

Az Apple (is) állhat az LG hatalmas OLED-beruházása mögött

52 perc 36 másodperc
Legkorábban 2017-ben érkezhet az első, OLED panellal szerelt iPhone. A beszállítói szerepre többen is pályáznak, jelen állás szerint az LG Electronics lehet a befutó.

Kategóriák: Napi hírek

PC-re is streamelhetők lesznek a PlayStation 4-es tartalmak

1 óra 27 perc
Asztali számítógépen is folytatható lesz a PS4-en felfüggesztett játék, a Sony hamarosan érkező alkalmazásának segítségével - legyen szó windowsos PC-ről vagy Mac-ről. A japán gyártó konzolja szépen teljesít, eladásai már a 30 millió darabot is meghaladták.

Kategóriák: Napi hírek

Windows Phone-ra is érkeznek a főzött ROM-ok

5 óra 12 perc
Kinyitható egyes Windowst futtató okostelefonok bootloadere az XDA Developers fórum egyik lelkes fejlesztője által kiadott eszközzel. A Windows Phone Internals névre keresztelt szoftver kiterjedt jogosultságokat ad a felhasználók kezébe - és a Lumiákra szánt egyedi ROM-ok első hullámát is megindíthatja.

Kategóriák: Napi hírek

Eladó a GlobalFoundries?

5 óra 32 perc
Abu-Dzabi gazdasági okok miatt megválhat a GlobalFoundries akár teljes egészétől. A potenciális vásárlók között lehet a Samsung és a kínai Tsinghua Holdings is.

Kategóriák: Napi hírek

Jövőre új esélyt kaphat a hibrid televízió

7 óra 42 perc
Lassan de biztosan zajlik a Hybrid Broadcast Broadband TV technológia európai térhódítása, ám bizonyos országokban a rendszer minden előnye dacára továbbra sem dőlt el az újdonság sorsa. Itthon a jövő év lehet a vízválasztó, több szempontból is.

Kategóriák: Napi hírek

Ismét nyugdíjazott az AMD

8 óra 42 perc
Végéhez ért a GCN előtti AMD GPU-k terméktámogatása. Az összes 2012 előtt megjelent videokártya érintett, ugyanakkor akad néhány fiatalabb OEM termék és APU is, amire hatással van a döntés.

Kategóriák: Napi hírek

Lekapcsolja az antivírust egy új adware

cs, 2015-11-26 16:48
Nem megbízhatóként sorolja be egyes biztonsági szoftverek tanúsítványait, ezáltal használhatatlanná teszi azokat a Vonteera adware, egy a Malwarebytes által felfedezett új változata.

Kategóriák: Napi hírek

5 dolláros Pi Zero a Raspberrytől

cs, 2015-11-26 13:45
Olcsóbb, kisebb, és nem utolsósorban gyorsabb lett a legújabb Raspberry Pi. A Pi Zero ugyan hordoz néhány kompromisszumot, de az ára szinte mindenért kárpótol.

Kategóriák: Napi hírek

Itt a Huawei legújabb, méretes csúcstelefonja

cs, 2015-11-26 13:20
Megérkezett a Huawei őszi csúcstelefonja: a Mate 8 névre keresztelt hathüvelykes óriás házon belül tervezett processzortés jókora akkumulátort kapott, és várhatóan 2016 első negyedévében, Kínában debütál.

Kategóriák: Napi hírek

Rögös út elé néz a HP Inc.

cs, 2015-11-26 12:20
A PC-k, nyomtatók és kellékanyagok forgalma is nagyot esett. A HPE-nél pozitívabb, de felemás a kép.

Kategóriák: Napi hírek

A ZTE is saját alkalmazásprocesszort fejleszt

cs, 2015-11-26 10:45
Újabb kínai telekommunikációs gyártó munkálkodik saját SoC-n. A ZTE mellett a Xiaomi és a Lenovo is beszállhat az alkalmazásprocesszorok tervezésébe. A MediaTek és a Qualcomm piaci kilátása egyre borúsabb.

Kategóriák: Napi hírek

Az Imagination partnereként menetel tovább a PEZY

sze, 2015-11-25 17:10
A PEZY-SC sikerei után magasabbra törnének a japánok. A PEZY-SC2 négyszer több végrehajtót és 64 bites MIPS processzormagokat fog tartalmazni, így a többszörös tempó mellett már az operációs rendszer futtatása is megoldott lesz.

Kategóriák: Napi hírek

Széteshet a Dell-EMC üzlet?

sze, 2015-11-25 16:30
Ahogy várható volt, a VMware komoly vitaforrás lett, a cég részvényei a bejelentés óta hatalmasat zuhantak.

Kategóriák: Napi hírek

Alapos ráncfelvarrást és nyílt forráskódot kapott a Wordpress.com

sze, 2015-11-25 15:50
Teljesen átalakult és asztali, illetve mobilalkalmazásba költözött a WordPress.com. A népszerű blogmotorhoz tartozó szerkesztőfelületet fejlesztői gyakorlatilag teljesen újraépítették és számos hasznos újítással egészítették ki - a Calypso kódnéven futó projekt ráadásul nyílt forrású, ahhoz bárki hozzáférhet és hozzájárulhat.

Kategóriák: Napi hírek

A Microsemi húzta be a PMC-Sierrát

sze, 2015-11-25 12:20
Közel egyhónapos licitálgatás után végül a Microsemi teheti rá kezét a PMC-Sierrára. A végső ajánlat 77 százalékkal haladja meg a PMC-Sierra tőzsdei értékét. Tovább robog a félvezetőipar konszolidációja.

Kategóriák: Napi hírek

Újra elérhetőek a novemberi Windows 10 lemezképek

sze, 2015-11-25 11:50
A Microsoft utólag egy szűk kört érintő hiba javításával indokolta az ISO-k múlt hét végi eltávolítását. A Media Creation Tool újra a November Update-tel frissített változatot tölti le.

Kategóriák: Napi hírek

Arcmozgáskövetéssel foglalkozó céget vásárolt az Apple

sze, 2015-11-25 11:10
Bekebelezte az Apple az emberi arcmozgás követésével és animálásával foglalkozó Faceshiftet. A többek között az új Star Wars filmben is közreműködő vállalat ismeretlen összegért került a cupertinói cég birtokába.

Kategóriák: Napi hírek

A Lenovo után a Dell gépein is biztonsági rés tátong

k, 2015-11-24 17:37
A Dell több számítógépén is jelen lévő, eDellRoot névre hallgató root tanúsítvány mindenütt azonos privát kulcsot használ, melyet a támadók kihasználva érzékeny adatokat szerezhetnek meg a felhasználóktól. A Dell frissítésben orvosolja a problémát, de a manuális javításhoz is kiadott egy útmutatót.

Kategóriák: Napi hírek

Dedikált fizikai szerver bérelhető az Amazon felhőjében

k, 2015-11-24 16:00
A vállalat új szolgáltatása nem olcsó, de kapóra jöhet olyan cégek számára, melyek bizonyos korlátozások miatt egy-egy munkafolyamatot eddig nem tudtak felhőbe költöztetni.file

Kategóriák: Napi hírek

Elérhető az Android Studio 2.0

k, 2015-11-24 12:00
Számos új funkciót kapott a legújabb Android Studio. A Google immár 2.0-s verziószámhoz érkezett IDE-jének egyik legfontosabb újítása Instant Run névre hallgat, azzal a fejlesztők a forráskód módosítását követően szinte azonnal követhetik a változtatásokat az emulátorban futó appokon.

Kategóriák: Napi hírek