Fizetesi igeny behatarolas

 ( r1pp3rj4ck | 2011. augusztus 10., szerda - 17:14 )

Hi!

Nem keresek allast, viszont a jelenlegi helyemen lassan lejar a probaidom, szoval meg kellene beszelni, mennyit kerjek, stb. Lehet, hogy elo is leptetnek PM-nek, ami pedig tobb felelosseg alapbol. LinkedIn profilom itt talalhato: http://hu.linkedin.com/in/r1pp3rj4ck

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ilyen vigyorral max 120-at! :^P

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

ne abba koss bele :D de majd nem fogok vigyorogni, amikor megdumaljuk :D

1 ev tapasztalattal mar PM? hova tart a vilag... :)

Na jó, azért az is kérdés, hogy melyik cég mit ért PM alatt. :)

Ez nem úgy szokott lenni, hogy próbaidő alatt keresel valamennyit és max arra kínálnak rá valamit?

A LinkedIn profilodból nem derül ki, hogy mennyire vagy "jó" a szakmában. Én 200-250e Ft bruttó fizetés között fizetnék valószínűleg, ha nekem programoznál és érzésre jól lövöm be, hogy mit tudsz.

szerencse es arc kerdese.
Pesten mint webprogramozo netto 2.000 oraber szerintem realis, Jakab Andor ota tudjuk, hogy ezt a boritekos penzzel egyutt kell erteni.

Kicsit el vagy tájolva. 2000 nettó órabér az 320k nettó fizu havonta(160 óra), ami olyan bruttó 500k körül lehet. Jelenleg MSc után kb bruttó 350-400k között lehet a kezdő fizetés. Szóval diploma nélkül én olyan 1600 bruttó órabért mondanék inkább reálisnak. Úgy számolom, hogy az olyan nettó 1000 forint körül van per óra.
Őszintén szólva az a félbehagyott BME-s BSc nagyon csúnyán néz ki ott...

Próbaidő alatt van, a munkaadója jelenleg alkalmazza, tehát már túltette magát a BSc félbehagyásán. Innentől csak az számít, hogy mit tud, mennyit teljesít, hogyan illeszkedik be a csapatba stb.
Igazából a felvételkor már el kellett dőljön, hogy a munkaadó mennyit akar/tud/szeretne fizetni, ha minden rendben van a próbaidő alatt. Nyilván pont azért van a próbaidő, hogy a kvalitások alapján a végleges alkalmazhatóság kiderüljön.

ja, most epp tultette. es mi lesz kesobb?

egy BSc az aztan tenyleg semmi, barki megszerezheti, komolyabb seggelesre is csak parszor lesz szukseg.

Pont az a baj, hogy bárki megszerezheti. Ez a rendszer óriási hibája.

Szerintem a fél Kandó most akar megverni :D Tegyük, hozzá, hogy meg lehet csinálni 5 év alatt, meg 3,5 alatt is... De erős túlzás, hogy csak úgy megcsinálod :D

Meg lehet csinalni, es meg is fogom. Az MSc-t is. Elso probalkozasra nem jott ossze, mert nem voltam kepes tanulni eleinte, mire rajottem, hogy mas valasztasom nincs, mar keso volt. Tul sok volt a matek, amihez az elokepzettsegem kb. 0 volt, Szlovakiaban mas az oktatas sajnos, mint itt :S De egyelore dolgozom.

a ketto nem zarja ki egymast. en vegig foallasban dolgoztam egyetem mellett. igaz nem 5, de 7 ev alatt jovo majusban meglesz az egyetemi.

Jójó, meg lehet csinálni, de szerintem nem ajánlott. Főleg az alapképzésben nem, amikor tényleg nem árt végigülni a napi 3-4(*2óra) előadást.
Én el nem tudom képzelni, hogy hogy tudtam volna megcsinálni úgy, hogy ha még mellette dolgoztam is volna. A házik meg a zh-kra a felkészülés gyakran tényleg kitöltötte az idő 100%-át...

Bizony, es elso felevben mostmar kotelezo eloadasokra is bejarni a BME-n, szoval eselytelen teljes allast tolni mellette. Mekibol meg nem tudom fizetni az alberletemet...

embere valogatja, en nagyon gyorsan tudok tanulni, pl (analizis szigorlat 5 nap, bevmat3 szinten 5 nap)

Nem tudom most mi a helyzet OE/NIK-en, de régen úgy volt, hogy a vizsgák egyre nehezedtek. Tehát aki még vizsgaidőszak előtt úgymond elővizsgázott, annak fele annyit sem kellett tudni, mint aki később ment. Az utolsó 2 hétben meg minden szivatás előkerült, ami csak lehetséges volt.
Na most aki munka mellett próbál levizsgázni, az nyilván bejárni is csak annyit járt, amennyit kötelező volt és elég nagy kitolás, hogy egyre magasabb hegyre kell felmászni, ahogy fogy a vizsgaidőszak.

