Offtopic

Mi történik az albérlet piacon?

 ( kovacsakos | 2016. október 23., vasárnap - 9:03 )

Az árak az egekben, túlértékelt bútorozatlan lakások, több havi kaució, közös költség átterhelés. Mindezt érteném is, ha a piacon tényleg nagy lenne a mozgás. Ugyanakkor az albérletek sok esetben hónapokon keresztül nem kerülnek kiadásra. A tulaj az első érdeklődésnél(foglalót remélve) fennhangon hirdeti, hogy a héten 30 embernek fogja megmutatni az ingatlant, majd hétvégén felhív, hogy sikerült e összeszedni a "beugró költséget", ami közel negyed milliós kiadás.

Egreat R6S-II 4K - ismeri valaki?

 ( Fisher | 2016. október 20., csütörtök - 11:47 )

Mivel akciós, elgondolkoztam rajta, hogy a lecserélném a Raspberry-t erre. Elsősorban az androidos appok (Twitch, YT és egyéb érdekességek) miatt. Használ valaki ilyet? Az android mennyire hozzáférhető? Jól használható touchpaddal-billentyűzettel?

Okosházat építenék. Építkezett valaki mostanában?

 ( nemmiki | 2016. október 18., kedd - 13:11 )

Okosházat szeretnénk építeni a családnak, 100-120 m2-est. A generálkivitelezőktől elment a kedvem, de tetőt építeni nem tudok. Felmerült a tégla és a gerendaház is, de még nem döntöttük el, hogy melyik lenne a jobb. 10-15 évben gondolkodunk, addig lesz előreláthatólag ekkora a helyszükségletünk. Fontos, hogy utána jó áron el is lehessen adni (a környék kiváló amúgy).

Fontos szempont, hogy "okos" legyen a ház, valami nyílt forráskódú rendszerrel.

Káros földsugárzás, vízerek

 ( Polesz | 2016. október 17., hétfő - 13:12 )

Van aki ezt elhiszi? Én már kész vagyok. Sajnos részt kell vennem egy ilyen fas..projektben. Nem bírom. Ha valaki elmondja, hogy miért és mire jó a Hartmann kereszt, Curry, Ley, Szent György akkor talán megtérek. De most inkább az ereimet vágnám fel.

szoftver támogatás adókedvezmény

 ( gargamel | 2016. október 16., vasárnap - 7:35 )

Jelentkezett egy középiskola, hogy szívesen oktatnák az egyik szoftveremet, de pénzük sajnos nincs rá. Még jelképes összeget sem tudnak felajánlani.
Az a kérdésem, hogy szerintetek a támogatás összegének (piaci ár * licencek száma) valahány százalékával tudom-e csökkenteni a társasági adót?
Találtam egy NAV cikket: https://www.nav.gov.hu/nav/ado/tarsasagi/tamogatas_utani_adokedvezmeny.html de itt csak filmről, művészetről és csapatsportról van szó.

Nem lehet hívást elutasítani

 ( Fisher | 2016. október 13., csütörtök - 12:08 )

Pár napja nem lehet elutasítani a bejövő hívásokat a vezetékes (Panasonic valami ilyesmi) telefonon. Megszakítás helyett csak némítja a bejövő hívást.
A telefon előtt egy HP multifunkciós és az ISDN TA van.
Amíg a HP nem került a telefon és a TA közé, addig jó volt. Valószínűleg azóta nem lehet elutasítani a hívásokat, amióta a HP ott van, de persze ez nem tuti.

Prepaid mobil net Olaszországban havi 400-500GB-hoz melyik szolgáltatónál?

 ( pba | 2016. október 10., hétfő - 1:11 )

Sziasztok,

Milyen ma egy modernnek mondható PC?

 ( seferbt | 2016. október 7., péntek - 14:24 )

Sziasztok,

elgondolkodtam, hogy ki kellene cserélni az asztali PC-met, mert néha már kevés. Főleg az alaplap, ami 4GB RAM-ot képes fizikailag fogadni, ami sokszor szűk keresztmetszet, a másik ilyen az USB 3.0 port(ok) hiánya szokott lenni. CPU és VGS limit nem nagyon van, a HDD lassú, de az meg egy SSD cseréjével relatív gyorsan orvosolható.
Oké, cseréljünk, de mire? az utóbbi jó pár évben abszolút nem foglalkoztam desktop hardverrel, így fogalmam sincs mi a trend.

