HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissült: 2 perc 4 másodperc

Ilyen lesz az internetes konzultáció

p, 2014-12-19 16:30
Kezd összeállni a kép a tavaszra időzített internetes nemzeti konzultációval kapcsolatban. Deutsch Tamás, a konzultáció levezénylésével megbízott EP-képviselő bemutatta elképzelését és a peremfeltételeket. Kérdések azért még maradtak.

Kategóriák: Napi hírek

Felhasználóbarát titkosítást ígér az End-to-End

p, 2014-12-19 14:12
Jövőre érkezhet a Google titkosítási megoldása, amely az elektronikus levelezést hivatott biztonságosabbá tenni, legalábbis Chrome böngészőben. Az OpenPGP-alapú End-to-End névre hallgató plugin GitHubon már megtekinthető.

Kategóriák: Napi hírek

Így gyorsította mobilos keresőjét egy tizedmásodperccel a Google

p, 2014-12-19 11:49
A kereső találati oldala a megjelenést gyorsító információkat ad át a böngészőnek, így a találat betöltése érzékelhetően felgyorsulhat. A megoldás egyelőre Google Search és Google Chrome-exkluzív, de más weboldalak és más böngészők is támogathatják a jövőben.

Kategóriák: Napi hírek

Jöhet a natív autós Android

p, 2014-12-19 11:00
Teljes értékű operációs rendszerként költözhet az autók fedélzeti számítógépére az Android várhatóan jövőre megjelenő legújabb verziója. Az egyelőre csak Android M-ként emlegetett rendszer ilyen szintű integrációjához ugyanakkor a Google-nek sokkal szorosabbra kell fűznie kapcsolatát az autógyártókkal.

Kategóriák: Napi hírek

Gyári backdoor a Coolpad készülékeken

p, 2014-12-19 07:14
Online áruházakból Magyarországra is eljuthatnak egy ideje a Yulong nevű kínai cég Coolpad márkanevű telefonjai - a vállalat elsősorban az anyaország piacán erős, és erre alapozva mára a hatodik legnagyobb okostelefon-gyártó lett a világon, megelőzve a Sonyt. A Palo Alto Networks szerint azonban egyes mobilok gyárilag telepített backdoorral érkeznek.

Kategóriák: Napi hírek

Nincs többé böngészőválasztó képernyő a Windowsban

cs, 2014-12-18 16:45
Többé nem találkoznak a felhasználók a kikényszerített böngészőválasztó képernyővel, lejárt az öt éves program időtartama. A 2009 decemberében indult felület jobbára hatástalan maradt, az Internet Explorer dominanciáját nem törte meg, a Chrome pedig ettől függetlenül tudott felfutni.

Kategóriák: Napi hírek

Újra van magyar szuperszámítógép a Top500 listán

cs, 2014-12-18 15:21
Hosszú idő után először van magyarországi rendszer a világ legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépeit rangsorba szedő Top500 listán. A Debreceni Egyetemen üzemelő rendszer a 308. helyen áll.

Kategóriák: Napi hírek

Többen és gyakrabban internetezünk

cs, 2014-12-18 14:15
Az Európai Unió erősen megosztott közösség, drámai az egyes országcsoportok közötti digitális szakadék. A fejlődés egyértelmű és folytonos, az egyes országok között azonban akár évtizedesnél is nagyobb eltérések vannak. És még csak az internethasználat gyakoriságáról beszéltünk.

Kategóriák: Napi hírek

Szemüveggyártót vett a Snapchat

cs, 2014-12-18 10:54
A viselhető eszközök területén tapogatózik a Snapchat, a vállalat ugyanis a napokban nyilvánossá vált információk szerint még korábban felvásárolta az okosszemüveget fejlesztő Vergence Labset.

Kategóriák: Napi hírek

A felhőről szólt az Oracle legutóbbi negyedéve

cs, 2014-12-18 09:38
Közzétette a november végén zárult második pénzügyi negyedévének sarokszámait az Oracle. A bevétel szinte csak a cloudszolgáltatásoknak köszönhetően nőtt valamicskét, erősödött a hardverrészleg is.