Én is dolgoztam egyetem mellett végig, s 6 év alatt meg is lett volna ha nem jön közbe a lent írt dolog.
Utána 1 év off egyetemről, majd rászoktam a barátnőzésre, az edzésre, és a normális mennyiségű alvásra. Mostmár nem férne be a munka mellé az egyetem.

barki megszerezheti,
akinek van akkora szerencséje, hogy bírja anyagilag...

--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

mit kell birni?

13 felevet ad ingyen az allam. az 6 es fel ev. mondjuk jarsz meg masfel evig, az fel evente mondjuk 300k. ha infos fizubol ezt nem tudod kigazdalkodni, rossz helyen dolgozol.

Olyan emberről beszélünk, akinek érettségije van. Dolgozik valahol. Talán. Hint: diploma nélkül ölég nehéz dolgozni valahol. Mellette tanulna a nyomorult. Államilag támogatottra bekerül, ahol ingyen van a tanulás. Ahogyan móriczka azt elképzeli. Az az ingyen piszkos gyorsan nagyon sok pénz tud lenni. Utazás, szállás, könyvek, különböző "beleszarási illetékek", különböző hátulról mellbe, szemből seggbe ideológiákkal megmagyarázott költségek. Ez nem kevés. Nem mindenki lakik az egyetem mellett...
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

en sem ott laktam. felkoltoztem kecskemetrol pestre.

Gondoldd el visszafelé. Kapsz annyiért olyan állást messzi vidéken, mint amilyent feladsz Pesten?
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

nem koltoznek mar kisebb helyre sehova*, mint Pest, de igazabol Pest is kicsi. Parizs/London... :)

*: a jelenlegi varos kivetel :)

"barki megszerezheti"
ezért van az, hogy már nem vízválasztó.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Nalunk a programozo kollegak netto 280-600 kozott keresnek, nem az szamit, hogy kinek milyen papirja van, vagy nincs (az igazat megszolva a 6 fos csapatbol egynek van progmat-os egyetemi diplomaja, nekunk meg jol felbe van hagyva az iskola. No o a csapatbol az abszolut junior, ra nem biznank onallo munkat)

Kinkeserves munka jo programozot talalni, talan ilyen egyszemelyben nincs id, de ha van, akkor minden penzt meger:
-hataridore(!!!!!) elkesziti azt amit igert
-atveheto munkat gyart (dokumentacioval)
-nem ganyol, szep kodot ad ki a kezebol
-nem tunik el aztan hetekre kikapcsolt telefonnal (tavmunka eseteben)
-ha kell kepes egyedul dolgozni, vagy akar csapatban is
-nem antiszocialis jobban mint a csapat tobbi tagja :)

hat, van olyan is, aki vegigseggeli a progmatot, es nem lesz tudasa, de azert az ilyen ritka. a legtobben melo mellett csinaljak. ezerszer jobb elmeleti alapjai vannak (mar ha okos), mint Nektek (van csomo minden, amit _magadtol nem tudsz felszedni_, mert annyira uncsi. aztan kesobb lesz haszna.)

+1
Pl egyetemi végzettséggel ha szembekerülsz egy gráffal, akkor fogod tudni, hogy mit kezdj vele. Vagy mondhatnám a komplexitás-elméletet is...

NagyZ, hidd el, azt az elméleti anyagot, amit az ELTÉn fel lehetett szívni, azt felszívtuk.

Én konkrétan az összes matekos tárgyat megcsináltam: 8 félév analízist, 4 linalgot, 3 bevmatot, az összes szigorlatot. Az összes programozós tárgyat, a nyelvi sávot, ezekből a szigorlatot, satöbbi. Mi az ami nem ment? Az intézményrendszernek nem tudtam megfelelni, abszolváció-kor fény derült egy kis problémára, miszerint egy specit időközben felvettem háromszor, amit nem teljesítettem. Ez akkor, és ott derült ki, tanácsolták a TO-sok, hogy dékánhelyettes úrral beszéljem ezt meg. Meg is beszéltem, készséges is volt, viszont egy hónap múlva jött a postás az indexemmel, meg egy papírral, hogy a nevemet kihúzták a hallgatói névsorból. Visszamentem a dékánhelyettes úrhoz, és azt mondta, hogy hoztak egy olyan intézkedést, hogy minden ilyen kérelmet egyértelműen el kell utasítanuk.
Közben elkezdtem dolgozni, jött a válság is, teljes munkaidős munka + még otthoni fusimeló, egyszerűen nem volt se időm se gyomrom még az egyetemmel is foglalatoskodni. Munkakezdőként talán igen jól jött volna a diploma, de mostmár nem látom sok értelmét, főleg annak tükrében, hogy látom, hogy mekkora nulla elméleti és gyakorlati tudással jönnek a felvételiző fiatalok hozzánk.
Ha újra egyetem, akkor egy más egyetemre, más szakra mennék, mondjuk IBS-re vagy a Corvinusra, mert egyre inkább érzem azt, hogy nem szeretnék még 30 évig programozásból élni.

uh, hat ez igy szivas. igen, volt egy ilyen idoszak, amikor elutasitottak mindent. sajnalom.

viszont a diploma elofeltetel a legtobb helyen kulfoldon, en most ezert nem tartozom nagyobb fizetesi savba, pl.

