HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 43 perc 36 másodperc

AngelList-kézbe került a Product Hunt

1 óra 24 perc
A "fedezd fel a következő kedvenc dolgod" szlogennel felfutó Product Hunt mostantól a befektetőket startupokkal és munkakeresőkkel összekötő AngelList cégen belül folytatja a működését, vagyis az alkalmazások, podcastok, könyvek és játékok ajánlását.

Kategóriák: Napi hírek

Feltámasztja a Maxtor brandet a Seagate

3 óra 15 perc
Olcsó külső meghajtókat dob piacra a régi márkanév alatt a gyártó, az elvesztett Samsung brand helyett.

Kategóriák: Napi hírek

A Fitbit veheti meg a Pebble-t

3 óra 58 perc
Apróért cserélhet gazdát a Pebble, az indie okosóra-gyártót iparági értesülések szerint a Fitbit kebelezi be. A felvásárlás összegének nagy része valószínűleg adósságrendezésre megy majd el.

Kategóriák: Napi hírek

Magyar UX-győzelemmel zárult az idei CESA

5 óra 58 perc
Egyedül a projektmenedzsment alkalmazás fejlesztésével foglalkozó Nostromonak sikerült díjat elhozni a Central European Startup Awards (CESA) versenyről a magyar csapatok közül. A döntőre tíz ország 12 kategóriában nevezhette a nemzeti nyerteseket. Legjobbnak idén Lengyelország bizonyult, a tanulókat nemzetközi szinten összekapcsoló lengyel Brainly az év startupja címet is megkapta.

Kategóriák: Napi hírek

Már IoT-ben is Lambdázik az Amazon

p, 2016-12-02 17:03
A Lambda segítségével okosítaná az IoT-s rendszereket az Amazon. A Greengrass néven futó implementációval nem csak egyszerűbben, de jobban is testreszabhatóak az eszközök.

Kategóriák: Napi hírek

Milliókat fenyeget a féléves AirDroid sebezhetőség

p, 2016-12-02 15:01
Legalább 10 millió eszközön jelent támadási felületet az AirDroidban felfedezett biztonsági hiba. Noha az app fejlesztői május óta tudnak a sebezhetőségről, azt máig nem foltozták be.

Kategóriák: Napi hírek

Frissítve: Halálra ítélték a korlátlan adatopciókat

p, 2016-12-02 12:45
Jórészt eltűnhetnek a magyar mobilpiacról azok a korlátlan adatopciók, melyekkel bizonyos szolgáltatások elérése nem számít bele az előfizető által használt díjcsomag adatforgalmi keretébe. A hatóság tegnap először hozott határozatot a témában, kimondva, hogy a Magyar Telekom egyik ilyen díjcsomagja nem felel meg a netsemlegességről szóló EU-s előírásoknak. A döntést alighanem további határozatok követik majd.

Kategóriák: Napi hírek

Reszelt egyet tízmagos processzorain a MediaTek

p, 2016-12-02 11:30
Megtoldja korábbi processzorainak életútját a MediaTek, a tajvani tervezőcég a Helio X20 és X25 modelleket frissítve dob piacra új termékeket.

Kategóriák: Napi hírek

Új hátlapi modulokat kapnak a Moto Z-k

p, 2016-12-02 10:30
Komolyan gondolja moduláris telefonjait a Lenovo, a nyáron leleplezett Moto Z-k két új hátlapi kiegészítőt is kapnak - és valószínűleg még több új modul is van a csőben.

Kategóriák: Napi hírek

Elbocsátásoktól remél fellendülést a GoPro

p, 2016-12-02 09:27
Dolgozóinak 15 százalékának int búcsút a GoPro, a sportkamera-gyártó az elmúlt döcögős hónapok, drónvisszahívások és gyenge eladásuk után így próbál faragni költségeiből.