Vodafone Tuti

 ( bolond | 2016. október 4., kedd - 1:03 )

Kártyás, 19 Ft/perc|sms.

http://kiszamolo.hu/vodafone-tuti/

:)

bithu ncore T-Home halozatbol

 ( Ar0n | 2016. október 3., hétfő - 22:50 )

Feloldani felold de aztan semmi. Neztem remote gepeken ... Digi, UPC, Adatpark halozatrol megy siman. Is it just me ?

Korlátlan internetszolgáltatót keresek Németországban

 ( KardiWeb | 2016. október 1., szombat - 18:33 )

Sziasztok!

Olyan internetszolgáltatót keresek Németországban amely korlátlan internetet biztosít normális netesebességgel. Gondolok itt a 10 mega feletti le és feltöltési sebességre. DSL/ADSL vagy kábel Internetre van szükségem. Mobilinternet felesleges. Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.

Köszönettel, KardiWeb

[valószínűleg megoldva] PC fejlesztés: következő logikus lépés táblázata

 ( gelei | 2016. szeptember 19., hétfő - 12:48 )

Sziasztok,

volt valaha egy olyan oldal PC barkácsoláshoz, ami táblázatszerűen mutatta meg a különböző alkatrésztípusok és árpontok kombinációit. Azaz egy olyan gyűjtemény volt, ahol egy megadott büdzsé alapján meg lehetett nézni, mit érdemes upgrade-elni a PC-ben.

Ezt keresem, de a google nem volt a barátom. Ha valakinek megvan a link, posztolja már, legyen szíves!

Köszi!

Kábelrendező asztalra.

 ( ricsip | 2016. szeptember 19., hétfő - 6:37 )

Két v. három éve olvastam itt egy fórum topikban h. valaki (házilag barkácsoltan?) hogy oldotta meg a földről az asztalra feljutó (tápkábel, UTP, asztali lámpa, VGA kábel stb.) kábelzsumbuj kezelésének problémáját: speckó, az asztal lapjának hátsó részére ragasztott különböző kábelcsatornák csoportja tartott rendet a káoszban. Kép is volt róla, ezert maradt meg a fejemben.

Bojler: hol, milyet?

 ( tompos | 2016. szeptember 18., vasárnap - 22:55 )

Bojlert fogok venni.
Elvi szinten milyet erdemes megvenni? Kis urmertek, de nagy teljesitmeny, hogy amikor szukseges, online tudja potolni a meleg vizet?
Vagy nagy urmertek es kis teljesitmeny es amit ejszaka lassan felfut, azt nappal elhasznalni?

A felhasznalas kizarolag a furdoszobara korlatozodik.

Az a fo problemam, hogy nincs egy webbolt, vagy barmi felulet, ahol effektiven lehetne keresni bojlerre: urmertek, hatasfok, teljesitmeny stb.
Ismertek ilyet?

Fűtés kezdet optimalizálás

 ( cadmagician | 2016. szeptember 18., vasárnap - 18:27 )

Sziasztok,

A következő a feladat:
Adott egy padlófűtéses rendszer, ennek a vezérléséhez kell egy algoritmus. Külső hőmérséklet szabályzás lesz, 20 °C külsőnél 20°C előremenő víz, -35 °C külsőnél +35°C-os előrementő víz, ekkor bent 20°C fok van. Ha többet akarunk bentre, akkor nyilván offszeteljük az egyenest. Nappali és éjszakai hőmérséklet lesz: nappal mondjuk 21°C, éjjelre 17°C lesz a beállított. A külső hőmérsékletet ismerjük, a belső is, de nem érdekel, vagy igen? :)

444.hu nem megy?

 ( realrob | 2016. szeptember 15., csütörtök - 20:42 )

Betiltották végre? :)

paypal probléma

 ( maglyarakas | 2016. szeptember 9., péntek - 9:15 )

Sziasztok!

Segítségeteket kérném. A paypal.com-ot nem tudom használni, ugyanis a böngésző a kiszolgáló nem található hibaüzenettel tér vissza. Az asztali gépem invitel hálóból megy. Érdekes, hogy ugyanez a hibaüzenet, ha mobilról vodafone hálózatából próbálom.

Mi lehet gond?

Talált kutyus for free!

