HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 29 perc 26 másodperc

Új szupergépes architektúrát villantott a Cray

1 óra 27 másodperc
Elrajtolt a Cray XC40 nevű architektúrája, amely a csomópontok közötti nagy sávszélességű I/O hálózat segítségével próbálja meg felgyorsítani a kommunikációs feladatokat. Erre épül az USA következő nagy szuperszámítógépe, a Trinity.

Kategóriák: Napi hírek

Jövőre érkezik a Mozilla tévéokosítója

2 óra 33 perc
Hamarosan a Mozilla is előállhat saját HDMI-stickjével: a Kickstarteren debütált, Matchstick nevű kütyü Firefox OS-t futtat, ráadásul Android, illetve iOS rendszerű készülékekkel, vagy PC-s Firefox és Chrome böngészővel is használható lesz

Kategóriák: Napi hírek

Budapesten tartják Európa egyik legnagyobb demoscene eseményét

3 óra 46 perc
Még nem késő programot tervezni a hétvégére: akit érdekel a számítógépes grafika és zene, a demók világa, látogasson el a Function 2014 partyra.

Kategóriák: Napi hírek

Megmutatta az új Windowst a Microsoft

5 óra 15 perc
Egy keddi sajtóeseményen a Microsoft megmutatta, hogy képzeli el a Windows jövőjét. Ígéretekből nem volt hiány, az átütő újdonságokból azonban egyelőre csak keveset mutatott a cég.

Kategóriák: Napi hírek

Decemberben jön az első működő Projekt Ara prototípus

k, 2014-09-30 16:15
Még idén megérkezhet az első működő Project Ara prototípus Paul Eremenko, a moduláris okostelefon kifejlesztését célzó kezdeményezés vezetője szerint. Ha ez sikerül, akkor a Google szárnyai alatt működő projekt az eredeti tervnek megfelelően, 2015-ben már gyártásra kész változatot is hozhat.

Kategóriák: Napi hírek

Leválik az eBayről a PayPal

k, 2014-09-30 14:59
Leválasztja és tőzsdére viszi a PayPalt az eBay, jelentette be az aukciós szolgáltató vezetése ma. Az önállósított céget az American Expresstől igazolt Dan Schulman fogja irányítani.

Kategóriák: Napi hírek

Olcsó windowsos notebookok és tabletek a HP-től

k, 2014-09-30 14:06
Két új notebookkal és két táblagéppel bővítette Stream szériáját a HP. A meglepően olcsó, a Chromebookok riválisának szánt eszközökhöz ajándék szolgáltatások is járnak, egyes modelleknél a vállalat azok teljes élettartamára havi 200 megabájt LTE adatforgalmat biztosít.

Kategóriák: Napi hírek

Növelte előnyét a Qualcomm a telefonos processzorpiacon

k, 2014-09-30 13:15
Kiadta negyedévente szokásos gyorsjelentését az okostelefonos és tabletes processzorok piacáról a Strategy Analytics. Az okostelefonok terén egyre nő a Qualcomm előnye, a tableteknél viszont meglepetésre már az Intel a második.

Kategóriák: Napi hírek

Atlas: egységes hirdetési platformot ad a Facebook

k, 2014-09-30 12:21
Pénzzé teszi a Facebook-profilon közzétett adatokat az Atlas hirdetési platform, amellyel a hirdetők már a hagyományos webes reklámokat is célozhatják a felhasználó profilja alapján. Az Atlas komplex követési megoldást is kínál, amellyel nem csak weboldalakon, de appokban, sőt, offline világban is követhető a felhasználó tevékenysége.

Kategóriák: Napi hírek

Megjelent a HP első ARM processzoros Moonshot szervere

k, 2014-09-30 11:32
A HP az első között kezdett ARM-alapú szerverekkel foglalkozni, azonban a cég az első Moonshot gépeit végül Intel Atom chipekre építette. Most megjelent a kínálatában az Applied Micro X-Gene processzoros ProLiant m400 és a TI Keystone chipes m800.

