Offtopic

Órásmester

 ( Adrienn | 2016. december 7., szerda - 10:25 )

Sziasztok,

Van egy örökölt ingaórám, amit szeretnék működőképes állapotba hozni. Tudtok-e javasolni jó mestert, aki foglalkozik hasonlókkal? Google persze kidob párat, elsősorban személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi.

"Üzletszerzés" és ténylegesen elvégzett munka értékének aránya

 ( bodnarj | 2016. december 7., szerda - 8:59 )

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek, hogy egy szoftver kifejlesztésének költségéből hány százalékot ér maga az üzletszerzés (üzletkötői jutalék) és mennyit a ténylegesen elvégzett munka.

www-vel igen, anélkül nem

 ( ffpp | 2016. november 25., péntek - 9:05 )

Láma kérdésemre keresek választ.

Adott egy domain, melyet A cég kezel, és B cégnél van a tárhely, ide a tartalom (több másik mellé) feltöltve.
Az A felületen A rekordok átállítva, B tárhelyen a cucc működik ("Bdomain.hu/sajáttartalmam").

HA a "www.domainem.hu" címet pötyögöm a böngészőbe, akkor megjelenik a tartalmam, ha viszont csak a "domainem.hu" formát használom, akkor egy cpanel "Az Ön kérelméből hiányzik a biztonsági token." üzenet fogad, és a cpanel login screen.. Mit kéne tenni, hogy rendben legyen?

Ajánljatok nekem számítógép házat

 ( gkaroly | 2016. november 17., csütörtök - 11:58 )

Sziasztok!

Nyilván tudom, hogy általában házat ízlés szerint vesz az ember, ahol a mérvadó max annyi, hogy mennyi helyet szánunk neki.
Nálam viszont ennél bonyolultabb, ezért ajánljatok nekem házat a jelenlegi leváltására:

  • mATX alaplap fogadása (LGA1150 foglalatos alaplap, ha ez számít valamit egyáltalán)
  • Front panel (ne a ház alján és főleg ne a ház tetején legyenek a power-reset-USB szentháromság. Ha kb. optikai meghajtó magasságban lennének ezek, az lenne a kánaán!

Számítógép kezeléssel kapcsolatos könyvek abszolút kezdőknek

 ( gouranga77 | 2016. november 13., vasárnap - 11:00 )

Sziasztok!

Nyugdíjas szüleim tőlünk távol laknak egy kisvárosban, nemrég a fiam születése okán rávették magukat, hogy vegyenek egy laptopot. Ezen megtanulták kezelni a Skype-ot, hogy videofonálhassunk. Ahogy szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy, és most szeretnék megtanulni a számítógép kezelését könyvből (a tanfolyam sajnos az ő esetükben nem játszik, bár talán jobb lenne).

Céges bankszámla jó devizaárfolyammal + ingyenes bejövő külföldi devizaátutalással

 ( aaron | 2016. november 7., hétfő - 17:33 )

Most FHB-nál a https://www.fhb.hu/uzleti_ugyfelek/Bankszamlak/FHB-Start-Bankszamla számlát használom. Elég jó devizaárfolyammal dolgoznak, s ingyen írták jóvá a bejövő devizautalásokat. Mellette a lakossági számlám (FHB Prémium - https://www.fhb.hu/maganszemelyek/Bankszamlak/FHB_Premium_Bankszamla) is náluk van, de voltak olyan kedvesek, hogy kitalálták, hogy a minimum jóváírást a lakossági számlámon nem teljesíthetem a vállalkozói számláról való átutalással.

Szamlakepes programozo, de nincs iskola

 ( lbodnar | 2016. november 3., csütörtök - 12:49 )

Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, ha szamlakepes programozo szeretnek lenni, de nincs rola iskolai vegzetsegem, de mar 10+ eve a szakmaban dolgozom, na akkor mit lehet tenni ?
Az okj-s tanfolyam egy jo utnak tunik, de 400eft -t fizetni egy tanfolyamert es meg be is kell jarni ..., viszont csak egy ev!
Barmi otlet megoldasra, hogy csak vizsgat tenni stb ...

elore is koszi minden valaszt

Mi történik az albérlet piacon?