Hát, majd ha egyszer jól megszívom emiatt, majd akkor bánkódom miatta.
Nem szeretek multinál dolgozni, egyszerűen nem érzem jól magam egy olyan munkaközösségben... S nem multinál meg egyáltalán nem kérnek diplomát, szóval nekem ezért nem számít annyira.

Persze össze kéne szednem magam, és meg kéne szerezni azt a nyomorult papírt, ha már ennyi évet beleöltem, ha másra nem is lenne jó, a családnak tudnám mutogatni, ők meg büszkék lennének rám. :)

de akkor a targyak megvannak vegulis?

persze, meg vannak. De felvételizni kell, tárgyakat elfogadtatni, különbözteti tárgyakat letenni, az új tárgyakat, amik az új szakon vannak, letenni, utánajárni, sorbanállni, informálódni, sok energiát beletenni.

nem kell uj targyakat csinalni, ha megvan minden. elfogadjak a regieket. pl nekem megvan a halado c++, aminek se ekvivalenciaja nincs, se nem letezik mar, meg a java technologiak, ugyanez. megis elfogadjak specinek.

tudom, 4 tárgyat kéne csinálnom a BSC-s diplomához (jelzem hogy az egyetemi diplomához annó már megvolt minden)
-funkcionáris programozás
-Adatbázisprogramozás 2 (oracle alapok)
-Jogi alapiskeretek
-közgazdasági alapismeretek

tavaly azért nem felvételiztem, mert bizonytalan volt MO-n maradásom, idén szintén ez volt a helyzet, de valahogy mindig így jön ki.

Az ELTÉ-hez már valahogy nincs kedvem, így pár év után olyan érzés, mintha a gimimbe kéne visszamenni megcsinálni valami OKJ-s képzést, a régi tanáraimmal.

Akkor már legyen funkcionárius programozás... :-)

ha kulfold, akkor mindenkepp MSc a minimum. en nem erzem embernek magam most jelenleg a BScmmel, MSc -vel meg csak felig fogom...

(nem, nem a melo szar, a kollegak tul jok :D)

Na, emiatt ne hagyd ki! :)
Tudnék mesélni :)
Csúsztatva természetesen, de azért van némi igazságtartalma: Szinte lótenyésztés vizsgajegy beszámíttatása mélylélektani fetrengve ténfergés tantárgyba...
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

OK, de ezt mind nem tudjuk róla, csak annyit, hogy <1 év tapasztalata van és hogy kibukott az egyetemről 1 év után.

Ceges tapasztalatom <1 ev, de korulbelul 7-8 eve foglalkozok PHP-vel.

A csapat többi tagja bombát robbantgat vagy mennyire antiszociálisak?
hint: antisocial vs asocial

-atveheto munkat gyart (dokumentacioval)
Ezt leszámítva nyert, de dokumentációt utálok írni:D
Arra legalább annyi időt kell szánnom mint amennyi maga a munka:\

Dokumentaciohoz? phpDocumentorral egesz gyorsan meg lehet csinalni a doksit, ha jol csinalod :)

Ez főleg azért van, mert régen dolgoztam csapatban (~3 éve). Azóta egy nagyobbacska cégnél programozok egyedül, így 99.9999999% hogy senki soha az életbe nem fogja látni a kódomat.
Így komment főként akkor kerül bele, amikor már számomra is kezd átláthatatlan lenni egy hosszabb fgv.
Régen meg pont fordítva volt, ahova nem kellett, oda is írtam kommentet meg doksit:)

Akkor viszont ez a pont is gazos: -nem ganyol, szep kodot ad ki a kezebol
Szerintem a szep kodba beletartozik a kommenteles :) Bar... ha egyedul dolgozol, valahol ertheto :D

vagy olyan kodot irsz, ami ertheto komment nelkul is...

