HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 44 perc 50 másodperc

Elindult magyarul is a Prezi

sze, 2014-04-16 15:45
Ötödik születésnapját ünnepli ma a Prezi, ennek alkalmából bemutatkozott a szolgáltatás magyar lokalizációja, így már teljesen magyar felülettel használható a prezentációkészítő.

Kategóriák: Napi hírek

Nem a tartalom, hanem a kudarc miatt gurulnak be a játékosok

sze, 2014-04-16 15:24
A videojátékok által kiváltott agresszióról már sokat hallhattunk, az Oxfordi és a Rochesteri Egyetem kutatása alapján azonban ez nem azok erőszakos tartalmának köszönhető. A kutatócsoport új módszerrel vizsgálta meg a játékok hatását.

Kategóriák: Napi hírek

4K kijelzős laptopot dob piacra a Toshiba

sze, 2014-04-16 13:55
A Toshiba hagyományosan élen jár a notebook fejlesztése terén és előszeretettel lép piacra olyan modellekkel, amelyek bizonyos tekintetben megelőzik a korukat. Ilyen lehet a Satellite P55T is, amely az elsők között kap 4K kijelzőt.

Kategóriák: Napi hírek

Új adatelemző platform gépeknek a Microsofttól

sze, 2014-04-16 12:46
Gépi adatok gyűjtésére és kezelésére fejlesztett szolgáltatást mutatott be a Microsoft, az Azure Intelligent Systems Service teljeskörű megoldást kínál a felhasználó szervezeteknek. Új adatfeldolgozó célgép is készült, ez az Analytics Platform System.

Kategóriák: Napi hírek

Még egy évet ad a Google a moduláris telefonoknak

sze, 2014-04-16 12:13
Nemcsak a koncepcióban újít a Google Project Ara, amely egy moduláris okostelefon létrehozását tűzte ki célul. A projektért felelős csapat egészen új technológiákkal akarja felszerelni a bővíthető készülékeket, erre pedig még egy éve van.

Kategóriák: Napi hírek

Hamarosan a "supernow-generáció" diktál a médiapiacon

sze, 2014-04-16 11:33
Sok éve beszélget a média és telekommunikációs szakma a többképernyős stratégiákról és a tartalom köré épített modellekről. Észre sem vettük, de évtizednyi idő telt el, s valóban jelentősen alakultak át nem csak a fogyasztási szokások, de a szolgáltatók szerepei is.

Kategóriák: Napi hírek

Intel: nyereséges lesz a mobilchipgyártás is!

sze, 2014-04-16 08:39
Közzétette első negyedéves pénzügyi eredményeit az Intel. A vállalat bevétele 1 százalékkal nőtt éves szinten, üzemi eredménye stagnált, nettó profitja pedig 5 százalékkal esett vissza. A félvezetőgyártó nagyon sok pénzt veszít a mobil chipeken, de bizakodó kilátásokat fogalmazott meg.

Kategóriák: Napi hírek

Így porladt el a Motorola

k, 2014-04-15 15:57
Az elmúlt években szakadatlanul osztódó Motorola fontos mérföldkőhöz érkezett, miután az utolsó nagyobb független utódcéget felvásárolta a Zebra Technologies. A nagyvállalati mobilitási megoldásokért 3,5 milliárdot adott az új tulajdonos az információk szerint.

Kategóriák: Napi hírek

Parancsikonokon keresztül támadható az Android

k, 2014-04-15 14:37
Érdekes sérülékenységet talált az Androidban a FireEye biztonsági cég, amely a parancsikonok cseréjén alapul. A Google már kiadott egy frissítést a problémára, kérdés, ez vajon hány felhasználóhoz jut el, és eljut-e mindenkihez.

Kategóriák: Napi hírek

Drónokat fejlesztő céget vett a Google

k, 2014-04-15 12:27
A Google vásárolta fel a napenergiával működő, a levegőben hosszú ideig fennmaradni képes drónokat fejlesztő Titan Aerospace-t. A viszonylag nagy, utasszállító repülőnyi méretű drónok éveken keresztül a levegőben maradnának és térképészeti küldetéseket teljesítenének vagy a ritkán lakott vagy fejletlen területek internethálózatának működtetésében vennének részt.