Kategóriák: Napi hírek

A Chromebookokra is megérkezett a Photoshop

k, 2014-09-30 10:56
Már Chromebookokon és Windows alatt Chrome böngészőben is használható a Photoshop, az Adobe népszerű grafikai szoftvere. A frissen bejelentett, Photoshop Streaming névre hallgató projekt virtuális környezetben futtatja képszerkesztőt - egyelőre csak Észak-Amerikában.

Kategóriák: Napi hírek

Új tárolója van az Oracle-nek

k, 2014-09-30 10:02
Új tárolót mutatott be a héten zajló OpenWorld konferenciáján az Oracle. Emellett új taggal bővült az Exalytics család és érkezett egy adatbázisok mentésére szolgáló integrált rendszer is.

Kategóriák: Napi hírek

Sokmilliárdos adóelkerüléssel foghatják meg az Apple-t

h, 2014-09-29 15:44
Igen súlyos bírság lehet a vége annak, hogy Brüsszel vizsgálatot indított az Apple európai adózási gyakorlata ügyében. Az uniós hatóságok már korábban vizsgálódtak az ír adóhatóság által az Apple számára nyújtott speciális bánásmód kapcsán, a héten hivatalosan is eljárást kezdeményezhet az EU.

Kategóriák: Napi hírek

Bezárja kapuit a PlayStation Home

h, 2014-09-29 15:14
Búcsúzik a PlayStation Home, a Sony saját, virtuális közösségi tere. A 2008 óta élő, MMORPG-szerű játékot a vállalat annak csökkenő népszerűsége miatt szünteti meg, előreláthatólag jövő márciusban.

Kategóriák: Napi hírek

Szigorúbb lesz az androidos gyártókkal a Google

h, 2014-09-29 12:20
Szigorúbb követelményeket állít a gyártók felé a Google az Android rendszer külsejével kapcsolatban. A vállalatok továbbra is használhatnak saját felhasználói felületet, azon viszont a keresőóriás szolgáltatásainak a megfelelő helyen kötelező jelleggel szerepelnie kell - legalábbis amíg igényt tartanak a Play Store-hozzáférésre.

Kategóriák: Napi hírek

Frekvenciapályázat: mobilszolgáltató lehet a Digi

h, 2014-09-29 11:29
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ma kihirdette az eredményét annak a frekvenciapályázatnak, melynek eredményeként jelentősen bővíthetik a mobiladat-hálózat elérését és sávszélességét a magyarországi mobilszolgáltatók.

Kategóriák: Napi hírek

Szoftverek húzták a BlackBerryt

h, 2014-09-29 10:57
Egészséges működési körülményekről számol be a BlackBerry legújabb negyedéves jelentése, a veterán gyártó stabil pályára tudott állni, a következő időszakban pedig a gyors ütemű zsugorodás helyét az óvatos növekedés veheti át.

Kategóriák: Napi hírek

Már telefonálhatunk is a repülőjáratokon Európában

h, 2014-09-29 10:37
Hamarosan korlátlanul mobilozhatunk az európai légitársaságok járatain. Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség úgy határozott, tovább enyhít az elektronikus készülékekkel kapcsolatos szabályozáson, így az okostelefonok és tabletek a jövőben nem csak repülőgép üzemmódban használhatók az utasszállítókon.

Kategóriák: Napi hírek

Zöld út: a Lenovóé lehet az IBM x86 szerverrészlege

h, 2014-09-29 08:23
Még január végén jelentette be az IBM és a Lenovo, hogy utóbbi megveszi előbbi x86 szerverrészlegét. A hatóságok összes jóváhagyása csak most érkezett meg, a tranzakció hivatalosan október 1-én zárul le.

Kategóriák: Napi hírek

November elején jöhet az Android L

p, 2014-09-26 13:40
Közelít a Google szokásos őszi bejelentéseinek ideje, amelyekkel a vállalat az új Nexus készülékeket és az aktuális legfrissebb Anrdoid-verziót leplezi le. Bár a keresőóriás egyelőre fukarkodik a hivatalos tájékoztatással, a pletykák szerint bő egy hónapon belül megérkezhet az új rendszer és több új referenciaeszköz is várható.

Kategóriák: Napi hírek