Kategóriák: Napi hírek

Elérhető közelségben az AMD Zen

cs, 2016-12-01 16:48
Januárban jöhetnek az első Zen-alapú AMD processzorok. A cég állítólag két nyolcmagos modellel próbálja majd berúgni a vadiúj termékcsaládot.

Kategóriák: Napi hírek

re:Invent: kamionnal szállítana adatot az Amazon

cs, 2016-12-01 14:49
Bejelentések cunamiját hozta az Amazon idei re:Invent rendezvénye. A vállalat felhős üzletág számos fejlesztésről rántotta le a leplet, melyektől legalább a mostani a növekedési ütem megtartását reméli az AWS.

Kategóriák: Napi hírek

Sebesség helyett minőségre fókuszál a Vodafone

cs, 2016-12-01 13:35
Míg a két versenytárs szolgáltató több száz megabites mobilnetet kínál ügyfelei számára, addig a Vodafone Magyarország - más lehetősége nemigen lévén - a szolgáltatásminőség, így jellemzően a lefedettség javítására fókuszál. Most Budapesten és környékén javult jelentősen a térerő beltéren.

Kategóriák: Napi hírek

Egymillió Google-fiókhoz fért hozzá az Andorid-kártevő

cs, 2016-12-01 13:18
Régi Android verziókat támadva egymilliót is meghaladó számú Google-fiók belépési adatait szerezte meg a Googligan malware. A Google biztonsági szakértőkkel közösen már elhárította a veszélyt, a támadássorozat ugyanakkor ismét rávilágít a platform biztonságának tragikus helyzetére.

Kategóriák: Napi hírek

Egyszerű, grafikus appfejlesztő felületet indít a Google

cs, 2016-12-01 11:45
A Google újonnan bejelentett App Makerével akár különösebb programozási ismeretek nélkül is elkészíthetik saját, belső használatra szánt G Suite alkalmazásaikat a vállalatok. A grafikus UI-ra építő fejlesztői felület gyorsan és egyszerűen teszi lehetővé a platformot célzó, egyszerűbb appok készítését.

Kategóriák: Napi hírek

Szupergyors töltőhálózat jön elektromos autókhoz Európában

cs, 2016-12-01 09:25
Újabb 400 elektromos autóknak szánt töltőállomást hozna létre a BMW, a Volkswagen Group, a Ford, és a Daimler az eddig meglévő 744 Tesla-állomás mellé. Az új töltők 2020-ra készülnek el a tervek szerint, és elérik a 350 kilowattos teljesítményt, ami szinte háromszorosa az eddigi leggyorsabb töltőknek.

Kategóriák: Napi hírek

Arcfelismeréssel figyel az elkalandozó sofőrökre a GM

sze, 2016-11-30 17:14
Elengedhetik majd a volánt a GM következő generációs vezetéssegítő rendszerével szerelt autók tulajdonosai az autópályán, az utat azonban figyelniük kell majd - ellenkező esetben az autó sem megy tovább.

Kategóriák: Napi hírek

A TSMC-nek is lesz 12 nanométere

sze, 2016-11-30 16:55
A marketing erejét hívhatja segítségül 12 nanométerrel jelöl gyártástechnológia eljárásánál a TSMC. A tajvani bérgyártó megoldása a 16 nanométeres család legfejlettebb tagját takarhatja majd, tehát az elnevezés most is csalóka lehet.

Kategóriák: Napi hírek

Zero-day hiba ránthatja le a leplet a Tor felhasználóiról

sze, 2016-11-30 15:38
Súlyos biztonsági rés tátong számos Firefox verzión, amelyet kihasználva megszüntethető a Mozilla böngészőjére építő Tor Browser felhasználóinak anonimitása. A Mozilla már dolgozik a javításon.

Kategóriák: Napi hírek

Negatívba fordult a szerverpiac

sze, 2016-11-30 14:50
Köhécsel a szerverpiac, a harmadik negyedévben csökkentek az értékesítési mutatók, kellemes meglepetést csak a kínai gyártók és a Cisco okozott.

Kategóriák: Napi hírek