Kategóriák: Napi hírek

Új szolgáltatások az Oracle Cloud Platformon

k, 2014-04-15 12:12
Nagy dobás lehet a felhős adatbázis-mentés az Oracle felhőjében, a teljesen integrált és biztonságos megoldás lehet a nagyvállalati migráció kulcsa. Jött objektumtároló is.

Kategóriák: Napi hírek

Leállítás nélküli patchelés már SUSE Linuxon is

k, 2014-04-15 11:33
A Linuxot futtató rendszerek leállítás nélküli frissítésére használt legismertebb eszköz a ksplice, az azonban mára az Oracle tulajdonába került, így a többi disztribútornak saját megoldás után kellett néznie. A SUSE közösségének válasz a problémára a kGraft, amelynek kódja nemrégiben vált elérhetővé.

Kategóriák: Napi hírek

Kézműves sörrel kell csábítani a jó fejlesztőket

k, 2014-04-15 11:10
Az ingyen reggeli, a céges nyelvórák és fitnesz és a trendi iroda már nem elég: olyan súlyos munkaerőhiány van a magyar informatikai piacon, hogy már a kézműves sört is be kell vetni. Az országimázs kérdése egyre inkább a nagyvállalatoknak fontos és tesznek is érte, hogy javuljon.

Kategóriák: Napi hírek

Frissült a Microsoft ingyenes, böngészős Office-a

k, 2014-04-15 09:52
Frissült az Office Online, lánykori nevén Office Web Applications, a Microsoft böngészőből elérhető ingyenes irodai szoftvercsomagja. A program megjelent a Google Chrome Web Store-ban is.

Kategóriák: Napi hírek

Harmadik App!free: fókuszban a biztonság

h, 2014-04-14 15:54
Az IT-biztonság a legszárazabb témák egyike az informatikában. Igyekszünk ezen kicsit változtatni és az App!free lazább tálalásában megközelíteni ezt a területet. Az április 24-i alkalomra négy nagyon jó szakembert hívtunk, érdekes és igen aktuális témákkal.

Kategóriák: Napi hírek

Megnyitja fejlesztői eszközeinek forrását a Box

h, 2014-04-14 15:07
Közzéteszi fejlesztői eszközeinek forráskódját a Box. A vállalat azt ígéri, a nyílt projekteket, melyekből mintegy húsz már most is hozzáférhető, folyamatosan fejlesztik és karbantartják majd, valamint szigorú kritériumoknak kell megfelelniük a publikáláshoz.

Kategóriák: Napi hírek

Sok még a szabálytalanság az utazási oldalaknál

h, 2014-04-14 14:52
Az utazási honlapok többsége az Európai Unió fogyasztóvédelmi hatóságainak koordinált fellépésének köszönhetően ma már jogkövető módon kínál szállásajánlatokat a fogyasztóknak. A hatósági kontroll nélkül lesújtó lenne a kép vélik az EU-s szakemberek.

Kategóriák: Napi hírek

Megy a kukába az Apród

h, 2014-04-14 13:30
Végre eldőlhet a magyar piacon dúló online apróhirdetéses állóháború, a fordulatot az egyik meghatározó márkanév lecserélése hozhatja. Ma már működik is az olx.hu, illetve az apród.hu címről is automatikusan ugrik a böngésző.

Kategóriák: Napi hírek

Hamarosan a testhő táplálhatja az okosórákat

h, 2014-04-14 12:59
A testhőt kihasználva láthatja el energiával a viselhető készülékeket a koreai KAIST intézet kutatóinak fejlesztése. A hajlékony és rendkívül könnyű termoelektromos generátor a bőrrel folyamatosan érintkezve töltheti fel például az okosórákat, de a kutatók szerint a technológia a sok fölösleges hőt termelő gyárakban, vagy autókban is felhasználható.

Kategóriák: Napi hírek

Régóta tudhatott az NSA az OpenSSL sebezhetőségéről

h, 2014-04-14 12:04
Nem csak hogy régóta tudott az OpenSSL könyvtárat, és azon keresztül az internetre csatlakozó eszközök hatalmas tömegét érintő biztonsági sérülékenységről a National Security Agency, NSA, hanem aktívan ki is használta a sebezhetőséget, állítják a Bloomberg üzleti lap forrásai.

Kategóriák: Napi hírek