 ( kovacsakos | 2016. október 23., vasárnap - 8:03 )

Az árak az egekben, túlértékelt bútorozatlan lakások, több havi kaució, közös költség átterhelés. Mindezt érteném is, ha a piacon tényleg nagy lenne a mozgás. Ugyanakkor az albérletek sok esetben hónapokon keresztül nem kerülnek kiadásra. A tulaj az első érdeklődésnél(foglalót remélve) fennhangon hirdeti, hogy a héten 30 embernek fogja megmutatni az ingatlant, majd hétvégén felhív, hogy sikerült e összeszedni a "beugró költséget", ami közel negyed milliós kiadás.

Egreat R6S-II 4K - ismeri valaki?

 ( Fisher | 2016. október 20., csütörtök - 10:47 )

Mivel akciós, elgondolkoztam rajta, hogy a lecserélném a Raspberry-t erre. Elsősorban az androidos appok (Twitch, YT és egyéb érdekességek) miatt. Használ valaki ilyet? Az android mennyire hozzáférhető? Jól használható touchpaddal-billentyűzettel?

Okosházat építenék. Építkezett valaki mostanában?

 ( nemmiki | 2016. október 18., kedd - 12:11 )

Okosházat szeretnénk építeni a családnak, 100-120 m2-est. A generálkivitelezőktől elment a kedvem, de tetőt építeni nem tudok. Felmerült a tégla és a gerendaház is, de még nem döntöttük el, hogy melyik lenne a jobb. 10-15 évben gondolkodunk, addig lesz előreláthatólag ekkora a helyszükségletünk. Fontos, hogy utána jó áron el is lehessen adni (a környék kiváló amúgy).

Fontos szempont, hogy "okos" legyen a ház, valami nyílt forráskódú rendszerrel.

Káros földsugárzás, vízerek

 ( Polesz | 2016. október 17., hétfő - 12:12 )

Van aki ezt elhiszi? Én már kész vagyok. Sajnos részt kell vennem egy ilyen fas..projektben. Nem bírom. Ha valaki elmondja, hogy miért és mire jó a Hartmann kereszt, Curry, Ley, Szent György akkor talán megtérek. De most inkább az ereimet vágnám fel.

szoftver támogatás adókedvezmény

 ( gargamel | 2016. október 16., vasárnap - 6:35 )

Jelentkezett egy középiskola, hogy szívesen oktatnák az egyik szoftveremet, de pénzük sajnos nincs rá. Még jelképes összeget sem tudnak felajánlani.
Az a kérdésem, hogy szerintetek a támogatás összegének (piaci ár * licencek száma) valahány százalékával tudom-e csökkenteni a társasági adót?
Találtam egy NAV cikket: https://www.nav.gov.hu/nav/ado/tarsasagi/tamogatas_utani_adokedvezmeny.html de itt csak filmről, művészetről és csapatsportról van szó.

Nem lehet hívást elutasítani

 ( Fisher | 2016. október 13., csütörtök - 11:08 )

Pár napja nem lehet elutasítani a bejövő hívásokat a vezetékes (Panasonic valami ilyesmi) telefonon. Megszakítás helyett csak némítja a bejövő hívást.
A telefon előtt egy HP multifunkciós és az ISDN TA van.
Amíg a HP nem került a telefon és a TA közé, addig jó volt. Valószínűleg azóta nem lehet elutasítani a hívásokat, amióta a HP ott van, de persze ez nem tuti.

Prepaid mobil net Olaszországban havi 400-500GB-hoz melyik szolgáltatónál?

 ( pba | 2016. október 10., hétfő - 0:11 )

Sziasztok,

Milyen ma egy modernnek mondható PC?

 ( seferbt | 2016. október 7., péntek - 13:24 )

Sziasztok,

elgondolkodtam, hogy ki kellene cserélni az asztali PC-met, mert néha már kevés. Főleg az alaplap, ami 4GB RAM-ot képes fizikailag fogadni, ami sokszor szűk keresztmetszet, a másik ilyen az USB 3.0 port(ok) hiánya szokott lenni. CPU és VGS limit nem nagyon van, a HDD lassú, de az meg egy SSD cseréjével relatív gyorsan orvosolható.
Oké, cseréljünk, de mire? az utóbbi jó pár évben abszolút nem foglalkoztam desktop hardverrel, így fogalmam sincs mi a trend.