 ( Gyuszk | 2016. szeptember 7., szerda - 16:02 )

Ingyen elvihető kidobott kutyus, pár napja találtuk.
Kis méretű, kb. 2 éves, egészséges, kan, chip nincs.
Állatorvos látta, féreghajtáson kivül mást nem javasolt.
Lakásba is jó, barátságos, játékos, nem harap, nem ugat feleslegesen. Kutyával emberrel jól kijön.
Szobatiszta (!)
Az oltás pár napon belül esedékes, ezt kifizetjük.
Jelenleg átmeneti befogadásban részesül nálunk.
További infóért komment vagy PM, köszi!

https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/t31.0-0/p600x600/14232050_1293741917332975_6190056907606401882_o.jpg

Barkácsklub :)

 ( _Franko_ | 2016. szeptember 4., vasárnap - 11:24 )

Hi,

2004. augusztus 14-én nyitotta meg virtuális kapuit az építész levelezőlista, amelynek célja eleinte az amatőr építészek eszmecseréje volt. Két évvel később az építész irányvonal fokozatmentesen átcsapott barkácsolók levelezőlistájává, majd a csúcspontját 2008 és 2011 között élte, amikor havonta 1000-1500 levél íródott és olvasódott kétszáznál is több tag által.

Pascal -> Java

 ( Oregon | 2016. szeptember 1., csütörtök - 9:01 )

Mától:
"Az informatikánál az elavult Pascal programnyelv helyett ezentúl Javát kell tanítani a szakgimnáziumokban"
forrás:
http://index.hu/tudomany/2016/09/01/a_kormany_teljes_kaoszba_loki_a_szakkozepiskolakat/

Mendemonda vagy valóban nem lehet új számítógépet forgalmazni oprendszer nélkül?!

 ( vector | 2016. augusztus 30., kedd - 19:56 )

Pár éve hallottam először és ma megint felmerült, hogy nem lehet új, előre szerelt számítógépeket, laptopokat operációs rendszer nélkül forgalmazni. Állítólag ez a magyarázat arra, hogy minek rakják fel a teljesen haszontalannak tartott FreeDOS-t is. Ti tudtok erről valamit?!

Egész nap a jogszabályokat és az EU-s határozatokat bújtuk, de ezzel kapcsolatban semmit nem találtunk. Felhívtam pár, még működő IT boltos ismerősömet és ők is váltig állítják, hogy ez így van. De senki nem tudja, hogy "ki mondta", hogy hol van leírva, szabályozva.

Szabadidő kitöltése munkaidő közben

 ( hunti | 2016. augusztus 29., hétfő - 14:10 )

Szeretnék segítséget kérni tőletek, illetve érdekelne hogy ti mivel töltitek ki munkaidőben az olyan időszakokat, amikor épp nincs munka.
Én kifejezetten rosszul viselem a semmit tevést, viszont jelenlegi munkám miatt vannak üres járatok, amikor épp a következő munkára/hibajegyre várunk.

Általában fejlesztek valami saját projektet, olvasok, zenét hallgatok, filmet vagy sorozatot nézek, néha pedig böngészős játékokkal játszok. Mostanában viszont egyikhez sincs kedvem, szóval várom az ötleteket.

NFS: No Limits, Jaguar F-Type

 ( GCS | 2016. augusztus 25., csütörtök - 8:58 )

ELőző időszakos rendezvény keretében meg lehetett kapni a Jaguar F-Type autót a nevezett játékban. Most, hogy ismétlik az időszakos rendezvényt, mi a helyzet? Akinek már megvan a gépjármű, ismét részt tud venni a sorozatban? Nulláról kezdi a versenyt vagy a már meglévő autóhoz tud ún 'blueprint'-eket gyűjteni?

Az esemény véget ért. Ezúttal megszereztem az F-Type-ot. Előző esemény során meg a Lamborghini Diablo SV-t. Bármelyik lehetőség ismétlése esetén megírom mi a helyzet.

40W 230V szünetmentesítése 12-24 óra áthidalással.

 ( nikin | 2016. augusztus 24., szerda - 23:54 )

Szeretnék segítséget kérni a fentiben. Mit ajánlotok?

Összesen ~40W-nyi 230V-os szellőztetőventilátort és LED világítást szeretnék áramkimaradás esetén relatív tartósan (12-24 óra) üzemben tartani. Sajnos az eddig olvasottak alapján számítógépekhez tervezett UPS-ek erre nem jók. A funkcionalitás amit szeretnék az ugyanaz.
Valamilyen relatív költséghatékony megoldást keresek :)

villanyszerelés

 ( mogorva | 2016. augusztus 24., szerda - 9:35 )

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni, mi okozhatja az alábbi jelenségeket (poltergeist nem ér):
- véletlenszerű időpontban vibrál a világítás (bármelyik szobában, mennyezeti lámpa és másik körre kötött konnektorba dugott lámpa is)
- TV, számítógép, egyéb elektronikai eszköz még nem ment tönkre (kb. 5 éve fennálló jelenség)
- a riasztó nem szokott jelezni, hogy gond lenne, az akkumulátora a gyári leírás szerint öregszik