Kategóriák: Napi hírek

Ajánlatot tett a legnagyobb brit mobilszolgáltatóra a BT

sze, 2014-12-17 15:36
Konkrét tárgyalások indultak Nagy-Britannia legnagyobb mobilszolgáltatójának felvásárlásáról. A vevő a helyi mobilpiacról 2005-ben kilépett BT lehet.

Kategóriák: Napi hírek

Háztartási gépek gyártójába szállt be a Xiaomi

sze, 2014-12-17 14:53
Az okosotthonok felé mozog a Xiaomi, a világpiacon nemrég a harmadik helyet megszerző telefongyártó tulajdonrészt vásárolt a hűtőket, mosógépeket, légkondicionálókat és konyhai gépeket is gyártó Mideában.

Kategóriák: Napi hírek

Biztonságosabb lesz a Gmail

sze, 2014-12-17 14:10
Leszámol a veszélyes kiegészítőkkel a Gmail, a népszerű szolgáltatás ugyanis CSP-támogatást kap, amely felvértezi a böngészőbe telepíehető, rosszul megírt vagy malware-t tartalmazó szoftverek ellen.

Kategóriák: Napi hírek

A foodpandáé lett a NetPincér

sze, 2014-12-17 12:49
Elkelt Magyarország egyik legrégebbi, még ma is változatlan néven és formában működő online szolgáltatása: a 2012 óta intenzív nemzetközi terjeszkedést folytató foodpanda lett a NetPincér új tulajdonosa.

Kategóriák: Napi hírek

Gartner: folytatódik a Samsung vesszőfutása

sze, 2014-12-17 12:21
Féléves szünet után újra publikálta okostelefon-piaci kutatásának adatait a Gartner. A gyártók között folyamatosan erősödnek a kis szereplők, a harmadik helyért pedig egyre kegyetlenebb csata folyik. A platformok csatája ezzel szemben megszilárdult, az Android részesedése szerényebben nő tovább.

Kategóriák: Napi hírek

Jövőre várható a Samsung mobilfizetési szolgáltatása

sze, 2014-12-17 11:29
Saját mobilfizetési megoldással rukkolhat elő a Samsung jövőre érkező okostelefonjaiban. Iparági értesülések szerint vállalat a többek között a Visa által is támogatott LoopPay startuppal folytat tárgyalásokat az elképzeléssel kapcsolatban.

Kategóriák: Napi hírek

A RackSpace is beszállt az OpenPOWER Foundationbe

sze, 2014-12-17 10:31
Új taggal gyarapodott az IBM és partnerei által gründolt OpenPOWER Foundation, a Rackspace szállt be. A vállalat POWER-alapú gépeket is be kíván vetni a jövőben, mivel azok egyes feladatok alatt látványosan gyorsabbak mint az x86-os szerverek.

Kategóriák: Napi hírek

Az üzemeltetők sem tudják, feltámad-e a The Pirate Bay

sze, 2014-12-17 08:35
Még soha nem állt le ilyen hosszú időre a The Pirate Bay. Egyelőre a népszerű torrentoldal üzemeltetői sem tudják, lesz-e visszatérés, ugyanakkor azt ígérik, ha az oldal feltámad, nagyot fog szólni.

Kategóriák: Napi hírek

Kipróbálható a Prezi-versenytárs Microsoft Sway

k, 2014-12-16 15:32
Eltörölte a várólistát a Sway szolgáltatás elől a Microsoft, az innovatív prezentációs platform mindenki számára elérhető mától. Az Office alkalmazások új generációjának is beillő Sway komoly újdonságokat hoz, mind a felhasználói felület, mind a működés alapjait illetően - szakmabelieknek feltétlenül ajánlott a kipróbálás.

Kategóriák: Napi hírek

Zeneszolgáltatáson dolgozik a Bose

k, 2014-12-16 14:57
Online zenestreaming-szolgáltatáshoz keres vezető UX-fejlesztőt a Bose. Úgy tűnik, az eddig főként hangtechnikai hardvereiről ismert vállalat maga is belép az olyan tekintélyes konkurensek által uralt streaming-piacra mint a Spotify vagy a Google Play Music.

Kategóriák: Napi hírek