+1, ilyen kódot írok, ahol esetleg nem lenne érthető, oda kerül csak komment:)

Szép álom... Amikor komplex a rendszer, akkor ez már nem igaz. Egy ember számára biztosan logikus és érthető, mégpedig aki alkotta, de a többieknek már nem biztos. Hiába érthető, és átlátható, ha pl. nehéz bővíteni, vagy átírni. Ilyet is, olyat is láttam már. Dokumentáció erősen ajánlott, fv-ekhez is, osztályhoz is, de különösen modulokhoz, nagyobb egységekhez.

+1, most pont ezzel szopunk a cegnel, meg most is kerulnek elo "omfg ezhogyafaszbavan" pillanatok...

nem alom. van komplex rendszerunk, van egy architectura leiras, aztan csa. interfeszekkel illeszkedik minden mindennel, teljesen kis kompaktak, atlathatoak, gyonyoru. de meg jobb lesz, mert most irjuk majd ujra. :)

Ami jó, azt miért kell újraírni? (költői kérdés)

Kíváncsi lennék, milyen a tanulási görbéje a mostaninak. A kis, kompakt átlátható, csak ki tartja fejben az összes osztályt, "ja, hogy már volt ilyenünk?" - mármint újraimplementálás előfordulhat. A másik véglet sem jó, mert akkor nehézkes a használata: pl. std::string kissé bloated :)

mert belso PoC-bol hivatalos reseach project lesz, es uj alapokra akarjak helyezni. meg Haskellre :-)

az architecture doksiban le van minden modul irva, hogy milyen parameterei vannak, mit csinal. de a modulokon belul eleg beszedes minden mar, nekem kellett kod szinten piszkalni, es egy ora mulva otthon ereztem magam benne.

Szóval mégis van doksi. Már meglepődtem, hogy enélkül hogyan... :)

a kodban elvetve van komment. utana irtma is, h architectura doksi szokott lenni.

teljesen dokumentalatlan szoftvert nemhogy tovabbfejleszteni, hasznalni is nehez...

halottrol vagy jot vagy semmit.

Tyrael

Csak egy tipp: a r1pp3rj4ck becenev haverok kozott jo poen, a Linkedin profile-ban kisse kinos, eleve nem vesznek komolyan. Fizetesbol is minusz 10% alapbol ezert ;-)

+1, s szerezz be valami komolyabb kepet magadrol

Szerintem a képpel semmi probléma.

azert bullshit, mert igazabol kep sem kellene. Ez nem szepsegverseny, raadasul nem is egy terdvedos fenymasoloamortizalo pozicio.

Azt most raktam at hirtelen a permalinket, amikor feltoltottem a hup-ra. De igazad van, faradt voltam mar, mindjart visszacserelem :D Kepet meg majd valamikor csinalok ujat.

Próbaidő lejárta után nem te adod be az igényedet, hanem a főnök ajánl valamennyit. Ami a próbaidős fizetésre jön rá, pl +10 %, cafeteria... stb.
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1

Ha úgy érzi nyeregben van, és mindenképpen megakarnak tartani beadhatod Te is. :)

+1, nem azt tervezem egyebkent, hogy azt mondom, hogy n forint, ennyiert maradok, kevesebbert nem. Csak hat megbeszelni azert meg lehet kozos megegyezessel :D

Ez hülyeség. Kiderülhetett a próbaidő alatt, hogy sokkal többet tud a cégnek nyújtani, mint azt, amiért a próbaidőre felvették. A próbaidő lejárta után új megegyezés,az nem egy fizetés emelés, hanem teljesen más (kellene, hogy legyen)

Erre eddig nem is gondoltam. De szerintem ha a munkaadó azt látja, hogy ócóé megvette az aranytpjást tojót, akkor se biztos, hogy ragaszkodni fog ahhoz, hogy több pénzt kapjon a jóember.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Ha aranytojast tojo vagyok, akkor meglephetem azt, hogy nem maradok itt, ha nem fizet eleget. Van par hely, ahova elmehetnek dolgozni, ezt a melot 2 het alatt talaltam es meg volt mas jelolt is.

Oda léphetsz bármikor, ahol az a kép, amit tapasztalat nélkül kap a munkaadó, az tetszik neki. Ha menet közben derülne ki, hogy mennyivel jobb vagy annál, amit feltételezni lehet látatlanban, akkor már nem mehetsz oda, ahova egyébként jó lennél, csak olyan helyre ahonnan elfele mész.
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Ha mar a temanal tartunk, ezt nezegette valaki? http://www.fizetesek.hu/fizetesek/informacios-technologiak
Kivancsi vagyok szerintetek mennyire realisak a leirt szamok. Azt is furcsallom mondjuk, hogy a supportos fizetesek magasabbak mint a rendszergazdaiak?

Mivel nincsenek elkülönítve tapasztalat alapján a pozíciók, nem sok értelme van. Legfeljebb egy nagyon nagy átlag, valós bérek +- 50%.
--
Ha nem tudsz úszni, attól még nem a víz a hülye.