HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 18 perc 43 másodperc

Nem elég jó második faktor az SMS

3 óra 17 perc
Ott konzultáljunk, ahol a közösség amúgy is találkozik - mondta a NIST, így az autentikációs irányelveket először GitHubon lehet majd véleményezni. A legfontosabb újdonság, hogy az SMS-ben küldött belépési kódokat nem ajánlja már

Kategóriák: Napi hírek

SSD-t tesz grafikus kártyájára az AMD

4 óra 25 perc
Bemutatta új, munkaállomásokhoz kínált grafikus termékeit az AMD. A hagyományos kártyák mellett egy egészen egyedi verziót is kínál a cég, amely gigantikus lokális tárolót kap integrált SSD formájában.

Kategóriák: Napi hírek

Európában teszteli csomagszállító drónjait az Amazon

7 óra 44 perc
A brit légiközlekedési hatósággal együttműködve, az Egyesült Királyságban is tesztelni kezdi csomagszállító drónjait az Amazon - a hatóság pedig kihasználja az alkalmat a vonatkozó szabályozások kidolgozására.

Kategóriák: Napi hírek

Hivatalos: elkelt a Yahoo

9 óra 45 másodperc
Mindössze 4,83 milliárd dollárért viheti a Yahoo keresős, kommunikációs és digitális tartalommal foglalkozó divízióit a Verizon. Mi a felvásárlás célja és miért ilyen alacsony az ár?

Kategóriák: Napi hírek

Önvezető autókat fejlesztő leánycéget hoz létre az Audi

10 óra 28 perc
SDS Company néven kifejezetten az önvezető autós technológiák fejlesztésére hoz létre az Audi. A vállalat az elektromos autók terén is rákapcsol, próbálva feledtetni a tavalyi károsanyag-kibocsátási botrányt.

Kategóriák: Napi hírek

A Pascal-alapú Quadro kártyák is megérkeztek

11 óra 5 perc
Két vadiúj Quadro gyorsítót jelentett be az Nvidia. Az új, Pascal-alapú termékek várhatóan jelentős ugrást hoznak majd az elődökhöz viszonyítva, ugyanakkor a várható különbség mértéke egyelőre nem ismert.

Kategóriák: Napi hírek

HWSWeekly: Master of Pup... Plans

h, 2016-07-25 18:18
Ahogy a GPU-któl, úgy a hétfőktől sem tudunk elszakadni, de azért Elon Muskról, az Intelről, a Cyanogenről és az egyérintéses fizetés biztonságáról is lesz szó.

Kategóriák: Napi hírek

Kész a Windows 10 Anniversary Update

h, 2016-07-25 14:48
Úgy tűnik a már ideje elérhető Windows 10 build, a 14393 lesz a hivatalos Anniversary Update, amelyet augusztus 2-án megkapnak az ügyfelek.

Kategóriák: Napi hírek

Dolgozóinak ötödétől válik meg a Cyanogen Inc.

h, 2016-07-25 13:28
Komoly változások előtt áll a Cyanogen Inc., a cég váratlanul alkalmazottainak mintegy ötödétől búcsúzott el. Hivatalos állásfoglalás egyelőre nincs, az előzetes információk szerint a Cyanogen OS rendszere helyett a jövőben inkább appokat fejlesztene a cég.

Kategóriák: Napi hírek

Wikiszerű dokumentációval erősít a Stack Overflow

h, 2016-07-25 13:19
Lehet jobb dokumentációt írni - mondja a Stack Overflow. Érdemes lehet elhinni, a cég ma is abból él, hogy a különböző fejlesztői platformok dokumentációi hiányosak vagy egyszerűen csak nehezen kezelhetőek-kereshetőek.

Kategóriák: Napi hírek

Térképészt csinálna az okostelefonosokból a Google

h, 2016-07-25 12:14
Mobilos felületre is elhozza térképének szerkesztési funkcióit a Google. A vállalat ezzel komolyan kibővíti a potenciális szerkesztők körét, ami idővel minőségbeli ugrást eredményezhet.

Kategóriák: Napi hírek

Kirúgták az Ericsson vezérigazgatóját

h, 2016-07-25 11:11
Új elnök-vezérigazgatót (CEO) keres az Ericsson, miután az igazgatótanács menesztette Hans Vestberg eddigi főnököt. Utód még nincs, őt most fogják keresni a svédek.

Kategóriák: Napi hírek

AMD: itt a profit, hol a profit

p, 2016-07-22 17:02
Hosszú idő után újra profitot jelentett az AMD. A vállalat szerint a következő hónapokban érkező új termékeknek hála tartható lesz a felemelkedés, az új konzolok és GPU-k mellett továbbra is a Zen processzoroktól vár áttörést a cég vezetése.

Kategóriák: Napi hírek

Okosórák: máris vége a fellángolásnak?

p, 2016-07-22 12:58
Látványosan szaladt bele a késbe az Apple a Watch kapcsán, olyannyira, hogy az egész bimbózó piacot magával rántotta.

Kategóriák: Napi hírek

Él és virul a HP Elite x3

p, 2016-07-22 12:29
Néhány hét múlva debütál a HP vállalatoknak szánt, Windows 10-es csúcstelefonja, az Elite x3. A készüléket a gyártó a Continuum funkcióra hegyezi ki, az egy dokkolóval a cég szerint akár a munkahelyi számítógépet is leválthatja - de egy vékonyklienst szinte biztosan.

Kategóriák: Napi hírek

Csúcskártyáját leplezte le az Nvidia

p, 2016-07-22 11:54
Máris újabb videokártyával jelentkezett az Nvidia, itt a Titan X. A csúcskártya átveszi a leggyorsabb VGA címét a közelmúltban megjelent GTX 1080-tól, ezért a sebességért cserébe viszont komoly összeget kell majd leszurkolni.

Kategóriák: Napi hírek

Jobban teljesített a vártnál a Qualcomm

p, 2016-07-22 10:46
Az elemzők várakozásait felülmúlva bevétel és profit terén is egészséges növekedésről számolt be a Qualcomm, a vállalat szerint az erősödésben az új kínai ügyfelek komoly szerepet játszottak.

Kategóriák: Napi hírek

Végleg leszáll a P2P-vonatról a Skype

cs, 2016-07-21 17:57
Év végéig lecseréli a Skype alatt álló hálózati architektúrát a Microsoft. A szolgáltatás korábban tapasztalható fennakadásai is ennek a migrációnak köszönhetőek, most rengeteg platformról (köztük több sajátjáról is) lemond a vállalat.

Kategóriák: Napi hírek

Szállítja a Kaby Lake processzorokat az Intel

cs, 2016-07-21 16:58
Úton vannak a Kaby Lake processzorok, a Skylake optimalizációjának tekinthető fejlesztésekre épülő termékek megjelenése karnyújtásnyira lehet.

Kategóriák: Napi hírek

Ilyen jövőt képzel el Elon Musk

cs, 2016-07-21 16:17
Közzétette a Tesla következő évekre vonatkozó mestertervét Elon Musk, a vállalat vezérigazgatója: napelemek mindenhol, Tesla busz és kamion, unalmukban utasokat furikázó önvezető személyautók jönnek.

Kategóriák: Napi hírek