Vodafone Tuti

 ( bolond | 2016. október 4., kedd - 0:03 )

Kártyás, 19 Ft/perc|sms.

http://kiszamolo.hu/vodafone-tuti/

:)

bithu ncore T-Home halozatbol

 ( Ar0n | 2016. október 3., hétfő - 21:50 )

Feloldani felold de aztan semmi. Neztem remote gepeken ... Digi, UPC, Adatpark halozatrol megy siman. Is it just me ?

Korlátlan internetszolgáltatót keresek Németországban

 ( KardiWeb | 2016. október 1., szombat - 17:33 )

Sziasztok!

Olyan internetszolgáltatót keresek Németországban amely korlátlan internetet biztosít normális netesebességgel. Gondolok itt a 10 mega feletti le és feltöltési sebességre. DSL/ADSL vagy kábel Internetre van szükségem. Mobilinternet felesleges. Kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.

Köszönettel, KardiWeb

[valószínűleg megoldva] PC fejlesztés: következő logikus lépés táblázata

 ( gelei | 2016. szeptember 19., hétfő - 11:48 )

Sziasztok,

volt valaha egy olyan oldal PC barkácsoláshoz, ami táblázatszerűen mutatta meg a különböző alkatrésztípusok és árpontok kombinációit. Azaz egy olyan gyűjtemény volt, ahol egy megadott büdzsé alapján meg lehetett nézni, mit érdemes upgrade-elni a PC-ben.

Ezt keresem, de a google nem volt a barátom. Ha valakinek megvan a link, posztolja már, legyen szíves!

Köszi!

Kábelrendező asztalra.

 ( ricsip | 2016. szeptember 19., hétfő - 5:37 )

Két v. három éve olvastam itt egy fórum topikban h. valaki (házilag barkácsoltan?) hogy oldotta meg a földről az asztalra feljutó (tápkábel, UTP, asztali lámpa, VGA kábel stb.) kábelzsumbuj kezelésének problémáját: speckó, az asztal lapjának hátsó részére ragasztott különböző kábelcsatornák csoportja tartott rendet a káoszban. Kép is volt róla, ezert maradt meg a fejemben.

Bojler: hol, milyet?

 ( tompos | 2016. szeptember 18., vasárnap - 21:55 )

Bojlert fogok venni.
Elvi szinten milyet erdemes megvenni? Kis urmertek, de nagy teljesitmeny, hogy amikor szukseges, online tudja potolni a meleg vizet?
Vagy nagy urmertek es kis teljesitmeny es amit ejszaka lassan felfut, azt nappal elhasznalni?

A felhasznalas kizarolag a furdoszobara korlatozodik.

Az a fo problemam, hogy nincs egy webbolt, vagy barmi felulet, ahol effektiven lehetne keresni bojlerre: urmertek, hatasfok, teljesitmeny stb.
Ismertek ilyet?

Fűtés kezdet optimalizálás

 ( cadmagician | 2016. szeptember 18., vasárnap - 17:27 )

Sziasztok,

A következő a feladat:
Adott egy padlófűtéses rendszer, ennek a vezérléséhez kell egy algoritmus. Külső hőmérséklet szabályzás lesz, 20 °C külsőnél 20°C előremenő víz, -35 °C külsőnél +35°C-os előrementő víz, ekkor bent 20°C fok van. Ha többet akarunk bentre, akkor nyilván offszeteljük az egyenest. Nappali és éjszakai hőmérséklet lesz: nappal mondjuk 21°C, éjjelre 17°C lesz a beállított. A külső hőmérsékletet ismerjük, a belső is, de nem érdekel, vagy igen? :)

444.hu nem megy?

 ( realrob | 2016. szeptember 15., csütörtök - 19:42 )

Betiltották végre? :)

paypal probléma

 ( maglyarakas | 2016. szeptember 9., péntek - 8:15 )

Sziasztok!

Segítségeteket kérném. A paypal.com-ot nem tudom használni, ugyanis a böngésző a kiszolgáló nem található hibaüzenettel tér vissza. Az asztali gépem invitel hálóból megy. Érdekes, hogy ugyanez a hibaüzenet, ha mobilról vodafone hálózatából próbálom.

Mi lehet gond?